Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

«Φάρμακο» για τη γρίπη η έξυπνη διατροφή



Την περίοδο που διανύουμε, το σώμα έχει αυξημένες υποχρεώσεις, καθώς θέλει να προασπίσει τους ιστούς του και να τους ενδυναμώσει, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις ιώσεις. Σε αυτή την περίοδο, οι δίαιτες απαγορεύονται, καθώς επιμηκύνεται ο χρόνος ίασης.
Για την ενίσχυση του αμυντικού (ανοσοποιητικού) συστήματος, προτιμήστε εύπεπτες τροφές, πλούσιες σε συστατικά, όπως η βιταμίνη C, ο ψευδάργυρος, η βιταμίνη Α και η πρόδρομος μορφή της, η β-καροτίνη, το σελήνιο και πλήθος άλλων θρεπτικών και μη θρεπτικών

Αδυνάτισμα: Το μυστικό είναι οι καύσεις



Μέχρι σήμερα και μετά από τόσες αυτοσχέδιες προσπάθειες να χάσουμε βάρος και αρκετές δίαιτες που δοκιμάσαμε, από τη φίλη μας, από κάποιο περιοδικό ή από κάποιο μη καταρτισμένο επιστήμονα, ταυτίσαμε την έννοια της δίαιτας με τη λέξη λιμοκτονώ. Ωστόσο, η μοντέρνα τάση των σύγχρονων και ενημερωμένων διαιτολόγων για πιο πλούσια γεύματα αναιρεί άρδην τον παραπάνω όρο. Στις μέρες μας, δίαιτα σημαίνει ισορροπημένη και σωστή διατροφή.

Παράδειγμα ζωής για εντιμότητα από λοχία ΕΠΟΠ στην Ξάνθη


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα τιμήσει σε ειδική τελετή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον ΕΠΟΠ Λοχία (ΠΖ) Παναγιώτη Παπαδόπουλο, ο οποίος βρήκε σημαντικό χρηματικό ποσόν έξω από τράπεζα στην Ξάνθη και χωρίς δεύτερη σκέψη τα παρέδωσε.
Η πράξη του αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς σε δύσκολες εποχές οικονομικής

Κλείσιμο εγγραφών στον 10ο Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» με ένα μεγάλο ρεκόρ συμμετοχών



Το επίσημο κλείσιμο των εγγραφών του 10ου Διεθνούς Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος» συνοδεύτηκε από ένα μεγάλο ρεκόρ, όχι μόνο σε Πανελλήνιο, αλλά και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ομάδα της ING Ελλάδος (που σύντομα μετονομάζεται σε ΝΝ Hellas), Μεγάλου Χορηγού της διοργάνωσης, αναδεικνύεται ως η πολυπληθέστερη Running Team που συμμετείχε ποτέ σε αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα.

Επόμενο βήμα η διαχείρηση των «κόκκινων δανείων»



H δημιουργία ενός ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, περιλαμβάνεται μεταξύ των προτάσεων πολιτικής που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα η σύμβουλος χρηματοπιστωτικών θεμάτων στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης Κερασίνα Ραυτοπούλου, μιλώντας σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Δυνητικός μέτοχος του φορέα αυτού θα μπορούσε να είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής

Ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης Βαγγέλη Γιακουμάκη.Πρώτη σύλληψη.



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.Οπως αναφέρει το cretanmagazine.gr, χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύλληψη, στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου.Στα χέρια των Αρχών έπεσε ένας άνδρας που φέρεται να έχει άμεση σχέση με την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή.Πριν από λίγες ημέρες, η Αστυνομία είχε καλέσει για ανάκριση ένα ζευγάρι που κατοικεί στην περιοχή και το οποίο είχε πρόσφατα

Πώς έβριζαν στην Αρχαία Ελλάδα-Ή αλλιώς, πώς να βρίζετε… σαν τον Ζουράρι



Γιατί ναι, και οι Αρχαίοι Έλληνες έβριζαν. Και έβριζαν με ιδιαίτερη λεξιπλαστική ικανότητα.
Η φράση του Ζουράρι στη βουλή για τους Γερμανούς, μας «έχουν πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος», έχει προκαλέσει… πανικό στα social media και εκατοντάδες χρήστες «μεταφράζουν» στα αρχαία γνωστές βρισιές.
Πέρα από το τρολάρισμα στα social media οι αρχαίοι Έλληνες κατέβαζαν καντήλια και είχαν

«Το χειρότερο που έχετε να κάνετε είναι ένα βήμα πίσω»



Την αντίδραση κυβερνητικών παραγόντων των ΗΠΑ προκάλεσε η χθεσινή ομιλία του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παν. Λαφαζάνη ο οποίος μίλησε για «πολυδιάστατη πολιτική, με ανοίγματα προς κάθε κατεύθυνση», στο τομέα της ενέργειας. Ο υπουργός είπε μεταξύ άλλων ότι «οι μικρές χώρες κινδυνεύουν να καταστούν αθύρματα και να γίνουν ένα είδος δουλοπαροικιακών ενεργειακών εξαρτημάτων των ισχυρών», ενώ τόνισε πως «η χώρα δεν θα γίνει εξαρτημένο πιόνι μονομερών ενεργειακών επιλογών ή και αξόνων».

Απόφαση σταθμός του Ειρηνοδικείου Ξάνθης - Κούρεμα 90% σε χρέος 240.000 ευρώ



Μια ακόμη ιδιαίτερα εντυπωσιακή απόφαση κουρέματος χρέους εξέδωσε πρόσφατα το Ειρηνοδικείο Ξάνθης.Πρόκειται για απόφαση που δίνει τη δυνατότητα σε δανειολήπτρια από την Ξάνθη, με βάση τον γνωστό Νόμο Κατσέλη περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών, να σταθεί ξανά στα πόδια της καθώς σε χρέος 240.000 ευρώ από στεγαστικό δάνειο καλείται να αποπληρώσει μόνο 23.000 ευρώ σε βάθος επταετίας.Σε σχετική της ανάρτηση στο facebook η δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση, κα Πόπη Συμεωνίδου αναφέρει για την

Μοσκοβισί."Πιθανό Grexit θα είναι καταστροφή για την Ευρωζώνη"



Ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί προειδοποίησε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ένα ειδησεογραφικό περιοδικό ότι δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι κίνδυνοι που θα ήγειρε η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, καθώς, όπως τόνισε, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ενιαίου νομίσματος.
«Σε τελευταία ανάλυση όλοι μας στην Ευρώπη πιθανόν συμφωνούμε ότι μια Grexit (σ.σ. η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη) θα ήταν μια καταστροφή- για την ελληνική

Spiegel προς Γερμανία και Ελλάδα: Παρακαλώ, σταματήστε!



Ο εκατέρωθεν «πόλεμος των λέξεων» δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στην περαιτέρω κλιμάκωση αναφέρει το Spiegel και καλεί και τις δυο πλευρές να «αφοπλίσουν».Η Γερμανία καλεί την Ελλάδα να δοθεί ένα τέλος στις εκατέρωθεν βολές που κυριαρχούν το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα. Αυτό είναι το περιεχόμενο του κεντρικού άρθρου της ιστοσελίδας του γερμανικού περιοδικού Spiegel, που φέρει τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο: «Γερμανία VS Ελλάδα: Παρακαλώ, σταματήστε»!

MNI Euro Insight.Η Μέρκελ θα κάνει τα πάντα για να μην πέσει η Ελλάδα στην "αγκαλιά" της Ρωσίας.



Σύμφωνα με δημοσίευμα του MNI Euro Insight, το οποίο επικαλείται ανώτατους αξιωματούχους της Γερμανικής κυβέρνησης η Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να αποφύγει το «Grexit» είναι αποφασισμένη να δώσει το «πράσινο φως» για την αύξηση του ορίου έκδοσης των εντόκων γραμματίων ή ακόμη και να επιτρέψει μια πρόωρη εκταμίευση μέρους της δόσης που εκκρεμεί.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας στο Ποτάμι ο επικεφαλής του κόμματος στη Πέλλα Ιάκωβος Θεοδώσης



Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του επικεφαλής του Ποταμιού, συνεδρίασε η Πανελλήνια Επιτροπή και εξέλεξε με μεγάλη πλειοψηφία νέα Συντονιστική Επιτροπή που θα έχει ως στόχο την οργανωτική ανασυγκρότηση του κινήματος εν όψει συνεδρίου. Ο εκπρόσωπος της Πέλλας Ιάκωβος Θεοδόσης εξελέγη στην επιτροπή δεοντολογίας

Τα μέλη της νέας Συντονιστικής είναι:

Σήμερα η αναμέτρηση μεταξύ Ολυμπιακού Γαλατάδων & Εδεσσαϊκού


Έρχεται ενιαίο σύστημα απόδοσης αναπηρικών συντάξεων.



Νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας, εφάμιλλο των ευρωπαϊκών εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης από το βήμα ημερίδας με θέμα «Η πολιτική για την αναπηρία, η αναπηρία για την πολιτική».
Οι νομοθετικές αυτές παρεμβάσεις θα αφορούν:

Επιτέλους.Στέλνουν στον εισαγγελέα τα "θαλασσοδάνεια" γνωστών επιχειρηματιών



Στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος έχουν διαβιβαστεί, από την Τράπεζα της Ελλάδας, στοιχεία για ανείσπρακτα επιχειρηματικά δάνεια για τα οποία ερευνάται αν αυτοί που τους χορηγήθηκαν περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ ή σε άλλες λίστες που ερευνώνται.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από αίτημα που είχε απευθύνει στην ΤτΕ ο πρώην Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας, όταν κινούμενος

Αυτές είναι οι αποδείξεις που θα μπαίνουν στη λοταρία -Οι τυχεροί θα κερδίσουν μέχρι 10.000 ευρώ



Η κυβέρνηση πρότεινε στο Eurogroup της Δευτέρας λοταρία για τις αποδείξεις.
Πρόκειται για μία νέα μεταρρύθμιση που πρόσθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης και η οποία θα δίνει επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας, ώστε οι αποδείξεις λιανικής πώλησης να μπαίνουν σε «λοταρία». Αυτή η πρακτική θα επιβραβεύει την καλή φορολογική συνείδηση.

Όποιος προλάβει...Ρύθμιση εξπρές για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο



Ρύθμιση εξπρές, διάρκειας 10 ημερών, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς το Δημόσιο κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.Η ρύθμιση προβλέπει πλήρη απαλλαγή προστίμων και προσαυξήσεων σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής.Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet με τη χρήση του μοναδικού κωδικού πληρωμής που ακολουθεί κάθε οφειλή από την καταχώρισή της.

Ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.



Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Στην τελετή χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμος.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος έδωσε το νενομισμένο όρκο και στη συνέχεια υπέγραψε το Πρωτόκολλο Ορκωμοσίας που συνυπέγραψαν ο πρωθυπουργός, η πρόεδρος της Βουλής και

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 14/3



«Η ευτυχία δεν είναι κάτι ετοιμοπαράδοτο. Επέρχεται με τις πράξεις σου»

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 14 Μαρτίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

30 κορίτσια κάνουν Yoga και προκαλούν...σεισμό! (Photos)



Μαζέψαμε 30 φωτογραφίες από κορίτσια την ώρα που κάνουν Yoga και εντυπωσιάζουν, τόσο με την ευλυγισία και τις ικανότητές τους, αλλά και με την ομορφιά τους. Απολαύστε τις....

Ποιες γυναίκες ποθούν οι άνδρες; Έρευνα



''Τους σέρνουν από την μύτη''. Αρκετές φορές '' γίνονται χαλί να τους πατήσεις'' και πολλά άλλα γνωμικά και παροιμίες έχουν γραφτεί για τις γυναίκες που τραβούν σαν το μέλι τους άνδρες.

Τελικά τι παραπάνω έχουν από τις υπόλοιπες;

Οι επιστήμονες μελέτησαν ποιους άσσους κρύβουν στο μανίκι τους. Αν και θα περιμένει κανείς το πρώτο λόγο να έχει η εξωτερική εμφάνιση τελικά οι άνδρες ποθούν τις γυναίκες με χαρακτήρα και όσες ξέρουν τι θέλουν στο σεξ.

Βρέθηκε το πιο παλιό σφουγγάρι στον κόσμο



Ένα «σχεδόν πρωτόγονο» σφουγγάρι ηλικίας 600 εκατομμυρίων ετών ανακαλύφθηκε στη νότια Κίνα. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το σφουγγάρι αυτό –που είναι το πιο πρωτόγονο είδος ζώου στη Γη- είναι το πιο παλιό που έχει βρεθεί ποτέ.

Η ανακάλυψη αυτή ωθεί ακόμη πιο πίσω την έναρξη της εξέλιξης των πολυκύτταρων οργανισμών, πριν από την Κάμβρια έκρηξη πριν από 541 εκατ. χρόνια.

Αδημοσίευτες φωτογραφίες του Οσάμα Μπιν Λάντεν



Ανέκδοτες φωτογραφίες του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο κρησφύγετό του στα βουνά Τόρα Μπόρα του Αφγανιστάν έρχονται στο φως σχεδόν ενάμιση μήνα πριν συμπληρωθούν τέσσερα χρόνια από το θάνατό του, στις 2 Μαΐου του 2011 στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Οι σπάνιες φωτογραφίες του Οσάμα Μπιν Λάντεν από το απομονωμένο κρησφύγετό του στα άγονα βουνά του Αφγανιστάν, όπου έμενε μέχρι να ξεκινήσουν οι αμερικανικοί βομβαρδισμοί, δόθηκαν στη δημοσιότητα από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της δίκης του μέλους της Αλ Κάιντα Khaled al-Fawwaz. 

Η αρχαία Ελλάδα “πρωταγωνιστεί” σε έκθεση στην Ισπανία



Ελληνικό «χρώμα» κατακλύζει από χτες την Ισπανία και συγκεκριμένα την πόλη Αλκαλά ντε Ενάρες, μετά τα εγκαίνια της έκθεσης «Θεοί, ήρωες και αθλητές. Η εικόνα του σώματος στην αρχαία Ελλάδα». Η έκθεση φιλοξενείται στο Περιφερειακό Αρχαιολογικό Μουσείο, της πόλης Αλκαλά ντε Ενάρες, στην αυτόνομη κοινότητα της Μαδρίτης.

Που μπορείς να βρεις δουλειά αυτή την περίοδο



Με δεδομένο ότι η ανεργία παραμένει κολλημένη σε επίπεδα άνω του 26%, το να γνωρίζει κάποιος σε ποιους κλάδους ή τομείς υπάρχει «κινητικότητα» αυτή την περίοδο, είναι πολύτιμη πληροφορία. Έτσι, τα στατιστικά στοιχεία που συλλέγονται μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» είναι χρήσιμα καθώς αποτυπώνουν το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων ανά κλάδο.
Τα στοιχεία του Φεβρουαρίου, είναι θετικά με την έννοια ότι οι προσλήψεις ήταν περισσότερες από τις απολύσεις. Δηλαδή, έγιναν 97987 προσλήψεις και 82863 αποχωρήσεις με διάφορους τρόπους (παραιτήσεις, απολύσεις κλπ). Τα θετικά όμως σταματούν εδώ διότι η περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι:

Θερίζουν τα τροχαία στις μικρές ηλικίες



Τα τροχαία δυστυχήματα αφελληνίζουν τη χώρα, καθώς αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες θανάτου για τις μικρότερες ηλικίες.

Συγκεκριμένα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου για παιδιά 5 έως 14 ετών, πρώτη για νέους 15 έως 29 ετών και τρίτη για άτομα 30 έως 44
ετών.

Φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος η ομάδα του Πανεδεσσαϊκού μετά την νίκη επί του Αρχέλαου



Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι του πρωταθλήματος των κορασίδων αναδείχτηκε ο Πανεδεσσαικός απέναντι στον Σ.Φ.Κ. Πιερικό – Αρχέλαο.

Ο ΠΑΝΕΔΕΣΣΣΑΙΚΟΣ παρατάχτηκε αποφασισμένος για την νίκη από την αρχή του ματς δείχνοντας τρομερή διάθεση στην άμυνα και ενέργεια στην επίθεση.

Ασφαλιστικό: Ποιες γυναίκες μπορούν να βγουν στη σύνταξη από τα 55 [λίστα]




Μπορεί να ακούγεται... δύσκολο με όλες αυτές τις αλλαγές που έχουν γίνει τελευταία στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας, όμως κάποιοι ασφαλισμένοι μπορεί να βγουν στη σύνταξη νωρίτερα, πριν από τα 62 έτη.
Κερδισμένες είναι κυρίως οι γυναίκες που έχουν ασφάλιση πριν από το τέλος του 1992:
Συγκεκριμένα:

Εκλογή Δ.Σ. του Συλλόγου Γιαννιτσών Η ΑΡΣΟΥΣ την Κυριακή 15/3



Ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Η ΑΡΣΟΥΣ έτος ιδρύσεως 08/04/1982 και με αριθ αποφ. 64 ...

Προσκαλεί τα Μέλη κ τους φίλους του Συλλόγου να προσέλθουν την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 και από τις 10 π.μ έως 2μ.μ στην Βόρεια αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών όπου θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη Νέου Διοικητικού Συμβουλίου κ Εξελεγκτικής Επιτροπής. 

 Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Σόιμπλε: «Προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου με την Ελλάδα»



«Προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου στο θέμα της Ελλάδας, όμως εκείνη δεν βοηθάει» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόφγκανγκ Σόιμπλε από την Αυστρία, λίγες ώρες αφότου έκανε λόγο για λανθασμένη μετάφραση προηγούμενης δήλωσής του για τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση στη Βιέννη παρουσία του Αυστριακού ομολόγου του, τόνισε πως  η Ελλάδα «σίγουρα δεν είναι μία χαμένη υπόθεση» και σχολίασε πως είχε καλύτερες επιδόσεις στο τέλος του προηγούμενου έτους από αυτό που προέβλεπε το σχέδιο διάσωσης,

Ομιλία με θέμα: «Εμείς οι έφηβοι, εσείς οι γονείς και το σεξ» την Δευτέρα 16/3 στα Γιαννιτσά



Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 ώρα 18:00 - 20:00 στην Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Εμείς οι έφηβοι, εσείς οι γονείς και το σεξ» με εισηγήτρια την Κατερίνα Τσουγένη, Τ.Ε / MSc, Επισκέπτρια Υγείας, Γ.Ν Πέλλας Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού.

Η Ισλανδία απέσυρε την υποψηφιότητα για ένταξη στην ΕΕ



Δυο χρόνια μετά την εκλογή της η κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας έκανε πράξη την προεκλογική της αυτή δέσμευση.


Απέσυρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ισαλνδία, δύο χρόνια μετά την ανάδειξη της ευρωσκεπτικιστικής κεντροδεξιάς κυβέρνησης που είχε δεσμευτεί ότι θα έβαζε τέλος στη διαδικασία αυτή, που ξεκίνησε το 2009.

«Τοπικός τύπος-τεχνολογία και αγορές» το θέμα ομιλίας του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δέκατη εκδήλωση της 19ης περιόδου 2014 – 2015 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που οργανώνεται με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.  του Δήμου Πέλλας:    
   Την Δευτέρα 16  Μαρτίου 2015 και ώρα 19.00΄ στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.

        ΘΕΜΑ:     «Τοπικός τύπος - Τεχνολογία και αγορές.

Παρασκευή και 13. Γιατί την τρέμουμε;



Οποιαδήποτε Παρασκευή συμπίπτει με τις 13 ενός μήνα θεωρείται κακότυχη στις Αγγλοσαξονικές, Γαλλικές, Γερμανικές και Πορτογαλικές περιοχές του κόσμου. Παρόμοιες δεισιδαιμονίες υπάρχουν και σε άλλες παραδόσεις: στην Ελλάδα και την Ισπανία, για παράδειγμα, το ρόλο αυτό έχει η "Τρίτη και 13". Ο φόβος της Παρασκευής και 13 ονομάζεται στα αγγλικά paraskavedekatriaphobia (μία λέξη που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις

Ο Δήμος Πέλλας σε πρόγραμμα παραγωγής Βιοκαυσίμου- Biodiesel για τα σχολεία!



Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και τα σχολεία του Δήμου ξεκίνησε τη συνεργασία για την παραγωγή Βιοκαύσιμου – Biodiesel από τηγανέλαια που συλλέγουν οι σχολικές μονάδες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.
Ο Δήμος Πέλλας παρέδωσε την πρώτη αποστολή 650 lt τηγανέλαιου, στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στο οποίο θα γίνει η μετατροπή του σε Βιοκαύσιμο. Αξίζει να σημειωθεί πως στα σχολεία θα αποδίδεται το 51% του παραγόμενου βιοκαύσιμου από την συνολική ποσότητα τηγανέλαιου που συλλέγεται.

Ιδού το σχέδιο νόμου για τις 100 δόσεις



Δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο σε 100 δόσεις.

Οι οφειλέτες της εφορίας, θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε 2 έως 100 δόσεις –με ελάχιστο ποσό δόσης τα 20 ευρώ τον μήνα- και να εξασφαλίσουν μείωση προσαυξήσεων από 30% έως 90%.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 13/3



Να θυμάσαι ότι ένα εμπόδιο είναι συχνά ένα σκαλοπάτι προς την επιτυχία

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 13 Μαρτίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.