Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

«Παράθυρο» για δημιουργία νέου κόμματος ανοίγει ο Π. Λαφαζάνης



Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος αφήνει ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο.

«Για τη ρήξη θα ευθύνεται ο Τσίπρας (...) θα συνεχίσουμε πιο εντατικά περιοδείες, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις» διαμηνύει ο κ. Λαφαζάνης. «Αν ακολουθηθεί μνημονιακή πολιτική, το τελευταίο που θα έχει σημασία είναι η ενότητα», προσθέτει.

Ν.Δ.: Εκκωφαντική ανεπάρκεια της κυβέρνησης και στο μεταναστευτικό



Επίθεση στον Πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης.
«Ο κ. Τσίπρας όσες συσκέψεις και να κάνει για το μεταναστευτικό δεν πείθει κανέναν πια» σημείωσε, με αφορμή την έκτακτη διυπουργική που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι για το ζήτημα.

Ο «καθρέφτης της Ευρώπης» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο



Εμφανίστηκε πρόσφατα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην «αίθουσα του βωμού», εκεί όπου εκτέθηκαν και τα υπόλοιπα αντικείμενα τα οποία αναδύονται κάθε δυο μήνες από τις αποθήκες του.

Ο λόγος για τον «καθρέφτη της Ευρώπης», το χάλκινο κάτοπτρο των αρχών του 4ου αι. π.Χ., που ανακαλύφθηκε σε τάφο πλούσιας γυναίκας της αρχαίας Ερέτριας και φέρει στην επιφάνεια του καλύμματός του τη θαυμάσια παράσταση της Ευρώπης πάνω στον ταύρο.

Τόκους 186 εκατ. αποπλήρωσε στο ΔΝΤ η Ελλάδα



Ποσό ύψους 186 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ αποπλήρωσε την Πέμπτη η Ελλάδα αποφεύγοντας μια νέα αθέτηση πληρωμών έναντι του διεθνούς χρηματοοικονομικού οργανισμού, εν μέσω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της οικονομίας της.

«Η Ελλάδα αποπλήρωσε τους τόκους οι οποίοι οφείλονταν στο ΔΝΤ σήμερα», ανέφερε εκπρόσωπος του ταμείου σε ανακοίνωσή του.

Επιμελητήριο Πέλλας: Κατοχύρωση δήλωσης φορολογίας εισοδήματος


Το Επιµελητήριο Πέλλας ενηµερώνει τις επιχειρήσεις για την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήµατος.     

Σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 5 της 79752/30-12-2014 (ΦΕΚ 3623/Β/31-122014) Υπουργικής Απόφασης η καταχώριση στο ΓΕΜΗ του αποδεικτικού υποβολής φορολογίας εισοδήµατος είναι υποχρεωτική και αφορά τις προσωπικές επιχειρήσεις και λοιπούς υπόχρεους (Ο.Ε., Ε.Ε, ΣυνΠΕ, ΑΤΟΜΙΚΕΣ, Αστικές Εταιρίες, Κοινοπραξίες κτλ) πλην των κεφαλαιουχικών εταιριών (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ).   

Ασφυξία στην αγορά λόγω των capital controls



Περισσότερες από 3 στις 10 επιχειρήσεις κινδυνεύουν πλέον με λουκέτο λόγω της επιβολής των capital controls, τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κορκίδης, ο τζίρος από τις θερινές εκπτώσεις είναι μειωμένος κατά 70% σε σύγκριση με το 2014.

Γιάννης Σηφάκης: Θα λειτουργήσει κανονικά το χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν



Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το θέμα της φετινής λειτουργίας του χιονοδρομικού καθώς και προτάσεις για την βελτίωση των υποδομών και της λειτουργίας του. Ακόμη ο βουλευτής ανέπτυξε την άποψη του , όπως και απόψεις φορέων και πολιτών για την επέκταση και λειτουργία του.

Τσίπρας: Ζούμε μια "κρίση μεσα στην κρίση", η ΕΕ να επιδείξει αλληλεγγύη



Πρόβλημα διεθνές και ευρωπαϊκό, "το οποίο υπερβαίνει την Ελλάδα" και το οποίο έχει λάβει "τεράστιες διαστάσεις" χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του μετά την κυβερνητική σύσκεψη για τη διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις προσφυγικές ροές.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα, εκτός από την οικονομική κρίση, ζει και μια ανθρωπιστική κρίση, και κάλεσε την Ευρώπη να εκδηλώσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της και οχι με ευχολόγια.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Με τα παρακάτω τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη, πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, την Τρίτη11/8/2015, κι ώρα 10:00΄,το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας:
1)Ψήφιση πίστωσης για δαπάνες της 1ης Εμποροπανήγυρης Σκύδρας.
2)Κλήρωση δικαιούχων για τις θέσεις που θα καταλάβουν στο χώρο της 1ης

ΕΕ: Πάνω από 50.000 μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα τον Ιούλιο



Ξεπερνούν τους 50.000 οι μετανάστες που έφτασαν τον Ιούλιο στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία στη Frontex που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Νατάσσα Μπετρό, εκπρόσωπος του επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, δήλωσε πως πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, ο οποίος ξεπερνά αυτόν των εισροών για όλο το 2014.

Η Ελλάδα για την περίοδο 2014 - 2020 θα λάβει από την Επιτροπή 320 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών με την πρώτη δόση περίπου 9 - 10 εκατ. ευρώ να είναι δυνατόν να γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 8 Αυγούστου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Πιθανότητες εγκυμοσύνης ανά ηλικία (πίνακας)



Οι επιστήμονες ανέπτυξαν ένα μαθηματικό μοντέλο βάσει του οποίου μπορεί μια γυναίκα να υπολογίσει σε ποια ηλικία θα πρέπει να ξεκινήσει με το σύντροφό της τις προσπάθειες να κάνει παιδί, ανάλογα με το πόσα παιδιά θα ήθελε το ζευγάρι να αποκτήσει συνολικά.
Οι ερευνητές εστίασαν στην ηλικία της γυναίκας επειδή επηρεάζει τη γονιμότητα και τις πιθανότητες απόκτησης απογόνων πολύ περισσότερο απ' ότι η ηλικία του άνδρα.

Οι αντίπαλοι για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο



Με την Γκαμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ του Europa League, με Μπρόντμπι έπεσε ο ΠΑΟΚ και με την Φενέρμπαχτσε ο Ατρόμητος. Στις 20 Αυγούστου οι πρώτοι αγώνες, στις 27 οι ρεβάνς.

Με χαμόγελα υποδέχτηκαν στον Παναθηναϊκό την κλήρωση των πλέι οφ του Europa League, ούτε κρύο ούτε ζέστη για τον ΠΑΟΚ, ενώ πολύ δύσκολο εμπόδιο καλείται να υπερβεί ο Ατρόμητος στον δρόμο για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Από τα 250 δις που πήρε η Eλλάδα, τα 220 δις πήγαν σε ξένες τράπεζες



Μια συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, προκάλεσε πανικό στους δανειστές μας.
Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, μιλώντας στη RaiNews24, αποκάλυψε ΚΑΘΑΡΑ, πως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ. ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες.

Σε δύο δόσεις και από αυτό το μήνα η εισφορά αλληλεγγύης



«Ψαλιδισμένες» θα δουν τις αποδοχές τους οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ από αυτόν τον μήνα, καθώς ενεργοποιήθηκε η αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που οδηγεί σε μεγαλύτερες κρατήσεις φόρου κάθε μήνα σε μισθούς και συντάξεις.
Οι αυξημένοι συντελεστές φόρου της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης ισχύουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2015. Ωστόσο οι επιβαρύνσεις θα έρθουν για τους φορολογούμενους σε δύο δόσεις. Το πρώτο σοκ των αυξημένων συντελεστών θα το υποστούν με την

Η μεγάλη απόδραση των δημοσίων υπαλλήλων



Νέο κύμα φυγής από το Δημόσιο καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικά δικαιώματα καταθέτουν υπό τον φόβο του νέου Ασφαλιστικού μαζικά αιτήσεις για να συνταξιοδοτηθούν. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 60.000 υπάλληλοι θεμελιώνουν φέτος δικαίωμα συνταξιοδότησης. Στο Δημόσιο, πάντως, από το 2009 μέχρι σήμερα ο αριθμός των υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 340.000.

Επίσημη επίσκεψη Σεβ. Μητροπολίτου κ.Ιωήλ στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Εσθονίας



Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ πραγματοποίησε από 28/7 έως 3/8/2015 επίσημη επίσκεψη στην Αυτόνομη Ορθόδοξη Εκκλησία της Εσθονίας, κατόπιν προσκλήσεως του Αρχιεπισκόπου Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στεφάνου. 

Ο Σεβασμιώτατος κατά την επίσκεψή του αυτή επισκέφθηκε, εκτός από την Ταλλίνη (Ταλίν), την πρωτεύουσα της Εσθονίας, τις πόλεις Parnu και Tartu, έδρες αντιστοίχως των δύο Θεοφιλεστάτων Επισκόπων κ.κ. Αλεξάνδρου και Ηλία, με τους οποίους είχε θερμοτάτη αδελφική συνάντηση.

Λίμνη Βεγορίτιδα: Αγαπάει ο Θεός τον Κλέφτη αλλά αγαπάει περισσότερο τον Νοικοκύρη


Την Τρίτη 04/08/2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Δημαρχείο Αμυνταίου με παρουσία του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος με θέμα «Αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου».
Φυσικά στη σύσκεψη ξεκάθαρη ήταν η θέση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, του Δήμαρχου Αμυνταίου και του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας ενάντια στη βιωσιμότητα της λίμνης.

Γιάννης Σηφάκης : Η κυβέρνηση αγωνίζεται να προστατεύσει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, τους νέους αγρότες καθώς και τους κτηνοτρόφους



Η χθεσινή συμβολική επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανέδειξε την μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης για την προστασία των , κατά κύριο επάγγελμα, αγροτών, των νέων αγροτών και των κτηνοτρόφων.
Πρώτη φορά αποκτά περιεχόμενο η έννοια «κατά κύριο επάγγελμα» αγρότης και από τα πιο επίσημα χείλη αναδεικνύεται η ανάγκη προστασίας του. Το ίδιο και η ανάγκη ουσιαστικής επιπλέον προστασίας των νέων αγροτών για να μείνουν στον τόπο τους και να διεκδικήσουν την ζωή τους.

Ολάντ-Τσίπρας: Στόχος η συμφωνία μετά τον Δεκαπενταύγουστο



Στην ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-δανειστών αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, συμφώνησαν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την σημερινή τους συνάντηση, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ.
Οι συζητήσεις κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, σημείωσε ο Ολάντ, μετά την 20λεπτη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα, προσθέτοντας ότι θα συζητήσει για το θέμα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 7/8



Κάνε μικρά πράγματα με μεγάλη αγάπη!


Σαν Σήμερα, Παρασκευή 7 Αυγούστου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Ο μακρινότερος γαλαξίας βρίσκεται σε απόσταση 13,2 δισ. ετών φωτός από τη Γη



Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αστρονόμοι ανακάλυψαν τον πιο μακρινό στον χώρο και στον χρόνο γαλαξία που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στο γνωστό σύμπαν, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 13,2 δισεκατομμυρίων ετών από τη Γη.

«Συναγερμός» στις Αρχές: 15.000 Έλληνες «θύματα» ηλεκτρονικής επίθεσης



 «Συναγερμός» έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές που χειρίζονται θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας, σε μια περίοδο που η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος λόγω των οικονομικών εξελίξεων.
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (Εθνικό CERT) που υπάγεται στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) ερευνά μυστηριώδη υπόθεση υποκλοπής προσωπικών δεδομένων από περίπου 15.000 Ελληνες. 

Οι ευεργετικές ιδιότητες του σύκου στον οργανισμό μας



Μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές φρούτο για το καλοκαίρι, όπως είναι το καρπούζι, όμως το σύκο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, που μέχρι σήμερα αγνοούσαμε!
Τα σύκα έχουν σε υψηλές ποσότητες φυσικά σάκχαρα και ανόργανα άλατα, ενώ είναι πλούσια σε κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο και είναι πηγή βιταμινών Α, Ε και Κ που συμβάλλουν στην υγεία και την ευεξία.
Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα σύκα προστατεύουν από τον καρκίνο, μειώνουν τα

Η λύση για το hangover είναι το... αχλάδι.



Ενα ακόμη ξενύχτι προστέθηκε στο ενεργητικό σας και εσείς μία μέρα μετά μετανιώνετε για τα νυχτερινά σας καμώματα και το άφθονο αλκοόλ που καταναλώσατε.Το κεφάλι σας κοντεύει να σπάσει και το στομάχι συνεχώς διαμαρτύρεται.Για να γλιτώσετε όλα τα παραπάνω, Αυστραλοί επιστήμονες βρήκαν το μαγικό εκείνο φρούτο που θα σας σώσει, πριν καλά-καλά πιείτε.Ο λόγος για το αχλάδι, που όπως διαπίστωσαν οι μελετητές μπορεί να μειώσει δραστικά τα συμπτώματα μέθης, απώλεια μνήμης και συγκέντρωσης, αν

70 χρόνια από την πρώτη ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα.



Εβδομήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την πρώτη ρίψη πυρηνικής βόμβας, την οποία έριξαν οι Αμερικανοί στην ιαπωνική πόλη της Χιροσίμα, θέτοντας, ουσιαστικά, το τέλος του Β” Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν 6 Αυγούστου του 1945.Στις 08.15 το πρωί το βομβαρδιστικό αεροσκάφος Β-29, Enola Gay, εκτοξεύει την πρώτη ατομική βόμβα ουρανίου, την οποία οι Αμερικάνοι βάφτισαν «Little Boy» στη Χιροσίμα των 300.000 κατοίκων.

Υπουργείο Εξωτερικών:Ο αντιπρόεδρος των Σκοπίων παίρνει...ληγμένα.



Με μία μέρα καθυστέρηση και μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ήρθε μέσω Twitter η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στη νέα πρόκληση του αντιπροέδρου της Βουλής των Σκοπίων Μιλόσοσκι.Ο Μιλόσοσκι εμφανίστηκε σε εκδήλωση εθνικιστών και απηύθυνε ομιλία στεκόμενος μπροστά την ψευδεπίγραφη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, αλλά και χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας».
«Hμερομηνία λήξης υποπροϊόντων σκοπιανού αλυτρωτισμού έχει παρέλθει. Xρήση &

Κτηματολόγιο: 10.000 ακίνητα αλλάζουν ιδιοκτήτη και περνούν στο κράτος



Θεωρούνται «αγνώστου ιδιοκτήτη», καθώς δεν έχουν δηλωθεί εγκαίρως – Εφόσον εμφανιστούν, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να προσφύγουν δικαστικώς, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση.Περίπου 10.000 ακίνητα αναμένεται να αλλάξουν χέρια μέχρι το τέλος του χρόνου και να περάσουν στη δικαιοδοσία του Δημοσίου. Πρόκειται για τα λεγόμενα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη», τα οποία δεν έχουν δηλωθεί εγκαίρως στο Κτηματολόγιο, αν και η κτηματογράφησή τους άρχισε την περίοδο 1997-1999 σε 340

Νέο σύστημα φορολόγησης των αγροτών



• Στο 13% ο φόρος και στο 50% η προκαταβολή για τους κατά κύριο επάγγελμα γεωργούς και κτηνοτρόφους • Διπλάσια φορολογία & προκαταβολή για όσους δεν έχουν βασική δραστηριότητα τη γεωργία.Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες έδωσε χθες από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διεκδικώντας στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές μειωμένους συντελεστές φορολόγησης και μικρότερη προκαταβολή φόρου για 320.000 γεωργούς και

Standard: Αυτόματη διαγραφή χρέους έναντι μέτρων



Πρόταση, στη βάση της οποίας θα διαγράφεται αυτόματα ποσό του ελληνικού χρέους, εάν η Ελλάδα υλοποιεί συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, καταθέτει ο αμερικανός καθηγητής Οικονομίας και Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Μπάρι Άιχενγκριν, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».
Όπως αναφέρει, η Ελλάδα χρειάζεται διαγραφή χρέους, ωστόσο η κυβέρνηση στην Αθήνα δυσκολεύεται για εσωπολιτικούς λόγους να εφαρμόσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές

Χιλιάδες δικαιούχοι χάνουν το επίδομα παιδιών!



Ποσά από 40 έως 980 ευρώ θα εισπράξουν από τον ΟΓΑ την ερχόμενη Παρασκευή 7 Αυγούστου, 235.463 οικογένειες με ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα.

Πρόκειται για όσους υπέβαλλαν αιτήσεις Α21 μέχρι τις 26 Ιουνίου 2015 για την καταβολή επιδομάτων στήριξης τέκνων και ειδικών επιδομάτων τριτέκων και πολυτέκνων.

ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης



Αποτελεί τεράστιο ψέμα και απάτη ότι με το κλείσιμο της συμφωνίας του 3ου μνημονίου θα μειωθούν τα βάρη για τους αγρότες. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να καθησυχάσει την αγροτιά, τη στιγμή μάλιστα που η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, με όπλο το χαράτσωμα και τη φοροληστεία, την άγρια αντιλαϊκή ΚΑΠ της ΕΕ, ξεκληρίζουν τους αγρότες για να αναπτυχθεί, όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα, δηλαδή η μεγάλη καπιταλιστική αγροτική εκμετάλλευση.

Πανήγυρις Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών



Το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015 πανηγυρίζει ο ιστορικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών.
Κατά την διάρκεια του εορτασμού θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού.

''Διαγραφή του Ελληνικού χρέους αλλιώς δεν παίρνετε ούτε σεντ''



Ωρολογιακή βόμβα στα χέρια των δανειστών γίνεται μια ανάλυση του Εθνικού Ινστιτούτου Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών (NIESR), του μεγαλύτερου think tank της Αγγλίας, λέγοντας πως η διαγραφή μέρους του χρέους της Ελλάδας είναι η μια και μοναδική λύση.
Το Ινστιτούτο, σημειώνει σε μελέτη του που δημοσίευσε την Τρίτη, πως η Ελλάδα θα χρειαστεί διαγραφή χρέους περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από την ύφεση.

Κλήρωση Θέσεων Εκθετών στην Εμποροπανήγυρη Σκύδρας



Ο Δήμος Σκύδρας γνωστοποιεί ότι την Τρίτη 11 Αυγούστου 2015 κι ώρα 10:00΄, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των θέσεων των Εκθετών - Επιτηδευματιών που θα συμμετάσχουν στην Εμποροπανήγυρη Σκύδρας.
Παράλληλα, προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να παραστούν στη διαδικασία της κλήρωσης.

Στις 100 δόσεις παλαιές οφειλές άνω των 15.000 ευρώ



Στη ρύθμιση των 100 δόσεων έρχονται να προστεθούν οφειλέτες του ΟΑΕΕ με χρέη άνω των 15.000 ευρώ, που είχαν υπαχθεί στον προσωρινό διακανονισμό του άρθρου 48 του Νόμου 3943 του 2011, δηλαδή τη ρύθμιση των 48 δόσεων.
Με εγκύκλιό του ο διοικητής του ΟΑΕΕ Τάσος Πετρόπουλος διευκρινίζει ότι σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ υλοποιήθηκε μηχανογραφικά η μετάπτωση των ασφαλισμένων, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης, στο καθεστώς της ρύθμισης των 100 δόσεων (Ν.4321/2015).

Ξεκίνησαν οι δωρεάν εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πέλλας

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ , ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ
 καλεί μητέρες που ενδιαφέρονται να  εγγράψουν τα παιδιά τους  δωρεάν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πέλλας  για την περίοδο 2015-2016,
να υποβάλλουν αίτηση  στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) Α.Ε.
Η αίτηση συνοδευμένη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει
να αποσταλεί

Εντός των ημερών στην κυβέρνηση το προσχέδιο του Μνημονίου



Το προσχέδιο Μνημονίου αναμένεται να παραδώσει το Σάββατο στην κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση επί συγκεκριμένου κειμένου. Στις μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεις έχουν διαπιστωθεί πολλές συγκλήσεις, ωστόσο τα βασικά θέματα που μένουν ανοικτά είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα «κόκκινα» δάνεια, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και το νέο Ανεξάρτητο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.