Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Ευρωμπάσκετ: Στους «8» η Ελλάδα



Με μια επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος η Εθνική ομάδα διέλυσε το Βέλγιο με 75-54 και προκρίθηκε πανηγυρικά στους προημιτελικούς του Ευρωμπάσκετ.
Η 6η σερί νίκη σε ισάριθμα ματς έδωσε στην Εθνική το «εισιτήριο» για την οκτάδα του τουρνουά, όπου την προσεχή Τρίτη θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού που θα ακολουθήσει σήμερα (19.30) ανάμεσα στην Ισπανία και στην Πολωνία.

Πώς να προστατεύσετε το κινητό σας από κλοπή.



Συμβουλές για την ασφάλεια από κλοπή, ληστεία και απώλεια κινητών τηλεφώνων έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ:
1. Διατήρησε το κινητό σου τηλέφωνο αθέατο στην τσέπη σου ή την τσάντα σου όταν δεν το χρησιμοποιείς.
2. Διατήρησε το κινητό τηλέφωνο κλειδωμένο με κωδικό κλειδώματος ή τον αριθμό PIN, όταν δεν το χρησιμοποιείς.

Σύγκληση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ. Σκύδρας



Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε συνεδρίαση στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 κι ώρα 14:00΄, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου Δημάρχου Σκύδρας, με τα εξής δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη:

Δώδεκα βότανα χαρίζουν αδυνάτισμα και ευεξία



Η θεραπευτική δράση των βοτάνων είναι γνωστή από την αρχαιότητα. Βοηθούν, μεταξύ άλλων, στην απώλεια βάρους και στην καλή λειτουργία του πεπτικού και του μεταβολισμού
Πολύτιμοι σύμμαχοι της υγείας από την αρχαιότητα είναι τα βότανα. Βοηθούν στον έλεγχο μίας σειράς παθήσεων, αλλά και του σωματικού βάρους. Η χρήση τους μπορεί να κάνει πιο εύκολη την προσπάθεια απώλειας περιττών κιλών, με την προϋπόθεση ότι δεν συνυπάρχουν άλλα προβλήματα υγείας, είναι ενήμερος ο γιατρός και δεν γίνεται υπερβολική πρόσληψη

Και μέσω τηλεφώνου η μέτρηση του ρολογιού της ΔΕΗ



Απο εδώ και στο εξής οι καταναλωτές όλης της χώρας θα μπορούν να αναγγέλλουν τηλεφωνικά τις ενδείξεις του μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας στο τηλεφωνικό Κέντρο Ενημέρωσης Πελατών 11500, ανακοίνωσε ο Διαχειριστής του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ).

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται για τις περιπτώσεις που η τακτική λήψη ένδειξης από τον μετρητή δεν πραγματοποιήθηκε, είτε επειδή δεν βρίσκεται σε προσβάσιμο σημείο του ακινήτου, είτε επειδή ο καταναλωτής απουσίαζε και έλαβε τη σχετική ειδοποίηση επίσκεψης των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ (στην οποία αναγράφεται η ακριβής ημερομηνία και ώρα επίσκεψης).

Πρόγραμμα επισκέψεων και παρουσίαση ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Ενότητας» στην Πέλλα



Την Δευτέρα  14 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 19:00  σε πολιτική εκδήλωση στο Φιλίππειο (Λόφος) στα Γιαννιτσά θα παρουσιαστεί, με τη συμμετοχή  των υποψηφίων, το ψηφοδέλτιο της  «Λαϊκής Ενότητας».
Θα ακολουθήσει συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το προεκλογικό πρόγραμμα της «Λαϊκής Ενότητας».

Η παρουσία σας είναι απαραίτητη.

Έκδοση ταυτοτήτων ακόμα και την ημέρα των εκλογών



Πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους θα εξυπηρετούν τους πολίτες που θέλουν να εκδώσουν ή να ανανεώσουν τις αστυνομικές τους ταυτότητες τα Γραφεία Ταυτοτήτων κατά το διήμερο των Βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει της διεξαγωγής των Βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

Πούτιν και Μπερλουσκόνι έγιναν ...φέσι στην Κριμαία.



O Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνάντησε χθες τον Βλαντίμιρ Πούτιν προκειμένου να πιουν μαζί κρασί και να αποτίσουν φόρο τιμής στους Ιταλούς στρατιώτες που έχασαν την ζωή τους στα τέλη του 19ου αιώνα κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κριμαίας, της χερσονήσου της Ουκρανίας που προσάρτησε το 2014 η Ρωσία.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ένας πρώην επικεφαλής ευρωπαϊκής κυβέρνησης σε αυτήν την περιοχή, η προσάρτηση της οποίας από τη Μόσχα είχε ως

Η Αμφίπολη πάλι στο προσκήνιο.Οι βροχές αποκάλυψαν και δεύτερη είσοδο στο μνημείο.(Φωτογραφίες)



Οι αρχαιολόγοι εξετάζουν τώρα σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για μια δεύτερη πύλη εισόδου στο ταφικό μνημείο. Ο όγκος του μνημείου κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι δεν μπορεί (αν και τεραστίων διαστάσεων για μακεδονικό τάφο) τα 25 μέτρα του ταφικού μνημείου που ήδη αποκαλύφθηκαν να είναι το μόνο κατασκεύασμα στα έγκατα του λόφου Καστά.Δείτε φωτογραφίες.

Έκπτωση 30% σε όσους ταξιδέψουν με τρένο για τις εκλογές



Έκπτωση 30% για όσους ταξιδέψουν σιδηροδρομικά για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου χορηγεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Η έκπτωση αφορά στις τιμές των εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή μετ´ επιστροφής από τον τόπο διαμονής στον τόπο άσκησης του εκλογικού δικαιώματος.

Το Android Pay της Google κάνει το κινητό πιστωτική



Μετά το Apple Pay, η Google έθεσε σε εφαρμογή το δικό της ανταγωνιστικό σύστημα κινητών πληρωμών, το Android Pay, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιεί το «έξυπνο» κινητό τηλέφωνό του ως μέσο συναλλαγών, αντικαθιστώντας την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα του.
Ήδη το σύστημα άρχισε να διατίθεται σε πάνω από ένα εκατομμύριο σημεία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς. Η παγκόσμια αγορά για τη νέα υπηρεσία,

Συγκλονιστική διαμαρτυρία για τον μικρό Αϊλάν - ΦΩΤΟ



 Μια περίπου εβδομάδα μετά την σοκαριστική φωτογραφία με τον 3χρονο Σύρο πρόσφυγα Αιλάν Κουρντί, νεκρό  σε παραλία της Αλικαρνασσό, περίπου τριάντα άτομα πραγματοποίησαν μια κίνηση διαμαρτυρίας σε πολυσύχναστη παραλία του Μαρόκου. 
Οι ακτιβιστές ξάπλωσαν σε παραλία του Ραμπάτ στην ίδια ακριβώς στάση στην οποία βρέθηκε το άψυχο σώμα του μικρού Σύρου, φορώντας και τα ίδια ακριβώς ρούχα.

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα



Η ΝΟΔΕ Πέλλας μετά από την συνεδρίαση της Τρίτης 8/9/2015 αποφάσισε την συγκρότηση Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα και ανακοινώνει την σύνθεση της.
Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε το μέλος της Κ.Ε. της ΝΔ Δημήτρης Ταπαζίδης και Αντιπρόεδρος η Μαρία Ζωγράφου
Μέλη: Νίκη Αναγνωστοπούλου, Μαρία Καράμπελα, Βαγγέλης Λόγγος, Γιώργος Σέξτος, Δημήτρης Γιώγας , Θεοδόσης Ουραϊλίδης, Γιώργος Δαλκαλίτσης , Μηνάς Παρανός, Παύλος Γιουρούκης

ΟΑΕΕ: Στις 21/9 η καταβολή δόσεων από τη ρύθμιση οφειλών



Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου θα καταβάλλονται στον ΟΑΕΕ οι  δόσεις ρύθμισης του νόμου 4305/2014, μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση, θα πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό τους κατά την ώρα εκτέλεσης παγίων εντολών της τράπεζας επιλογής τους για την εξόφληση δόσης της 21.9.2015 και τυχόν μη εξοφληθέντων δόσεων με ημερομηνία πληρωμής 21.8.2015.

Ποια κόμματα θα συμμετέχουν στις εκλογές.Κόπηκε πάλι ο Γιαννιτσώτης αρχηγός κόμματος.



Το «πράσινο φως» άναψε το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου σε 14 κόμματα και πέντε συνασπισμούς κομμάτων για να συμμετέχουν στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, ενώ «έκοψε» επτά κόμματα και πέντε υποψηφίους βουλευτές.
Ο Άρειος Πάγος προχώρησε χθες το βράδυ στην ανακήρυξη των κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων που νομιμοποιούνται να κατέλθουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Το πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμές εποχής προ Μνημονίου.



Αισθητά χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι θα είναι η τιμή προς την οποία θα διατεθεί το πετρέλαιο θέρμανσης. Λόγω της βουτιάς στις τιμές του αργού πετρελαίου διεθνώς, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος κοντά στα 80 με 85 λεπτά το λίτρο, μειωμένη δηλαδή σε σχέση με πέρυσι κατά 20% (είχε 1,05 ευρώ).Ταυτόχρονα, όμως, θα υπάρξει και μείωση, σημαντική και αυτή, στην τιμή του φυσικού αερίου, που διαμορφώνεται κάτω από τα 60 λεπτά του ευρώ/λίτρο, μειωμένη σε σχέση με πέρυσι κατά

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του κ. Σάκη Αραμπατζή «κρίση»



Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη  09 Σεπτεμβρίου στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης του κ. Σάκη Αραμπατζή με τίτλο ‘’κρίση΄΄. 
Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος ο οποίος, συνεχάρη τον καλλιτέχνη για την πολύπλευρη προσφορά του στις κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Πέλλας. Κατόπιν ξεναγήθηκε  στην έκθεση  από τον εικαστικό κ. Σάκη Αραμπατζή.

Τσίπρας."Όχι συγκυβέρνηση με την ΝΔ"



Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες αλλά θέλουμε να αποφύγουμε την ομηρία από τις δυνάμεις του χθες, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Αλεξανδρούπολη.
 Κάλεσε τον ελληνικό λαό να δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσει, επισημαίνοντας ότι τους προηγούμενους έξι μήνες, η μέγγενη της διαπραγμάτευσης δεν μας έδωσε την ευκαιρία της διακυβέρνησης.

Ξεκινούν οι εγγραφές μαθητών παραδοσιακών χορών από τον Σύλλογο «Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ»



Ο Σύλλογος Στραντζαλιωτών Νομού Πέλλας «Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ» ανακοινώνει ότι οι εγγραφές για τα μαθήματα παραδοσιακών χορών θα πραγματοποιηθούν από την Τρίτη 15/9 μέχρι και την Παρασκευή 19/9/2015 στα γραφεία του Συλλόγου Ελευθερίου Βενιζέλου 43 και τις ώρες 7μ.μ. - 9μ.μ.

Έφοδο στα σπίτια και κατασχέσεις εξπρές από την Εφορία.



Με επιτόπου κατασχέσεις τιμαλφών, πινάκων, αλλά και των μετρητών που βρίσκονται στα… στρώματα θα κινδυνεύουν οι φορολογούμενοι από τους εφοριακούς που θα κάνουν «εφόδους» στις κατοικίες για ελέγχους σχετικά με τη φοροδιαφυγή.Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αγορά» σε δημοσίευμα με τίτλο «Εφοδοι στα σπίτια και κατασχέσεις-εξπρές» το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζει τα 101 νέα δρακόντεια μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που πρόκειται να εφαρμόσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Πέλλας



Σε σχολεία του Δήμου Πέλλας παραβρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρης Στάμκος για τον καθιερωμένο αγιασμό. Συγκεκριμένα, παρέστη στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, στο 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών, στο συγκρότημα του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, στο 4Ο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών και στο δημοτικό σχολείο Μελισσίου, στο οποίο τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ.

Απόλυτη ισοπαλία ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ σε νέες δημοσκοπήσεις




Νύχτα εκλογικού θρίλερ προδιαγράφεται για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, καθώς σε σειρά νέων δημοσκοπήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εμφανίζονται να συγκεντρώνουν τα ίδια ποσοστά, με το πολιτικό σκηνικό να θυμίζει κινούμενη άμμο.
Δημοσκόπηση GPO
Ανεπαίσθητη διαφορά 0,2 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ προκύπτει από δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26%, με τη ΝΔ να έπεται με 25,8%.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 12/9



Δεν είναι το μέγεθος
των πράξεών μας που έχει σημασία,
αλλά η ποιότητας της αγάπης
που βάζουμε στις πράξεις μας…
Καλό Σαββατοκύριακο!

Σαν Σήμερα, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ίσως το καλύτερο κάρφωμα που έχετε δει ποτέ σας (βίντεο)



Ίσως να είναι το πιο εντυπωσιακό κάρφωμα που έχετε δει ποτέ. Και το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι έγινε από «ερασιτέχνη» παίχτη και όχι από κάποιον famous.

Ο τύπος έκανε το λεγόμενο… κρυφό κάρφωμα.

Απολαύστε τον.

Πολιτικοί, επιτέλους... ΣΚΑΣΤΕ!



Της Ιωάννας Στιντσούδη


Επιτέλους, σταματήστε αυτή την ενοχλητική βουή που δημιουργείτε στα αυτιά μας σαν ενοχλητικές σφήκες, ζητιανεύοντας την ψήφο μας -για πολλοστή φορά- για να τρώτε εσείς με χρυσά κουτάλια, μετατρέποντας όλους εμάς σε αληθινούς ζητιάνους!
Σταματήστε να βομβαρδίζετε τη νοημοσύνη μας και να αμφισβητείτε την κρίση μας, πιστεύοντας ότι λέτε καλύτερα παραμύθια από τις γιαγιάδες μας.

Καταπολεμήστε το άγχος του παιδιού για το σχολείο.



Τα σχολικό άγχος είναι μία ιδιαίτερα συχνή μορφή άγχους και σχετίζεται με την προσαρμογή του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον και στην προσπάθειά του να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του.
Ο ελεύθερος χρόνος για παιχνίδια θα μειωθεί λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του διάφορες εξωσχολικές δραστηριότητες. Το σχολικό άγχος-συχνά όχι πάντα-συνυπάρχει με το άγχος του αποχωρισμού. Συνήθως το πρόβλημα αντιμετωπίζεται και λύνεται, αλλά αν

Πρόγραμμα Πρόληψης της Στοματικής Υγείας από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ν.Πέλλας στα σχολεία



Στα πλαίσια της κοινωνικής μέριμνας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πέλλας, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 7 χρόνια, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, θα ξεκινήσει το Πρόγραμμα Πρόληψης της Στοματικής Υγείας. Το Πρόγραμμα εγκρίνεται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, οργανώνεται από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ν. Πέλλας και πραγματοποιείται από τους εθελοντές οδοντιάτρους χωρίς κανένα οικονομικό όφελος.

Πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ



Το ΚΚΕ με προεκλογικό σύνθημα : «Τα δοκίμασες, τους δοκίμασες, τώρα με το ΚΚΕ ανοίγουμε τον δρόμο για την ανατροπή» πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Έδεσσα.
     Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Σάκης Βαρδαλήςμέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και ο Αλέκος Ουγγρίνοςεπικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην Πέλλα.

Ξεκαθαρίζει το ρόστερ της ανδρικής ομάδας του Πανεδεσσαϊκού



Αρχίζει και ξεκαθαρίζει το ρόστερ της ανδρικής ομάδας του Πανεδεσσαϊκού για το προπονητικό δίδυμο Αναστασιάδη-Πούφλη, με τις ουσιαστικές εξελίξεις να δρομολογούνται μέσα στην επόμενη εβδομάδα.  Οι αποχωρήσεις λόγω των επιτυχιών στις πανελληνίες εξετάσεις είναι αρκετές, με τους «πράσινους» να χάνουν ένα σημαντικό αριθμό παικτών που λογίζονταν στο βασικό κορμό της φετινής χρονιάς.  

Στην κυκλοφορία οι κάρτες διαρκείας ενίσχυσης του ΓΑΣ Έδεσσας για το 2015-16



Σε κυκλοφορία βγαίνουν οι κάρτες διαρκείας ενίσχυσης του ΓΑΣ Έδεσσας για την αθλητική χρονιά 2015-16. Η αξία της κάρτα είναι 10 ευρώ.
Ο αριθμός της κάρτας μπαίνει στην κλήρωση ένα (1) laptop και δέκα (10) tamplets. Η κλήρωση θα γίνει με τους αριθμούς του Λαϊκού Λαχείου της Τρίτης 10 Νοεμβρίου 2015.
Ο αριθμός που θα κερδίσει το laptop θα βγει από τα τρία τελευταία ψηφία του 1ου αριθμού του Λαϊκού Λαχείου.

Υπόθεση Γιακουμάκη: Πληροφορίες για δίωξη σε βάρος πρώην υπουργού και βουλευτή



Δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Ιωαννίνων σε βάρος του πρώην υπουργού και βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μαρκογιαννάκη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα http://epirusgate.blogspot.gr.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος για την υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών Που άσκησε ποινική δίωξη κατά τριών ατόμων.

Γιάννης Σηφάκης : Μήνυμα και ευχές εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς



«Αν τα σχέδιά σου είναι για ένα χρόνο σπείρε σπόρους. Αν είναι για δέκα χρόνια, φύτεψε δέντρα. Αν είναι για εκατό χρόνια, μόρφωσε τον άνθρωπο»
Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να απευθύνω χαιρετισμό μεταφέροντας τις θερμότερες ευχές μου σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πραγματοποιήθηκαν τα ΣΤΑΥΡΕΤΚΑ 2015 από την Εύξεινο Λέσχη Σκύδρας



Στο γνώριμο περιβάλλον της αυλής του 1ου Δημοτικού Σχολείου, η Εύξεινος Λέσχη Σκύδρας παρουσίασε, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015, τις πολιτιστικές της δράσεις.
Επρόκειτο για τα θεσπισμένα  ΣΤΑΥΡΕΤΚΑ, δηλαδή τη διήμερη παραδοσιακή εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.
Το βραδάκι της πρώτης ημέρας τον κόσμο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα με μαζικότητα και χαρά, υποδέχτηκε και καλωσόρισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαριάννα Ξενίδου.

«Μπαμπά… μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» από τις «Θεατρικές Πινελιές»



Την μαύρη κωμωδία «Μπαμπά… μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» των Αλέξανδρου Ρήγα- Δημήτρη Αποστόλου, παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Εφήβων & Νέων «Θεατρικές Πινελιές», την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, στις 8.00 το βράδυ.
Η παράσταση, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., σκηνοθέτησαν και διασκεύασαν οι Γιάννης Κετίκογλου και Πολυξένη Κολυμπάρη.

Αριθμός - ρεκόρ προσφύγων στα Σκόπια



Περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει τις τελευταίες δύο ημέρες στην ΠΓΔΜ από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από την ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, ανέφεραν παρατηρητές και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών που βρίσκονται στην περιοχή.
Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, πρόκειται για το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων και μεταναστών που έχει φθάσει στην περιοχή τους τελευταίους μήνες.

Χαιρετισμοί του Τίμιου Σταυρού στα Γιαννιτσά



Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, στις 18.30, στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) και Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα τελεσθεί ο Εσπερινός με τους Χαιρετισμούς του Τιμίου Σταυρού.