Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ένα χαμένο νησί γνωστό από την αρχαιότητα μόλις ανακαλύφθηκε στο Αιγαίο Πέλαγος



Μια διεθνής ομάδα αρχαιολόγων και γεωφυσικών ανακοίνωσε πως ανακάλυψε ένα χαμένο νησί στο Ανατολικό Αιγαίο. Το νησί, αναφέρει το National Geographic, είναι γνωστό απ' τα γραπτά του αρχαίου Έλληνα ιστορικού Ξενοφώντα, και βρίσκεται κοντά στην τοποθεσία που έγινε η περίφημη Ναυμαχία των Αργινουσών.

Οι Αργινούσες νήσοι (τώρα λέγονται Νήσοι Γκαρίπ στα τούρκικα) είναι μόλις λίγα μίλια απ' τις ακτές της Τουρκίας. Οι αρχαίες ιστορικές πηγές μιλούσαν για τρία νησιά των Αργινουσών, αλλά η ακριβής τοποθεσία του τρίτου ήταν άγνωστη, μέχρι τώρα.

Δείτε απόψε στις 22:00 στην “Πέλλα TV” την Εκδήλωση για το «Γεύμα Αγάπης»



Όσοι δεν καταφέρατε να παρακολουθήσετε την Μουσικοχορευτική Εκδήλωση για το "Γεύμα αγάπης" της Ιεράς Μητρόπολης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15-11-2015 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, με την σύμπραξη 5 φορέων της πόλης των Γιαννιτσών ( Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής , Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου, και τα χορευτικά Τμήματα:

Γιάννης Σηφάκης για μελέτη τζαμιού-έδρα του συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» Έδεσσας




Το Κ.Α.Σ. συνεδρίασε την Τετάρτη 18 Νοέμβρη και ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη του τζαμιού στο οποίο βρίσκεται η έδρα και το κινηματοθέατρο του συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» στην Έδεσσα.
Ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση του που ,παρά την αργοπορία, το έργο αυτό παίρνει τον δρόμο του. Σε πρόσφατη συνάντηση του με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Βλαζάκη είχε ζητήσει την επίσπευση της εξέτασης του χρονίζοντος θέματος από το Κ.Α.Σ.

Όχι στο σύμφωνο συμβίωσης σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια από τον Σύλλογο Πολύτεκνων Πέλλας



πως εναι γνωστ κυβέρνηση φερε σ δημόσια διαβούλευση – κα σύντομα πρς ψήφιση – νομοσχέδιο γι νέο «σύμφωνο συμβίωσης» πο πεκτείνεται κα στοςμοφυλοφίλους. Σύμφωνα μάλιστα μ δήλωση το πουργο:«Τ τομα πο συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης θ ποκτον καθεστς παρόμοιο μ ατ τν γγαμων, κα πρόσβαση σπλθος δικαιωμάτων».
  

Σύγκληση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ. Σκύδρας



Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε συνεδρίαση στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 κι ώρα 14:00΄, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου Δημάρχου Σκύδρας, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:  
1)Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Τ.Κ. Άσπρου (Ευγενία Γουσοπούλου).
2)Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Δ.Κ. Σκύδρας (Ιωάννης Πατούλας).

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Κυριακής 22/11 του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Β. Ελλάδας



09.45 π.μ.     Μνημόσυνο  αποθανόντων προπονητών Στίβου στον Ι.Ν.ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  Γιαννιτσών  [πλησίον Δ.Α.Κ. Γιαννιτσών].
 
11.00 π.μ.    Σεμινάριο Στίβου  [αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5ου Δημοτικού Γιαννιτσών-πλησίον του Δ.Α.Κ. Γιαννιτσών].

Απ. Τζιτζικώστας: «Την Κυριακή αλλάζει σελίδα η Νέα Δημοκρατία»



Μήνυμα νίκης στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, με "αλλαγή σελίδας στη Νέα Δημοκρατία", έστειλε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Απόστολος Τζιτζικώστας από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης, με την οποία ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία.
"Το μέλλον μας δεν είναι το παρόν τους. Θέλουμε μια Νέα Δημοκρατία που θα μας κάνει ξανά υπερήφανους. Από την Κυριακή ενωμένοι, κόντρα σε όσους δεν ακούν τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, με τη φωνή σας πια να είναι κυρίαρχη, η απαισιοδοξία τελειώνει. Από την Κυριακή δεν θα είναι η Κεντροδεξιά που θα ανησυχεί για το μέλλον της.

Απογευματινή εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων διοργανώνει η Ενορία Αγ. Γεωργίου



Η Ενορία του Αγίου Γεωργίου διοργανώνει απογευματινή εκδρομή προσκύνημα την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Παλατίτσιας όπου και θα γίνει εσπερινός, ξενάγηση και προσκύνηση τιμίων λειψάνων. Έπειτα θα γίνει επίσκεψη  στην πόλη της Βέροιας με τις Βυζαντινές της εκκλησίες, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, τον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, την παλιά πόλη και άλλα αξιοθέατα.

Εκδήλωση εορτασμού της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης στο Δήμο Πέλλας


Κυρ.Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα η ΝΔ να κερδίσει και πάλι τη μάχη των ιδεών



«Την Κυριακή εκλέγουμε τον επόμενο πρόεδρο της ΝΔ και υποψήφιο πρωθυπουργό. Σας ζητώ να με εκλέξετε επόμενο πρόεδρο της ΝΔ. Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω τη ΝΔ για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε στην κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι ίδιος εγγυάται προσωπικά πως μπορεί να ξανακάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο.

Γενική Συνέλευση Ανασφάλιστων Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Ν.Πέλλας



Το καλοκαίρι του 2014 μερικοί συντοπίτες μας με κοινά προβλήματα όπως αυτό του Ο.Α.Ε.Ε αποφάσισαν να ενημέρωσουν και να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα αυτά και στους λοιπούς Εμπόρους και Ελ. Επαγγέλματιες της Πόλης μας και τις ευρύτερης περιοχής του Ν. ΠΕΛΛΑΣ.

Εγινε η πρώτη συγκέντρωση και αφου μας ενήμερωσε κατάλληλα ο πρόερδος του συλλόγου ανασφάλιστων ασφαλισμένων Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αποφασίστηκε να προχωρίσουμε και εμείς στην ίδρυση του τοπικού συλλόγου Ν ΠΕΛΛΑΣ.

Κάλεσμα ενότητας και μαζικής προσέλευσης απηύθυνε ο Ευ.Μεϊμαράκης



Μήνυμα ενότητας, ανανέωσης και σύνθεσης απηύθυνε από τη Χαλκίδα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και κάλεσε όλους τους Νεοδημοκράτες να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες, ώστε να βγει η Παράταξη περισσότερο δυνατή από αυτή τη διαδικασία.

Μιλώντας σε πολυπληθές, ένθερμο ακροατήριο, στην αίθουσα του θεάτρου Παπαδημητρίου, ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κατήγγειλε τους Τσίπρα-Καμμένο για τα προεκλογικά ψέματα που στόχο, όπως είπε, είχαν να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών.

Μυτιλήνη: Δώδεκα συλλήψεις μελών του κυκλώματος που έδινε πλαστά χαρτιά σε αλλοδαπούς



Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο αρχηγός του κυκλώματος, ένας 28χρονος Πακιστανικής υπηκοότητας, καθώς και τρεις Έλληνες, οι οποίοι κατασκεύαζαν αντίγραφα των δικαιολογητικών

Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν συνολικά, για εμπλοκή στο κύκλωμα που κατάρτιζε πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα, τα οποία διέθετε σε μη νόμιμους αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής στην Μυτιλήνη.

Γιάννης Σηφάκης “Μελέτη κατασκευής προαστιακού σιδηροδρόμου μέσω Γιαννιτσών”



Απόλυτη συμφωνία μεταξύ προέδρου ΟΣΕ , Γιάννη Σηφάκη και εκπροσώπων του δικτύου πολιτών για το σιδηρόδρομο όσον αφορά την προαστιακή σύνδεση Άδενδρο- Χαλκηδώνα- Μουσείο Πέλλας- Γιαννιτσά- Σκύδρα- Αριδαία
 Προγραμματίστηκε η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών του βουλευτή και του προέδρου του ΟΣΕ προς τον Υπουργό για την προώθηση της ανάθεσης της οριστικής μελέτης του έργου
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Γιάννης Σηφάκης, οι Δημήτρης Βάλτσης, Σωκράτης Βόλτσης και Δημήτρης Ασβεστόπουλος από το δίκτυο πολιτών  και από πλευράς ΟΣΕ ο πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλος και οι διευθυντές στρατηγικού σχεδιασμού και τεχνικού τομέα του ΟΣΕ.

Άδωνις Γεωργιάδης: Θα εκλεγώ πρόεδρος την άλλη Κυριακή



Βέβαιος ότι θα εκλεγεί πρόεδρος στη Νέα Δημοκρατία την άλλη Κυριακή εμφανίστηκε ο υποψήφιος Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος υπογράμμισε ότι μετά τη μαζικότητα που είχε η προεκλογική του ομιλία στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης διαπίστωσε και είναι βέβαιος ότι θα είναι ο νέος ηγέτης του κόμματος.
«Πιστεύω ότι αυτή την Κυριακή δεν θα έχουμε πρόεδρο, πάμε στο δεύτερο γύρο και θα εκλεγώ πρόεδρος την άλλη Κυριακή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και κάλεσε τους ψηφοφόρους που ζητούν να αλλάξει η ΝΔ να τον ψηφίσουν.

Ελεγχοι και σε Ευρωπαίους στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.



Τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων στους Ευρωπαίους πολίτες, αποφάσισε το Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ, που συνεδρίαζε σήμερα στις Βρυξέλλες.
Οι υπουργοί ζήτησαν την άμεση αναθεώρηση των κανόνων της ζώνης Σένγκεν, δήλωσε ο υπουργός εσωτερικών του Λουξεμβούργου και προεδρεύων του Συμβουλίου, Ετιέν Σνέιντερ. Έτσι θα επιτραπεί η πραγματοποίηση «συστηματικών ελέγχων σε Ευρωπαίους υπηκόους», καθώς οι συστηματικοί σε βάθος έλεγχοι περιορίζονται σήμερα μόνο στους πολίτες τρίτων κρατών, ανέφερε ο ίδιος.

Φιλανθρωπική Συναυλία το Σάββατο 28/11 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών



Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ» σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας και την ΔΗΚΕΠΑΠ διοργανώνει Φιλανθρωπική Συναυλία με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (Σ.Ο.Ν.Ε.) υπό την Διεύθυνση του Ευάγγελου Αραμπατζή, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Τιμή εισιτηρίου 4€.
Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κοινωνικό Ιατρείο Γιαννιτσών.

Με «προσωπική συνέντευξη» και μαγνητοφωνάκι θα επιλέγει διευθυντές Εκπαίδευσης ο Φίλης



Επαναφέρει το κριτήριο επιλογής, που είχε αποσύρει, μετά το σάλο, ο προκάτοχός του, Αριστείδης Μπαλτάς - Η συνέντευξη μάλιστα θα μοριοδοτείται περισσότερο από τη μόρφωση και την εμπειρία, ενώ το μαγνητόφωνο «διασφαλίζει τη διαφάνεια», κατά το υπουργείο Παιδείας
Στελέχη εκπαίδευσης με κριτήριο την προσωπική συνέντευξη επαναφέρει ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 21/11



Αληθινή αγάπη δεν είναι εκείνη
που αντέχει τον μακροχρόνιο χωρισμό,
αλλά εκείνη που αντέχει
την μακροχρόνια οικειότητα!

Σαν Σήμερα, Σάββατο 21 Νοεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

To Facebook κάνει τους χωρισμούς... ευκολότερους!



Η μεγαλύτερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, σκοπεύει σύντομα να διαθέσει ένα ακόμα νέο εργαλείο, το οποίο θα κάνει πιο διακριτική την «παρουσία» πρώην συντρόφων στις σελίδες των χρηστών.
Στην παρούσα φάση, εάν κάποιος χρήστης έχει χωρίσει από μια σχέση και δεν θέλει να βλέπει ενημερώσεις του πρώην συντρόφου του, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι είτε να μπλοκάρει είτε να διαγράψει το άτομο αυτό από το προφίλ του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλες οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα ΕΠΣ Καστοριάς – ΕΠΣ Πέλλας 2-2 (βίντεο)




Δείτε όλες τις φάσεις και τα γκολ από τον αγώνα ΕΠΣ Καστοριάς – ΕΠΣ Πέλλας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη18 Νοεμβρίου.

Ευχαριστούμε θερμά τον φίλο Γιάννη Ηλιόπουλο για την καταπληκτική δουλειά την οποία έκανε και που θέλησε να την μοιραστεί μαζί με τους αναγνώστες μας.

Χαλάει ο καιρός. Βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή



Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 34/2015) και ισχύει από την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους τοπικά θυελλώδεις νότιους ανέμους.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, από την Κυριακή και για τις επόμενες μέρες τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γιος του Νίκου Ξυλούρη -Δυστύχημα με τη μηχανή του



Φτωχότερη είναι από σήμερα η οικογένεια Ξυλούρη αλλά και η Κρήτη, αφού έφυγε από τη ζωή ο Γιώργης Ξυλούρης, γιος του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη, μετά από τροχαίο στην Αθήνα.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στην Eθνική Oδό Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Νέα Κηφισιά, το απόγευμα της Πέμπτης.
Ο 55χρονος Γιώργης Ξυλούρης οδηγούσε την μηχανή του στην εθνική οδό, όταν συγκρούστηκε με διερχόμενο ταξί.

Αύριο Σάββατο 21/11 ο ετήσιος χορός του Άρη Αμπελιών



Ο Άρης Αμπελειών διοργανώνει και φέτος τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων Διόνυσος(1ο χλμ Γιαννιτσών - Θεσσαλονίκης).Σας περιμένουμε να περάσουμε μια όμορφη βραδιά με απεριόριστο ποτό και φαγητό γεμάτη κέφι,τραγούδι και χορό, παρέα με την ορχήστρα Μακεδονικό Μεράκι!

Δημιούργησαν ανθρώπινες φωνητικές χορδές στο εργαστήριο



Επιστήμονες από τις ΗΠΑ δημιούργησαν στο εργαστήριο ανθρώπινες φωνητικές χορδές οι οποίες είναι τόσο λειτουργικές ώστε δημιουργούνται πολλές ελπίδες ότι στο μέλλον θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για αποκατάσταση της ομιλίας σε ανθρώπους που την χάνουν εξαιτίας ασθενειών.
Οι φωνητικές χορδές είναι ελαστικές μυϊκές ταινίες, που πάλλονται εκατοντάδες φορές το δευτερόλεπτο όταν διέρχεται από αυτές αέρας, για να δημιουργήσουν ήχους.
Υπολογίζεται ότι ένας στους 15 ανθρώπους χάνουν κάποια στιγμή στη ζωή τους τη φωνή τους, αλλά συνήθως αυτό είναι παροδικό αφού οφείλεται σε προβλήματα όπως λ.χ. η λαρυγγίτιδα.

Ήττα για τις Νεανίδες του Πανεδεσσαϊκού



Άτυχος και σε μέτρια ημέρα βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ στην Κατερίνη με αντίπαλο τον Πιερικό – Αρχέλαο στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Νεανίδων.

Αν και το ξεκίνημα ήταν πολύ καλό διατηρώντας ένα μικρό προβάδισμα καθ όλη την διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου η κακή αμυντική λειτουργία έδινε εύκολους πόντους  στους γηπεδούχους γεγονός που τους κρατούσε κοντά στο σκορ.
Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο με τον ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟ να είναι απλά υποφερτός και να βρίσκεται μπροστά στο σκορ.

Ανακαλύφθηκαν βακτήρια ανθεκτικά και στα πιο ισχυρά αντιβιοτικά



Τα ισχυρά αντιβιοτικά πολυμυξίνες -μεταξύ των οποίων κυριότερο είναι η κολιστίνη- χρησιμοποιούνται ευρέως στα ζώα της κτηνοτροφίας. Οι επιστήμονες ζητούν να περιορισθεί η χρήση τους άμεσα, γιατί οι ανθεκτικές βακτηριακές μεταλλάξεις μπορεί να εξαπλωθούν σε όλο τον κόσμο και να γίνουν υπεύθυνες για την πρόκληση επιδημιών

Φόβους ότι η ανθρωπότητα πλησιάζει ανεπιστρεπτί στην εποχή μετά τα αντιβιοτικά γεννά στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα η ανακάλυψη στην Κίνα βακτηρίων, τα οποία, χάρη σε μια νέα γονιδιακή μετάλλαξή τους, είναι ανθεκτικά και στα πιο ισχυρά αντιβιοτικά που υπάρχουν σήμερα, στα λεγόμενα «τελευταίας καταφυγής».

Συναντήσεις Γιάννη Σηφάκη με φορείς του Δήμου Πέλλας



Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης, αφού εκπροσώπησε την Βουλή στην εκδήλωση στα Γιαννιτσά για την 17 Νοέμβρη, έκανε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Πέλλας Γρ. Στάμκο, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ, το ΔΣ της Ένωσης Γ.Σ., το ΔΣ του λαογραφικού συλλόγου ΦΙΛΙΠΠΟΣ και τον Σύλλογο Ποντίων Γιαννιτσών.
Στην συνάντηση στο δημαρχείο συμμετείχε και η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ δια των Κ. Μπαλτζή ( συντονιστή) και Άννα Φακυρούδη ( γραμματέα του συντονιστικού).

Στο δ' τρίμηνο του 2016 θα αναλάβει η Fraport τα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια



Στην ιδιωτικοποίηση και τις προοπτικές των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου του εκσυγχρονισμού των υποδομών τους, αναφέρθηκε ο CEO της Fraport AG, Στέφαν Σούλτε, κατά την τοποθέτησή του στο στο 3ο Συμπόσιο κορυφαίων στελεχών αεροδρομίων (ACES - Athens, 3rd Airport Chief Executives' Symposium), μια ιδρυτική πρωτοβουλία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.
Ειδικότερα, ο κ. Σούλτε ανέφερε ο προτιμητέος επενδυτής Fraport - Slentel θα αναλάβει τη λειτουργία των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων

Η Λαϊκή Ενότητα Πέλλας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών



Ο αγροτικός κόσμος για μια ακόμα φορά... πήρε τους δρόμους. Τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελούν βασική πτυχή του νέου Μνημονίου και έρχονται να προστεθούν στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος εξ αιτίας των προηγούμενων Μνημονίων και των επιλογών της νέας ΚΑΠ. Σήμερα οι εναπομείναντες μικρομεσαίοι αγρότες αντιμετωπίσουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης και μόνο τα φάσμα της ανεργίας και της έλλειψης εναλλακτικής επιλογής τους κρατά στην ύπαιθρο.

Για 'πιθανές' νέες επιθέσεις στην Ευρώπη, προειδοποιεί η Europol



Eίναι «πιθανό» το ενδεχόμενο να διαπραχθούν νέες επιθέσεις σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο διευθυντής της Europol Ρομπ Γουάινραϊτ, ο οποίος τόνισε ότι θεωρεί την τρομοκρατική απειλή μετά της επιθέσεις στο Παρίσι ως «την πλέον σοβαρή τα τελευταία 10 χρόνια».
«Μπορούμε να εκτιμήσουμε, χωρίς να υπερβάλουμε, ότι και άλλες επιθέσεις είναι πιθανές» δήλωσε ο Γουάινραϊτ ενώπιον της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χαρακτήρισε την τρομοκρατική απειλή «την σοβαρότερη εδώ και 10 χρόνια στην Ευρώπη».

Γ. Καρασμάνης : «Όχι στην επιπλέον φορολόγηση του κρασιού»



Λόγο του κατεπείγοντος χαρακτήρα του Νομοσχεδίου «Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» και του περιορισμένου χρόνου συζήτησης στη βουλή, ο Γιώργος Καρασμάνης, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφορικά με την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Μια φορά και ένα φτερό» από το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών


Το Θεατρικό εργαστήρι Γιαννιτσών με χαρά παρουσιάζει την παράσταση της διεθνούς θεατρικής ομάδας Hippo:

Μια Φορά Κι Ένα Φτερό
Μια Φορά Κι Ένα Φτερό, ένα ρομαντικό παραμύθι αυτογνωσίας και αληθινής αγάπης.

Η ομάδα Hippo δημιουργεί μια σύγχρονη ρομαντική κωμωδία, μέσα από μια ιστορία αυτοθυσίας, γενναιοψυχίας και αγνού έρωτα, όπου το κωμικό στοιχείο εναλλάσσεται με το δραματικό. Σωματικό θέατρο, μουσική, χορός και τραγούδι συνθέτουν ένα εντυπωσιακό θέαμα με γρήγορο, σφιχτό ρυθμό, αισθητική αρτιότητα και υψηλή ψυχαγωγική αξία.

Καταγγέλλουμε την επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ & χημικά στους αγωνιζόμενους αγρότες



Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση καταγγέλλει την βάρβαρη επίθεση, που δέχτηκαν οι αγρότες στο συλλαλητήριο της Αθήνας.
       Η κυβέρνηση απάντησε με τη χρήση των ΜΑΤ & χημικών στους διαδηλωτές αγρότες - κτηνοτρόφους - αλιείς και στην αγανάκτησή τους για τα μέτρα ξεκληρίσματος, που αποφασίζει να εφαρμόσει σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς σαν προαπαιτούμενα εφαρμογής του ψηφισμένου και από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι 3ου μνημονίου.

Εκδήλωση εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Δήμο Πέλλας


Ανατροπές τελευταίας στιγμής στους πλειστηριασμούς



Ο οφειλέτης καλείται να εξασφαλίσει ότι οι τράπεζες δεν θα εισπράξουν λιγότερα από όσα σε περίπτωση πλειστηριασμού. Ερώτημα η συμβολή του Δημοσίου στους αδύναμους από το 2017. Οι εκκρεμείς υποθέσεις και όσες υποβληθούν ως 31/12 θα εξεταστούν με το υφιστάμενο πλαίσιο.
Με την ισχύουσα διάταξη και όχι με το νέο πλαίσιο που θα εφαρμοστεί από 1ης Ιανουαρίου του 2016, θα εξεταστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις και οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ή θα υποβληθούν από δανειολήπτες έως το τέλος του έτους στον υπάρχον Νόμο Κατσέλη.

Ελάτε να στολίσετε το δικό σας δεντράκι στην 5η Παραμυθούπολη στο πεζόδρομο Γιαννιτσών



Με ιδιαίτερη αγάπη ετοιμάζουμε τις δραστηριότητες της 5ης Παραμυθούπολης που θα διαρκέσει από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 έως την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016. Φέτος για δεύτερη χρονιά, προτείνουμε στα δημοτικά σχολεία, στα νηπιαγωγεία , στους παιδικούς σταθμούς αλλά και σε όσους φορείς ενδιαφέρονται, τον στολισμό των δέντρων στον πεζόδρομο Γιαννιτσών. 

Στους 153 βουλευτές μειώνεται η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ



Στους 153 βουλευτές απομειώνεται πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καθώς οι κ. Νίκος Νικολόπουλος και ο Παναγούλη διαγράφηκαν από τις ΚΟ των συγκυβερνώντων κομμάτων μετά την αρνητική στάση που τήρησαν κατά τη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα. Σημειώνεται ότι η ψηφοφορία διεξήχθη στη σκιά της παραίτησης του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 20/11



Σκέφτομαι, άρα υπάρχω!

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Γ. Καρασμάνης : «Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»



Το δήθεν απορριφθέν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελληνικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που είχε υποβληθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στις 17 Ιουλίου 2014 επί υπουργίας του Γιώργου Καρασμάνη και το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά του «επεστράφη κυριολεκτικά διάστικτο από παρατηρήσεις και σχόλια», υπέβαλε τελικά προς έγκριση στην Κομισιόν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.  Και για να διασκεδάσει την πολύμηνη καθυστέρηση στην έγκρισή του, από την αδράνεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το βάφτισε «ριζικά αναμορφωμένο».

Η Έκθεση «Οι δύο όχθες της νοσταλγίας. Ιστορίες προσφυγικών οικογενειών» στο Μαυσωλείο του Γαζή Εβρενός στα Γιαννιτσά



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας και ο Δήμος Πέλλας συνδιοργανώνουν την έκθεση του Ιδρύματος Ανταλλαγέντων Συνθήκης Λωζάννης με τίτλο: «Οι δύο όχθες της νοσταλγίας. Ιστορίες προσφυγικών οικογενειών», η οποία θα φιλοξενείται από τις 20 Νοεμβρίου 2015 και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2016 στο Μαυσωλείο του Γαζή Εβρενός στα Γιαννιτσά.

Αντιβιοτικά σαν ...καραμέλες καταναλώνουν οι Έλληνες!



Πάνω από 25.000 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στην Ευρώπη, λόγω της κατάχρησης αντιβιοτικών. Η κατάχρηση αυτή έχει οδηγήσει σε ανθεκτικότητα πολλά κοινά μικρόβια και μας έχει κάνει ιδιαίτερα ευάλωτους σε θανατηφόρες λοιμώξεις. Λοιμώξεις οι οποίες δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν με τα υπάρχοντα αντιβιοτικά, καθώς αχρηστεύθηκαν λόγω της αλόγιστης χρήσης τους. Το πιο δραματικό στοιχείο στις επισημάνσεις των επιστημόνων, είναι το «τέλος των αντιβιοτικών», δηλαδή το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει επινοηθεί και παρασκευαστεί ένα καινούργιο πιο ισχυρό αντιβιοτικό από τα ήδη υπάρχοντα.

Δηλώσεις παραγωγών για ζημίες βαμβακοκαλλιεργειών από βροχοπτώσεις



 Οι παραγωγοί που υπέβαλαν δήλωση ζημίας από υπερβολικές βροχοπτώσεις  της 21-10-2015 σε καλλιέργειες βαμβακιού και έχουν αφήσει τυπικά μάρτυρες  (τέσσερις ασυγκόμιστες σειρές στο μέσον του αγροτεμαχίου , σε όλο το μήκος μιας  διάστασης του ) παρακαλούνται να το δηλώσουν στα γραφεία των ανταποκριτών  προκειμένου  να ξεκινήσουν  οι εκτιμήσεις.