Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Υλοποίηση στη Σκύδρα της δράσης «Ο Τοίχος της Καλοσύνης»



Την ανθρωπιστική δράση « Ο Τοίχος της Καλοσύνης» έφερε στη Σκύδρα το 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης με την υποστήριξη του Δήμου Σκύδρας.
Συγκεκριμένα, παιδιά της πέμπτης και της έκτης τάξης με τη βοήθεια της κοινωνικής λειτουργού του σχολείου Γεωργίας Αβραμίδου ζωγράφισαν  σε κρεμάστρες, οι οποίες στη συνέχεια τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Απάντηση Ιορδάνη Τζαμτζή στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά»



Από το γραφείο του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Πέθανε ο Γιάννης Αγγέλου, στενός συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή



Πέθανε ο δικηγόρος Γιάννης Αγγέλου, ένας εκ των στενότερων συνεργατών και επιστήθιων φίλων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από το 1981. Ο Γιάννης Αγγέλου, που έδινε εδώ και πολλά χρόνια μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή σήμερα ενώ νοσηλευόταν στο «Ερρίκος Ντυνάν».
AdTech Ad
Ο Γιάννης Αγγέλου γεννήθηκε το 1950 και ήταν δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Ήταν παντρεμένος με την κα Αλεξάνδρα Μουρτζά, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Άγγελο και τον Δημήτρη.

Ελληνικό βότανο-όπλο κατά του Αλτσχαϊμερ.



Το ελληνικό κοινό βότανο που μπορούμε να το βρούμε παντού και θεωρείτε το απόλυτο όπλο κατά του Αλτσχάιμερ.
Η νόσος Αλτσχάιμερ θεωρείται η νόσος η οποία σταδιακά καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα και υπολογίζεται ότι τώρα επηρεάζει γύρω στα 30 εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ το 2050 εκτιμήσεις δείχνουν ότι από τη νόσο Αλτσχάιμερ θα πάσχουν περίπου 110 εκατομμύρια άνθρωποι. Δηλαδή μετά από περίπου 4 δεκαετίες από

Εθνική Ενότητα, το νέο κόμμα Καρατζαφέρη, Μπαλτάκου



Υπό τον τίτλο Εθνική Ενότητα και με λογότυπο όπου δεσπόζει ένας πυρσός, ευθεία παραπομπή στο ιστορικό σήμα της Ν.Δ., οι κ. Γ. Καρατζαφέρης και Τ. Μπαλτάκος παρουσίασαν χθες το νέο κόμμα που, όπως ανέφεραν, έχει σαφή δεξιά, πατριωτικά και ευρωσκεπτικιστικά χαρακτηριστικά. «Η επιλογή του πυρσού, του σήματος που απαρνήθηκε η Ν.Δ., συμβολίζει ότι εμείς είμαστε η συνέχεια της ΕΡΕ και της Ν.Δ. του Αβέρωφ», είπαν οι δύο πρωταγωνιστές, δίνοντας σαφές στίγμα για το πώς θα πολιτευτούν.

Mε την υπογραφή Τσίπρα ξεκινούν οι κατασχέσεις Α' κατοικίας



Με συνοπτικές διαδικασίες και με απώτερο στόχο να «κλειδώσει» πάση θυσία η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και να επέλθει συμφωνία με τους δανειστές, η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δρομολογεί την εκχώρηση όλων των «κόκκινων» δανείων στους οικονομικούς δολοφόνους των ξένων funds ενώ εμφανίζεται έτοιμη να γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της προγενέστερες δεσμεύσεις της αναφορικά με τη δήθεν προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η Samsung κατασκευάζει φακούς επαφής με... ενσωματωμένη κάμερα (pics+video)



Όταν «καλπάζει» η φαντασία, η δημιουργία και η τεχνολογία, γίνονται θαύματα! Ok, για τους λάτρεις των gadgets η κατασκευή των «Google Glass» πήγε την τεχνολογία σίγουρα ένα βήμα μπροστά - χωρίς ωστόσο να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα εντέλει - αλλά ποιος το περίμενε σήμερα να διαβάζουμε για φακούς επαφής με ενσωματωμένες κεραίες που μπορούν και στέλνουν το περιεχόμενο που συλλαμβάνουν οι κάμερες σε εξωτερικές συσκευές, όπως smartphones.

Ομιλία την Κυριακή 10/4 στον Ι.Ν. Πέτρου & Παύλου Γιαννιτσών με θέμα «Η Δύναμη της Προσευχής»



Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, 10 Απριλίου 2016, στις 7.00 μ.μ. και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Παπαδόπουλος με θέμα:
«Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ»

Δύο πρώην βουλευτές Πέλλας ανάμεσα στους "μπαταχτσήδες" της Βουλής.Δεν πληρώνουν τα άτοκα δάνεια που έλαβαν.



Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των «μπαταχτσήδων» πρώην βουλευτών, οι οποίοι με προκλητικό τρόπο αφήνουν απλήρωτες τις δόσεις άτοκων δανείων που είχαν λάβει –με ευνοϊκούς όρους- από τον Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Βουλευτών, με τα δανεικά και αγύριστα να φτάνουν το ποσό των 400.000 ευρώ!  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», πρόκειται για δάνεια που θεσπίστηκαν το 2000, όταν ιδρύθηκε ο εν λόγω λογαριασμός , τα οποία αποπληρώνονται με άτοκες δόσεις, με παρακράτηση από βουλευτική

Βλέπει εκλογές η Bank of America



Ένα θετικό και δύο αρνητικά σενάρια για την πορεία της Ελλάδας δίνει η Bank of America. Το θετικό είναι η Ελλάδα να κλείσει την αξιολόγηση, να νομοθετήσει και να εφαρμόσει τα μέτρα που της ζητούν οι δανειστέςτης.
Οι αναλυτές της όμως ανησυχούν από το γεγγονός πως η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο. Επισημαίνουν, λοιπόν, τον κίνδυνο να αποτύχουν οι συζητήσεις ή το πακέτο των μέτρων να κοπεί από τη Βουλή. Στέκονται και τη

Διακοπή ρεύματος στο Αρσένι και στην Πετριά του Δήμου Σκύδρας, την Τρίτη 12/4/16



Με βάση την ενημέρωση του Δήμου μας από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), πληροφορούμε τους συνδημότες μας ότι την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους παρακάτω οικισμούς του Δήμου Σκύδρας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης του δικτύου:
Αρσένι: από τις 07:30΄έως τις 16:00΄.

Βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε, το μήνυμα της Ελλάδας στους πρόσφυγες



Ενημερωτικό φυλλάδιο θα αρχίσει να διανέμει το υπουργείο Ναυτιλίας από τη Δευτέρα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, αρνούμενοι να μετακινηθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας. 
Το φυλλάδιο είναι γραμμένο σε τέσσερις γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά) και έχει τίτλο «Βοηθήστε μας για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε». 

Ο Coach Adam Branch, Τεχνικός Διευθυντής του ΤNBA Youth Program των Idiana Pecers στο 1st Panedessaikos Easter Basketball Camp



Ο Α.Σ. Πανεδεσσαϊκός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι επικεφαλής της προπονητικής ομάδας του 1st Panedessaikos Easter Basketball Camp που θα πραγματοποιηθεί στην Έδεσσα θα είναι ο Coach Adam Branch, Τεχνικός Διευθυντής του ΤNBA Youth Program των Indiana Pacers.
Τον Αμερικάνο προπονητή θα συνδράμει στο έργο του όλες τις ημέρες του καμπ ο κόουτς Σπύρος Μυλωνάς. Ο Έλληνας κόουτς είναι από τους πιο σημαντικούς κρίκους στο εγχείρημα της TNBA GREECE, έχει συνεργαστεί με ΑΕΚ και Περιστέρι και δραστηριοποιείται στην ατομική προπόνηση καλαθοσφαιριστών όλων των κατηγοριών.

Ντάισελμπλουμ: Καμία προθεσμία για την αξιολόγηση - RBS: Μην περιμένετε λήξη πριν τον Ιούλιο



Ανοιχτό άφησε τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ο επικεφαλής του Eurogroup - Μόνο τελευταία στιγμή θα πεισθούν οι πλευρές να βάλουν νερό στο κρασί της, επισημαίνεται σε έκθεση της Royal Βank of Scotland.
Πιθανότερες οι πρόωρες εκλογές παρά το grexit σε περίπτωση αρνητικών εξελίξεων εκτιμά η Bank of America Merrill Lynch, τα στελέχη της οποίας όμως είναι συγκρατημένα αισιόδοξα για την επίτευξη συμφωνίας Αθήνας - δανειστών - Δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου στο ΜΝΙ: Βλέπει κλείσιμο της αξιολόγησης (έως) τον Ιούλιο παρά τον Απρίλιο

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση τροφίμων για τους πρόσφυγες του Δήμου Πέλλας



Συνεχίζεται με αυξημένη συμμετοχή η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στα Γιαννιτσά. Η ανταπόκριση πολιτών, φορέων και συλλόγων είναι συγκινητική και καθημερινά καταφθάνουν είδη πρώτης ανάγκης στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων. Οι ανάγκες αυτή τη στιγμή είναι αυξημένες κυρίως σε φάρμακα, ρούχα και παπούτσια έχουν συγκεντρωθεί αρκετά.

Έφυγε η Τρόικα από την Αθήνα λόγω υποκλοπών



Αποχώρησαν ώστε η ενημέρωση των ανωτέρων τους να γίνει εκ του σύνεγγυς γιατι θεωρούν ότι τα τηλέφωνα τους παρακολουθούνται όσο βρίσκονται στην Αθήνα! Περίπου... φυσιολογική θεωρεί την στάση τους η κυβέρνηση και φιλοδοξεί να κλείσει την συμφωνία μέχρι το Πάσχα
Αποχώρησαν νωρίτερα σήμερα το πρωί οι εκπρόσωποι των δανειστών από την Αθήνα, απόφαση που σχετίζεται με την πρόσφατη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Βελκουλέσκου-Τόμσεν.

Έκκληση για οικονομική βοήθεια προς μαθητή της Κ.Βρύσης με σπανιότατο πρόβλημα καρδιάς



Μαθητής της Δευτέρας(Β΄)τάξης  του 2ου  Γυμνασίου Κρύας Βρύσης, δίνει  μάχη  για  τη ζωή του, αντιμετωπίζοντας σοβαρότατο καρδιολογικό πρόβλημα το οποίο χρήζει άμεσης χειρουργικής  επέμβασης.
Η οικογένειά του αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και απευθύνει έκκληση προς όποιον έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει για την συγκέντρωση των απαραίτητων χρημάτων.

Ο λογαριασμός πάλι στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.



Το Μέγαρο Μαξίμου με ένα non paper 10 σημείων περιγράφει τις θέσεις της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα ολοκληρωθεί σύντομα.Οι πηγές από το περιβάλλον του πρωθυπουργού ξεκαθαρίζουν ότι πρόσθετα μέτρα δεν υπάρχουν, ωστόσο όπως προκύπτει και από το non paper της κυβέρνησης ο λογαριασμός του φορολογικού θα πάει στους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους.Από την πλευρά του

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 9/4



Γενικά
Οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να εκφράσεις τις πιο ιδιαίτερες κλίσεις σου, που απευθύνονται σε ένα πιο «ειδικό» κοινό. Αντίθετα, αν κινηθείς συμβατικά μπορεί να συναντήσεις απροσδόκητες αντιδράσεις. Παράλληλα, η Σελήνη στον Ταύρο σε ωθεί να επικεντρωθείς στα οικονομικά σου, αφού κατά την διάρκεια της ημέρας μπορεί να προκύψουν εξελίξεις που θα σε ανησυχήσουν. Τελικά όμως όλα θα «στρώσουν»!

Σαν Σήμερα, Σάββατο 9 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Ερώτηση Γιάννη Σηφάκη για την απουσία της Πέλλας από τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας



Στην συνάντηση που είχε με τον διευθυντή του γραφείου της Υπουργού κ. Γρηγόρη Μαλάμη διευκρινίστηκε ότι η επιλογή της σειράς των δήμων έγινε με μαθηματικό τύπο με βάση στοιχεία και ρυθμό εξέλιξης της μακροχρόνιας ανεργίας. Η δεύτερη φάση του προγράμματος θα αφορά όλους τους υπόλοιπους δήμους της χώρας.
Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης με υπόμνημα του προς την Αν.Υπουργό Εργασίας ζήτησε εξηγήσεις για την μη συμπερίληψη όλων των Δήμων της Πέλλας στην πρώτη φάση των 51 Δήμων της χώρας (17 +34) που μετέχουν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας διάρκειας 8 μηνών με βάση τα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας.

Nέα υπηρεσία στο facebook.Διαθέσιμo σε όλους τo Live Video!



To Facebook ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία ζωντανών μεταδόσεων, Live Video, θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του δημοφιλούς social media
Με το Live Video κάθε χρήστης μπορεί να κάνει ζωντανές μεταδόσεις απευθείας από τη συσκευή του (iOS ή Android) απλά πατώντας το ειδικό εικονίδιο που βρίσκεται πλέον στην εφαρμογή του Facebook και στη συνέχεια το μόνο που έχουν να κάνει είναι απλά να βάλει μία μικρή περιγραφή. Η μετάδοση ξεκίνησε και πλέον όλοι οι φίλοι του

Τελετή ονοματοδοσίας 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών-Κύριλλος και Μεθόδιος



Μια πολύ όμορφη και συγκινητική  και συνάμα ιστορική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24-3-2016 στο 2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών. Το σχολείο  έλαβε το όνομα: «2ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών-Κύριλλος και Μεθόδιος». Η τελετή ονοματοδοσίας περιελάμβανε:
  1.   Διανομή φυλλαδίου με το σκεπτικό και τα κριτήρια επιλογής του εν λόγω  ονόμα-
        τος.
   2.    Χαιρετισμοί επισήμων.
3.      Εισήγηση του διευθυντή του σχολείου Κενανίδη Λάζαρου  κλ.ΠΕ01 θεολόγου.
4.      Τοποθέτηση της εικόνας των αγίων Κύριλλου και Μεθόδιου, δωρεά από τον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας  κ. Ιωήλ.

Ερντογάν."Αν δεν πάρουμε τα Δις θα πνίξουμε την Ελλάδα στους πρόσφυγες."



«Υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κάνει τα απαραίτητα βήματα, δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε η Τουρκία δεν θα εφαρμόσει τη συμφωνία», διαμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί την επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών στο έδαφός της εάν η ΕΕ δεν τηρήσει τη δική της πλευρά της συμφωνίας για το προσφυγικό.

Αναγέννηση Γιαννιτσών. Όλοι μαζί για το αυτονόητο, την παραμονή



Για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία της η ομάδα με τις περισσότερες συμμέτοχες σε εθνικές κατηγορίες από όλες τις ομάδες του νομού Πέλλας η Αναγέννηση Γιαννιτσών κινδυνεύει ακόμα και με υποβιβασμό στην Α´ κατηγορία ,αφού για να σωθεί θα πρέπει να κερδίσει την Κυριακή στο δημοτικό στάδιο της Πόλης , στο γήπεδο της σε αγώνα μπαράζ τον Όλυμπο Αψάλου.
Ο κόσμος της πόλης και οι πολυπληθείς φίλαθλοι της ομάδας, που συνειδητά απέχουν, από τις υποχρεώσεις της, έχουν θορυβηθεί και αναμένεται ισχυρή παρουσία αρκετών φίλων της ομάδας την Κυριακή στο γήπεδο να συμπαρασταθούν στο όνομα και στην ιστορία της ομάδας,

«Μουσική Περιπλάνηση…» Ετήσια συναυλία του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών


Προσθήκη λεζάντας

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 και ώρα 8:00 μμ θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη  ετήσια συναυλία του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών στο Πνευματικό Κέντρο  Γιαννιτσών.
Η  “μουσική περιπλάνηση” περιλαμβάνει έργα από την βυζαντινή μας υμνογραφία, έργα από το δυτικό ρεπερτόριο, έργα μεγάλων Ελλήνων συνθετών διασκευασμένα από τους καθηγητές του σχολείου και τέλος αντιπροσωπευτικά έργα της Ελληνικής δημοτικής μουσικής.

Επιστολή Στάθη Καστερίδη για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους της χώρας


                                                                  
            ΠΡΟΣ : Την αναπληρώτρια Υπουργό
                                                                                                 Εργασίας                       
                                                                                       κα Ράνια Αντωνοπούλου
                                                                       Κοιν/ση: 1)κ.κ.Βουλευτές Ν.Πέλλας
                                                                                      2)Μέσα κοινωνικής δικτύωσης


                   Αξιότιμη κα Υπουργέ,
              Με έκπληξη ,ανησυχία αλλά και λύπη πληροφορηθήκαμε από 
        δημοσιεύματα ότι κανένας από τους τέσσερεις Δήμους του Ν.Πέλλας δεν
        εντάσσεται στη λίστα των 51 Δήμων που επιλέχθηκαν από το Υπουργείο σας  για
        να απασχολήσουν άνεργους στα πλαίσια του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας
        2016 ,η οποία διαμορφώθηκε ως εξής:

Ζητούν και άλλα μέτρα.



Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι συνταχθεί ένα τελικό κείμενο συμφωνίας με τους θεσμούς μέχρι το βράδυ της Κυριακής, έτσι ώστε να ανοίξει ο κύκλος για την ελάφρυνση του χρέους στη σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά τις νυχτερινές διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο των θεσμών.Ωστόσο ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι θα υπάρξει «ένα κείμενο με τους τρεις θεσμούς της ΕΕ και ένα άλλο κείμενο με το ΔΝΤ» και είπε ότι «τα δύο κείμενα μοιάζουν

Σύμπραξη δικηγόρων Γιαννιτσών σε υποθέσεις κτηματογράφησης της περιοχής



Άρχισε στις 4 Απριλίου 2016, η διαδικασία κτηματογράφησης της περιοχής μας, η οποία θα διαρκέσει για τρεις μήνες, μέχρι τις 4 Ιουλίου του 2016. Πρόκειται για μια διαδικασία σημαντική, η οποία θα οδηγήσει σε αντικατάσταση του ισχύοντος συστήματος των μεταγραφών από αυτό του κτηματολογίου, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των πολιτών με μεγαλύτερη πληρότητα, σαφήνεια και ακρίβεια.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Πέλλας στους μαθητές του 1ου & 2ου Λυκείου Γιαννιτσών



Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών για την κατάκτηση της 1ης θέσης και στους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο διαγωνισμό ‘’Young Business Talents’’.
Η συμμετοχή των μαθητών μας σε επιστημονικούς διαγωνισμούς αναδεικνύει τις ιδιαίτερες κλίσεις και ικανότητές τους και δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουν τις γνώσεις τους, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις.

Goldman Sachs: Το Grexit επιστρέφει στις 20 Ιουλίου



Εμπιστευτικό σημείωμα υπό τον τίτλο "Η επιστροφή του Grexit" κυκλοφόρησε η Goldman Sachs, με την επισήμανση ότι επέστρεψαν οι εντάσεις μεταξύ του ΔΝΤ, της Γερμανίας και της Ελλάδας, οι οποίες είναι πιθανό να αυξηθούν καθώς πλησιάζουμε την 20η Ιουλίου, οπότε η χώρα μας θα πρέπει να αποπληρώσει 2,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.
"Καθώς οι διαπραγματεύσεις θα σέρνονται και οι αρνητικές ειδήσεις θα πληθαίνουν, μπορεί αυτές να αποτελέσουν αιτία για τους επενδυτές να κρατηθούν προσωρινά μακριά από

Όπλα αγοράζουν οι κάτοικοι της Ειδομένης.Φόβοι για έκρηξη.



Τοπικοί παράγοντες παρακολουθούν με αγωνία τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες και διατυπώνουν φόβους ακόμη και για τα χειρότερα. Σημειωτέον ότι σε όλη την επικράτεια του δήμου Παιονίας, στο Κιλκίς, υπάρχουν πάνω από 14.000 πρόσφυγες (Ειδομένη, Νέα Καβάλα) από τους άνω των 50.000 που βρίσκονται στην Ελλάδα..«Υπάρχει μεγάλη ένταση, ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθεί έκρηξη και να ξεφύγει η κατάσταση,υπογραμμίζει ο Χρήστος Γκουντενούδης,Δήμαρχος Παιονίας. Δεν ξέρω που θα

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 8/4



Γενικά
Μια υπόθεση οικονομικού ενδιαφέροντος ίσως πάρει προς στιγμήν ανησυχητικές διαστάσεις και μπορεί κάποια στιγμή διαπιστώσεις ότι τα πράγματα κινούνται έξω από τον έλεγχό σου. Σύντομα όμως οι ισορροπίες θα αποκατασταθούν, αφού αναμένεται να λάβεις σημαντικές βοήθειες, που τελικά θα σε φέρουν σε πολύ καλύτερη θέση από αυτήν που βρισκόσουν. Επιπλέον, η Σελήνη και ο Ερμής στον Ταύρο πιθανόν να σου δώσουν κι ένα έξτρα δώρο.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 8 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

“Η Πέλλα και πάλι στο περιθώριο. Γιατί η Ολυμπιακή φλόγα δεν περνάει από την Πέλλα;”



Του Στάθη Καστερίδη
Κι ενώ η υφήλιος ετοιμάζεται να γιορτάσει την μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, δυστυχώς με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα δεν θα περάσει από την Πέλλα (την γενέτειρα του Μ.Αλεξάνδρου), ενώ θα περάσει από μέρη ήσσονος σημασίας ιστορικά πολιτιστικά και αθλητικά.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα θέματα εξάρτησης-απεξάρτησης στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών



 Άκρως ενδιαφέρουσα και πολλαπλώς ωφέλιμη κρίθηκε από το πολυπληθές ακροατήριο που κατέκλυσε την φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δημαρχείου Πέλλας το απόγευμα της Δευτέρας 4-4-2016, η 15η εκδήλωση του Ανοικτού  Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών της  περιόδου 2015-16. Ο θεσμός, πλέον, που διανύει αισίως το εικοστό έτος λειτουργίας του και συνδιοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, επιφύλαξε για την τοπική κοινωνία μιαν εξαιρετική δράση.

Σύσκεψη φορέων για το προσφυγικό στο Δήμο Πέλλας



Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο δημαρχείο στα Γιαννιτσά.
Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για τη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών.

Δράσεις του 1ου ΕΚ Γιαννιτσών στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας



Το 1ο ΕΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ,  σε συνεργασία με το 2ο ΕΠΑΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ και τον Ιατρικό Σύλλογο Πέλλας, διοργανώνει την πραγματοποίηση δράσης στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας Υγείας, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών την Πέμπτη 7/4/2016 το πρωί, από τις 9ππ μέχρι τις 13.00μμ.

Εβδομάδα εθελοντισμού «Let’s do it Greece» στο Δήμο Πέλλας



Με αφορμή την Πανελλαδική δράση Lets do it Greece, ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τα σχολεία, τους συλλόγους και τις τοπικές κοινότητες, προγραμματίζει ένα σύνολο περιβαλλοντικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 17 Απριλίου.
Παρακαλούμε τους φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις, να επικοινωνήσουν με το Δήμο Πέλλας.

Tρία χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια ο Ν.O.Γ. στους αγώνες κωπηλασίας του Ν.Ο.Μαυροχωρίου



Με ιδανικές καιρικές συνθήκες και πολύ μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 3 Απριλίου 2016, οι διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας του Ν.Ο.Μαυροχωρίου, στο Μαυροχώρι της Καστοριάς. Στους αγώνες, που ήταν προς τιμήν των απόδημων Μαυροβίνων, πήραν μέρος 12 Ναυτικοί όμιλοι από Γιαννιτσά (ΝΟΓ), Πειραιά (Ο.Ε.), Κατερίνη (ΝΟΚΑΤ), Θεσσαλονίκη (ΝΟΘ, ΝΑΟΚΘ, ΟΦΘ), Καστοριά (ΝΟΜ, ΝΟΚ), Κέρκυρα (ΝΑΟΚ), Ηγουμενίτσα (Δ.Ν.Ο.Η.), Κοζάνη (ΝΟΚοζ), Σέρρες (ΝΑΠΕΣΠ), με 194 πληρώματα και περισσότερους από 400 αθλητές.

Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας: 7 Απρίλη, απεργούμε



Όλα σχεδόν τα σωματεία έχουν ψηφίσει ΝΑΙ σε 48ωρη απεργία με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό και Συνταξιοδοτικό. Η κυβέρνηση παίρνει ανάσες παράτασης μέρα με τη μέρα. Εμείς δηλώνουμε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αντισταθούμε στη χιονοστιβάδα των μέτρων που έρχονται να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο τα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 7/4



Γενικά
Η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου, σε οδηγεί «στις επάλξεις», πρόσεξε όμως μήπως τελικά αυτά για τα οποία παλεύεις δεν είναι παρά χίμαιρες! Επιπλέον το τετράγωνο του Άρη με τον Ποσειδώνα μπορεί να προκαλέσει μια γενικότερη σύγχυση στις μετακινήσεις και την επικοινωνία σου αλλά και να ακυρώσει μια νομική υπόθεση σου. Από την άλλη πλευρά όμως, θα σου δώσει την δυνατότητα να εκφράσεις τις καλλιτεχνικές ή μεταφυσικές ανησυχίες σου.

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 7 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Συγχαρητήρια στην Ομάδα Βόλεϊ Μαθητριών του ΓΕΛ Σκύδρας



Μια ακόμη σημαντική διάκριση προστέθηκε στα αθλητικά κι εκπαιδευτικά δρώμενα του Δήμου μας που εξυψώνει τη Σκύδρα και μας κάνει υπερήφανους και χαρούμενους. Πρόκειται για την ηρωική, τηρουμένων των αναλογιών, πρόκριση της Ομάδας Βόλεϊ των Μαθητριών του ΓΕΛ Σκύδρας στην τελική φάση του σχολικού πρωταθλήματος βόλεϊ που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο.

Φιλικοί αγώνες ακαδημιών ΓΑΣ Έδεσσας- Ζαφειράκη Νάουσας



Το πρωί του Σαββάτου 2-4-2016, η Ακαδημία μπάσκετ του ΓΑΣ Έδεσσας υποδέχτηκε την Ακαδημία του Ζαφειράκη Νάουσας για φιλικούς αγώνες .
Έγιναν τρεις αγώνες, καθώς τα παιδιά χωρίστηκαν ανάλογα με την ηλικία τους και την δεξιότητα τους. Οι αγώνες παρουσίασαν μεγάλο ενδιαφέρον και οι αθλητές και αθλήτριες των δυο ομάδων, κέρδισαν το χειροκρότημα των γονέων τους που βρίσκονταν στην κερκίδα.