Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

: Διακοπή ρεύματος στο Άσπρο και στα Καλύβια του Δήμου Σκύδρας, την Τρ.31-1-2017



Με βάση την τηλεφωνική  ενημέρωση του Δήμου μας από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) πληροφορούμε, με τη σειρά μας, τους συμπολίτες μας ότι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού  ρεύματος στις προαναφερόμενες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σκύδρας, από τις 11:30’ έως τις 15:00’, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες κατασκευής στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Στον Αλμωπό Αριδαίας ο 22χρονος Γιάννης Παπαευθυμίου



Ο Αλμωπός Αριδαίας  ανακοινώνει την απόκτηση του 22 χρονου μεσοεπιθετικού   Γιάννη Παπαευθυμίου. Ο ταλαντούχος νεαρός ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην ΠΑΕ ΛΑΜΙΑ ενώ παλιότερα αγωνίστηκε  και στην Κ20 του Απόλλων Σμύρνης.Η διοίκηση τον καλωσορίζει  και του εύχεται υγεία και καλές εμφανίσεις.

Παρουσίαση βιβλίου: Ένα παιδικό ποντιακό παραμύθι



«Ο Θόδωρον και το κοκκύμελον» του Κοσμά Τσίναλη – Εκδόσεις Κυριακίδη

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017, στις 6μμ στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων (βόρεια πτέρυγα Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών). Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ποντίων Γιαννιτσών, του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίμνης, του Συλλόγου Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας και της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Ομιλία με θέμα: «Ελληνισμός και Χριστιανισμός, μέσα από τις αρχές και τη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών».



Τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, και ώ­ρα 18.00, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. του Αγ. Δημητρίου Έδεσσας, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα:
«Ελληνισμός και Χριστιανισμός, μέσα από τις αρχές και τη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών».
Ομιλητής θα εί­ναι, ο Δάσκαλος, κ. Παπαλαζάρου Ιωάννης.

Νέο Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών



Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΚΔΑΠμΕΑ Γιαννιτσών «Ανατολή» της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής  του Συλλόγου.

Άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας ζητά το ΔΝΤ



Υπέρ της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς τάσσεται το ΔΝΤ, καθώς θεωρεί πως το μέτρο αυτό θα συμβάλει στη μείωση των «κόκκινων» δανείων.Όπως αναφέρεται στην έκθεση του άρθρου 4 του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, «αν και οι ελληνικές αρχές τροποποίησαν το νομικό καθεστώς για την ατομική και την εταιρική πτώχευση,

Ενισχύεται η δράση της επίσημης ιστοσελίδας της Αναγέννησης



Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η επίσημη
ιστοσελίδα, www.anagennisigiannitson.gr καθώς και τα υπόλοιπα μέσα
κοινωνικής δικτύωσης της ομάδας από σήμερα ενισχύουν την δράση τους
περνώντας στα χέρια δημοσιογράφου και υπεύθυνου επικοινωνίας που
υπόσχονται με τον καλύτερο τρόπο:

Οι Τούρκοι απειλούν με αντίποινα στο προσφυγικό.



Nέα κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις... Αυτό εκτιμούν οι σχολιαστές διεθνώς, υποστηρίζοντας πως η Ελλάδα θα βρεθεί, σύντομα ή όχι, αντιμέτωπη με την «μήνιν των Τούρκων».
Ουδείς αμφιβάλλει ότι στην Τουρκία έχει επιβληθεί ένα αυταρχικό καθεστώς, όπου δεν ισχύουν όσα αναφέρονται στον κόσμο ως «ανθρώπινα δικαιώματα».

Γ.Καρασμάνης στη Βουλή: «Απειλή για παιδιά με σοβαρά προβλήματα η πολιτική στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής»




Την ιδιαίτερα τεταμένη και επικίνδυνη κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της παροχής υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής (με αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΠΥΥ και, προφανώς με τις ευλογίες του Υπουργείου Υγείας), έφερε στη Βουλή για ακόμη μια φορά ο Γιώργος Καρασμάνης.
Με Ερώτησή του – σε συνέχεια και σχετικής αναφοράς που είχε καταθέσει – ο πρώην

Τα πάντα γύρω από τις ασφαλιστικές εισφορές



Από την 1η Ιανουαρίου 2017, λειτουργεί ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο οποίος είναι το αποτέλεσμα της ενοποίησης των προϋπαρχόντων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, που λειτουργούσαν στη χώρα.
Μεταξύ των αλλαγών που προωθήθηκαν με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, είναι ότι, από 01.01.2017, οι ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων, ελευθέρων επαγγελματιών και αυταπασχολουμένων, καταβάλλονται σε μηνιαία βάση και εκδίδονται εντός του μηνός που

Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων βγήκαν οι μισοί οφειλέτες



Εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων βρέθηκε το 52,8% των οφειλετών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) κατά το 2015, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο ηλεκτρονικών κατασχετηρίων και δεσμεύσεων των λογαριασμών τους εξαιτίας των ληξιπρόθεσμων χρεών τους.
Τα στοιχεία από την έκθεση του ΚΕΑΟ του τελευταίου τετραμήνου του προηγούμενου έτους

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 28/1



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 28 Ιανουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. για την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών



Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα για την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών (Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017). Οι Τρεις Ιεράρχες, Βασίλειος ο Μέγας, Ιωάννης ο Χρυσόστομος, και Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός, αποτελούν, σύμφωνα με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη, τους προστάτες των γραμμάτων. Κατά παράδοση, η εκπαιδευτική κοινότητα την ημέρα αυτή την αφιερώνει συμβολικά στους Τρεις Ιεράρχες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξία των γραμμάτων και της παιδείας γενικότερα.

«ΔΕΞΙΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ» από το Εδεσσαϊκό Θέατρο



Την καθιερωμένη δεξίωση κοπής Βασιλόπιτας διοργανώνει το Εδεσσαϊκό Θέατρο, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 7 το απόγευμα , στο Δημοτικό κέντρο «Καταρράκτες» Η Διοίκηση καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουν ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά.
Στην εκδήλωση θα ανακοινωθεί το πλάνο δράσης του 2017, θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τις επικείμενες παραγωγές του Εδεσσαϊκού Θεάτρου καθώς και δρώμενο που ετοίμασαν τα παιδιά από το Θεατρικό Εργαστήρι.

Αλλάζουν όσα ξέρατε για τα drones



Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο κανονισμός της Υπηρεσίας Πολιιτκής Αεροπορίας που ρυθμίζει τις διαδικασίες αδειοδότησης Εκπαιδευτικών Κέντρων και χειριστών ΣμηΕΑ, γνωστά ως drones.

Με το νέο κανονισμό καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις για την απόκτηση άδειας drones, καθώς και της ειδικότητας εκπαιδευτή χειριστών.

Κοπή βασιλόπιτας από τα μέλη του Μακεδονικού Έδεσσας



Σε πολύ όμορφο κλίμα έγινε η κοπή της βασιλόπιτας για τα μέλη του Μακεδονικού Έδεσσας την Τετάρτη το βράδυ στο ψητοπωλείο "Χωριάτικο".
Οι παίκτες, ο προπονητής και η διοίκηση του Μακεδονικού είχαν την ευκαιρία να συσφίξουν τις σχέσεις τους παρέα με πλούσιο φαγητό και άφθονο ποτό.

Εσπερινά Κηρύγματα της Κυριακής 29/1 σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Εσπερινό Κήρυγμα:

1. Στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Ψωΐνο, Προϊστάμενο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Τριάδος Πειραιώς.

Πραγματοποιήθηκε στη Σκύδρα το σεμινάριο «Αναζήτηση εργασίας με αρωγό τη βιβλιοθήκη»



Με την παράδοση των βεβαιώσεων  συμμετοχής καταρτιζομένων και την απονομή αναμνηστικής πλακέτας από τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στην εισηγήτρια Έλλη Τσαΐρη ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο με τίτλο «Αναζήτηση εργασίας με αρωγό τη βιβλιοθήκη».

Πρόεδρος Μεξικού σε ΗΠΑ: Δεν πληρώνω για το τείχος



Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να πληρώσει για το τείχος στη μεθόριο, λέγοντας ότι «δεν πιστεύουμε σε τείχη».

Ωστόσο, δεν είπε τίποτα περί αναβολής της προγραμματισμένης επίσκεψής του στις ΗΠΑ στις 31 Ιανουαρίου.

«Το έχω πει ξανά και ξανά. Το Μεξικό δεν πληρώνει για κανένα τείχος. Ως πρόεδρος έχω την ευθύνη να διαφυλάξω τα συμφέροντα όλων των πολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μην πυροβολείτε τον εκπαιδευτικό!!!



του Πέτρου Πριβαρτιτσάνη

Εκπαιδευτικού – Οικονομολόγου

Προέδρου της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας

   Κατά καιρούς ακούμε ή διαβάζουμε διαλόγους που αναφέρονται σε εκπαιδευτικούς με απαξιωτικά λόγια, με κατάληξη να ρίχνουν επάνω του το φταίξιμο για όλα τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Πιστεύω ότι ο εκπαιδευτικός φταίει για τα προβλήματα στην εκπαίδευση

Εξηγήσεις Ταγιάνι για την αναφορά του στην ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία»



Μετά το σάλο που προκάλεσε με τις αναφορές του στην τελευταία του επίσκεψή του στην ΠΓΔΜ που αποκάλεσε τη γείτονα χώρα «Μακεδονία» και τον Μ.Αλέξανδρο πρόγονο των Σκοπιανών, ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις.

Συγκεκριμένα από το γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Αναφορικά με δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και στα ΜΜΕ σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του κυρίου

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πέλλας: «Υπολειτουργούν τα νοσοκομεία της Πέλλας»



   
Με αφορμή την έλλειψη αξονικού τομογράφου στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών αλλά και την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, έρχονται στην επιφάνεια τραγικές καταστάσεις που επικρατούν στα θέματα της υγείας των κατοίκων της Πέλλας.
   Η κυβέρνηση έχει αφήσει την λειτουργία των μονάδων υγείας στην τύχη τους. Λειτουργούν με αυτόματο πιλότο και με το φιλότιμο των εργαζόμενων σ΄ αυτές.

Το μπαλάκι στην Ελλάδα για κλείσιμο της αξιολόγησης πετά ο Σόιμπλε



Η Ελλάδα δεν έχει υλοποιήσει στο σύνολό τους τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των δανειστών της δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ο Β.Σόιμπλε, που πριν τη συνεδρίαση έχει και τετ α τετ συνάντηση με τον Ευκ.Τσακαλώτο. Ωστόσο, ο χρόνος έχει αρχίσει να γίνεται πιεστικός και πρέπει να το κάνει, τόνισε, πετώντας το μπαλάκι στην Αθήνα. Η δυσκολία έγκειται στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων, τόνισε ο Σόιμπλε παραπέμποντας στους θεσμούς τους οποίους «δεν θέλει να υποκαταστήσει».

Πρόσκληση συμμετοχής ομάδων κι αρμάτων καρναβαλιστών στο Σκυδραϊκό Καρναβάλι 2017




Σε συνέχεια των προετοιμασιών και των συζητήσεων για την άρτια και πολυσυμμετοχική διοργάνωση του Σκυδραϊκού Καρναβαλιού 2017 και μάλιστα μετά τη διευρυμένη σύσκεψη με το ίδιο αντικείμενο που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017,ο Δήμος Σκύδρας προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με ομάδες κι άρματα στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2017 που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Σκύδρας.

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων για χρέη στον ΟΓΑ



Αφού πρώτα επέβαλλε τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών, τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζει, μέσω του διαβόητου Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ),  μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των αγροτικών χρεών προς τον ΟΓΑ.  Μάλιστα, για να μην της ξεφύγει κανείς από όσους έχουν χρέη , έσπευσε, με απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης να στείλει στο ΚΕΑΟ προς είσπραξη και τις οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ,

Εκδήλωση για τον Εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών



Εκδήλωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών διοργανώνουν η ΔΗΚΕΠΑΠ, η Β΄ Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαιδεύσεως Πέλλας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στις 7.00 μ..μ, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Αντιμέτωπη με εκλογές η κυβέρνηση αν δεν υπάρξει συμβιβασμός στο Eurogroup



Aσφυκτικό περιθώριο για συμφωνία μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου - Πιέσεις για μέτρα 4,2 δις ευρώ - Το περιθώριο ελιγμών του Αλέξη Τσίπρα - Δυσανασχετούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση στις συζητήσεις με τους δανειστές, καθώς μετά από ένα πάγωμα 50 ημερών στις διαπραγματεύσεις (μετά το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δεν υπήρξε καμία ουσιαστική πρόοδος) θα πρέπει να βρεθεί άμεσα μία φόρμουλα επανεκκίνησης της διαδικασίας,

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 27/1



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.