Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ο κόμπος (κόμβος) στο λαιμό που μπορεί να οφείλεται; Γιατί απαιτείται πλήρης έλεγχος;



του Κωνσταντίνου Λούβρου
Ο «κόμπος» στο λαιμό είναι μια αίσθηση λίγο-πολύ γνώριμη στους περισσότερους από εμάς. Συνήθως εντοπίζεται στη βάση του λαιμού, στη μέση γραμμή κι επιδεινώνεται με το stress. Πρόκειται για αρκετά συχνό φαινόμενο καθώς φαίνεται ότι περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού το έχει αισθανθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.

Α.Ο.Π. Μίλωνας Γιαννιτσών: Πανελλήνιο Πρόγραμμα πρωταθλήματος παγκορασίδων




«Που Πάω, Θεέ μου;» στην Θερινή Κινηματογραφική Λέσχη «Μέγας Αλέξανδρος»


Ο Φ.Σ. Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» (Κινηματογραφική Λέσχη), με την υποστήριξη της  ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ., την Δευτέρα  2 και την Τρίτη 3  Ιουλίου   2018 και ώρα 21:15, στον χώρο του θερινού σινεμά (περιοχή Μύλοι, πάρκο Καταρρακτών) του Δήμου Έδεσσας θα προβάλλει την ταινία:

Πού Πάω, Θεέ μου; (2016)

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πέλλας: ‘Από τρελό και Σκοπιανό μαθαίνεις την αλήθεια ‘


Είχαμε επισημάνει  σε δελτίο  μας μετά  την μειοδοτική  συμφωνία των Πρεσπών  ότι  τα σκοπιανά  νταούλια  ήχησαν  αμέσως  με την εμμονή του σκοπιανού προέδρου  και μεγαλοεργολάβου  ΖΑΕΦ  να αποκαλεί  τους σκοπιανούς (μπροστά στον Τσίπρα) ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ   και κάποιοι  extra large   ελληνόφωνοι  της ΠΦΑ( πρώτη φορά αριστερά)  παροικούντες  στην  «ΝΟΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» μας  χαρακτήρισαν δημαγωγούς  και εθνοκάπηλους , υπεραμυνόμενοι της συμφωνίας  αυτής  ως  επωφελής  εθνικά  ( ποιοι;; αυτοί που  έχουν τάση  για εμετό στο άκουσμα της λέξης έθνος…) 

Μεταγραφικό μπαμ με Ιορδανιδη Νίκο ο Α.Σ.(FC )Γιαννιτσά


Η ομάδα Α.Σ.( FC )Γιαννιτσά ανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας με τον ποδοσφαιριστή Νίκο Ιορδανίδη.  Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής γέννημα θρέμμα της Πόλης με τεραστία ποδοσφαιρική εμπειρία με πολλές συμμετοχές σε Β και Γ’ εθνική  αποτελεί πλέον τον αμυντικό ογκόλιθο της ομάδος μας
Ο Ιορδανίδης είναι 30 ετών (23.09.1987) έχει ύψος 1.82 και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός (στόπερ).

Δημοσκόπηση κόλαφος για ΣΥΡΙΖΑ: Στο 14,1% το προβάδισμα της ΝΔ.Διαφωνούν 7 στους 10 για τη συμφωνία με τα Σκόπια


Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας της τάξεως του 14,1%, στην εκτίμηση ψήφου, καταγράφει νέα δημοσκόπηση.Από την έρευνα της Metron Analysis, για την εφημερίδα «Τα Νέα», προκύπτει ότι η κυβέρνηση καταγράφει δημοσκοπικές απώλειες από τη συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό, οι οποίες φαίνεται να μην αντισταθμίζονται από τη συμφωνία του Eurogroup για το χρέος.

Επεμβάσεις Πυρ/κής Υπηρεσίες Γιαννιτσών το τελευταίο 15ήμερο



Σας γνωρίζουμε ότι για το χρονικό διάστημα από 14-06-2018 έως 29-06-2018 η Π.Υ. Γιαννιτσών επενέβη σε δέκα πέντε (15) συμβάντα.
Συγκεκριμένα:

Γιουχάρισμα σε Αχτσιόγλου στη Θεσσαλονίκη.


Ενταση επικράτησε έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλήτρια την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.Πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για τη συμφωνία για τη Μακεδονία, ενώ ένας πολίτης που ήθελε να παρακολουθήσει την εκδήλωση, καταγγέλει προπηλακισμό του.Οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, κατά των πολιτικών καθώς και

Άγριο «τσεκούρι» στις συντάξεις: Μειώσεις έως 438 ευρώ!


Άγριο «τσεκούρι» στις συντάξεις ετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχει δώσει στην Τρόικα και αποκαλύφθηκαν την Πέμπτη, με μειώσεις που φτάνουν ως και τα 438 ευρώ, από τις πληρωμές του Δεκεμβρίου του 2018, δηλαδή με την πρώτη σύνταξη του 2019.
Η Τρόικα δεν συζητά αναβολή του μέτρου της μείωσης των συντάξεων που είναι ένας από

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Βίαζαν ανήλικη εν γνώσει της μητέρας της


Στη σύλληψη  τεσσάρων ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για υπόθεση αποπλάνησης ενός ανήλικου κοριτσιού, στην περιοχή της Νεάπολης.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και η μητέρα της ανήλικης. 
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για αποπλάνηση παιδιών όπου η παθούσα συμπλήρωσε τα 12 έτη (14 ετών σήμερα), για βιασμό, για

Αυτά είναι τα νέα κριτήρια για το ΚΕΑ – Δείτε αναλυτικά κάθε κατηγορία


Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν αθροιστικά τα ακόλουθα εισοδηματικά, περιουσιακά και κριτήρια διαμονής:

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 30/6




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 30 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Συμφωνία με τον 1ο σκόρερ της :Α1 Καραδήμο για την ομάδα των Γιαννιτσών



Ακόμα μια μεταγραφή ανακοινώσε η ομάδα του Α.Σ. (Fc)  ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ,  που  έδωσε τα χέρια με τον πρώτο σκόρερ της Α’1 Πέλλας περίοδος 2017-18 Γιώργο Καραδήμο.
Ο Καραδήμος , στα 25 χρόνια, προέρχεται από μια εκπληκτική χρονιά στο Μάνδαλο, που σημείωσε 27 συνολικά γκολ (πρωτάθλημα- κύπελλο) και αναρριχήθηκε πρώτος σκόρερ της κατηγορίας.

Φρίκη στη Σκύδρα.60χρονος ασελγούσε σε 6χρονο κοριτσάκι με δέλεαρ καραμέλες.


Μια υπόθεση ασέλγειας ενός 60χρονου σε 6χρονο κορίτσι, συγκλονίζει την πόλη της Έδεσσας.
Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα στη Σκύδρα.
Με βάση την εξομολόγηση του θύματος στη μητέρα και τη γιαγιά του, ο κατηγορούμενος προσέλκυσε το ανήλικο κορίτσι, προσφέροντάς του καραμέλες και μπισκότα. Έπειτα, το οδήγησε στο σπίτι του, το οποίο απέχει μόλις λίγα μέτρα από την οικία των γονιών του, και

Κρήτη.Ρωσίδα τουρίστρια παρασύρθηκε με το θαλάσσιο στρώμα της επί 20 ώρες στα ανοικτά.


Κινηματογραφική ταινία θυμίζει η η περιπέτεια μίας Ρωσίδας, η οποία εντοπίστηκε 20 ώρες μετά την εξαφάνισή της, στη θάλασσα, στα ανοιχτά του Ρεθύμνου, να επιπλέει στο στρώμα θαλάσσης που είχε ανέβει για να χαλαρώσει την προηγούμενη ημέρα.
Η γυναίκα βρισκόταν για διακοπές με την οικογένειά της σε ξενοδοχείο στην περιοχή του

7α Φίλυρα 2018, στη Φιλυριά



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλυριάς «Η Φιλυριά» σας προσκαλεί στα 7α Φίλυρα 2018
την Τρίτη 3 Ιουλίου,
στις 21:00
στην πλατεία του χωριού.

Ρευματοειδής Αρθρίτιδα: βέλτιστη θεραπεία και ποιοτικότερη ζωή με τη συνεργασία γιατρού – ασθενούς



του Ξενοφώντα Τσούκαλη

Η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα (ΡΑ) είναι μια αυτοάνοση νόσος που ωθεί το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου να στραφεί εναντίον του, προκαλώντας βλάβες στα τοιχώματα των ιστών και των αρθρώσεων. Το ανοσοποιητικό σύστημα στρέφεται εναντίον του ίδιου του οργανισμού προκαλώντας καταστροφές σε αρθρώσεις αλλά και άλλα όργανα (μάτια, δέρμα, πνεύμονες, καρδιά). Η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, προκαλεί χρόνιο πόνο και μη αναστρέψιμη βλάβη των αρθρώσεων, εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Στον Β’ όμιλο μαζί με τον Άρη Θεσσαλονίκης κληρώθηκε ο ΑΟΠ Μίλωνας Γιαννιτσών



Η ομάδα βόλευ παγκορασίδων του  Α.Ο.Π. Μίλωνα Γιαννιτσών, ως πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΣΠΕΜ συμμετέχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκορασίδων, που πραγματοποιείται ξανά επίσημα από την ΕΟΠΕ, μετά από 7 χρόνια. Ο ΑΟΠ Μίλωνας Γιαννιτσών κληρώθηκε στον Β΄όμιλο, μαζί με τον Άρη Θεσσαλονίκης, τον Ηρακλή Ιωαννίνων και την ομάδα των Σουφλαρίων Λάρισας.  Η νικήτρια ομάδα του ομίλου θα πάει στην τελική τετράδα της Ελλάδας.

Αλλαγή χώρου της σημερινής παιδικής θεατρικής παράστασης στα Γιαννιτσά



Η Παιδική Θεατρική Παράσταση «O Θησαυρός των Στρούμφ», λόγω των καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 9.00 μ.μ., στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών και όχι στο Ανοιχτό Θέατρο που ήταν προγραμματισμένη.
Πρωταγωνιστούν:

Ψήφισμα της αυτοδιοίκησης της Μακεδονίας για το ζήτημα των Σκοπίων



Ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία των Προέδρων της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ, εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης όλης της Μακεδονίας (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας) αλλά και των τοπικών φορέων (Ιερές Μητροπόλεις, Πανεπιστήμια, Επιμελητήρια κ.ά.), πραγματοποίησαν σήμερα κοινή συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο ζήτημα των Σκοπίων και κατέληξαν στα εξής:

Γκρεμίζονται οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.Το το 40% των ΣΥΡΙΖαίων αντίθετο στη συμφωνία!


Το Σκοπιανό και το ξεπούλημα της Μακεδονίας είναι φανερό πλέον ότι βάζει σφραγίδα στο πολιτικό σκηνικό και στις εξελίξεις των επόμενων μηνών.Ο Αλέξης Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υποτίμησαν την αντίδραση των πολιτών, η οποία πλέον καταγράφεται στις έρευνες της κοινής γνώμης και είναι πραγματικά κόλαφος για την Κυβέρνηση.Η χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse αλλά και η αυριανή της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»,

ΔΣ της ΔΗΚΕΠΑΠ: Έγκριση ισολογισμού και απολογισμού έτους χρήσης 2017



Την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 και ώρα 17:00 μ.μ., στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (Πνευματικό Κέντρο -Βόρεια πτέρυγα), θα συνέλθει σε  τακτική συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., με το παρακάτω θέμα της  Ημερησίας Διάταξης:
1. Έγκριση Ισολογισμού Απολογισμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας του έτους χρήσης 2017.

Τι είναι αστραπή και τι κεραυνός και πώς θα προστατευτείτε από τους κεραυνούς; Τι να κάνετε αν είστε στη θάλασσα με καταιγίδα;



της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος

Αστραπή ονομάζεται ο τεράστιος ηλεκτρικός σπινθήρας που δημιουργείται ανάμεσα σε δύο διαφορετικά νέφη ή μεταξύ δύο διαφορετικών τμημάτων του ίδιου του νέφους ή ανάμεσα σε ένα νέφος και στο έδαφος, οπότε και ειδικότερα ονομάζεται κεραυνός

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, η ηλεκτρική τάση ενός κεραυνού είναι 300 εκατομμύρια βολτ και είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για να σκοτώσουν καθώς η ηλεκτρική εκκένωση εξαπλώνεται οριζοντίως και όχι κατακόρυφα.

Αριδαία.Χιλιάδες κόσμου διαμαρτυρήθηκαν για τη συμφωνία των Πρεσπών.


Eντυπωσιακό πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι της Αλμωπίας χθες το απόγευμα Τετάρτη 28 Ιουνίου 2018 στην Αριδαία.Η πορεία ξεκίνησε από το Δασάκι και κατέληξε στην Πλατεία Αγγελή Γάτσου. Εκεί ακούστηκαν συγκλονιστικές ομιλίες, συνθήματα από τον κόσμο ενώ στο τέλος κατατέθηκε ψήφισμα που υπέγραψαν περισσότεροι από 40 Σύλλογοι της περιοχής, στέλνοντας ένα

Με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ επικοινώνησε ο Γ.Σηφάκης για τις ζημιές σε ροδάκινα & νεκταρίνια από βροχοπτώσεις



Ο Γιάννης Σηφάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ καθώς και με το υποκατάστημα Βέροιας για τις ζημιές από βροχοπτώσεις που χτύπησαν… πάλι φέτος τα ροδάκινα και νεκταρίνια.
Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα ελέγξει άμεσα την ζημιά, θα διερευνήσει τα αίτια για να διαπιστώσει αν η ζημιά είναι εντός του κανονισμού του.

Συμφωνία για το μεταναστευτικό.Η Τουρκία παίρνει τα λεφτά και μεις τους μετανάστες!


Η Ιταλία είναι η μεγάλη κερδισμένη από την Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό, αφού πέτυχε να μην έχει καμία υποχρέωση ούτε για να υποδέχεται πρόσφυγες αλλά ούτε και να της επιστρέφονται από τις βόρειες χώρες που αναζητούν «θύματα» για να τους «αποθηκεύσουν»
Οι 28 αποφάσισαν να δώσουν χρήματα στην Τουρκία ώστε να αποφύγουν μια νέα

Εορτή Αγίων Αναργύρων στα Γιαννιτσά



Την Κυριακή 1 Ιουλίου εορτάζει το Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητροπόλεως) Γιαννιτσών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/6
7.00 μ.μ. Μέγας Εσπερινός (στο εορτάζον Παρεκκλήσιο των Αγ. Αναργύρων)

Γ.Καρασμάνης «Τα δάση μας αφανίζονται και 254 εκ. ευρώ για την προστασία τους ¨λιμνάζουν¨ αναξιοποίητα στις Βρυξέλλες»

Την ¨εγκληματική¨ ολιγωρία της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μπροστά στην επιτακτική ανάγκη να  προστατευτούν τα δάση μας, κατήγγειλε ο Βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης, παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, που είχε θέμα την ¨αποκατάσταση της υπαίθρου των Κυθήρων με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη¨.
Ο πρώην Υπουργός, αναφέρθηκε στις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών που κατακαίουν κάθε χρόνο τον δασικό μας πλούτο, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι μόνον πέρσι είχαμε πάνω από 10.000 φωτιές και καταστροφή εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασών.

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την ψαλίδα η ΝΔ-Στις 12,5 μονάδες η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ



Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Η ΝΔ σημειώνει άνοδο 2% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση και έχει προβάδισμα 11,5 μονάδων συγκεντρώνοντας στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 31% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή με 6,6% και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,5%.
Στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου με αναγωγή η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 12,5 μονάδες με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 34% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%. Στην τρίτη θέση ισοψηφούν ΚΙΝΑΛ και Χρυση Αυγή με 7,5%.

«ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ» στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών



Η ιστορία ξεκινάει όταν η κόρη της Donna, Sophie αναζητά τον πραγματικό της πατέρα για να τον καλέσει στο γάμο της. Τι θα συμβεί όταν αντί για έναν, ανακαλύψει τρεις υπέροχους μπαμπάδες; Η Donna δεν έχει ιδέα για όλα αυτά και η περιπέτεια αρχίζει!  
Η συνέχεια στη σκηνή του θεάτρου ..…
Ταυτότητα Παράστασης:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 29/6



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 28 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Τις πρώτες 3 μεταγραφές ανακοίνωσε η νεοφώτιστη ομάδα Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ..


Η  ομάδα απόκτησε τους Γκουγκουλούδη Σιδέρη μέσο, Μπαμπαλή Γιάννη μεσοαμυντικό , και τον Αντώνη Πανταζίδη μέσο  οι οποίοι και οι 3 ξεχώρισαν πέρσι με τον Εθνικό Γιαννιτσών.
Η ομάδα είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με αρκετούς παίκτες και τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν πολλά ενδιαφέροντα ονόματα για την κατηγορία.
Γ.Χ.