Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Ημαθίας και Πέλλας


φώτο αρχείου

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο γνωρίζουμε πια ότι η αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών του κλάδου και η ενίσχυση του εξαγωγικού τους προσανατολισμού βασίζεται σε μισθούς πείνας, σε δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, στα διαλογητήρια δουλειά ήλιο με ήλιο, στα κονσερβοποιεία με υψηλές θερμοκρασίες. Ενώ μεγάλες επιχειρήσεις στην περιοχή μας επεκτείνονται και δημιουργούν νέες εγκαταστάσεις, η ζωή των εργαζομένων χειροτερεύει.

Αδυνατίστε καλοκαιριάτικα, τρώγοντας και πίνοντας σωστά. Τι προσέχουμε στη διατροφή μας, με την ζέστη


της Kλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου

Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, οι καύσεις αυξάνονται και το σώμα μας βρίσκεται σε αρμονική σχέση με το περιβάλλον. Το καλοκαίρι είναι η καταλληλότερη περίοδος για να ξαναβρείτε την φόρμα σας  ακόμη και να αποβάλλετε τα αποθηκευμένα κιλά του χειμώνα. Εκμεταλλευτείτε τη θάλασσα, την εξοχή,  το κολύμπι και τα διάφορα άλλα καλοκαιρινά σπορ και απολαύστε το φαγητό σας χωρίς τύψεις με αποτέλεσμα  να σας οδηγήσει σε μία μικρή απώλεια βάρους ή σε συντήρηση του ήδη υπάρχοντος βάρους.

Στον Αλμωπό Αριδαίας ο 21χρονος μέσος Δημήτρης Ασλαμπάλογλου


Η διοίκηση του Αλμωπού Αριδαίας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, την απόκτηση του 21χρονου μέσου Δημήτρη Ασλαμπάλογλου που αγωνιζόταν πέρυσι στον Μακεδονικό Φούφα Γ' Εθνική (24 συμμετοχές και 1 γκολ), ενώ έχει αγωνιστεί στα Λευκάδια Γ' εθνική, Κρύα Βρύση Γ' εθνική, Ειρηνούπολη και Καμπανιακό στην Γ' εθνική.
Τον καλωσορίζουμε και του ευχόμαστε υγεία και δύναμη με πολλές επιτυχίες.

Α.Σ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ :Πήρε και τον Ρέις πάει για μεγάλο όνομα


Ακόμα μια μεταγραφή ουσίας πραγματοποίησε ο νεοφώτιστος Α.Σ. Γιαννιτσά, που απόκτησε έναν από τους καλύτερους παίκτες της περσινής Α'1 Πέλλας, τον αμυντικό Ρέις Σέρα.

Ο νεαρός παίκτης που έχει αγωνιστεί και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με επιτυχία, με τη φανέλα του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης, πέρυσι αγωνιζόταν στην Δόξα Μαυροβουνίου, ενώ στο παρελθόν φόρεσε και τη φανέλα του Ηρακλή Άσπρου, Μ.Αλ.Εσωβάλτων κ.α

Ανακοίνωση κόλαφος από ΝΔ: Τι ακριβώς συζητά εν κρυπτώ η κυβέρνηση με Αλβανία;


Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση εναντίον της κυβέρνησης για το θέμα των συνομιλιών με την Αλβανία , καλώντας πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ να ενημερώσουν τη Βουλή «τι ακριβώς συζητούν εν κρυπτώ με τα Τίρανα».
Μετά τις αναφορές Τσίπρα την Παρασκευή, η ΝΔ αναφέρει: «Η μυστική διπλωματία των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είχε ήδη ως αποτέλεσμα την εθνικά επιζήμια συμφωνία με τα Σκόπια.

Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών: Πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 15 Ιουλίου


Η κατάργηση της Κυριακής αργίας μας αφορά όλους!
Αφορά πρώτα και κύρια τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους, κυρίως γυναίκες και νεολαία, που πρωί και βράδυ βρίσκονται στο πόδι σε όλα τα πόστα, με μισθούς των 300-400 ευρώ, με απλήρωτη εργασία, χωρίς ρεπό, με τις μηχανές της εντατικοποίησης στο φουλ. Αφορά χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που οι αρνητικές επιπτώσεις της απελευθέρωσης της Κυριακής αργίας, επιδρούν αντίστοιχα στη ζωή τους.

Eίναι τελικό.Ουδείς ένοχος για το σκάνδαλο του αιώνα στο Χρηματιστήριο.


Τελειωτικά αθώοι είναι πλέον οι κατηγορούμενοι για το περιβόητο «σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου», λίγο πριν εκπνεύσει η παραγραφή. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή την ένσταση που είχαν υποβάλει οι συνήγοροι υπεράσπισης, ζητώντας να κηρυχθεί απαράδεκτη η έφεση που έφερε και τους 36 αθωωθέντες ξανά στο εδώλιο.

Στάθης Φουντουκίδης: Περί της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού


Ο Δημήτρης δουλεύει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η Ιωάννα μετακόμισε πρόσφατα λόγω της κρίσης στο Λονδίνο, εργάζεται σε νοσοκομείο. Ο Γιάννης είναι εθελοντής στην φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children στην Σομαλία. Όλοι τους αγωνιούν για την Ελλάδα, παρακολουθούν τις εξελίξεις, θέλουν να επιστρέψουν κάποια στιγμή πίσω και κυρίως, θέλουν να μπορούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές.

Κοτζιάς: Βέβαιος για 151 ψήφους για τις Πρέσπες, αλλά μπορούμε και με 130


Βουλευτές των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού βλέπει ο υπουργός Εξωτερικών ως πιθανά στηρίγματα για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αν και διευκρίνισε πως αποχές μπορεί να μειώσουν αισθητά την πλειοψηφία που απαιτείται ώστε να περάσει η συμφωνία για το ονοματολογικό.

Βέβαιος πως η συμφωνία των Πρεσπών θα εγκριθεί από την ελληνική Βουλή με πλειοψηφία άνω των 150 εδρών δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, διευκρινίζοντας όμως ότι

Γιάννης Σηφάκης : Χρηματοδοτείται νέος κλίβανος για το Νοσοκομείο Γιαννιτσών


Χρηματοδοτείται μετά από συνεργασία του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον βουλευτή Γιάννη Σηφάκη η προμήθεια  νέου κλιβάνου ατμού στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών προϋπολογισμού 100.000,00 €.
Ολοκληρώνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης η διαδικασία εγγραφής της πίστωσης για τον αξονικό τομογράφο των Γιαννιτσών στο ΠΔΕ και ακολουθεί η τροποποίηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου και η δημοπράτηση του.

Εκκαθαριστικά-σοκ: Στα 1.047 ευρώ ο μέσος πρόσθετος φόρος


Σοκ προκαλούν στους Έλληνες φορολογούμενους τα εκκαθαριστικά «φωτιά» της Εφορίας.Tα χρεωστικά εκκαθαριστικα που καλούνται να πληρώσουν έως τέλος του μήνα οι φορολογούμενοι δείχνουν πρόσθετο φόρο κατά μέσο όρο 1.047,5 ευρώ σε κάθε φορολογούμενο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δύο εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί

Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Αθανασιάδης και Ρέκος οι 2 νέες προσθήκες


Ακόμα 2 μεταγραφές πρόσθεσε στο ράστερ του ο Α.Σ. Γιαννιτσά, με παίκτες ποιοτικούς , ταλαντούχους και ελπιδοφόρους.Ο Α.Σ. Γιαννιτσά κατάφερε και έκλεισε τους Αλέξανδρο Αθανασίαδη και Γιάννη Ρέκο, ενισχύοντας και άλλο το ρόστερ του.
Ποιοι όμως είναι οι 2 νέες μεταγραφές του Α.Σ. Γιαννιτσα;

Τελευταία διορία για αιτήσεις Α21 για επίδομα παιδιού – Τι πρέπει να ξέρετε


Την επόμενη εβδομάδα θα κλείσει προσωρινά η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού. Το προσωρινό κλείσιμο της πλατφόρμας θα γίνει προκειμένου να καταβληθεί η Γ’ δόση του επιδόματος, που αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Η πληρωμή, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, θα γίνει τμηματικά από τις 25 μέχρι και τις 27 Ιουνίου. Αναλόγως και της τράπεζας του δικαιούχου, τα χρήματα είναι συ

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 14/7




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 14 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Λευκοπλακία. Προκαρκινική βλάβη στο στόμα, που πρέπει να αφαιρείται


Συντάκτης Γιώργος Κουτσικάκης Χειρουργός Οδοντίατρος

Η λευκοπλακία είναι μία μη ειδική λευκή πλάκα, πάχους 1-5 χιλιοστά ή και περισσότερο που είναι στερεά προσκολλημένη στους ιστούς του στόματος. 

Εμφανίζεται  συνήθως σε άτομα 50-70 χρόνων.

Μπορεί να είναι εντοπισμένη ή διάχυτη.

Γιάννης Σηφάκης : Παράταση καταβολής εισφορών του ΕΛΓΑ ως 31 Αυγούστου


Παράταση καταβολής εισφορών του ΕΛΓΑ ως 31 Αυγούστου διευκολύνοντας πολλούς αγρότες να μην χάσουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται
Ο βουλευτής συναντήθηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ ( μαζί με άλλους 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) για τις αποζημιώσεις από τις περσινές βροχοπτώσεις και τις φετινές ζημιές στα ροδάκινα και τα νεκταρίνια

Κολυμπώντας στην λίμνη των Πρεσπών…


Η φράση mea culpa είναι Λατινική και σημαίνει "δικό μου λάθος".
Η φράση αυτή χρησιμοποιείται κυρίως σε αυτοκριτική που μπορεί να κάνει κάποιο άτομο σε αναγνώριση λάθους ή σειρά λαθών επιλογής του και να το ομολογήσει δημόσια.
Στην νεότερη ελληνική πολιτική ιστορία η φράση αυτή έχει χρησιμοποιηθεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου τον Ιούνιο του 1988. Ήταν έξι μήνες μετά τη συνάντηση που είχε ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος Α. Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του Οζάλ στο Νταβός της

Όταν ο Ζάεφ έκανε φυλακή για τον σπιτονοικοκύρη του Μπουτάρη


Toυ Χρήστου Νικολαϊδη.
"Για σένα έχω κάνει κρατητήριο...". Το γνωστό ΠΑΟΚτσήδικο σύνθημα θυμίζει η σχέση του Ζόραν Ζάεφ με τον σπιτονοικοκύρη του Γιάννη Μπουτάρη, αφού ο νυν πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχει φυλακιστεί για υπόθεση στην οποία πρωταγωνίστησε ο Γκόραν Κράστεβ! 
Μεγαλοεπιχειρηματίας με δεκάδες ακίνητα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ο άνθρωπος που νοίκιασε το πολυτελές διαμέρισμα στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Ενδιαφέρον προκαλεί και η φορολογική πτυχή του θέματος, καθώς η ενοικίαση όχι στο φυσικό πρόσωπο, αλλά στην

Θερινός Δημοτικός Κιν/φος Έδεσσας “Wonder Wheel”


Ο Φ.Σ. Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» (Κινηματογραφική Λέσχη), με την υποστήριξη της  ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ. την Δευτέρα  16 και Τρίτη 17 Ιουλίου  2018  και ώρα 21:15, στον χώρο του Θερινού Δημοτικού  Κιν/φου (περιοχή Μύλοι, πάρκο καταρρακτών Δήμου Έδεσσας) θα προβάλλουν την ταινία:

Wonder Wheel (2017)

Τραγωδία στη Φλώρινα: Πνίγηκε σε λίμνη 15χρονος


Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία της Φλώρινας με τον πνιγμό 15χρονου στη τεχνητή λίμνη Σκοπού στο φράγμα παπαδιάς  στην Φλώρινα το απόγευμα της Πέμπτης. 
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο 15χρονος είχε πάει στη τεχνητή λίμνη με έναν φίλο του όταν ξαφνικά βρέθηκε μέσα στη λίμνη αλλά δεν βγήκε.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο φίλος του ενημέρωσε συγγενείς και φίλους οι

Ο Τραμπ διέλυσε τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και ξευτέλισε τη Μέρκελ.


Η κρίση που όλοι φοβόντουσαν στο ΝΑΤΟ τελικά δεν απετράπη, καθώς η κόντρα του Ντόναλντ Τραμπ με τους συμμάχους κλιμακώθηκε δραματικά σε ένα πρωτόγνωρο για τη Συμμαχία σκηνικό, που λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα τη Σύνοδο.Ο Αμερικανός πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση με θέμα τη Γεωργία και την Ουκρανία για να εξαπολύσει μύδρους επί είκοσι ολόκληρα λεπτά κατά εκείνων των συμμάχων που ξοδεύουν πολύ λίγα, κατά τη γνώμη του, για τις ένοπλες δυνάμεις τους. Έστρεψε μάλιστα τα πυρά του και πάλι στη Γερμανία για

«Η Πνευματική ζωή στην Ορθοδοξία είναι ασκητική». Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.Ιωήλ στον Εσπερινό το Οσίου Παΐσιου


Την Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 19.00, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ χοροστάτησε στον Μεγάλο Εσπερινό, ο οποίος τελέσθηκε στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, της ενορίας Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε, ότι πίσω από τα 
πολλά θαύματα και τα χαρίσματα του Αγίου Παϊσίου κρύβεται μια μεγάλη αφιέρωση και μία τεράστια ασκητική προσπάθεια. Και αυτό είναι το μήνυμα του Αγίου προς όλους τους σύγχρονους χριστιανούς.

Επίσημα νόμος του κράτους ο «Κλεισθένης».Ακυβερνησία Δήμων φέρνει η απλή αναλογική.


Με 150 υπέρ και 123 κατά υπερψηφίστηκε αργά χθες από τη Βουλή επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών “Κλεισθένης Ι”.
Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ., ενώ κατά οι συνάδελφοί τους των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μεγαλύτερη ήταν η πλειοψηφία (161 υπέρ, 111 κατά) για τα άρθρα 28 και 56 του ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών “ Κλεισθένης Ι”, που αφορούν τη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής στις δημοτικές περιφερειακές εκλογές.

Η συμφωνία για το Σκοπιανό πνίγηκε στις Πρέσπες


Του Γιώργου Μιχαηλίδη.
Εδώ και εβδομάδες η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πως η συμφωνία για το Σκοπιανό αποτελεί την σωτηρία της χώρας. Η μανία για προπαγάνδα είναι τόσο μεγάλη που ο Νίκος Φίλης έφτασε στο σημείο να μας πει πως μετά τις Πρέσπες τελειώνουν και τα Μνημόνια…
Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε συντηρητικός, ούτε αντιΣΥΡΙΖΑ, ούτε ΠΑΣΟΚ και φυσικά ούτε

Tσίπρας-Καμμένος.Ο περιοδεύων θίασος που εκθέτει τη χώρα.


Οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου από την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «δεν θα εφαρμοστεί ποτέ» επειδή ο ίδιος θεωρεί ότι «δεν θα περάσει από τη Βουλή της ΠΓΔΜ, ούτε από το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα», υπό άλλες συνθήκες θα προκαλούσαν σάλο. Στη συγκεκριμένη συγκυρία, όμως, δεν ήταν παρά ένα ακόμη επεισόδιο στον μακρόσυρτο πολιτικό τραγέλαφο τον οποίο ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Ντιμιτρόφ: Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα


«Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο European Western Balkans.
Ο Σκοπιανός υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του επικείμενου δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι η συμφωνία καλύπτει τα περισσότερα «ευαίσθητα ζητήματα», όπως το είδος της γλώσσας και της εθνικότητας, και έκανε λόγο για «Μακεδόνες» και «μακεδονική

Ο Γιώργος Καρασμάνης στην βουλή αποδομεί τον «Κλεισθένη»


«Οδηγείτε σε πλήρη διάλυση την Τοπική Αυτοδιοίκηση και νομιμοποιείτε το αλισβερίσι, τη συναλλαγή και τη διαφθορά»!

Στην αποδόμηση της κυβερνητικής προπαγάνδας, που θέλει να εμφανίσει ως δήθεν «μεταρρύθμιση» την πλήρη απορρύθμιση και διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προχώρησε ο Γιώργος Καρασμάνης με την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο ¨Κλεισθένης¨!

Αυτοκτόνησε πρώην τραπεζικός που εμπλεκόταν στην υπόθεση κλοπής από θυρίδες.


Τέλος στη ζωή του έβαλε το πρωί της Τρίτης στην Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης 63χρονος, πρώην τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος ήταν βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση με την υπεξαίρεση - μαμούθ από τραπεζικές θυρίδες σε υποκατάστημα τράπεζας. 
Η υπόθεση είχε τεθεί πρόσφατα στο αρχείο από την ανακρίτρια Διαφθοράς, η οποία, ωστόσο, δεν είχε καλέσει καν για απολογία τους κατηγορούμενους για την υπόθεση κρίνοντας ότι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί αδίκημα. Όμως, την περασμένη εβδομάδα, ο Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς

Α.Σ.ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: Πήραν τον Κασιανο από τον Άρη


Ακόμα έναν ταλαντούχο παίκτη απόκτησε ο Α.Σ. Γιαννιτσά που σήμερα απόκτησε τον 19 χρόνο αμυντικό Μάριο Κασιανο   (15-11-1999)από τον Άρη Θεσσαλονίκης.
Ο Κασιανος τα τελευταία 5 χρόνια  ήταν στον ‘Άρη  Θεσσαλονίκης, αρχικά στα τμήματα υποδομής , ενώ τα τελευταία 2 χρόνια είχε  επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα, έχει συμμετέχει σε   πολλές αποστολές με τους κίτρινους και συμμετοχές σε πολλά  φιλικά παιχνίδια, είναι αριστεροπόδαρος  και αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά της άμυνας και στο κέντρο της άμυνας, ξεκίνησε από την ακαδημία ΑΕ Φαλύρου.

"Μια τρύπα στο νερό" η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν.


Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε για δύο ώρες ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε τίποτα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.Μιλώντας για τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι δεν ήταν από τις πιο εύκολες συναντήσεις, τονίζοντας ότι έθεσε επιτακτικά και κατ’ ιδίαν στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 13/7




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 13 Ιουλίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Δήμος Έδεσσας: Ξεκίνησε η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων LED


Ξεκίνησε η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων τύπου LED στο πλαίσιο του μεγάλου έργου αντικατάστασης του συνόλου των φωτιστικών σωμάτων του Δήμου Έδεσσας.
Οι αντικαταστάσεις ξεκίνησαν με τοποθέτηση 70 φωτιστικών σωμάτων στην Άρνισσα και στη συνέχεια στην πόλη της Έδεσσας. Οι τοποθετήσεις των πρώτων φωτιστικών έγιναν πιλοτικά ξεκινώντας από τον ορεινό όγκο και την πόλη της Έδεσσας και συνεχίζονται με την ολοκλήρωση της έκδοσης των αποτελεσμάτων της φωτομέτρησης.