Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Διαβήτης: Μύθοι και αλήθειες περί διατροφής


Τα άτομα με διαβήτη δεν μπορούν να καταναλώσουν αμυλώδη τρόφιμα, όπως ρύζι, πατάτα, μακαρόνια
Ο μύθος αυτός είναι αρκετά διαδεδομένος και οι περισσότεροι ασθενείς φοβούνται τα συγκεκριμένα τρόφιμα. Η αλήθεια είναι όμως ότι η διατροφή του διαβητικού ασθενούς δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα στερητική και αυστηρή, όπως πίστευαν παλαιότερα.
Το σημαντικό για την ένταξη και κατανάλωση αμυλούχων τροφίμων στη διατροφή των

Άρθρο-κόλαση του Spiegel: Αποστολή εξετελέσθη -Η Ελλάδα πεθαίνει


Σε ένα μικρό ελληνικό χωριό, με κατά κύριο λόγο ηλικιωμένους κατοίκους και λίγα παιδιά βρέθηκε το Spiegel. Και κάνοντας μια αποτίμηση των προγραμμάτων διάσωσης και των μεταρρυθμίσεων καταλήγει: «Αποστολή εξετελέσθη -Η Ελλάδα πεθαίνει».Αυτός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού, που κάνει αναφορά στα 237,7 δισ. ευρώ που έδωσαν στη χώρας μας ΕΚΤ, Κομισιόν και ΔΝΤ. Και σημειώνει ότι ένα από τα

Περσείδες: Την Κυριακή η εντυπωσιακή «βροχή» αστεριών


Η πιο θεαματική θερινή -αν όχι ετήσια- βροχή από «πεφταστέρια», οι διάττοντες Περσείδες, θα κορυφωθούν το βράδυ της Κυριακής 12 Αυγούστου προς τα χαράματα της Δευτέρας, στο νυχτερινό ουρανό της χώρας μας και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου.
Επειδή, μάλιστα, υπάρχει Νέα Σελήνη στις 11 Αυγούστου, δηλαδή το φεγγάρι θα απουσιάζει από τον ουρανό, ο οποίος θα είναι σκοτεινός, θα είναι ευκολότερο να παρατηρήσει κανείς τα φετινά «πεφταστέρια», που θα ανταμείψουν όσους ξενυχτήσουν για να τα δουν (με

Ο Τσίπρας στο καναβάτσο, η κυβέρνηση σε δρόμο χωρίς επιστροφή


Έπεσε και το τελευταίο οχυρό του Μεγάρου Μαξίμου στην προσπάθειά του να αντέξει την πολιτική φωτιά που άναψε τις τελευταίες 20 ημέρες. Κάθε προσπάθεια που έγινε για να προστατευτεί ο πρωθυπουργός μετά την τραγωδία στο Μάτι έπεσε στο κενό. Ακόμη και η επικοινωνιακή αντεπίθεση των τελευταίων ημερών μετατράπηκε σε μπούμερανγκ που προκαλούν ήδη πολιτικές αναταράξεις.

Καταναλωτής έδειρε υπαλλήλους της ΔΕΔΔΗΕ στην Κρήτη


Ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη βαθύτατη λύπη αλλά και τον αποτροπιασμό του για την βάναυση επίθεση που δέχθηκαν δυο εργαζόμενοί του από καταναλωτή, την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018, στο Ηράκλειο Κρήτης.
«Η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ θεωρεί επιβεβλημένη την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και δεσμεύεται ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, εξαντλώντας τα περιθώρια αυστηρότητας που της παρέχει ο νόμος.

SOS.Εξαφανίστηκαν καλαθάκια σκουπιδιών από το κέντρο των Γιαννιτσών.


Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά, αυτό μας έλεγαν μικρούς στο σχολείο και αυτό ισχύει, όμως για
να έχεις μια καθαρή Πόλη χρειάζονται και τα απαραίτητα μέσα, τα γνωστά καλαθάκια σκουπιδιών, τα μικρά αυτά καλαθάκια, που θα μπορεί κάθε παιδί και ενήλικας να πετά το σκουπιδάκι του μέσα και να παραμένει καθαρή η πόλη του.
Αυτό το είδος (καλαθάκια) εδώ στα Γιαννιτσά το θεωρούν μάλλον  είδος πολυτέλειας, αφού

Γιατί δεν τα βρίσκουν ΗΠΑ – Τουρκία: Τα έξι «καυτά» θέματα που οδήγησαν στην κρίση


Με την τουρκική οικονομία να θεωρείται από πολλούς αναλυτές ότι βρίσκεται στα πρόθυρα «κατάρρευσης» και να προεξοφλείται ακόμη και η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον προκάλεσε ισχυρούς κραδασμούς σε όλες τις αγορές σήμερα. Οι σχέσεις των δύο χωρών, τα τελευταία δύο χρόνια, ολοένα και επιδεινώνονται και το Γαλλικό Πρακτορείο αναλύει τα βασικά θέματα που «χωρίζουν» ΗΠΑ και Τουρκία.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Παπαχρήστου -Χρυσό στο τριπλούν με 14,60 μ.


Η πρωταθλήτρια του τριπλούν με άλμα στα 14,60 μ. κατέκτησε την πρώτη θέση στο αγώνισμά της, ενώ αφιέρωσε το νικητήριο άλμα της στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς, δείχνοντας μόλις βγήκε από το σκάμμα τη μαύρη κορδέλα στην εμφάνισή της.Αυτό ήταν το τέταρτο μετάλλιο της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση του Βερολίνου και το τρίτο χρυσό, έπειτα από τις νίκες του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος και της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ και το αργυρό μετάλλιο της Νικόλ Κυριακοπούλου στο ίδιο αγώνισμα.

Φτωχός αγρότης πέθανε και άφησε στην κόρη του 2 βαρέλια λίρες


Μία απίστευτη ιστορία συνέβη σε πεδινό χωριό της Αχαΐας, με πρωταγωνιστές πατέρα και κόρη. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», σχετικά πρόσφατα, ένας αγρότης, λίγο πριν αποβιώσει, κάλεσε τη θυγατέρα του και της είπε να πάει σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού τους, όπου εκεί θα έβρισκε δύο μεγάλα βαρέλια γεμάτα λίρες!
Μέσα στο πόνο της, για την απώλεια του ανθρώπου της, η ανύπαντρη κόρη όχι μόνο δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία, αλλά θεώρησε πως τα λόγια του ήταν απόρροια της ασθένειάς του

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών


Την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών. Κατά την διάρκεια του εορτασμού θα τεθεί σε προσκύνηση η ιερά εικών και το ένδυμα του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου.
Εορταστικό Πρόγραμμα
Καθημερινά από την 1η Αυγούστου θα τελείται στις 18.30 ο Εσπερινός με την Παράκληση της Θεοτόκου και θα γίνεται η προσκύνησις της ιεράς εικόνος και του ενδύματος του Οσίου

Αχτσιόγλου.Θέλει ομορφιά και χάρη... το ψέμα και το παπατζιλίκι.


Μία ακόμη παράταση έως το τέλος του χρόνου την εκκαθάριση των συντάξεων έδωσε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ. 
Μόνο που πρόκειται για την τέταρτη παράταση, καθώς η υπουργός Εργασίας από τον Ιούνιο του 2017 έχει δώσει διαφορετικά χρονοδιαγράμματα, μέσα από δηλώσεις της, τόσο τηλεοπτικά, όσο και σε συνεντεύξεις Τύπου. 

Θρίλερ στην Ξάνθη: Ο επιχειρηματίας σκότωσε τον ασφαλιστή φίλο του και μετά αυτοκτόνησε


Ένα πραγματικό θρίλερ εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην πόλη της Ξάνθης, με την δολοφονία ενός 55χρονου ασφαλιστή και την αυτοκτονία του επιχειρηματία κουμπάρου του, λίγες ώρες αργότερα.
Από την αρχή, οι αστυνομικές Αρχές έψαχναν για κάποια σύνδεση ανάμεσα σε αυτά τα δύο τραγικά περιστατικά. Ύστερα από έρευνες τριών ημερών, αποκαλύφθηκε πως το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του ασφαλιστή, ήταν το ίδιο με το οποίο λίγο αργότερα

Ο Τράμπ αποτελειώνει την τουρκική λίρα.Στην "αγκαλιά" του Πούτιν ο Ερντογάν.


Η τουρκική λίρα κατέγραψε σήμερα πτώση 19% έναντι του δολαρίου εντός της ημέρας μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί αύξησης των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία στις ΗΠΑ.
Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας ανερχόταν σε 6,6115 για ένα δολάριο στις 16.35 ώρα Ελλάδας και βρέθηκε στο 6,87 μετά την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 11/8




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 11 Αυγούστου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Τρεις θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου.Και η Πέλλα στη ζώνη κινδύνου.


Τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό του Δυτικού Νείλου φέτος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.Και τα τρία θύματα ήταν άτομα άνω των 70 ετών. Επιπλέον, 16 ασθενείς νοσηλεύονται, από τους οποίους οι τέσσερις σε μονάδες εντατικής θεραπείας.Φέτος έχουν καταγραφεί συνολικά 60 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, τα 48 με συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Γιατί ματώνουν τα ούλα; Γιατί κουνιούνται τα δόντια;



Συντάκτης Γιώργος Κουτσικάκης Χειρουργός Οδοντίατρος
Αν ματώνουν τα ούλα σας όταν τα  βουρτσίζετε ή όταν μασάτε σκληρή τροφή, και αν το ψωμί σας το τρώτε ζυμωμένο με αίμα, τότε πάσχετε από ουλίτιδα.
Πρόκειται για φλεγμονή των ούλων που οφείλεται σε αποικίες μικροβίων, την οδοντική μικροβιακή πλάκα, που επικάθεται στις επιφάνειες των δοντιών σας. 

Τι ισχύει με την εξαγορά πλασματικών χρόνων ασφάλισης


«Το άρθρ. 34 του ν. 4387/2016 προβλέπει ρητά ότι οι πλασματικοί χρόνοι ασφάλισης που αναγνωρίζονται, μέσω εξαγοράς, λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή «τη συνεχιζόμενη επιχείρηση παραπληροφόρησης και δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης στις

Έβαλαν τον παππού τους να φυλάει ...τα ναρκωτικά.Πιάστηκε με 264 κιλά χασίς!


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφαλείας για την εξάρθρωση σπείρας που ετοιμαζόταν να διακινήσει μια τεράστια ποσότητα χασίς, την οποία έκρυβε σε θάμνους στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης με φύλακα έναν... παππού!
Χάρη στις πληροφορίες που εξασφάλισαν οι αστυνομικοί, κατάφεραν να εντοπίσουν τους οκτώ σάκους με τα ναρκωτικά κρυμμένους ανάμεσα σε θάμνους, στην περιοχή πίσω από το

H Toυρκία ένα βήμα πριν την οικονομική καταστροφή.


Άγκυρα βρίσκεται στο κέντρο μιας τέλειας οικονομικής καταιγίδας. Ο πληθωρισμός είναι στο 16%. Το δημόσιο χρέος έχει το χαρακτηρισμό «σκουπίδια». Η χρηματοοικονομική πολιτική του Προέδρου Eρντογάν τίθεται υπό αμφισβήτηση λόγω της αντίθεσής του με τις αυξήσεις των επιτοκίων και του πρόσφατου διορισμού του γαμπρού του ως επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, γράφουν οι Τάιμς του Λονδίνου.
Οι επενδυτές αρχίζουν τώρα να αμφισβητούν την πιστοληπτική ικανότητα των τουρκικών

Tα αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ : Μνημειώδεις ατάκες που εξοργίζουν την κοινωνία


Κάθε μέρα η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εκδίδει δελτίο καιρικών φαινομένων κι επικινδυνότητας για πυρκαγιά. Πλέον, με την ανασύστασή της θα πρέπει να εκδίδει και δελτίο επικίνδυνων… δηλώσεων από στελέχη της κυβέρνησης. Με πλήρη ασέβεια στους νεκρούς κι έχοντας χάσει πλέον κάθε μέτρο, υπουργοί και βουλευτές επιδίδονται σε πρωταθλητισμό… παπ@@@ιάς, όπως θα έλεγε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, η οποία πλέον βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων - Στους 93 οι νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι


Μπορεί να δόθηκε χθες η λίστα με τους 92 νεκρούς στο Μάτι, ωστόσο λίγη ώρα αφού δημοσιεύθηκε ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 93.Μία ακόμη εγκαυματίας από τη φωτιά στο Μάτι έχασε τη μάχη για τη ζωή. Πρόκειται για μια 78χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν με εγκαύματα στο Σισμανόγλειο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, 34 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, έξι εκ των οποίων παραμένουν διασωληνωμένοι.

Ελληνικός θρίαμβος στο άλμα επί κοντώ: Χρυσό μετάλλιο η Στεφανίδη - Ασημένιο η Κυριακοπούλου!


Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου άφησαν την Ευρώπη με το στόμα ανοικτό καθώς κατάφεραν κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά από Έλληνες αθλητές στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων!
Πραγματικά εκπληκτικές, η Kατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου εξουδετέρωσαν όλες τις αντιπάλους τους και έκαναν το «1-2» στον τελικό του επι κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο.

Στο «κόκκινο» οι ελληνορωσικές σχέσεις: Η Μόσχα καταγγέλλει ότι η Ελλάδα δεν δίνει βίζα σε Ρώσους κληρικούς


Σημείωμα στην ελληνική πρεσβεία στην Μόσχα έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, με αφορμή δημοσιεύματα ρωσικών ΜΜΕ που θέλουν τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές να αρνούνται την χορήγηση θεωρήσεων σε ρώσους ιερείς που θέλουν να μεταβούν στην χώρα μας.
«Οιαδήποτε διάκριση στην έκδοση βίζα, είτε λόγω εθνικότητας είτε λόγω επαγγέλματος,

Εκδήλωση ενημέρωσης για την λίμνη Βεγορίτιδα



Ο Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας πρωτοπόρος  στον αγώνα για την σωτηρία της Βεγορίτιδας με αίσθημα ευθύνης στο περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης, με την διαδικτυακή συμμετοχή Πανεπιστημιακών επιστημόνων, την Κα. Μουστάκα Μαρία καθηγήτρια Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Κα. Παπαδημητρίου Θεοδότη ματαδιδακτορική ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σάββατο 12 Αυγούστου 08:00 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο Άρνισσας.

Οι φορολογούμενοι απαξιώνουν τις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες


Οι πληρωμές φόρων με πιστωτικές κάρτες - και στα γκισέ των τραπεζών-, παρουσιάζει πτωτικές τάσεις. Η μείωση αναφορικά με τον Ιούλιο αναφορικά με την πρώτη περίπτωση παρουσίασε μείωση της τάξης των 15% και στη δεύτερη στο 10%.Συνολικά στις τέσσερις συστημικές τράπεζες οι πληρωμές φόρου εισοδήματος με πιστωτικές κάρτες εκτιμάται πως υποχώρησαν κατά περίπου 15% από περίπου 145 εκατ. ευρώ τον περυσινό Ιούλιο, στη ζώνη των 120 εκατ. ευρώ φέτος. Τραπεζικές πηγές εκτιμούν πως ενδεχομένως ο περιορισμός της

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 10/8



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 10 Αυγούστου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Μαθήτρια από την Καβάλα μέσα στους δέκα κορυφαίους του κόσμου σε διαγωνισμό της Microsoft


Σημαντική διάκριση σημείωσε η 16χρονη Καβαλιώτισσα μαθήτρια, Έφη Ζιώτα, η οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist καταλαμβάνοντας τη 10η θέση παγκοσμίως και την 3η θέση στην Ευρώπη, μεταξύ ενός εκατομμυρίου παιδιών που συμμετείχαν σε όλες τις προκριματικές φάσεις του διαγωνισμού.Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός, που διεξήχθη φέτος για 17η συνεχή χρονιά, αξιολογώντας τις δεξιότητες των μαθητών σε εφαρμογές όπως

Απίστευτο! Αθίγγανοι έκλεψαν τρόφιμα από την αποθήκη για τους πυρόπληκτους


Στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός 37χρονου ρομά για απόπειρα κλοπής τροφίμων από αποθήκη για τους πυρόπληκτους προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. την περασμένη Δευτέρα στη Νέα Μάκρη.
Ειδικότερα ο 37χρονος, μαζί με έναν 49χρονο που αναζητείται, εντοπίστηκαν από τον υπεύθυνο φύλαξης του χώρου, μέσα στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Μάκρης ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε

Έρευνα: Όσοι κοιμούνται 8-10 ώρες κινδυνεύουν να πεθάνουν πιο γρήγορα


Οι άνθρωποι που κάθε βράδυ κοιμούνται περισσότερες από οκτώ ώρες, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο καρδιαγγειακό κίνδυνο και είναι πιθανότερο να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με όσους κοιμούνται επτά ώρες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική μελέτη, με ελληνική συμμετοχή.

Κολπική μαρμαρυγή. Ποια τα συμπτώματά της, πως σχετίζεται με την άνοια, το εγκεφαλικό επεισόδιο και το αλκοόλ; Διατροφή και Πρόληψη


του Αλέξανδρου Γιατζίδη

Υπολογίζεται ότι περίπου 150,000 Έλληνες πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή και προσβάλλει πάνω από 1% του γενικού πληθυσμού αλλά η παρουσία της αυξάνεται σε 10% σε άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών. Η συχνότητα της, αυξάνεται καθώς ο πληθυσμός της πατρίδας μας γερνάει. Όμως η συχνή αυτή αρρυθμία διαγιγνώσκεται εύκολα από την κλινική εξέταση και το απλό ηλεκτροκαρδιογράφημα. 

Απειλή κατασχέσεων για 556.807 οφειλέτες του Δημοσίου


Εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να χάσουν μισθούς, συντάξεις, λοιπά εισοδήματά τους και τραπεζικές καταθέσεις τους βρίσκονται περισσότεροι από 550.000 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένα χρέη προς το Δημόσιο.
Όσοι μάλιστα από αυτούς χρωστούν στις ΔΟΥ ποσά μεγαλύτερα των 500 ευρώ κινδυνεύουν

Nέες απειλές Τουρκίας για το Αιγαίο."Συνδιαχείριση ή πόλεμος"


«Συνδιαχείριση ή επικίνδυνες καταστάσεις στο νησί και την ΑΟΖ” ήταν το τελεσίγραφο που απέστειλε η Τουρκία καθώς όπως είπε «οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να αποδεχτούν «την πραγματικότητα της κοινής ίσης ιδιοκτησίας αυτού του νησιού” . Tαυτόχρονα ανακοίνωσε τις πρώτες διπλές γεωτρήσεις. «Αναμένουμε την κατάκτηση των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο” αναφέρει η τουρκική ανακοίνωση.

3ήμερη εκδρομή στην Β.Ήπειρο από τον Σύνδεσμο Επισήμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ν.Πέλλας

Ο  Σύνδεσμος  Επισήμων  Διαιτητών  Ποδοσφαίρου  Ν.Πέλλας  διοργανώνει  3ήμερη  εκδρομή  στη  Βόρειο  Ήπειρο ( Άγιοι  Σαράντα-Χειμάρα-Αργυρόκαστρο )  στις  14-15-16/9/2018  με  τιμή  συμμετοχής  90  Ευρώ  με  πρωινό  σε  ξενοδοχείο  3*-4* στους  Αγίους  Σαράντα. Η  συμμετοχή  του  διαιτητή-μέλους  θα  είναι  40  Ευρώ. Δηλώσεις  συμμετοχής  θα  γίνονται  δεκτές  μέχρι  29-8-2018  στο  τηλ.  6974911258  με  ταυτόχρονη  εξόφληση. Το  πρόγραμμα  της  εκδρομής  είναι  ανηρτημένο  στον  ιστότοπο

Le Monde: Οι Ελληνες ξεπουλάνε στους ξένους τα ακίνητα τους.


«Ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα ή ένα διαμέρισμα στην Αθήνα σε λογική τιμή είναι πιθανό, αρκεί να μην πτοείται κανείς από τους διοικητικούς δαιδάλους», γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.Και προσθέτει: «Ελλάδα, το νέο Ελντοράντο των Γάλλων που αναζητούν ήλιο». «Αν δει κανείς τον αριθμό των συμπατριωτών μας που προσελκύονται από την αγορά μιας δεύτερης κατοικίας "στους τόπους του Οδυσσέα"», σημειώνει η εφημερίδα αναφερόμενη

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Μεσσιανού – Ν.Πέλλας


Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Μεσσιανού – Ν.Πέλλας, στις οποίες συμμετείχαν οι καλλιτέχνες, Αχιλλέας Βασιλειάδης, Κώστας Σιαμίδης, Γιώργος Στεφανίδης, Γιώτης Γαβριηλίδης, Τριαντάφυλλος Πουρσανίδης, Χρήστος Σαββίδης, Γιώργος Ευσταθιάδης, Μπάμπης Μαυρίδης, Βαλάντης Μακρίδης, Ανέστης Ιωακειμίδης.

Η Ελλάδα επέστρεψε στη 14η θέση της UEFA


Η νίκη του ΠΑΟΚ επί της Σπαρτάκ Μόσχας και η ισοπαλία της ΑΕΚ με τη Σέλτικ έδωσαν βαθμούς στην Ελλάδα, ώστε να προσπεράσει την Τσεχία στη 14η θέση του UEFA ranking.

Βαθμούς στην Ελλάδα προσέφεραν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ με τα θετικά αποτελέσματα που πήραν στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Η νίκη του πρώτου επί της Σπαρτάκ Μόσχας στην Τούμπα και η ισοπαλία της δεύτερης με τη Σέλτικ στη Γλασκόβη έφεραν την Ελλάδα στη 14η θέση της κατάταξης της UEFA, πάνω από την Τσεχία, με 23,400 βαθμούς.

«Θύματα» των τεκμηρίων τα οικογενειακά επιδόματα


Τον κίνδυνο απώλειας των οικογενειακών επιδομάτων αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά που κατά την εκκαθάριση της εφετινής φορολογικής δήλωσής τους πιάστηκαν στα τεκμήρια.
Ήδη περισσότερες από 700.000 οικογένειες έχουν λάβει μέχρι στιγμής τις τρεις πρώτες δόσεις του ετήσιου οικογενειακού επιδόματος, ενώ έως το τέλος του έτους αναμένεται να

Γ. Σηφάκης: Η μεταποίηση φρούτων σε Πέλλα και Ημαθία δεν μπορεί να διαμαρτύρεται για τα «στέκια» που η ίδια δημιούργησε


Γιάννης Σηφάκης: Η μεταποίηση φρούτων σε Πέλλα και Ημαθία δεν μπορεί να διαμαρτύρεται για τα «στέκια» που η ίδια δημιούργησε – Να ανακοινώσει αμέσως τις τιμές παραγωγού στα συμπύρηνα ροδάκινα
Η πλήρης απουσία διαπραγματευτικής δύναμης του αγρότη επιτρέπει τις πολύ χαμηλές τιμές παραγωγού και την πώληση «στα τυφλά»

Εμπρησμός από αμέλεια η φωτιά που στοίχισε τη ζωή σε 92 ανθρώπους


Ολοκληρώνεται η προανάκριση που διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς σε Νέο Βουτζά και Μάτι, στις 23 Ιουλίου.
Από την έως τώρα έρευνα επιβεβαιώνονται πληροφορίες ότι η φωτιά που κόστισε τη ζωή σε 92 άτομα οφείλεται σε εμπρησμό από αμέλεια, όπως πρώτη είχε αποκαλύψει η «Κ».
Οι ερευνητές της Πυροσβεστικής φέρεται να ολοκληρώνουν τον κύκλο καταθέσεων και το επόμενο διάστημα πρόκειται να υποβάλουν τη σχετική δικογραφία στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Μουσική βραδιά κάτω από την αυγουστιάτικη Πανσέληνο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας



Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει κάθε χρόνο την αυγουστιάτικη Πανσέληνο και οργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό και σας προσκαλεί
στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας
(στον αύλειο χώρο)
τη Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, στις 21.00 για να απολαύσουμε μαζί μουσικές στιγμές κάτω από το φως του φεγγαριού

Ποιοι παίρνουν προτεραιότητα για διαγραφή χρεών προς τα Ταμεία


Διαγραφή χρεών προβλέπεται για τις περιπτώσεις αμφισβητούμενων οφειλών ασφαλισμένων προς τα Ταμεία. Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει υπουργικές αποφάσεις που θα αφορούν τα λεγόμενα «μπλοκάκια» (ελεύθερους επαγγελματίες και όσους αν και ουσιαστικά εργάζονται ως μισθωτοί έχουν σύμβαση έργου). Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η πρώτη απόφαση θα έχει εκδοθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου για να ακολουθήσουν ανάλογες και για

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 9/8




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 9 Αυγούστου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Γιατί υποφέρουμε από πονοκεφάλους όταν έχει βροχές και καταιγίδες -Η επιστημονική εξήγηση


Σίγουρα οι βροχές και οι καταιγίδες δεν είναι από τα αγαπημένα μας.
Μας κάνει τη ζωή δύσκολη με τις μετακινήσεις αλλά μας προκαλεί και ένα αίσθημα κατάθλιψης.
Φέτος το καλοκαίρι, μπορεί να είναι ζεστό, ωστόσο, έχουμε πολλές βροχές. Και δεν μας αρέσει καθόλου αυτό.

Νέα πρόκληση από το "ξανθό γένος".Αναγνωρίζουν «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»


Αναφορά σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» έκανε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, σε συνέντευξή του για την προοπτική ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ.
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, μιλώντας στην Kommersant, εξέφρασε την ελπίδα ότι η ηγεσία του ΝΑΤΟ θα έχει τη λογική να μην εντάξει τη Γεωργία στη Συμμαχία, προειδοποιώντας ότι αυτή η κίνηση «θα προκαλούσε τρομερή σύγκρουση».