Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Κρεμμύδι: Τα θρεπτικά συστατικά που το καθιστούν ωφέλιμο για την υγεία



Την επόμενη φορά, που θα κλάψετε πάνω από ένα κρεμμύδι, σκεφτείτε ότι είναι για καλό λόγο! Αν, δηλαδή, αναλογιστείτε τα τεράστια οφέλη του στην υγεία μας, τότε χαλάλι του τα δάκρυα που ρίχνουμε, κάθε φορά που το καθαρίζουμε.
Άλλωστε, οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι γνωστές, ενώ η αξία του είχε εκτιμηθεί από αρχαιοτάτων χρόνων και συγκεκριμένα από τους Αιγύπτιους το 5000 π.Χ. Λέγεται, λοιπόν, ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι λάτρευαν το κρεμμύδι, καθώς το σχήμα και οι ομόκεντροι κύκλοι

Αρχισε να γράφει βιβλίο για το πόκερ και… πλούτισε παίζοντας


Αν πριν από ενάμιση χρόνο έλεγε κάποιος στην Μαρία Κονίκοβα πως θα παρατούσε την (πολύ καλή και με εξαιρετικές προοπτικές) δουλειά της στο περιοδικό New Yorker και στους New Υork Times προκειμένου να γίνει επαγγελματίας παίκτρια του πόκερ, εκείνη όχι απλώς θα τον… λοξοκοιτούσε με περιέργεια, αλλά μάλλον θα απέρριπτε μετά βδελυγμίας κάθε τέτοιο… επιστημονικής φαντασίας ενδεχόμενο

Βάσεις 2018: Πότε θα ανακοινωθούν - Ποιες σχολές θα φτάσουν στα «ύψη


Ήρθε η ώρα να μάθουν οι υποψήφιοι τα αποτελέσματα για την είσοδό τους σε σχολές!
Σύμφωνα με τα Φοιτητικά Νέα που επικαλούνται στέλεχος του υπ. Παιδείας, οι Βάσεις 2018 αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή Τρίτη το πρωί. Ωστόσο, μένει η ανακοίνωση του υπ. Παιδεία που θα επιβεβαιώσει ή όχι το γεγονός. 

Άγριος ξυλοδαρμός ηλικιωμένης για να της πάρουν 50 ευρώ και μια αλυσίδα


Άγρια ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της 23ης  Αυγούστου στην Πάτρα, όπου ληστές εισέβαλλαν στο σπίτι ηλικιωμένης και με την βία της έκλεψαν 50 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή κοντά στα ΤΕΙ της Πάτρας. Τα κρούσματα ληστειών έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη της Πάτρας. Πριν από λίγες

Έρχεται η λυπητερή: Αυξήσεις εισφορών από 13%-30,6%


Αυξήσεις εισφορών από 13% ως 30,6% έρχονται το 2019 για 1,4 εκατ. επαγγελµατίες και αγρότες που είναι εγγεγραµµένοι στις λίστες του ΕΦΚΑ.
Από την 1η/1/2019 και σύµφωνα µε µνηµονιακό νόµο (4472/2017) που εξακολουθεί να ισχύει… και µετά τη λήξη των Μνηµονίων για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, οι ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελµατίες, τους αγρότες, τους γιατρούς, τους φαρµακοποιούς, τους µηχανικούς, τους δικηγόρους, τους συµβολαιογράφους, τους

Έρχεται φθινοπωρινό "τσουνάμι" κατασχέσεων.


Μπορεί η κυβέρνηση να θριαμβολογεί και να πανηγυρίζει τις τελευταίες ημέρες για την… έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια αλλά η οικονομική κατάσταση της χώρας παραμένει κακή.
Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τους πολίτες. Πολλοί από αυτούς τα βγάζουν δύσκολα πέρα και αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι

Κατέβηκε από το πλοίο και... ξέχασε το παιδί της..


Ταξίδι μόνο του... στο πλοίο κατέληξε να κάνει ένα 12χρονο αγόρι που ταξίδευε με τη μητέρα του από το Ηράκλειο για...
Σαντορίνη.
Όταν το πλοίο έδεσε στη Σαντορίνη, η μητέρα του κατέβηκε από το πλοίο χωρίς όμως το γιο της...

Το αγόρι βρισκόταν στη θέση του έχοντας αποκοιμηθεί ακούγοντας μουσική.

Δέσμευση Μητσοτάκη για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου


Τη δέσμευσή του πως θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου γνωστοποιεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο». Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνησή του θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και πως θα επιδιώξει μετεκλογικά, είτε έχει αυτοδυναμία είτε όχι, την ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ασυλο στην Ελλάδα ζήτησε πρώην Τουρκάλα βουλευτής που πέρασε παράνομα στον Εβρο


Πέρασε παράνομα τα σύνορα, παραδόθηκε στην αστυνομία και κατέθεσε αίτηση για άσυλο.
Ακόμη ένα άτομο, αυτή τη φορά γυναίκα και μάλιστα βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου, Κουρδικής καταγωγής, πέρασε παράνομα στην Ελλάδα και ζήτησε άσυλο.
Πρόκειται για γυναίκα της οποίας είχε απαγορευτεί η έξοδος από την Τουρκία καθώς θα παραπέμπονταν σε δίκη.
Η βουλευτής, παραδόθηκε την Τετάρτη στο Τυχερό, ενώ την ανέμεναν Κούρδοι στον Έβρο,

Επιδημική έξαρση του ιού του Νείλου.2 κρούσματα σε Γιαννιτσά και 3 στην Σκύδρα.


Έντονη ανησυχία επικρατεί στη χώρα μας για τις μεγάλες διαστάσεις που λαμβάνει η επιδημία του ιού του Δυτικού Νείλου, με τα κρούσματα μόνο για το 2018 να έχουν φτάσει τα 107. Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι το 1/3 από αυτά σημειώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που καταδεικνύει ότι ίσως βρισκόμαστε σε περίοδο έξαρσης.
Ο ιός κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος για τους ηλικιωμένους, αφού εξαιτίας της νόσου 11 άνθρωποι άνω των 70 ετών απεβίωσαν μέσα στο καλοκαίρι.  Η νόσος ξεσπάει κάθε χρόνο

ΕΛΑΣ για το έγκλημα στου Φιλοπάππου: Πώς βρήκαμε τους Πακιστανούς


Στο πως φτάσανε στα ίχνη των δύο Πακιστανών στην Ειδομένη περιέγραψε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ στην ΕΡΤ.Οπως ανέφερε ο κύριος Θεόδωρος Χρονόπουλος υπήρξαν δύο σημεία κλειδιά που βοήθησαν τόσο στο να βρεθούν οι αλλοδαποί για το έγκλημα στου Φιλοπάππου, όσο και να εντοπιστούν καθώς είχαν διαφύγει από την Αθήνα.«Βρέθηκε στο σημείο η αλυσίδα από τον λαιμό του άτυχου 25χρονου Νίκου Μουστακά. Υπήρχαν βάσεις δεδομένων και η μαρτυρία της 23χρονης, που τις πρώτες

Την επόμενη εβδομάδα το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης


Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα δουν την επόμενη εβδομάδα να πιστώνεται το ποσό στους λογαριασμούς τους, καθώς για όσες αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιουλίου, η πληρωμή θα γίνει στις 28 Αυγούστου.Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Το ποσό των 66.927.984,42 ευρώ θα καταβληθεί σε 293.919 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 620.000 άτομα, ενώ η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 25/8




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 25 Αυγούστου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Γιατί το ακτινίδιο είναι «θαυματουργό» και τι προσφέρει στην υγεία μας;


Τα ακτινίδια είναι τροφή πυκνή σε θρεπτικές ουσίες και χαμηλή σε θερμίδες. Στα πιθανά οφέλη στην υγεία περιλαμβάνονται η υγιής υφή του δέρματος, η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η πρόληψη της καρδιακής νόσου και του εγκεφαλικού επεισοδίου.
Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C.
Σε μέτριο μέγεθος περιέχει:

Ένα βήμα πριν την οριστική θεραπεία της κώφωσης.


Σε μία εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη, μέσω της οποίας επί της ουσίας ανοίγει ο δρόμος για τη θεραπεία της κώφωσης, προχώρησε η επιστημονική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, μετά από πολυετή έρευνα την οποία διεξήγαγαν. Όπως ανακοινώθηκε, πιστοποιήθιηκε η πρωτεΐνη-αισθητήρας που είναι υπεύθυνη για την ακοή και την ισορροπία.

28 Αυγούστου η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης


Την Τρίτη 28 Αυγούστου θα γίνει η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιουλίου 2018, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.
Το ποσό των 66.927.984,42 ευρώ θα καταβληθεί σε 293.919 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 620.000 άτομα, ενώ η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ

Συναγερμός από τη NASA: Τεράστιος αστεροειδής θα περάσει επικίνδυνα κοντά στη Γη


Η Γη δέχεται συχνά επισκέψεις από αστεροειδείς, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν στην ατμόσφαιρα και «σβήνουν» σε μία εντυπωσιακή λάμψη στη φυσική ασπίδα του πλανήτη μας. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ένας μεγαλύτερου μεγέθους αστεροειδής απειλεί να πέσει στη Γη. Όπως ανακοίνωσε η NASA, ο αστεροειδής 2016 NF23, διαμέτρου 160 μέτρων, αναμένεται να περάσει σε επικίνδυνα κοντινή απόσταση από τον πλανήτη μας, γεγονός που δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.

«Φωτιά» τα εκκαθαριστικά – Φτάνουν τα πρώτα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ


Από την Κυριακή το βράδυ ξεκινάει η διαδικασία ανάρτησης των εκκαθαριστών στο taxis. Περίπου ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι, θα τους περιμένει μία δυσάρεστη έκπληξη αφού θα κληθούν να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Αντίθετα θα υπάρξει και ένας σημαντικός αριθμός που θα δουν μειώσεις. Το κακό της υπόθεσης είναι ότι αυτοί που θα πληρώσουν περισσότερα ανήκουν τους αποκαλούμενος μη

Οι Έλληνες δεν επενδύουν αλλά... τζογάρουν


Ένα πολύ σημαντικό ποσό, πολλοί θα το χαρακτήριζαν ιλιγγιώδες, «κατατίθεται» κάθε χρόνο στην Θεά... τύχη στη χώρα μας, το οποίο εάν κατευθυνόταν σε επενδύσεις θα έδινε μια σημαντική, ενδεχομένως και σωτήρια ώθηση στην οικονομία και τα εισοδήματα του μέσου Έλληνα.  Είναι γνωστό όμως ότι οι κρίσεις απογειώνουν τον τζόγο. 
Οι άνθρωποι προτιμούν να επενδύουν στις μηδαμινές μαθηματικές ελπίδες του ξαφνικού πλουτισμού σε μια αποθέωση του ατομικισμού, παρά να προσπαθήσουν να βγουν από το

Νεκρός 55χρονος ποδηλάτης στην Κατερίνη- Συνελήφθη ο οδηγός που τον χτύπησε και τον εγκατέλειψε


Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε χτες το βράδυ 55χρονος ποδηλάτης, στην επαρχιακή οδό Εφέσου- Κατερίνης, στην Πιερία.
Το περιστατικό συνέβη στις 23.20, όταν οδηγός ΙΧ χτύπησε με το αυτοκίνητό του τον ποδηλάτη και τον εγκατέλειψε τραυματισμένο.

Ουδείς δεδομένος στα γαλάζια ψηφοδέλτια, παρά μόνον οι εν ενεργεία βουλευτές


Βήμα βήμα προχωρά ο σχεδιασμός στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το βασικό σενάριο να θέλει τις εθνικές εκλογές να γίνονται στις 26 Μαΐου 2019. Παρότι κανείς στην Πειραιώς δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός ο πρωθυπουργός να τραβήξει τελικά το «χαρτί» του αιφνιδιασμού, εντούτοις η καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική θεωρείται ότι μείωσε τις όποιες πιθανότητες μπορεί να είχε ο κ. Τσίπρας για προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία εντός του φθινοπώρου. 

Πρόστιμο 10.500 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο


Τσουχτερά πρόστιμα που ξεπερνούν τα 10.500 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο θα πληρώνουν οι εργοδότες που «συλληφθούν» από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας ή τους ελεγκτές του ΕΦΚΑ να έχουν εργαζόμενους χωρίς αναγγελία πρόσληψης-απασχόλησης, ακόμη και αν η απασχόληση αυτή είναι για 2 ή 3 ώρες μέσα στα Σαββατοκύριακα ή τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας.

Έχουν ξεφύγει εντελώς! Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός ζητά δικηγόρο... αστροναύτη!


Προσωπικό αναζητά ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ), το οποίο θα είναι υπεύθυνο για την εύρυθμη λειτουργία του.
Ωστόσο, μεταξύ των ειδικοτήτων, ο Οργανισμός αναζητά και επιστήμονα-νομικού συμβούλου σε θέματα Διαστημικού Δικαίου (Space Law). Ο υποψήφιος θα πρέπει, σύμφωνα με την ανάρτηση στην σελίδα του ΕΛΔΟ, εκτός από πτυχίο Νομικών, να έχει «συμμετοχή σε 2 τουλάχιστον πιστοποιημένες διαστημικές αποστολές για τουλάχιστον 2 έτη ή σε 1

Στους 11 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου


Ακόμα 6 άνθρωποι πέθαναν την τελευταία εβδομάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου (ΔΝ), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 11.
Σύμφωνα με τα νεωτέρα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 107 κρούσματα της λοίμωξης έχουν καταγραφεί από την αρχή του 2018 έως και 22 Αυγούστου.

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Ιουλίου στον ΕΦΚΑ


Αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο τα ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές Ιουλίου των αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΦΚΑ.
Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες (www.idika.org) προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής δεδομένου ότι δεν θα

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 24/8




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 24 Αυγούστου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Φακοί επαφής: Πότε τα μάτια κινδυνεύουν


Αν φοράτε φακούς επαφής, πιθανώς γνωρίζετε ήδη για τους διάφορους κινδύνους για την υγεία σας,όπως το να τους φοράτε για πολλές ώρες/ημέρες, να μην τους καθαρίζετε σωστά, ή αρκετά συχνά.
 Αλλά μια μελέτη από το ιατρικό κέντρο NYU Langone έρχεται να αναδείξει μια πιο ακραία και επικίνδυνη επίπτωση για τα μάτια σας, που μπορεί να έχουν οι φακοί επαφής.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που φορούν φακούς

Le Figaro.«Η Ελλάδα είναι η απόδειξη της βαρβαρότητας της Ευρώπης»


«Τη Δευτέρα, 20 Αυγούστου, έληξε το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας. Βλέποντας την υπόθεση από την οπτική της γνώμης τους για την ΕΕ, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν εξάγουν τα ίδια συμπεράσματα από την ιστορία» γράφει η Le Figaro. «Για τους μεν, η Ελλάδα ήταν η χώρα που θυσιάστηκε στο βωμό της οικονομικής λιτότητας. Για τους δε, οι Έλληνες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες, ως αντάλλαγμα για ένα

Απίστευτο ατύχημα στη Σκιάθο: Κύμα αερίων από αεροπλάνο εκτόξευσε δωδεκάχρονο.


Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε σήμερα το μεσημέρι στη Σκιάθο, καθώς ένα αλλοδαπό παιδί 12 ετών, που βρισκόταν με τους γονείς του για διακοπές στο νησί τραυματίστηκε από αέρια αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του νησιού.Σύμφωνα με το skiathoslife.gr, ο δωδεκάχρονος βρισκόταν με τον πατέρα του σε σημείο που οι τουρίστες τραβούν βίντεο και φωτογραφίες τις προσγειώσεις και τις απογειώσεις αεροσκαφών. Όμως, το κύμα αερίων ενός

Σοκ στη Φλώρινα: Πεντάχρονο κοριτσάκι πέθανε από αντιβιοτικό που είχε ξαναπάρει


Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι γονείς του 5χρονου κοριτσιού που πέθανε ξαφνικά χθες στο χωριό Βαρικό Φλώρινας. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όταν εκείνο παραπονέθηκε ότι δεν αισθάνεται καλά και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των γονιών του. Οι γιατροί που το εξέτασαν διαπίστωσαν πως το 5χρονο κορίτσι είχε πέσει ήδη σε κώμα και δεν μπορούσαν να του προσφέρουν καμία ουσιαστική βοήθεια, παρότι κατέβαλαν προσπάθειες ανάνηψης. Ετσι, λίγη ώρα αργότερα περιορίσθηκαν απλώς στην τυπική διαπίστωση του θανάτου

Τα μνημόνια φεύγουν για… να μείνουν


«Η σκοτεινή εποχή των μνημονίων είναι πια παρελθόν», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το τέλος του «ελληνικού προγράμματος». Αυτός είναι και ο τόνος όλων των κυβερνητικών ανακοινώσεων.Με τα λόγια του πρωθυπουργού στο διάγγελμα στην Ιθάκη: «Η χώρα μας ανακτά το δικαίωμα της, να ορίζει αυτή τις τύχες και το μέλλον της. Σαν μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Χωρίς εξωτερικούς καταναγκασμούς. Χωρίς άλλους

Κτηνωδία στην Λάρισα: Πάνω από 40 σκυλιά δηλητηριάστηκαν


Μέσα σε 20 ημέρες 40 σκυλιά έχουν βρει τραγικό θάνατο μετά από δηλητηρίαση που υπέστησαν από φόλες, σύμφωνα με το «Ζωοφιλικό Σωματείο Δήμου Αγιάς ”Ζωή” – Animal Welfare Organization» και την σελίδα του στο Facebook.
Το κείμενο της συγκεκριμένης ανάρτησης κάνει λόγο για: «… ψυχοπαθή που κυκλοφορεί

Δικαίωση δανειολήπτη για παρενόχληση από εισπρακτική εταιρεία!


Απόφαση-νίκη δανειολήπτη εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αθηνών, επιβάλλοντας αποζημίωση σε τραπεζικό ίδρυμα, καθώς διέθεσε τα προσωπικά του δεδομένα σε εισπρακτική εταιρία δίχως προηγουμένως να λάβει σχετική έγκριση από τον ίδιο.
Πρόκειται για μία ακόμη δικαστική κρίση η οποία βάζει τέλος στη μέχρι πρότινος πάγια

Τουρκική πρόκληση: «Η Ελλάδα να μην ξεχνά τη Μικρασιατική Καταστροφή!»


Σε εθνικιστικό παραλήρημα προχωρά για ακόμη μια φορά ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος MHP, σχολιάζοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό, διαμήνυσε στην Ελλάδα να μην ξεχνά την 9η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία της Μικρασιατικής καταστροφής.

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Σεμπτεμβρίου


Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Αυγούστου 2018 ημέρα Πέμπτη. 

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 30 Αυγούστου 2018 ημέρα Πέμπτη. 

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 ημέρα Δευτέρα.

Iός του Δυτικού Νείλου.Στο κόκκινο ο Δήμος Πέλλας.Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος.


Σε τουλάχιστον 39 δήμους, έναντι 10 πέρυσι, έχει καταγραφεί φέτος η εμφάνιση μολυσμένων -από τον ιό του Δυτικού Νείλου- κουνουπιών αυξάνοντας την ανησυχία των πολιτών.
Στον «χάρτη» με τις επηρεαζόμενες περιοχές εντάχθηκαν από τις αρχές αυτής της εβδομάδας άλλοι έξι δήμοι, μεταξύ των οποίων αυτοί της Καλλιθέας, του Αιγάλεω και του Πειραιά.
Η περιοχή στην οποία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, όπως σημειώνει η

Πουλάει τρέλα η Αχτσιόγλου στους συνταξιούχους."Να είστε υπομονετικοί..."


Υπομονή ζήτησε από τους συνταξιούχους για το αν τελικά θα εφαρμοστεί ή όχι η περικοπή των απολαβών τους από την 1η Ιανουαρίου 2019 η Έφη Αχτσιόγλου με το επιχείρημα ότι «η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να στηρίξει τους συνταξιούχους»…Η υπουργός Εργασίας σε ραδιοφωνική της συνέντευξη εκτίμησε ότι «έχουμε τα περιθώρια για να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι συνταξιούχοι» καθώς, όπως είπε, «σήμερα είμαστε πιο ισχυροί στο πολιτικό και το δημοσιονομικό επίπεδο».

Νέες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών στον ΕΦΚΑ το 2019


Αντιμέτωποι με νέες επιβαρύνσεις αναμένεται να έλθουν το 2019, εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, καθώς προβλέπεται αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών έως και 18% το μήνα, προς τον ΕΦΚΑ (τέως ΟΓΑ).
Πιο συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου του 2019 οι εισφορές όλων των μη μισθωτών, δηλαδή των αγροτών, αλλά και των υπόλοιπων ελεύθερων επαγγελματιών θα υπολογίζονται

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 23/8




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 23 Αυγούστου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Δεντρολίβανο.Το βότανο που κάνει καλό στη μνήμη.


Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή βότανα που χρησιμοποιούνται τόσο στην κουζίνα όσο και στη φυσική ιατρική. Στην πραγματικότητα, αυτό το βότανο έχει μια παλαιά παράδοση χιλιετίας σε μαγειρικές και φυσικές ιατρικές πρακτικές σε όλο τον κόσμο.
Το δεντρολίβανο θεωρείται από τα πολύ παλιά χρόνια ως το βότανο της μνήμης.

Το κάπνισμα η σημαντικότερη αιτία πρόωρων θανάτων στην Ε.Ε.


«Το να κόψει κανείς το κάπνισμα είναι το ευκολότερο πράγμα. Ξέρω καλά τι σας λέω, καθώς εγώ προσωπικά το έχω κόψει χίλιες φορές».
Με την παραπάνω παράθεση αυτού του αποφθέγματος της εμβληματικής φυσιογνωμίας της αμερικάνικης λογοτεχνίας, Μαρκ Τουέιν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώνει για τα διάφορα μέτρα που έχουν λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη της κατά του

Πρωτοφανές! 45χρονη πέθανε ενώ έτρωγε σουβλάκι


Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας, στο Νεοχώρι Καρδίτσας, όταν μία 45χρονη γυναίκα, τρώγοντας με την οικογένειά της σε ψησταριά , στραβοκατάπιε, έχασε τις αισθήσεις της και μετά από ώρα άφησε την τελευταία πνοή της, ενώ είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καρδίτσας.
Σύμφωνα με το alithianews, ήταν γύρω στις 22:15 το βράδυ όταν η 45χρονη που μένει μόνιμα στην Αθήνα και είχε πάει για διακοπές στον τόπο καταγωγής της, έτρωγε με την

Περικοπές στις συντάξεις παρά την «έξοδο»


Tέσσερα νέα μέτρα – φωτιά κατά των συνταξιούχων, από το 2019, δρομολογούνται από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση με το τρίτο Μνημόνιο, τον αρνητικό αντίκτυπο των οποίων θα επιχειρήσει να θολώσει ο Πρωθυπουργός με νέες υποσχέσεις από το βήμα της ΔΕΘ, για τις οποίες ωστόσο δεν έχει εξασφαλιστεί η έγκριση των δανειστών.

Σέρβος ΥΠΕΞ: «Οι Αλβανοί θέλουν μέρος της Βορείου Ελλάδας»


Ο Σέρβος ΥΠΕΞ Ίβιτσα Ντάσιτς είχε συνάντηση με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ στο Σότσι, όπου έκανε δηλώσεις με ελληνικό ενδιαφέρον καθώς αναφέρθηκε στα σχέδια των Αλβανών για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, στην οποία συμπεριέλαβε και τη Βόρεια Ελλάδα.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Ρωσία και τόνισε πόσο σημαντική είναι η στήριξή της γι ατη Σερβία για την υπεράσπιση των εθνικών της συμφερόντων αλλά και για το θέμα του

Έρχονται φουρτούνες.Η Τουρκία παραλαμβάνει τους S-400


Μέσα στο 2019 θα αρχίσουν οι παραδόσεις των αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 που έχει παραγγείλει η Τουρκία από την Ρωσία σύμφωνα με Milliyet που επικαλείται το ρωσικό.Σύμφωνα με αυτό η ρωσική εταιρεία εξαγωγών Rosoboronexport, η οποία σύμφωνα με το Reuters εξήγγειλε πως θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το τοπικό νόμισμα στις συναλλαγές της με πελάτες στο εξωτερικό αντί για το δολάριο.

Ένα-ένα τα ψεύδη και οι αυταπάτες στο διάγγελμα του Τσίπρα από την Ιθάκη


Είναι αστείο να ακούς τον Αλέξη Τσίπρα να λέει «δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι», όταν έχει αποτελέσει την αφορμή για την δημιουργία του διεθνούς όρου «kolotoumba». Το διάγγελμα από την Ιθάκη είναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Με φόντο την θάλασσα του Ιονίου και τα κατάφυτα βουνά της Ιθάκης, ο πρωθυπουργός, βγήκε να πανηγυρίσει για τα καλώς καμωμένα πεπραγμένα της κυβέρνησης και να μας πει

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας επιμένει στα ψέματα και τον διχασμό


«Σε μια μόνο φράση μπορώ να συμφωνήσω μαζί του. Οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ»
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη, κατηγορώντας τον για εμμονή στο ψέμα και στον διχασμό του λαού.