Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Ποιοι κινδυνεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου; Ποιες τροφές βοηθούν στην πρόληψη;


του Κωνσταντίνου Λούβρου

Οι νεοπλασματικές παθήσεις του παχέος εντέρου εμφανίζουν τις τελευταίες δεκαετίες αυξανόμενη συχνότητα. Οι σημαντικότερες αιτίες για την αύξηση αυτή είναι οι σύγχρονες διατροφικές συνήθειες, ο «δυτικός» τρόπος διαβίωσης, καθώς και η σημαντική αύξηση του ορίου ηλικίας του πληθυσμού.

Νέες απειλές Ερντογάν:"Δεν θα γίνουν γεωτρήσεις στο Αιγαίο χωρίς την Τουρκία"


"Βρυχάται" η Άγκυρα με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να στέλνει από το βήμα του τουρκικού Κοινοβουλίου δημόσιο τελεσίγραφο σε Ελλάδα-Κύπρο απειλώντας για το τεμάχιο "7" πως θα ακολουθήσει την συνταγή του "3" όπου εκδίωξε υπό την απειλή φρεγατών την ENI ενώ ιταλικό πολεμικό σκάφος δεν επενέβη.
Για το λόγο αυτό σύμφωνα με την Άγκυρα ξεκίνησαν εντατικές ασκήσεις οι δυνάμεις SAT στην Α.Μεσόγειο από τέλη Σεπτεμβρίου ενώ δημοσιεύουν βίντεο και φωτογραφίες.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Σκοπίων: Δεν υπήρξε καμία επίσημη συνάντηση Ζάεφ με Σπυράκη


Σε ερώτηση του ΙΒΝΑ για το αν η συνάντηση της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ  ήταν τυχαία ή συμφωνημένη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Σκοπίων  δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμιά επίσημη συνάντηση μεταξύ του Zoran Zaev και της Μαρίας Σπυράκη.

Σημεία και τέρατα στην ΕΡΤ αποκαλύπτει ο εντεταλμένος σύμβουλός της.


Σε απίστευτες καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο και το προσκήνιο της Διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης προχώρησε ο εντεταλμένος σύμβουλος προγράμματος τηςΕΡΤΣπύρος Κρίμπαλης.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος προγράμματος ΕΡΤ απευθύνει ανοικτή δημόσια επιστολή στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, κάνοντας

16χρονη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει γιατί την εκβίαζε ο φίλος της


Μία περίεργη υπόθεση ερευνούν τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου μετά από καταγγελία μίας οικογένειας ότι η κόρη της έπεσε θύμα… εκβιασμού από πρώην φίλο της με την ίδια να επιχειρεί να βάλει τέλος στην ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, χθες οι γονείς μίας 16χρονης κοπέλας πέρασαν το κατώφλι του αστυνομικού τμήματος χωριού της ενδοχώρας και προχώρησαν σε μία καταγγελία σε βάρος

Τα «κόκκινα» δάνεια τινάζουν στον αέρα τις τράπεζες


Σε έναν αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να λύση το «σταυρόλεξο» των κόκκινων δανείων.Η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σενάριο της δημιουργίας μιας εταιρείας «ειδικού σκοπού» που θα εγγυάται για τις απώλειες των τραπεζών από τα κόκκινα δάνεια. Όμως δύσκολα θα περάσει από την Κομισιόν και την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι στις συσκέψεις του

Συναυλία της Χορωδίας του ΚΑΠΗ Έδεσσας στην Ίμβρο


Σε μια έμπρακτη κίνηση στήριξης της προσπάθειας του εκπαιδευτικού και πολιτιστικού συλλόγου Ίμβου για να ζωντανέψει ξανά το νησί με την προαγωγή της Ελληνικής παιδείας, αφού ήδη έχει καταφέρει να λειτουργήσει μέσα στα τελευταία χρόνια Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο - Γυμνάσιο και Λύκειο, η Χορωδία του «ΕΥ ΖΗΝ» ΚΑΠΗ Δήμου Έδεσσας ταξίδεψε στην Ίμβρο για μια μοναδική συναυλία με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών.

Απάτη με πλαστές ασφάλειες αυτοκινήτου – Δείτε αν είναι γνήσια η δική σας


Μία μεγάλη απάτη με θύματα χιλιάδες κατόχους αυτοκινήτων αποκαλύφθηκε και αφορά την ύπαρξη πλαστών ασφαλιστικών συμβολαίων αυτοκινήτου.
Φαίνεται ότι τα πολλά προβλήματα προέκυψαν μετά την αναζήτηση φθηνού-προσιτού ασφάλιστρου στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Έτσι, εκτός του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων που αυξήθηκε με καταιγιστικούς ρυθμούς, οι επιτήδειοι βρήκαν

Δήμος Πέλλας: Καμπάνια απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους


Ξεκινάμε από αύριο μια προσπάθεια να σταματήσουμε το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους. Είμαι βέβαιος ότι η πλειοψηφία των συνδημοτών μας θα δεχθεί  με ικανοποίηση  την πρωτοβουλία αυτή.  Άλλωστε  το να μην καπνίζουμε στους κλειστούς χώρους δεν είναι μόνο θέμα συμμόρφωσης στην ισχύουσα νομοθεσία αλλά είναι κυρίως θέμα πολιτισμού και σεβασμού απέναντι σε όλους όσοι δεν καπνίζουν.

Δηλώνουν πρώτη κατοικία τη Μάνδρα για μόρια στις Πανελλήνιες!


Μπορεί η ελληνική κοινωνία να βίωσε με τον πιο έντονο και επώδυνο τρόπο τα οκτώ χρόνια της κρίσης και να πέρασε από τρία μνημόνια, ωστόσο οι κακές συνήθειες του παρελθόντος δεν λένε να εξαλειφθούν.
Τελευταίο παράδειγμα τα όσα συμβαίνουν στην πολύπαθη Μάνδρα Αττικής. 
Ο υπουργός Παιδειας, Κώστας Γαβρόγλου, από το βήμα της Βουλής κατήγγειλε ότι το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Μάνδρας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι δηλώσεις

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 6/10




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 6 Οκτωβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ο Σταμάτης Γονίδης συναντά τον Νίκο Μακρόπουλο στη σκηνή του Frangelico


Η ένωση των δυο αποτελεί την απόλυτη συνύπαρξη του φετινού χειμώνα.

Οι δυο αυτοί καλλιτέχνες, που στάθηκαν η αφορμή για να αγαπήσουμε το λαϊκό τραγούδι του χθες αλλά και του σήμερα, κάνουν την πρεμιέρα τους την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου.

Πιο επιβλαβής η κάνναβη για τον εγκέφαλο των εφήβων απ' ό,τι το αλκοόλ


Οι έφηβοι που κάνουν χρήση κάνναβης, προκαλούν μακράς διάρκειας βλάβη στον αναπτυσσόμενο εγκέφαλό τους, δείχνει μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι επιπτώσεις στις νοητικές ικανότητες, στη μνήμη και στη συμπεριφορά είναι χειρότερες από εκείνες του αλκοόλ.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, με επικεφαλής την καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχιατρικής Πατρίτσια Κόνροντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων η χθεσινή 4 Οκτωβρίου (video)




της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος. 

Συμμετοχή του 2ου Γυμνάσιου Γιαννιτσών «Κύριλλος και Μεθόδιος» στο Eυρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΡΑΣΜΟΥΣ ΚΑ 1



Θέμα: "μαθήματα για μετανάστες. 

Οι νέες τεχνολογίες στην διδασκαλία και μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών "..  Κοινοπραξία 7  σχολείων  του ν. Πέλλας σε αγαστή συνεργασία με την ΔΔΕ Πέλλας. Το σχολείο μας, το 2ο Γυμνάσιον Γιαννιτσών,  συμμετείχε με υπεύθυνους καθηγητές: Κενανίδης Λάζαρος θεολόγος δ/ντής και Ταρασίδου Μαρία γερμανικής γλώσσας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΕΡΑΣΜΟΥΣ ΚΑ1 (μετακίνηση εκπαιδευτικών).

ΔΑΚΕ για την παγκόσμια ημέρα των Εκπαιδευτικών



  
Το 1994 η UNESCO καθιέρωσε την 5η Οκτωβρίου ως την Παγκόσμια ημέρα των εκπαιδευτικών, θέλοντας να αναγνωρίσει τη χρησιμότητα του έργου τους για την ανθρωπότητα. Η γνώση που παρέχεται μέσω της παιδείας και της εκπαίδευσης αποτελεί διαχρονικά το μέσο εξέλιξης των κοινωνιών.
   Μετά από την τριετή διακυβέρνηση της χώρας από την Αριστερά, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, ότι οι διαχρονικές εξαγγελίες των δυνάμεων της Αριστεράς για την εκπαίδευση ήταν κενές περιεχομένου.

2ο Γυμνάσιο Κ.Βρύσης: 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018”



« mens sana in corpore sano»(Decimus Junius Juvenalis)                                                                                
  «Νους υγιής εν σώματι υγιεί».
Πόσες φορές, αλήθεια, έχει διατυπωθεί αυτή η σοφή ρήση των αρχαίων Ελλήνων; Όπως πάντα όμως διακρινόμαστε για τον πλούσιο λόγο και τις φτωχές πράξεις. Σε μια εποχή όπου η καθημερινότητα των παιδιών εξελίσσεται σε έναν εφιάλτη στο πλαίσιο του σύγχρονου ανταγωνιστικού τρόπου ζωής, με αδιάκοπα τρεχάματα – σχολείο, σπίτι, φροντιστήριο,

Πού πηγαίνουν τα λεφτά; -Τα μηνιαία έξοδα των Ελλήνων [λίστα]

Είδη διατροφής, στέγαση, μεταφορές απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού των νοικοκυριών ενώ καθόλου αμελητέες δεν είναι οι δαπάνες για την υγεία και την εκπαίδευση, που όπως φαίνεται μόνο δωρεάν δεν είναι. Ακρως ενδιαφέροντα για την κατανομή των δαπανών των ελληνικών νοικοκυριών είναι η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς το 2017. Τα στοιχεία δείχνουν αφενός την κατρακύλα των δαπανών από το 2008 μέχρι σήμερα και αφετέρου το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα το

Εκδήλωση Λύκειον Ελληνίδων Γιαννιτσών




Ώρα μηδέν για τον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό -Οδεύει προς... Grexit


Δραματικές είναι οι εξελίξεις για το ελληνικο τμήμα του Ερυθρού Σταυρού, αφού φαίνεται ότι ακολουθεί το δρόμο της... Unicef. 

Κλιμάκιο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρών Σταυρών ενημέρωσε τον πρόεδρο του ελληνικού τμήματος Νίκο Οικονομόπουλο και το ΔΣ πώς την επόμενη εβδομάδα θα αποφασιστεί αν ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα μπει σε καθεστώς αναστολής ή αποβολής από το διεθνές κίνημα! Η αποβολή πάντως, μοιάζει σχεδόν δεδομένη. 

Ο Γιάννης Σηφάκης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη για το πρόβλημα 1200 αγροτών με την ΟΠ "ΑΘΗΝΑ"



Δρομολογείται σε «υψηλότατο» επίπεδο ο συντονισμός για την επίλυση του μεγαλύτερου κοινωνικού προβλήματος της Πέλλας.
Ο βουλευτής ανέλυσε στον Υπουργό Επικρατείας το θέμα και τις ενέργειες που έχουν γίνει ως τώρα.
Παρέδωσε πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία από το Π.Ε.Κ., την ΔΟΥ, την πρόταση νομοθετικής ρύθμισης του θέματος που έχει συζητήσει αρκετές φορές με την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, τις μεγάλες συσκέψεις με εμπλεκόμενους αγρότες στην Σκύδρα, τις συναντήσεις στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού και στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη.

Νέα Δημοκρατία: Αυτό είναι το νέο σήμα του κόμματος

Το νέο σήμα της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύφθηκε χθες το απόγευμα, κατά την ομιλία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τα 44 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.
Το νέο λογότυπο έχει σχεδιαστεί από εθελοντή, ο οποίος δούλεψε πάνω στην ιδέα του να αλλάζει ανάλογα με την περίσταση. Για το λόγο αυτό δεν  έχει περίγραμμα.

Παίζεις Μπάσκετ; 3X3 στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών



Ο δήμος Πέλλας διοργανώνει τουρνουά μπάσκετ 3 Χ 3, για αγόρια και κορίτσια, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών το Σάββατο 6  και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου,  ώρες 9 πμ με 1μμ.
 Τα παιδιά ηλικίας 8 έως 18 ετών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο γραφείο αθλητισμού του Δήμου Πέλλας ή στην γραμματεία των αγώνων το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, ώρα 8.30πμ , στην πλατεία ΕΠΟΝ.


Σκάνδαλο μεγατόνων η διαχείριση κονδυλίων για το προσφυγικό.Σιωπή από ΣΥΡΙΖΑ.


Διαστάσεις σκανδάλου που θα πρέπει να ερευνηθεί άμεσα από τον εισαγγελέα, παίρνει η υπόθεση των κοινοτικών κονδυλίων για το προσφυγικό. Πλέον δεν είναι η μόνο η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) που διεξάγει έρευνα. Δεν είναι οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι κάτι συμβαίνει με τη διαχείριση τεράστιων ποσών που έχουν δοθεί.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα 5/10




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 5 Οκτωβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Λοιμώδης μονοπυρήνωση, η ασθένεια του φιλιού. Ο ιός Epstein Barr μεταδίδεται κυρίως με το σάλιο



του Αλέξανδρου Γιατζίδη
Τι προκαλεί τη λοιμώδη μονοπυρήνωση (Infectious Mononucleosis).
Προκαλείται από τον ιό Epstein-Barr, ο οποίος σχετίζεται επίσης και με διάφορους ανθρώπινους όγκους όπως το ρινοφαρυγγικό καρκίνωμα, το λέμφωμα Βurkitt και η νόσος Hodgkin. Ο ιός Epstein Barr και άλλοι ερπητοιοί μπορούν να παραμείνουν σε λανθάνουσα κατάσταση στον ανθρώπινο οργανισμό και κάποια στιγμή να ενεργοποιηθούν και να προκαλέσουν βαριά νόσο όπως σε μεταμοσχεύσεις, σε ανοσοκαταστολή από την χημειοθεραπεία κ.α. 

ΤΟ 2ο Γυμνάσιο ετοιμάζεται να ¨φορέσει¨τα γιορτινά του!



Αποτελούσε πάγιο και χρόνιο αίτημά τόσο του συλλόγου διδασκόντων όσο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων η διάθεση του γηπέδου 5 Χ 5 για σχολική χρήση   και η παραχώρηση του παρακείμενου περιβάλλοντος χώρου για τη δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου για τις ανάγκες των μαθητών. Όπως, όμως, θα διαπιστώνατε-ιδίοις όμμασι- ο παρακείμενος χώρος του γηπέδου 5Χ5 είχε μετατραπεί-εδώ και πολύ καιρό, σε «πάρκινγκ» πάσης φύσεως αγροτικών μηχανημάτων από κατοίκους της περιοχής.

Τρία ΑΝΕΛέητα σενάρια για τον Αλέξη Τσίπρα


Η πρώτη δήλωση έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, στις 20 Ιουνίου: «Αν καταψηφίσουν οι ΑΝ.ΕΛ. τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης».

Η δεύτερη έγινε από τον πρωθυπουργό στη «Wall Street Journal» την περασμένη Παρασκευή: «Νομίζω πως η κυβέρνησή μου θα επιβιώσει, αλλά δεν ξέρω αν θα επιβιώσει ο συνασπισμός. Αυτό,

Δράσεις Πυρ/κής Υπηρεσίας Γιαννιτσών κατά τον Σεπτέμβριο



Σας γνωρίζουμε ότι για το χρονικό διάστημα από 01-09-2018 έως και 30-09-2018 η Π.Υ. Γιαννιτσών επενέβη σε είκοσι επτά (76) συμβάντα.
Συγκεκριμένα:
·    Δεκαοχτώ (18) αστικές πυρκαγιές.
·    Πενήντα δύο   (52) αγροτικές πυρκαγιές 
·    Τέσσερις  (04) παροχές βοηθείας.
·     Δύο (2)  απεγκλωβισμοί από
       ανελκυστήρα                                                          

Υπογραφή συμφωνητικού μίσθωσης Κέντρου Καταρρακτών



Στο Δημαρχείο Έδεσσας υπογράφηκε  το συμφωνητικό μίσθωσης του σημαντικότερου, από εμπορική άποψη, ακινήτου στην πόλη της Έδεσσας, του Κέντρου των Καταρρακτών μεταξύ του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου και του μισθωτή κ. Γιάννη Σινιόσογλου.
Ο Κέντρο των Καταρρακτών είναι η αιχμή του δόρατος για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και ο επενδυτής που ανέλαβε τη διαχείριση του χώρου φαίνεται πως έχει μεράκι, όραμα και φιλοδοξία να το μετατρέψει σε ένα στολίδι για την πόλη και να  κερδίσει ένα μεγάλο επιχειρηματικό στοίχημα για τον ίδιο.

Ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών θέλει το 72% - Υπέρ δημοψηφίσματος το 68%


Να ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών, για το ονοματολογικό, επιθυμεί η πλειονότητα, σύμφωνα με δημοσκόπηση.
Συγκεκριμένα, το 72% απάντησε ότι πρέπει να αποσυρθεί η συμφωνία, μετά τις εξελίξεις στο δημοψήφισμα των Σκοπίων, στην έρευνα της Interview για τον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα». Το 12% των ερωτηθέντων εξέφρασε την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την εν λόγω συμφωνία.

Γιάννης Σηφάκης: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση για μονάδες υγείας σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Αριδαία



Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τα επείγοντα ( ΤΕΠ) Έδεσσας 140.000,00 €, την προμήθεια 10 μηχανημάτων τεχνητού νεφρού 150.000,00 € , την προμήθεια κλιβάνου ατμού για τα Γιαννιτσά 90.000,00 €, την αναδιοργάνωση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας 150.000,00 € και ψηφιακά εμφανιστήρια ακτινολογικών μηχανημάτων για τα Κ.Υ. από το ΠΔΕ με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας

Αλλαγές στην τηλεφωνία: Φραγή στα κινητά εάν ο λογαριασμός φτάσει τα 150 ευρώ


Πλαφόν στη χρέωση για τους λογαριασμούς κινητού τηλεφώνου βάζει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) από την 1η Ιανουαρίου 2019.Σύμφωνα με την Καθημερινή, το πλαφόν τίθεται στα 150 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του φόρου), ώστε να προφυλαχθούν οι καταναλωτές από τυχόν χρεώσεις που γίνονται εν αγνοία τους.Εφόσον ο καταναλωτής συναινέσει, ο πάροχος θα προχωρά σε άρση της φραγής. Επίσης ο καταναλωτής θα έχει το δικαίωμα να θέτει ο ίδιος το όριο επιβολής φραγής

Γ.Καρασμάνης: «Δώστε επιτέλους τέλος στον εμπαιγμό των ροδακινοπαραγωγών»



Τα δραματικά αδιέξοδα των ροδακινοκαλλιεργητών που - ενώ έχουν κυριολεκτικά καταστραφεί από τις περσινές και φετινές ¨άκαιρες και υπερβολικές¨ καλοκαιρινές βροχοπτώσεις – εμπαίζονταν από την απελθούσα ηγεσία υπό τον κύριο Αποστόλου, έφερε και πάλι στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης με Ερώτησή του προς τον νέο Υπουργό.
Καταθέτει για ακόμη μια φορά όλα όσα στοιχειοθετούν απόλυτα και επίσημα ότι ο αφανισμός της σοδειάς και τους εισοδήματός τους αποτελεί «άμεση ζημία»

Νέα δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα στο 9,6% -5κομματική βουλή και εκπλήξεις



Με διαφορά 9,6% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Interview» για το «Βεργίνα TV».
Σύμφωνα με τη μέτρηση, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 30,9% των ψήφων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 21,3%.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2%, το ΚΚΕ με 6,6% και το Κίνημα Αλλαγής με 6,4%.
Εκτός βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,7% και το Ποτάμι με 1,8%.

Εκπαιδευτικοί από την Πέλλα στο Ελσίνκι της Φινλανδίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmous+KA1



Στα πλαίσια εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ΚΑ1  και συμμετέχοντας σε Κοινοπραξία 7 σχολείων της ΔΔΕ Πέλλας, 3  εκπαιδευτικοί του 2ου ΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, μετακινήθηκαν στο  Ελσίνκι της Φινλανδίας, από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2018. Οι εκπαιδευτικοί Πασχούδη Μαρία διευθύντρια, Παπαθεμιστοκλέους Αργυρώ υποδιευθύντρια και Χατζηγεωργίου Μαρία οικονομολόγος,  ολοκλήρωσαν με επιτυχία πενθήμερη επιμόρφωση με θέμα: «Μαθήματα για μετανάστες: Οι νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία και μάθηση των νεοαφιχθέντων μεταναστών»,  με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική.

To Δημόσιο ο μεγαλύτερος μπαταχτσής.Πάνω από 3 δις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.


Στα 3,036 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου. Συγκεκριμένα, 1,974 δισ. ευρώ αφορά σε ληξιπρόθεσμα χρέη των φορέων του κράτους, ενώ 1,062 δισ. ευρώ σε επιστροφές φόρου σε επιχειρήσεις και ιδιώτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης, τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, τον Ιούλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ήταν 2,730 δισ. ευρώ (1,940 δισ. ευρώ οι

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 4/10



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας