Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

«Τσουνάμι» αγωγών από υπαλλήλους και συνταξιούχους για επιστροφή αναδρομικών


Δύσκολο αναμένεται να είναι το επόμενο διάστημα για το ελληνικό Δημόσιο, καθώς θα δώσει σκληρή δικαστική μάχη στο Εφετείο.
Το ελληνικό Δημόσιο θα επιχειρήσει να ανατρέψει δεκάδες αποφάσεις δικαστηρίων του πρώτου βαθμού που δικαιώνουν υπαλλήλους και συνταξιούχους, επιδικάζοντας αναδρομικάγια τις περικοπές 13ου και 14ου μισθού.

ΠΗΓΕΣ ΑΣΒΕΣΤΙΟΥ. ΠΙΝΑΚΑΣ με περιεκτικότητα τροφών σε ασβέστιο


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό μεταλλικό στοιχείο. Πολλοί Έλληνες δεν λαμβάνουν την απαραίτητη ποσότητα του ασβεστίου σε καθημερινή βάση. Το 99% του ασβεστίου βρίσκεται στα οστά και τα δόντια μας. Είναι αναγκαίο δομικό υλικό για να «χτίσουμε» δυνατά και πυκνότερα οστά όταν είμαστε νέοι, αλλά και να διατηρήσουμε τα οστά μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση καθώς τα χρόνια περνούν, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες συνέπειες.

Λιγοστεύει το πολιτικό «κεφάλαιο» Τσίπρα, καθοριστικές οι επόμενες εβδομάδες


Δε χρειάζεται να παρακολουθείς στενά την πολιτική σκηνή της χώρας για να αντιληφθείς ότι οι τελευταίοι έξι μήνες ήταν εξαιρετικά δύσκολοι για τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό συνασπισμό συνολικά. 
Μία σειρά λάθος χειρισμών αλλά και κακές εκτιμήσεις σε κρίσιμα ζητήματα όπως το Σκοπιανό προκάλεσαν μεγάλες αναταράξεις στο κυβερνητικό οικοδόμημα, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Μπορεί ο κ. Τσίπρας επισήμως να ξεκαθαρίζει

Οι σκοτεινές διαδρομές των απόρρητων κονδυλίων.Ποιοι γλεντούσαν με τα λεφτά των φορολογούμενων.


Πόσα υπουργεία διαχειρίζονται μυστικά κονδύλια; Κατά την κυβέρνηση μόνον ένα, το υπουργείο Εξωτερικών. Κατά τον Σταύρο Θεοδωράκη, οκτώ. Κατά το Κίνημα Αλλαγής τρία είναι τα υπουργεία (Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Αμυνας) που έχουν το προνόμιο στη διαχείριση κρατικών απόρρητων κονδυλίων. Και κατά τον καρατομηθέντα Νίκο Κοτζιά όλα τα υπουργεία (πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολλά) θα πρέπει να

Έρχεται χειμώνας την ερχόμενη εβδομάδα...


Αλλάζει ο καιρός από τη Δευτέρα, καθώς θα κινηθούν νοτιότερα ψυχρές μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη. 
Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, το μεσημέρι της Παρασκευής.
Η επιδείνωση του καιρού προβλέπεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα στη χώρα, με κύρια

Γ.Καρασμάνης: «Οι τευτλοπαραγωγοί μας πληρώνουν την απόλυτη διάλυση της Βιομηχανίας Ζάχαρης»


Κίνδυνος να μας ζητηθεί η επιστροφή 22,5 εκ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους – χρήματα των παραγωγών μας! 


Την κατάσταση της πλήρους απαξίωσης της ΕΒΖ , από τους τραγελαφικούς κυβερνητικούς χειρισμούς, έφερε στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης, καταγράφοντας το ¨μπάχαλο¨ με τα κλειστά εργοστάσια, τη φετινή σοδειά που κινδυνεύει να σαπίσει στα χωράφια, τις οφειλές σε καλλιεργητές από την περσινή παραγωγή και άλλα ¨σημεία και τέρατα¨ .

Καταργείται η προπληρωμή για γυαλιά και οπτικά από τον ΕΟΠΥΥ


Την άρνηση των οπτικών να ενταχθούν στη νέα διαδικασία σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, που καταργεί την προπληρωμή από τους ασφαλισμένους για τη χορήγηση οπτικών ειδών, στηλιτεύει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, στέλνοντας παράλληλα ένα αποφασιστικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την υλοποίηση του μέτρου και καλώντας τους ασφαλισμένους να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια που καταβάλλεται για τον

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Δημάρχου του Στάθη Καστερίδη στο Δήμο Πέλλας


Αλλάζει σελίδα τον Μάιο του 2019 ο Δήμος Πέλλας.

Έχω την τιμή να καταθέσω την υποψηφιότητα μου για Δήμαρχος ενώπιον των πολιτών του Δήμου Πέλλας.

Σε αυτές τις εκλογές στο δήμο Πέλλας,
Χρειαζόμαστε μια ομάδα ανθρώπων που θα μπορεί να διοικήσει το δήμο δρώντας συλλογικά και ακούγοντας τον πολίτη.
Θέλουμε μια δημοτική ομάδα που θα αντλεί τη δύναμή της από την κοινωνία.

Τέλη κυκλοφορίας: Τι θα γίνει με τα ανασφάλιστα οχήματα και τις απαλλαγές


Τέλη κυκλοφορίας οφείλουν να πληρώνουν κανονικά οι κάτοχοι οχημάτων των οποίων οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας έχουν παρακρατηθεί από την Τροχαία λόγω της διαπίστωσης ότι κυκλοφορούσαν ανασφάλιστα.
Η υποχρέωση αυτή υφίσταται επειδή η παρακράτηση των στοιχείων του ανασφάλιστου οχήματος από την Τροχαία δεν συνιστά λόγο ανωτέρας βίας για να τεθεί το όχημα σε

Βρήκε με αμερικανικά δολάρια τους "80" ο Ζάεφ. Πανηγύρια στο ΣΥΡΙΖΑ,αφωνία από Καμμένο


Μετά από ολοήμερο θρίλερ και διαρκείς αναβολές στην έναρξη της συνεδρίασης και της ψηφοφορίας, η βουλή των Σκοπίων ενέκρινε την πρόταση του Ζόραν Ζάεφ για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μέσα σε κλίμα πόλωσης και καταγγελιών για απόπειρες εξαγοράς ψήφων και εκβιασμών βουλευτών κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων των μελών του κοινοβουλίου, ήτοι 80

Η Μάχη των Γιαννιτσών: H μάχη που άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης


Η Μάχη των Γιαννιτσών: Η σπουδαιότερη σε σημασία μάχη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, που διεξήχθη στις 19 και 20 Οκτωβρίου 1912 στην τότε Γενιτσά (Γενιτζέ ι Βαρντάρ για τους Τούρκους) του σημερινού νομού Πέλλας, ανάμεσα στον ελληνικό στρατό υπό τον αρχιστράτηγο Κωνσταντίνο και τον οθωμανικό στρατό υπό τον στρατηγό Χασάν Ταξίν Πασά. Η νίκη των ελληνικών όπλων άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου).

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 20/10





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 20 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Επιτυχημένη και Διαφωτιστική η Ημερίδα για τα Θρησκευτικά στα Γιαννιτσά



Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στις 19.00, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών Ημερίδα για το Μάθημα των Θρησκευτικών με ομιλητές τον κ. Ηρακλή Ρεράκη, καθηγητή Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο τής Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ) και τον κ. Ιωάννη Κουρεμπελέ, καθηγητή Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., Αντιπρόεδρο της ΠΕΘ.

Οστεοπόρωση. Τι είναι, επιπτώσεις, αιτίες, συμπτώματα, διάγνωση, θεραπεία, πρόληψη



των Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D. και Ξενοφώντα Τσούκαλη

Η Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης εορτάζεται στις 20 Οκτωβρίου με σκοπό να ευαισθητοποιήσει όλο και πιο πολλούς για την έγκαιρη πρόληψη της νόσου.

Τι είναι η οστεοπόρωση;
Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από χαμηλή οστική πυκνότητα και μέτρια ποιότητα οστού. Εξελίσσεται χωρίς συμπτώματα ή πόνους έως ότου προκύψει κάποιο κάταγμα, που εντοπίζεται συνήθως στο ισχίο, στην σπονδυλική στήλη, ή στον καρπό.

Στην “SOFIA MARATON 2018” αθλητές της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών



Στην Σόφια την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας και μία από τις παλαιότερες πρωτεύουσες της Ανατολικής Ευρώπης ,με πολύτιμα μνημεία και μακρύ αποθηκευμένο παρελθόν ,με υπολείμματα της Ανατολικής Πύλης ,από την εποχή που η Σόφια ονομαζόταν Σερδίκα ,πραγματοποιήθηκε ο Μαραθώνιος της Σόφιας ,Wizz Air Sofia Marathon 2018.

Το αυτογκόλ Τσίπρα στο Σκοπιανό και η «σκιά» των μυστικών κονδυλίων


Κάτι μοιάζει να μην “κολλάει” και τόσο καλά με την υπόθεση των τελευταίων ημερών, η οποία έχει ως κεντρικό της πρόσωπο τον Νίκο Κοτζιά.
Τι γνωρίζαμε λοιπόν μέχρι σήμερα; Ο πρωθυπουργός απέπεμψε τον μέχρι πρότινος υπουργό Εξωτερικών του, με την αιτιολογία πως δε θα ανεχθεί πλέον καμία διγλωσσία, καμία διαφοροποίηση στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Με άλλα λόγια, ο κ. Τσίπρας έθεσε εκτός κυβερνητικού σχήματος τον αρχιτέκτονα της συμφωνίας με τον Σκόπια, το

Ομιλία με θέμα: « Συλλογική μνήμη και διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού» από τον «Φίλιππο»



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την  πρώτη  εκδήλωση της 23ης περιόδου 2018 – 2019 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που οργανώνεται με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Πέλλας,
Την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:30  στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.

Μέλος «σκοτεινού» κυκλώματος φέρεται να είναι ο αστυνομικός που βρέθηκε δεμένος στη Νίκαια


Οσμή... διαφθοράς  αποπνέει η υπόθεση με τον αστυνομικό που βρέθηκε δεμένος και άγρια ξυλοκοπημένος σε διαμέρισμα που διαμένουν Πακιστανοί στη Νίκαια.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα ο αστυνομικός -μαζί με άλλους συναδέλφους του- φέρονται να ανήκουν σε σπείρα κακοποιών που την τελευταία διετία είχε διαπράξει τουλάχιστον 8 ληστείες σε βάρος αλλοδαπών που διακινούσαν λαθραία τσιγάρα.

Έρχεται ψυχρή εισβολή.


Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας στα πεδινά και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά αναμένεται να έρθει πολύ σύντομα.
Το νέο φαινόμενο που από τους ειδικούς ονομάζεται «αεροχείμαρρος» φέρεται ότι θα χτυπήσει και την Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα
Η αλλαγή στις καιρικές συνθήκες  αναμένεται να ξεκινήσει από την Τρίτη  23 Οκτωβρίου στην βόρεια Ευρώπη, που θα δεχτεί την πρώτη φετινή -καλά οργανωμένη- ψυχρή εισβολή.

Γιάννης Σηφάκης: Την Πέμπτη 01/11/18 συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη για το ροδάκινο



Η συνάντηση θα γίνει μετά από αίτημα βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ περιοχών που παράγουν ροδάκινα. Στην συνάντηση θα συζητηθούν τόσο άμεσα θέματα, όπως η ζημιά από βροχοπτώσεις του 2018 και η ανάγκη ενίσχυσης των παραγωγών λόγω χαμηλών εμπορικών τιμών και των επιπτώσεων από το Ρώσικο εμπάργκο όσο και θέματα στρατηγικής για το προϊόν στο οποίο η χώρα κατέχει σημαντική θέση παγκόσμια ( στο μεταποιημένο – κονσέρβα κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο).

Σε εφημερίδες Σκoπίων και Τιράνων εκατομμύρια ευρώ από τα μυστικά κονδύλια του Κοτζιά!


Η τελευταία ενημέρωση που είχε η Βουλή για το θέμα των μυστικών κονδυλίων έγινε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου μόλις μια βδομάδα πριν ξεσπάσει η άγρια κόντρα Καμμένου-Κοτζιά για το πού διοχετεύονται τα χρήματα αυτά, που οδήγησε τον κ. Κοτζιά σε παραίτηση.Σύμφωνα με πληροφορίες στο σφραγισμένο έγγραφο που έφερε στη Βουλή ο ειδικός υπάλληλος του υπουργείου εξωτερικών υπήρχαν τρεις κωδικοί ενώ το συνολικό ποσό

Εορτασμός επετείου απελευθέρωσης της Σκύδρας – Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου



Η ιστορική ημερομηνία της απελευθέρωσης της Σκύδρας από τον Ελληνικό Στρατό, στις 17 Οκτωβρίου 1912, που ενσωμάτωσε τη Σκύδρα στα εθνικά εδάφη κι έβαλε τέλος στην τουρκική σκλαβιά, γιορτάστηκε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 με τιμή, σεβασμό και μεγαλοπρέπεια.  
Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Πρωτομάρτυρα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου Σκύδρας από τους Σεβαστούς μας Πατέρες: Αρχιμανδρίτη  Αντώνιο Κορέστη, Αθανάσιο Ρούντο, Χριστόδουλο Καραγιάννη, Δαυίδ Πασατά και Δημήτριο Χατζή.

Κοτζιάς.Από έμμισθος καθοδηγητής του ΚΚΕ ,μαριονέτα του State Department.


Όταν προχθες, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «με πόνο ψυχής», πως κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, ο πρώην υπουργός «απάντησε» με ένα επιθετικό – σχεδόν απειλητικό – στίχο: «Βαθιά να με θάψουν θέλησαν – ξέχασαν πως είμαι σπόρος…»
Πρόκειται για παραλλαγή από στίχο του Νίκου Χριστιανόπουλου, «Το κορμί και το σαράκι»: «Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος…»

Τα 93 Δημοτικά που αποκτούν τάξεις για προσφυγόπουλα. Ποιο θα είναι στην Πέλλα


Στόχος των Τάξεων Υποδοχής  είναι η ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα 

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος για την ίδρυση και λειτουργία νέων Τάξεων Υποδοχής σε επιπλέον 93 Δημοτικά Σχολεία για τη τρέχουσα σχολική χρονιά 2018-2019 της ένταξης των μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (αλλοδαπούς, παλιννοστούντες, ρομά, μουσουλμανόπαιδες) στο ελληνικό σχολείο με κύριο αντικείμενο την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας

Σκηνικό έντασης στο Αιγαίο στήνει η Άγκυρα.


Για ακόμη μια φορά η Τουρκία προσπαθεί να στήσει σκηνικό έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο. Απαντώντας στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για το σεισμογραφικό ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayreddin η τουρκική κυβέρνηση διαμηνύει ότι βρίσκεται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα και ότι το τουρκικό σκάφος θα συνεχίσει τις έρευνές του.

Προβάδισμα της ΝΔ με 11 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στην ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της Pulse για τον τ/σ ΣΚΑΪ.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει ποσοστό 31% έναντι 21% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το Κίνημα Αλλαγής με 7% και το ΚΚΕ με 6%. Το Ποτάμι συγκεντρώνει 1,5%, οι ΑΝΕΛ 1%, η Ένωση Κεντρώων 1,5% και η ΛΑΕ 1%. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ήταν 9,5%

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 19/10




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Την ονομαστική του εορτή θα εορτάσει αύριο Παρασκευή 19/10 ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.Ιωήλ



Ανακοινώνεται ότι την 19η Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ θα εορτάσει την ονοματική του εορτή.

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 6:00μ.μ. θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης, ενώ την Παρασκευή 19/10 το πρωί θα τελεσθεί στον ίδιο ιερό ναό Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου (23/10) και Διακονία Κοιμητηρίων (26/10) στην Έδεσσα



Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα τελεσθεί η θεία λειτουργία του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου με αφορμή την ετήσια μνήμη του.

1 στους 10 θανάτους κάθε χρόνο οφείλεται σε τραυματισμό. Παγκόσμια Ημέρα Μυοσκελετικού Τραύματος



του Ξενοφώντα Τσούκαλη

Η Παγκόσμια Ημέρα Μυοσκελετικού Τραύματος εορτάζεται στο πλαίσιο της "Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις".


Ο άνθρωπος βαδίζει, μετακινείται, αλλάζει θέση στο χώρο και με αυτό τον τρόπο χαίρεται τις χαρές της ζωής και εκπληρώνει τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του.

Με νίκες-απονομή κυπέλλου και μεταλλίων ξεκίνησε η αγωνιστική των εφήβων του Ίκαρου Έδεσσας στο βόλεϋ



Με νίκες ξεκίνησε την αγωνιστική του περίοδο η ομάδα εφήβων του ΠΑΣ ΙΚΑΡΟΥ Έδεσσας στο βόλεϊ.
Την Κυριακή 7-10-2018 στις 6 μμ ο Ίκαρος Έδεσσας υποδέχθηκε την ομάδα του ΦΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Σκύδρας  στο κατάμεστο με φιλάθλους και των δύο ομάδων κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Έδεσσας όπου μετά από τρία δυνατά σέτ  νίκησε με 3-0.
Τα σέτ του αγώνα:  25-21, 25-21, 25-23

Αίτηση αποφυλάκισης από τον Σάββα Ξηρό -Επικαλείται τον νόμο Παρασκευόπουλου


Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο καταδικασμένος σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν», Σάββας Ξηρός.
Ο 55χρονος βαρυποινίτης με αίτησή του ζητεί την υφ’ όρον απόλυσή του επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας. Μάλιστα, επικαλείται το άρθρο 110Α ΠΚ του πολυσυζητημένου νόμου Παρασκευόπουλου.

Πρωτοφανές: Πακιστανοί απήγαγαν και ξυλοκόπησαν αστυνομικό στη Νίκαια


Μία απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε στην περιοχή της Νίκαιας τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία έλαβε περίπου στις 3 τηλεφώνημα από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος κατήγγειλε ότι σε γειτονικό διαμέρισμα επικρατεί έντονη φασαρία.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Τζιχαντιστής συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη


Μια περίεργη υπόθεση, φαίνεται να εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη και αφορά την σύλληψη ενός Αφγανού ο οποίος βρισκόταν στο μικροσκόπιο των ελληνικών και όχι μόνο αρχών για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες, κρατείται από την περασμένη Κυριακή. 

Για αναποτελεσματική καταπολέμηση κουνουπιών στην Κεντρική Μακεδονία κάνει λόγο με ερώτηση του στην βουλή το ΚΚΕ



Θέμα: Αποτελεσματικότητα του έργου «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για τα έτη 2017-2019 (σεζόν 2018) - Διενέργεια αεροψεκασμών σε ορυζώνες και υγροτοπικά συστήματα της ΠΚΜ».

Δεκάδες είναι οι δήμοι σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι περισσότεροι, στην Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία, που «πολιορκούνται» από τα μολυσμένα κουνούπια και μετρούν ασθενείς σε νοσοκομεία αλλά και νεκρούς από τις επιπλοκές της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου.

Μυστήριο με αστυνομικό που βρέθηκε δεμένος και χτυπημένος από Πακιστανούς στη Νίκαια


Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που μπήκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης σε διαμέρισμα στη Νίκαια όταν μέσα σε αυτό βρήκαν δεμένο και χτυπημένο από Πακιστανούς έναν συνάδελφό τους.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Άμεση Δράση ενημερώθηκε από πολίτη για φωνές μέσα από διαμέρισμα τις οποίες ο ίδιος απέδωσε σε διαρρήκτες.

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με την προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου για την υπόθεση της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ»



Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με την Βασιλική Θάνου Προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού για το πρόβλημα 1200 αγροτών με την υπόθεση της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ»
Την συνάντηση κανόνισε ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης ανέλυσε το πολύ σημαντικό πρόβλημα 25 ετών χαρακτηρίζοντας το ως το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα της Πέλλας και ζητώντας επίμονα την επίλυση του με πολιτικό τρόπο για να σωθούν οι 1200 άνθρωποι από πραγματική καταστροφή.

Γ.Καρασμάνης: «Άμεση αύξηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ώστε να το λάβουν περισσότεροι Έλληνες»



Ερώτηση κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για το πετρέλαιο την οποία συνυπογράφει ο Γιώργος Καρασμάνης με ακόμη 72 Βουλευτές.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Η ψευδεπίγραφη κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -  ΑΝΕΛ αποκαλύπτεται με την στάση της στο θέμα του επιδόματος του πετρελαίου θέρμανσης.

Προσοχή στο τεκμήριο από κατοικία με γονική παροχή ή δωρεά


Με τις μεταβιβάσεις ακινήτων να έχουν ζεσταθεί τους τελευταίους μήνες, πολλοί φορολογούμενοι που περνούν στα χέρια τους ακίνητα από αγορά ή γονική παροχή ή δωρεά ξεχνούν το τεκμήριο της κατοικίας. Κάθε χρόνο χιλιάδες φορολογούμενοι πέφτουν στην παγίδα του συγκεκριμένου τεκμηρίου και καλούνται να πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο από αυτό που αντιστοιχεί στο εισόδημα που δηλώνουν.

Aνασφάλιστα οχήματα: Θα πληρώνουν τέλη, δεν θα καταθέτουν πινακίδες


Την οδηγία να μην γίνονται δεκτά αιτήματα αναγκαστικής ακινησίας και απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας έστειλε η ΑΑΔΕ στις αρμόδιες ΔΟΥ, για αυτοκίνητα έχουν εντοπιστεί από τις αρχές χωρίς ασφάλεια. Το ίδιο θα ισχύει και στην ...
περίπτωση που ο ιδιοκτήτης τους κάνει κατάχρηση του εν λόγω αιτήματος, σε περιπτώσεις που οι πινακίδες κυκλοφορίας έχουν αφαιρεθεί από την Τροχαία για

Ανακοίνωση ΚΕΠ Έδεσσας και Άρνισσας για πρόσληψη 100 ατόμων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο



    
Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Έδεσσας και Άρνισσας ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι έχουν εκδοθεί :
Α)Ανακοίνωση ΣΟΧ 2/2018 που αφορά πρόσληψη προσωπικού με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου (8μηνο), εκατό (100) ατόμων, για την υποστήριξη των Δ/νσεων Δασών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο. Για την Δ/νση Δασών Πέλλας (Έδεσσα): 1 ΠΕ Γεωτεχνικών (Δασολόγοι) και 1ΤΕ Δασοπόνοι

Στον αέρα η Συμφωνία των Πρεσπών -Αποχώρησαν οι βουλευτές του VMRO από τη Βουλή


Από τη συζήτηση για τις συνταγματικές αλλαγές, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποχώρησαν οι βουλευτές του VMRO, οι οποίοι εγκατέλειψαν και το κτίριο.
Οι βουλευτές κάλεσαν τους συναδέλφους τους από την κυβερνητική πλειοψηφία να κάνουν το ίδιο και να πάνε στις κάλπες

Σημεία διάλυσης της κυβέρνησης.Πως ο Κοτζιάς έγινε "Ιφιγένεια" για τα μάτια του Καμμένου.


Το μίνι διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με φόντο τον κήπο του Μεγάρου Μαξίμου ήρθε να επιβεβαιώσει τη βαθιά κρίση που διανύει η κυβέρνηση. Μια κρίση που επισφραγίστηκε με την παραίτηση – βόμβα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά η οποία ήρθε έπειτα από τη ρήξη στο υπουργικό συμβούλιο με τον Πάνο Καμμένο και το «άδειασμά» του από τον κ. Τσίπρα.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 18/10




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας