Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Ελληνικό Chart: Νέα είσοδος από την Αλεξάνδρα Καραδήμα



Με άκρως Pop και ανεβασμένη διάθεση η Αλεξάνδρα Καραδήμα παρουσιάζει το πρώτο της  single με τίτλο «Άγρια Καρδιά».
Μια δυναμική μπαλάντα που από τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας εμφανίστηκε στα Chart σε πολύ καλή θέση.
Τους στίχους υπογράφει η ταλαντούχα Axcelle και τη μουσική η Μελίνα Μακρή με τον Mark Angelo, σε παραγωγή του τελευταίου.

Έφτασε στην Ελλάδα με 1 κιλό κοκαΐνης... στο στομάχι του [εικόνα]


Συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 37χρονος αλλοδαπός, για εισαγωγή ποσότητας κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών από χώρες της Λατινικής Αμερικής,

Ίλιγγος ή ζάλη. Αιτίες. Ασκήσεις αντιρρόπησης του ιλίγγου και πώς γίνονται; (video)


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Το 25% των ασθενών που επισκέπτονται τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, αναφέρουν τη ζάλη ως στοιχείο του προβλήματός τους. Αυτό το ποσοστό μπορεί να φτάσει το 40% στους ηλικιωμένους ασθενείς και είναι το συχνότερο σύμπτωμα σε ασθενείς άνω των 75 ετών. 

Τα νέα του Ομίλου Σκακιστών Γιαννιτσών


Το 4ο τουρνουά σκακιού «Ελευθέρια» 2018, που διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας «Σκακιστάκος» σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ., διεξήχθη με επιτυχία την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018.

Πραγματοποιήθηκαν δύο τουρνουά, το πρώτο άνω των δεκατριών ετών και το δεύτερο κάτω των δώδεκα ετών και το σύστημα των αγώνων ήταν ελβετικό 7 γύρων. Το τουρνουά είναι το δεύτερο της σειράς Grand-Prix 2018-2019 και συμμετείχαν 88 σκακιστές και σκακίστριες από 11 συλλόγους της Κεντροδυτικής Μακεδονίας.

Απάντηση ΔΕΥΑ Έδεσσας σε δημοσιεύματα


Με αφορμή τις ανακριβείς και αναληθείς αναφορές στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και στο διαδίκτυο, η Δ.Ε.Υ.Α. Έδεσσας κρίνει αναγκαίο και σκόπιμο να ενημερώσει τους καταναλωτές του Δήμου Έδεσσας σχετικά με το ζήτημα της  ύδρευσης του οικισμού παλιού Αγίου Αθανασίου και την ένταξη του έργου για την κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της  Κεντρικής Μακεδονίας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Ειδικότερα :

Χαλκηδόνα: 31χρονος μαχαίρωσε τη σύντροφο του πατέρα του


Ένας 31χρονος μετά από διαπληκτισμό με τον πατέρα του και τη 47χρονη σύντροφο αυτού, τραυμάτισε με μαχαίρι τη γυναίκα, έξω από το σπίτι τους.

Σοκ στην κοινωνία της Χαλκηδόνας έχει προκαλέσει αιματηρό επεισόδιο με θύμα μια 47χρονη γυναίκα. Ένας 31χρονος μετά από διαπληκτισμό με τον πατέρα του και τη 47χρονη σύντροφο αυτού, τραυμάτισε με μαχαίρι τη γυναίκα, έξω από το σπίτι τους.
Χθες το απόγευμα ο 31χρονος μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Πέλλας και ανέφερε τι είχε κάνει.

O Γιάννης Σηφάκης σε συσκέψεις με πολίτες σε Άγιο Αθανάσιο, Γαρέφι, Ξιφιανή και Ριζάρι καθώς και σε εκδήλωση του συλλόγου νεφροπαθών


Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης επισκέφτηκε τον Άγιο Αθανάσιο και συνομίλησε με εκπροσώπους ξενοδόχων και εστιατόρων για την φετινή λειτουργία του χιονοδρομικού του Καϊμακτσαλάν και την ανασυγκρότηση του φορέα ανάπτυξης του ορεινού όγκου που , με πρωτοβουλία του, συστήθηκε πριν ένα χρόνο με 28 φορείς ( 14 φορείς της Έδεσσας και 14 φορείς της Αλμωπίας).

Τι ειπώθηκε τελικά στο περιβόητο Υπουργικό – τα απειλητικά SMS σε Κοτζιά και ο Τσίπρας σχοινοβάτης


Χαμός με τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου. Για περίεργη σιωπή κάποιων υπουργών κάνει λόγο ο Κοτζιάς που δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ότι κάποιοι θα τολμήσουν να... «πειράξουν» τα πρακτικά. Να σταματήσει η σπέκουλα λέει ο Καμμένος. Δώστε τα όλα στη δημοσιότητα, επαναλαμβάνει η ΝΔ.

Από τα απόρρητα κονδύλια (του ΥΠΕΞ) μέχρι τα απόρρητα -κατά δήλωση Τζανακόπουλου- πρακτικά (του υπουργικού συμβουλίου) ένας καβγάς δρόμος!

Σήμερα στις 3 μ.μ. υποδέχεται ο Α.Σ. Γιαννιτσών το Αμύνταιο για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής


Με φουλ ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του φιλόδοξου ΑΣ Γιαννιτσά ενόψει του αγώνα του Σαββάτου με το Αμύνταιο.
Ο Α.Σ. Γιαννιτσά υποδέχεται τον Ερμή Αμυνταίου με  σημαντικές απώλειες, θα απουσιάσουν οι τραυματίες Πέλκας, Καραογλανίδης και Σιταράς και ο τιμωρημένος Παντεκίδης.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 27/10


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 27 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον ΟΕΒΕΣ Ν.Πέλλας


Την Παρασκευή  5/10/2018 στα γραφεία μας Πέλλης 11 στην Έδεσσα  έγιναν οι εκλογές της  Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας για την    ανάδειξη  Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής, και αντιπροσώπου για την Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε . Την Τέταρτη 17/10/2018 τα εκλεγμένα μέλη ήρθαν σε σώμα. Τα αποτέλεσμα έχουν έως εξής

Παίρνετε φάρμακα; Ποιες τροφές πρέπει να προσέχετε για να μην υπάρχουν αλληλεπιδράσεις;


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, Μ.D., medlabnews.gr

Όταν λαμβάνουμε ένα φάρμακο οι τροφές που καταναλώνουμε παράλληλα μπορούν να μειώσουν τη δράση του, ακόμη και να την ακυρώσουν, ή αντιθέτως να αυξήσουν την απορρόφησή του από τον οργανισμό.
Δυστυχώς δεν το γνωρίζουν και όλοι οι ασθενείς. Αν και οι περισσότεροι έχουν ακούσει σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ διαφορετικών φαρμακευτικών ουσιών, αποτελούν μειοψηφία εκείνοι που έχουν υπόψη τους ότι και η διατροφή τους μπορεί να επηρεάσει τη δράση των φαρμάκων.

Σοκαριστικό: Το Facebook αφαίρεσε 8,7 εκατ. γυμνές φωτογραφίες παιδιών μέσα σε τρεις μήνες


Το Facebook ανακοίνωσε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο αφαίρεσε 8,7 εκατομμύρια φωτογραφίες παιδικού γυμνού και αποπλάνησης παιδιών. 
Το 99% των φωτογραφιών αφαιρέθηκαν, προτού καν κάποιος χρήστης τις αναφέρει στο δίκτυο.

Ξημερώματα Κυριακής αλλάζουμε την ώρα με χιούμορ



Αφιέρωμα στην επέτειο του ΟΧΙ στην Έδεσσα


Το βράδυ της Τετάρτης, 24 Οκτωβρίου, η αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας πλημμύρισε από το Εδεσσαϊκό κοινό, που απόλαυσε μία μοναδική συναυλία, με τίτλο «Αφιέρωμα στην επέτειο του ΟΧΙ».
Ήταν η μεγάλη εναρκτήρια συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Έδεσσας, που ξεκινάει δυναμικά για μία ακόμη χρονιά και είναι βέβαιο ότι θα δώσει και πάλι το στίγμα του στα μουσικά και καλλιτεχνικά πράγματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Εκδήλωση με θέμα: «Ακραία καιρικά φαινόμενα και ο τρόπος αντιμετώπισή τους» στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών



Ευχαριστούμε  θερμά τον εκπρόσωπο  της Πυροσβεστικής  κ. Παυλίδη  Θεοδόση  για την άριστη  παρουσίαση. 


Νέο χειμερινό ωράριο καταστημάτων Νομού Πέλλας


Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας ενημερώνει  για το νέο χειμερινό ωράριο καταστημάτων και έχει ως εξής:

Ο Σπίρτζης βγάζει ψεύτη τον Κοτζιά για τις καταγγελίες περί Σόρος


Τον κύκλο της διάψευσης του Νίκου Κοτζιά για τα όσα κατήγγειλε σχετικά με το υπουργικό συμβούλιο, άνοιξε ο Χρήστος Σπίρτζης. Ο πρώτος επί της ουσίας υπουργός που αποφάσισε να μιλήσει για όσα έγιναν εκείνη την ημέρα και για το γεγονός ότι ο πρώην ΥΠΕΞ είπε ότι ο Καμμένος ισχυριζόταν πως η κυβέρνηση πήρε λεφτά από τον Τζορτζ Σόρος.
«Δεν έχω ακούσει εγώ τον Πάνο Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα», είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, απαντώντας στις καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά.

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Τα «βήματα» για να δείτε εάν έχετε κερδίσει 1.000 ευρώ



Όπως κάθε μήνα έτσι και χθες Πέμπτη (25.10.2018) η φορολοταρία μοίρασε... χιλιάρικα σε λίγους τυχερούς.

Οι φορολογούμενοι, προκειμένου να μπορέσουν να δουν εάν είναι αυτοί οι νικητές ακολουθούν αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi

Μία ώρα πίσω πάμε τα ρολόγια μας τα ξημερώματα της Κυριακής


Στην χειμερινή ώρα προγραμματίζουμε τα ρολόγια μας την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη και στην θερινή την τελευταία του Μαρτίου.

Η ώρα και αυτόν τον Οκτώβριο θα αλλάξει κανονικά, όπως κάθε χρόνο.
Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω. Συγκεκριμένα, στις 4πμ πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω, δηλαδή στις 3πμ.