Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Έρευνα: Ενας Ελληνας δουλεύει για να συντηρήσει άλλους τρεις


Η ανεργία μειώνεται σταδιακά, από 28% το 2013 σε 20% το 2018 και η μείωση αυτή αναμένεται να επιταχυνθεί καθώς η οικονομία έχει εισέλθει σε φάση ανάκαμψης, επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων, τονίζοντας ωστόσο ότι παρά τη μείωση ο αριθμός των ανέργων παραμένει ακόμη σε πολύ υψηλά επίπεδα ενώ η Ελλάδα έχει ένα από τα λιγότερο γενναιόδωρα συστήματα κάλυψης ανέργων από επίδομα ανεργίας.

Bρήκαν 19 εκατομμύρια ευρώ κρυμμένα σε σπίτι πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.


Κρυμμένα 19.000.000 ευρώ σε δεσμίδες βρήκαν αστυνομικές και φορολογικές Αρχές την Τρίτη το βράδυ έπειτα από ξαφνικό έλεγχο σε σπίτι του Παλαιού Ψυχικού. Το
ιλιγγιώδες αυτό ποσό βρισκόταν, όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα «Δημοκρατία»,
σε ειδική κρύπτη σε μεγάλες δεσμίδες κυρίως των 50 ευρώ και χρειάστηκε εξονυχιστικός

ΟΑΕΔ:Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για εποχικό επίδομα μέχρι 916,30 ευρώ


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αιτήσεων για τη χορήγηση του εποχικού επιδόματος του ΟΑΕΔ
Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται από 458,15 έως 916,30 ευρώ.
Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΑΕΔ  καθορίζονται τα ποσά των εποχικών επιδομάτων στους επαγγελματικούς κλάδους.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ολοκληρώνεται

Πότε αλλάζει ο καιρός με βροχές και κρύο.


Ο Νοέμβριος εξακολουθεί να κυλά με απροσδόκητα υψηλές θερμοκρασίες, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά -κυρίως- για τις χώρες της Σκανδιναβίας και όλα δείχνουν ότι από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αυτό το βαρετό σκηνικό του καιρού θα αλλάξει.
Και θα αλλάξει προς το πιο… φυσιολογικό, καθώς η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει αισθητή πτώση στη Βόρεια Ευρώπη και πλέον θα ξεκινήσει και η περίοδος της καθόδου

Ο Τραμπ υπέγραψε διάταξη που απαγορεύει την παροχή ασύλου σε λαθρομετανάστες.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι υπέγραψε μια διακήρυξη για τη μετανάστευση, μια εντολή που θα απαγορεύει ουσιαστικά στους μετανάστες που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ να αιτηθούν άσυλο.
Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε νέους κανόνες για τον δραστικό περιορισμό των αιτήσεων για άσυλο που καταθέτουν μετανάστες απαγορεύοντας στους ανθρώπους που διασχίζουν

Μετωπική σύγκρουση Βαρθολομαίου-Ιερώνυμου για τη συμφωνία με Τσίπρα.


Πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια υπάρχει στο Φανάρι για τη μη ενημέρωση από το ελληνικό κράτος για την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.
Η πρώτη επίσημη αντίδραση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κάλεσε την γενική πρόξενο της Ελλάδας Γεωργία Σουλτανόπουλου για να ζητήσει από την Αθήνα να ενημερωθεί για τη συμφωνία Ιερώνυμου – Τσίπρα.

Αδελφός μαχαίρωσε αδελφό στα Τρίκαλα!


Σε οικογενειακή τραγωδία παραλίγο να καταλήξει ένας καυγάς μεταξύ δύο αδελφών για ασήμαντη αφορμή στα Τρίκαλα. 
Συγκεκριμένα στην περιοχή της Μπάρας ένας αδελφός μαχαίρωσε με διακοσμητικό μαχαίρι -για ασήμαντη αφορμή αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομία – τον αδελφό του ηλικίας περίπου 50 ετών. Ο τραυματίας είναι ήδη στο νοσοκομείο Τρικάλων, όπου οι

Kτηματολόγιο : Χάνονται 200 χιλιάδες ακίνητα – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες


Φέτος συμπληρώνονται 14 χρόνια λειτουργίας των πρώτων κτηματολογικών γραφείων σε 111 πόλεις, οπότε και λήγει η προθεσμία άσκησης δικαστικής προσφυγής κατά της περιέλευσης στο Δημόσιο των ακινήτων «αγνώστου ιδιοκτήτη» που οι ιδιοκτήτες τους δεν τα δήλωσαν για οποιονδήποτε, συχνά ανυπαίτιο λόγο ή τα δήλωσαν λάθος» τόνισε χθες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς, κατά τη

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 10/11




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 10 Νοεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Διαβούλευση Νέων Δήμου Πέλλας αύριο Σάββατο 10/11


Πέντε τροφές που ανακουφίζουν από τον πονοκέφαλο


Εάν ταλαιπωρείσαι συχνά από πονοκεφάλους, αργά ή γρήγορα θα φτάσεις σε ένα σημείο που τα παυσίπονα απλά δεν θα σε «αγγίζουν» και το «πέσε να κοιμηθείς και θα περάσει» θα σού ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο. Τι κάνεις λοιπόν τότε;
Βάζεις στη διατροφή σου τις παρακάτω τροφές και ξεγνοιάζεις!

ΚΚΕ: Ο κ. Τσίπρας εφαρμόζει το «σου παίρνω 10, σου δίνω 1»


Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε το ΚΚΕ τη συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, κάνοντας λόγο για «κοροϊδία» του λαού.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του «ο κ. Τσίπρας παρουσίασε ξανά, ως παροχές, τη γνωστή κυβερνητική πρακτική “σου παίρνω 10, σου δίνω 1”, για να στηρίξει το παραμύθι της μεταμνημονιακής εποχής και της δίκαιης ανάπτυξης. Το πρόβλημα, για τον κ.

Εμπρηστικές δηλώσεις Ράμα την ημέρα της κηδείας Κατσίφα


Λάδι στη φωτιά για ακόμη μια φορά στις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας βάζει ο πρωθυπουργός της γείτονος, Εντι Ράμα.
Ο αλβανός πρωθυπουργός, ο οποίος είχε αποκαλέσει τρελό τον Κωνσταντίνο Κατσίφα μετά την εκτέλεσή του, προέβη σε προκλητικές δηλώσεις, τη στιγμή που η Αθήνα επιχειρεί να

Φλώρινα.Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους με δήθεν ατυχήματα συγγενών τους.


Τον 45χρονο Έλληνα «εισπράκτορα» μιας σπείρας απατεώνων που δρούσαν στην περιοχή της Φλώρινας, έβαλαν στο χέρι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας οι οποίοι τον ταυτοποίησαν ως αυτόν που είχε παραλάβει χρυσαφικά αξίας 50.000 ευρώ από μια 78χρονη, με το πρόσχημα ότι η κόρη της είχε τροχαίο ατύχημα και έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση!

Προεκλογικές εξαγγελίες Τσίπρα: Υπόσχεται τα πάντα, πριν την ήττα!


Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς, αν και υποστήριξε ότι οι κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο του 2019, κινήθηκε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που έδωσε στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ. Προανήγγειλε 10.000 προσλήψεις στη θέση των κληρικών, αν και με αυτό τον τρόπο το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να διπλασιάσει τις δαπάνες μισθοδοσίας, ενώ για το θέμα των χρημάτων είπε ότι θα βρεθούν ώστε η προκήρυξη να

Tέλος οι "σπασμένες" ταινίες από το διαδίκτυο.Κλείνουν 38 ιστοσελίδες


Η Επιτροπή για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας ζήτησε από τους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διακόψουν την πρόσβαση σε 38 domain names.Πρόκειται για το Pirate Bay και άλλες 37 ιστοσελίδες με ταινίες, σειρές, υπότιτλους και σχετικό περιεχόμενο. Η Επιτροπή έθεσε διορία 48 ωρών από την κοινοποίηση της απόφαση (που εκδόθηκε στις 6 Νοεμβρίου), απειλώντας με πρόστιμο ύψους 850 ευρώ για

Φρίκη στα Ιωάννινα: 20χρονος Σύριος βίασε τρίχρονο αγοράκι


Σοκ προκαλεί η είδηση οτι 20χρονος Σύριος κακοποίησε τριών ετών παιδί στο Κέντρο στην Αγία Ελένη στα Γιάννενα. 
Ο 20χρονος φαίνεται να έχει ομολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, όπως αναφέρει το epirusgate. Ακόμη και οι αστυνομικοί είναι συγκλονισμένοι με το γεγονός. Ο βιασμός έγινε στις αθλητικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν εντός του Κέντρου Φιλοξενίας της Αγίας Ελένης. Το αγοράκι επέστρεψε στη

Στοιχεία-σοκ για τη φτώχεια στα ελληνικά νοικοκυριά.


Στην διαπίστωση ότι οι Έλληνες συνεχίζουν να υποφέρουν από τις επιπτώσεις των διεθνών προγραμμάτων διάσωσης και των επιβληθεισών διαρθρωτικών ..
μεταρρυθμίσεων στην οικονομία της χώρας κατέληξε η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Ντούσαν Μιγιάτοβιτς συνέταξε μια 30σέλιδη έκθεση για το Μεταναστευτικό και για την

Εμπαιγμό και κοροϊδία καταγγέλλουν οι ένστολοι για τα αναδρομικά


Για εμπαιγμό και κοροϊδία κάνουν λόγο οι ένστολοι αναφορικά με την ψήφιση της τροπολογίας από την Βουλή για τα αναδρομικά.
Μάλιστα, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), καλεί τους αρμόδιους να απαντήσουν, πριν από την ψήφιση της τροπολογίας, σε τέσσερα ερωτήματα.

Ελληνες φοιτητές κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας


Μια ομάδα εννέα Ελλήνων προπτυχιακών φοιτητών κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM 2018, που πραγματοποιήθηκε στην Βοστώνη των ΗΠΑ, σχεδιάζοντας ένα διαγνωστικό τεστ για την ανίχνευση του ιού MERS-CoV.
Την ομάδα αποτελούσαν οι Γιάννης Ντέκας, Μαρία Λίτσα, Βασίλης Κρόκος, Νέλλη Κανάτα,

Νέες δράσεις από την Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών.


Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών προσκαλεί τους μαθηματικούς και τους φίλους των μαθηματικών σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ.
στο εργαστήριο πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, ώστε να συζητηθούν οι παρακάτω στόχοι (ή/και να τεθούν νέοι):
• Αναζήτηση εισηγήσεων/εισηγητών μεταξύ των μελών ή μη, με θέματα γύρω από τα

Ο Ελληνισμός της Βόρειας Ηπείρου αποχαιρέτησε τον δολοφονημένο Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Τον Κωνσταντίνο Κατσίφα αποχαιρέτησε ο ελληνισμός της Βόρειας Ηπείρου. Δώδεκα μέρες μετά τη δολοφονία του που έγινε ανήμερα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου ο 35χρονος ομογενής αναπαύτηκε στη γη των Βουλιαράτων: Στο χωριό που γεννήθηκε, ανδρώθηκε, έφυγε και επέστρεψε για να ποτίσει τελικά με το αίμα του. 

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 9/11




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Ποιοι είναι οι τρεις πιο επικίνδυνοι παράγοντες για έμφραγμα στις γυναίκες


Η υπέρταση, ο διαβήτης και το κάπνισμα είναι παράγοντες μεγαλύτερου κινδύνου για έμφραγμα στις γυναίκες από ό,τι στους άνδρες, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική μελέτη. 
Οι άνδρες κινδυνεύουν γενικά περισσότερο από έμφραγμα σε σχέση με τις γυναίκες, όμως οι τρεις παραπάνω παράγοντες κινδύνου έχουν μεγαλύτερη επίπτωση στις γυναίκες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο δρα Ελίζαμπεθ Μίλετ του Πανεπιστημίου της

Έρχονται πολύ «τσουχτερά» τέλη κυκλοφορίας


Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μέχρι το τέλοςτου έτους.
Η ανάρτηση στο taxisnet των ειδοποιητηρίων για την πληρωμή των φετινών τελών κυκλοφορίας είναι ζήτημα μερικών ημερών.
Στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Πρόσθετο παράβολο 30 ευρώ εάν χάσετε το δίπλωμα οδήγησης


Με παράβολο ύψους 30 ευρώ για την απώλεια θα επιβαρύνονται εφεξής όσοι πολίτες χάσουν το δίπλωμα οδήγησης τους, όπως διευκρινίζει το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.
Μέχρι σήμερα η διαδικασία επανέκδοσης λόγω απώλειας στοίχιζε όσο και η διαδικασία αντικατάστασης λόγω φθοράς.

Aπολύθηκε δημοτικός υπάλληλος που έπαιρνε για 9 χρόνια την σύνταξη της νεκρής μητέρας του.


Στα διοικητικά δικαστήρια προσέφυγε δημοτικός υπάλληλος, που απολύθηκε, και ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου με την οποία παύθηκε οριστικά απ’ τον δήμο.
Ο δημοτικός υπάλληλος απολύθηκε, καθώς φέρεται ότι επί εννέα χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της μητέρας του που είχε αποβιώσει. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τη σύνταξη την έπαιρνε εξάδελφος της μητέρας του που είχε την κάρτα ανάληψής της, όμως και ο εξάδελφος

Βρέχει υποσχέσεις και προσλήψεις από την κυβέρνηση στο δρόμο προς τις κάλπες


Χαρτί στον δρόμο προς τις κάλπες θεωρήθηκε και η τελευταία κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, με την ανακοίνωση της συμφωνίας με την Εκκλησία για διαχωρισμό. 
Ο πρωθυπουργός οδεύοντας προς τις εκλογές, τις οποίες οι περισσότεροι βλέπουν ως πιθανότερο να γίνουν τον Μάιο, βγάζει ένα-ένα τα χαρτιά του επιδιώκοντας κάθε φορά να απευθυνθεί σε διαφορετικό ακροατήριο και να διεκδικήσει την ψήφο του.

Γιαννιτσά: Συνελήφθησαν πατέρας και γιος για κατοχή κάνναβης


Συνελήφθησαν χθες, το πρωί σε χωριό έξω από τα Γιαννιτσά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, δύο άνδρες, ηλικίας 62 και 36 ετών, για κατοχή κάνναβης.
Πιο συγκεκριμένα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των συλληφθέντων, οι οποίοι είναι πατέρας και γιος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 578 γραμμαρίων και ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχαν παράνομα.

Ούτε μια μέρα δεν άντεξε η δήθεν συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου.


Το... κυβερνητικό «θαύμα» για τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας, δεν άντεξε τελικά ούτε 24 ώρες. Η «ιστορική συμφωνία» που πομπωδώς ανακοίνωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου έσκασε σαν πομφόλυγας σήμερα μετά την επίσημη αντίδραση της Εκκλησίας που αρνήθηκε την ύπαρξη συμφωνίας με την κυβέρνηση, μίλησε για προσχέδιο συμφωνίας και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον μετά την επίσημη

13χρονος αθίγγανος έσφαξε με 15 μαχαιριές την 9χρονη αδερφή του.


Ο 13χρονος, ο οποίος φέρεται να μαχαίρωσε χθες την εννιάχρονη αδελφή του, εξετάστηκε από παιδοψυχίατρο και μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στο νοσοκομείο ψυχικών νοσημάτων.
Τα παιδιά, γόνοι διαζευγμένων τσιγγάνων, βρίσκονταν μόνα στο σπίτι, όταν συνέβη το μοιραίο. Το κοριτσάκι βρήκε αιμόφυρτο, ο πατέρας του, ο οποίος έχει και την επιμέλεια των παιδιών.
Σύμφωνα με την νεκροτομή στην σορό της μικρής διαπιστώθηκε ότι δέχτηκε 15 μαχαιριές.

Αυτή είναι η αλήθεια για το Ασφαλιστικό


Του Τάσου Γιαννίτση.
Το Ασφαλιστικό θυμίζει τον φοβερό στίχο, που είχε γίνει και σύνθημα σε τοίχους της Αθήνας (ή ίσως και αλλού), «Να ‘μαστε πάλι εδώ Ανδρέα» από το εξαιρετικό τραγούδι των Μανώλη Ρασούλη και Ανδρέα Μικρούτσικου, που συνεχίζει: «Οι δρόμοι τρέχουν χιαστί, σημείο Χ και μια παρέα, και ας φύγαν χίλιοι δυο καιροί. Μένω κατάπληκτος Μανώλη, δεν

"Τσουνάμι" κατασχέσεων με στόχο 7 δις.


Η Ελλάδα βγήκε τυπικά από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου, ωστόσο εξακολουθεί να δεσμεύεται από συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Μεταξύ αυτών είναι η είσπραξη 2,8 δισ. ευρώ από το στοκ των παλιών ληξιπρόθεσμων οφειλών και τουλάχιστον το 24% των χρεών που δημιουργήθηκαν φέτος. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Εισπράξεις 5,5-6 δισ. ευρώ και το ποσό αυτό αφορά μόνο σε οφειλές προς την Εφορία.

Με κάρτα οι αγορές άνω των 300 ευρώ.


Νέο περιορισμό στις αγορές με μετρητά σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών. Η απόφαση του υπουργείο ήρθε μετά τις συνθήκες που φαίνεται να επθικρατούν στην αγορά.
Συγκεκριμένα αν και τα μετρητά έχουν περιοριστεί πάρα πολύ, οι καταναλωτές φαίνεται πως προτιμούν το ρευστό ειδικά σε περιπτώσεις συναλλαγών όπου λόγω του υψηλού ΦΠΑ μπορούν να γλιτώσουν μεγάλα ποσά.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 8/11




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 8 Νοεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Κτηματολόγιο : Οδηγός… SOS για τα ακίνητα – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες


Τους φακέλους ανά χείρας πρέπει να έχουν το επόμενο διάστημα εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, μιας και αρχίζει η περίοδος συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για το υπόλοιπο της χώρας. Τα δικαιώματα κτηματογράφησης εκτιμώνται σε 16,5 εκατ., γεγονός που σημαίνει ότι πάνω (τουλάχιστον) από επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα πρέπει να μπουν στη σειρά για να καταγράψουν την περιουσία τους.

Προσοχή! Ανακαλούνται 74 καλλυντικά, αντηλιακά, κραγιόν, σαπούνια και κρέμες για μωρά (λίστα)


74 καλλυντικά αποσύρει ο ΕΟΦ με το αιτιολογικό ότι η  ποιότητά τους δεν είναι η ενδεδειγμένη σημειώνοντας πως θα  αποσυρθούν με στόχο την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Μεταξύ των επίμαχων σκευασμάτων είναι κρέμα για μωρά, αντηλιακά, μάσκες προσώπου

Πρόταση για νέο ασφαλιστικό - Τα τέσσερα σενάρια


Τέσσερα σενάρια για τη βελτίωση του ασφαλιστικού συστήματος με ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης (επικουρικά, επαγγελματικά ταμεία) προβλέπει η μελέτη της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος η οποία ήδη γνωστοποιήθηκε και στο υπουργείο Εργασίας.
Η μελέτη προτείνει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ώστε για κύρια και

Επιβάρυνση ένα ευρώ από 1η Δεκεμβρίου αν θέλετε χάρτινο λογαριασμό της ΔΕΗ


Από 1η Δεκεμβρίου θα επιβαρύνονται με ένα ευρώ όλοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ σε χαρτί, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. 
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί περίπου στο κόστος έκδοσης και αποστολής του λογαριασμού σε χαρτί.

Ανατινάχθηκε ...βόθρος στο κέντρο της Χαλκίδας.Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.


Ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε  χθες, γύρω στις 10 το πρωί, σε έναν από τους πιο εμπορικούς πεζοδρόμους της Χαλκίδας. 

Ο θόρυβος έκανε πολλούς περαστικούς αλλά και καταστηματάρχες να αναζητήσουν την προέλευσή του, μέχρι που διαπιστώθηκε ότι είχε προηγηθεί έκρηξη σε φρεάτιο της ΔΕΗ μπροστά από γνωστό εμπορικό κατάστημα ενδυμάτων.

Έκθεση-κόλαφος για τα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.


Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση που επικρατει στα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών η έκθεση της Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.
Συγκεκριμένα, η κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παρομοιάζεται με ηφαίστειο που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή, ακόμη και για μια θέση στη

Τα "βρήκαν" Ιερώνυμος-Τσίπρας. Προχωρά ο χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους



Οι κληρικοί δεν θα είναι πλέον δημόσιοι υπάλληλοι όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, προανήγγειλε ένα κρατικό εκκλησιαστικό επίδομα που θα δύνεται στην Εκκλησία ίσο με την μισθοδοσία των κληρικών.
«Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα

Στον «αέρα» η πρώτη κατοικία.Kατάργηση του νόμου "Κατσέλη" ανακοίνωσε ο Δραγασάκης.


Το τέλος της προστασίας των «αδύναμων» κόκκικων δανειοληπτών, με τον νόμο Κατσέλη έρχεται σε δύο μήνες καθώς οι δανειστές δεν διάκεινται ευνοϊκά έναντι της παράτασης ισχύος του νόμου, δεδομένου ότι ψηφίστηκε το 2010 με σκοπό να καλύψει έκτακτες ανάγκες και ισχύει ήδη επί μια οκταετία, χάνοντας κάθε χαρακτήρα προσωρινότητας.

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Πέλλας.


Οι εκλογές στο δήμο Πέλλας αποτελούν πρόκληση και ευκαιρία ταυτόχρονα για μια τομή με το παρελθόν και τη χάραξη μιας νέας πορείας υψηλών προσδοκιών
Οι Δημοτικές αρχές πρέπει να ασκούν τη θεσμική τους δικαιοδοσία μέσα από τακτική λογοδοσία στο λαό, αλλιώς λειτουργούν σαν τις κυβερνήσεις που κρίνονται μια φορά στα τέσσερα χρόνια με την ψήφο του.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Τετάρτη 7/11




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Τετάρτη 7 Νοεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Αγρυπνία Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου στα Γιαννιτσά



Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 9:30 μ.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών για την εορτή του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα του ιερού λειψάνου του Οσίου Αρσενίου που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό προς αγιασμό των πιστών.