Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Το junk food αυξάνει τη συχνότητα του καρκίνου του παγκρέατος


Mε βάση και τα ευρήματα πρόσφατων μελετών, η αύξηση αποδίδεται στο πρόχειρο φαγητό, (junk food), συνήθεια που γίνεται τρόπος ζωής για πολλούς στην εφηβεία και τους ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή τους.
Ο ρυθμός εμφάνισής του καρκίνου αυτού αυξάνεται, με περισσότερους από 1.000 ασθενείς να διαγιγνώσκονται κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο. Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι μια από τις πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες μορφές καρκίνου και συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός σκύλος «τσάκωσε» γυναίκες που διακινούσαν ηρωίνη


Ο τετράποδος... «ένστολος», που υπάγεται στο τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς, ήταν αυτός που κατά τον έλεγχο του οχήματος των δυο γυναικών, ανακάλυψε δυο κρύπτες: Η πρώτη ήταν στον κινητήρα του αυτοκινήτου και η δεύτερη στο εσωτερικό της πόρτας του συνοδηγού. Εκεί, οι δυο συλληφθείσες είχαν επιμελώς κρύψει δυο δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 562 γραμμαρίων. Οι δυο γυναίκες, ηλικίας 53 και 54 ετών, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο

Πως τα εκατομμύρια του Σόρος έκαναν "κράτος" τα Σκόπια.


Οι χθεσινές πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Star, επιβεβαιώνουν όσα κατά καιρούς έχουν γραφεί εδώ, ότι ύποπτες ΜΚΟ έχουν παίξει άσχημο παιχνίδι εναντίον της Ελλάδας, χρηματοδοτώντας παχυλώς, άλλοτε τους μακεδονίζοντες του Γκρούεφσκι, και μόλις εμπεδώθηκε ο μακεδονισμός στους Σκοπιανούς, άλλαξαν τακτική και υποστήριξαν τον Ζάεφ.

Ισραήλ: Βρέθηκε πορτρέτο του Ιησού ηλικίας 1.500 ετών!


Το πορτρέτο χρονολογείται στον έκτο αιώνα και, σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, οι ειδικοί εκτιμούν πως αποτυπώνεται το πρόσωπο του νεαρού Ιησού.
Η εκκλησία στην οποία εντοπίστηκε το έργο είναι σε ένα χωριό της ερήμου το οποίο εγκαταλείφθηκε κατά την «αυγή» της πρώιμης ισλαμικής περιόδου.
Οι ερευνητές, σε δημοσίευση τους στο περιοδικό «Antiquity», κρίνουν ως εξαιρετικά

Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται η πέμπτη δόση


Στις 19 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 23:59, αναμένεται να κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης Α21, ενόψει της πληρωμής της 5ης δόσης για το επίδομα παιδιού 2018, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
Η πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα, μέχρι να εκκαθαριστεί και να ολοκληρωθεί η καταβολή της 5ης δόσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27

ΕΡΓΑΝΗ: Χάθηκαν 120.087 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο


Στις 120.087 ανέρχονται οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν στον ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο του 2018, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη».
Όπως, λοιπόν, προκύπτει από τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Οκτωβρίου 2018, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 229.959, ενώ οι αποχωρήσεις σε 350.046.

Αρχισε η γεώτρηση της ExxonMobil στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ -"Αφωνία" από την Αγκυρα


Ηδη από χθες άρχισε η γεώτρηση της ExxonMobil στον στόχο «Δελφύνη» στην κυπριακή ΑΟΖ με το γεωτρύπανο Stena Icemax. Το γεωτρύπανο έχει μαζί του τα υποστηρικτικά πλοία που έφθασαν από το λιμάνι Λεμεσού, ενώ στην περιοχή βρίσκονται και πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, όπως γράφει ο Φιλελεύθερος της Κύπρου.
 Σημειώνεται ότι την πάγια θέση των ΗΠΑ περί αναγνώρισης του δικαιώματος της

«Σχίσμα» στην Ιεραρχία : Ο Ιερώνυμος συντάσσεται με Τσίπρα, κόντρα στην απόφαση των μητροπολιτών


Κόντρα στην ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας να «θάψει» τη συμφωνία κράτους – Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συντάσσεται με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση της «μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών, αποτελεί -σε κάθε περίπτωση- ευθύνη και απόφαση της Πολιτείας».

Το τερμάτισαν! Φορολόγησαν μαθητικό λαχανόκηπο στη Χαλκιδική!


Σχολικός συνεταιρισμός Δημοτικού αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο όταν η εφορία του επέβαλε… τέλος επιτηδεύματος!
Το εγχείρημα του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου Χαλκιδικής μπλέχτηκε στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας και οι μαθητές βίωσαν τον παραλογισμό της Δημόσιας Διοίκησης. Απογοητευμένοι έκλεισαν το συνεταιρισμό τους και αναζητούν τα χρήματα για να πληρώσουν το τέλος. Στην καλύτερη περίπτωση, αναμένουν μία νομοθετική παρέμβαση.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 17/11




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 17 Νοεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Τι είναι η γ-GT; Τι σημαίνουν οι αυξημένες τιμές και τι οι μειωμένες στο αίμα;


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Η γ-γλουταμυλ-τρανσπεπτιδάση γ-GT (Gamma-Glutamyl Transpeptidase - GGT) είναι ένα ένζυμο που καταλύει τη μεταφορά μιας ομάδας γ-γλουταμυλίου από ένα γ-γλουταμυλοπεπτίδιο σε ένα άλλο πεπτίδιο ή αμινοξύ ή στο νερό.
Το ένζυμο είναι ευαίσθητος αλλά όχι ειδικός δείκτης διαταραχών στο ήπαρ και την χολή.

Συγχαρητήριο μήνυμα δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου


Θερμά συγχαρητήρια στην συντοπίτισσά μας αθλήτρια  Ελένη Χατζηλιάδου για τη συμμετοχή και την παγκόσμια διάκρισή της στον τελικό της κατηγορίας της, στα +68 κιλά, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε στη Μαδρίτη.

Το Facebook διέγραψε πάνω από 1,5 δισ. ψεύτικα προφίλ το τελευταίο εξάμηνο


Το Facebook ανακοίνωσε ότι στο εξάμηνο Απριλίου-Σεπτεμβρίου 2018 διέγραψε περισσότερους από ενάμισι δισεκατομμύριο ψευδείς (fake) και κακόβουλους λογαριασμούς, έναντι 1,3 δισεκατομμυρίου που είχε απενεργοποιήσει στο αμέσως προηγούμενο εξάμηνο.
Οι περισσότεροι λογαριασμοί είχαν κίνητρα οικονομικής κερδοσκοπίας μάλλον παρά παραπληροφόρησης. Υπενθυμίζεται ότι το Facebook έχει περίπου 2,3 δισεκατομμύρια

Πρόγραμμα διαδρομής ελκήθρου του Άγιο Βασίλη στο Δήμο Πέλλας 2018




Κοινωνικό μέρισμα : Ποιοι θα λάβουν το επίδομα


Από 300 ευρώ έως 1.400 ευρώ θα κυμανθεί το κοινωνικό μέρισμα που θα διανεμηθεί σε περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Οι τελικές αποφάσεις για το ύψους του χριστουγεννιάτικου «μπόνους» που  διανέμεται για τρίτη χρονιά θα οριστικοποιηθούν στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την εφημερίδα

H Εταιρία «ΠΛΑΓΙΑΡΙ Π. ΠΑΥΛΙΔΗΣ A.E αναζητά μηχανικό για μόνιμη απασχόληση


H TEXNIKH ETAIPIA «ΠΛΑΓΙΑΡΙ Π. ΠΑΥΛΙΔΗΣ A.E.» με έδρα στο Πλαγιάρι Ν. Πέλλας αναζητά άμεσα μεταλλειολόγο Ε.Μ.Π. ή μηχανικό ορυκτών πόρων ή μηχανικό ορυκτών υλών για μόνιμη απασχόληση.

Γιάννης Σηφάκης: Προωθείται άμεσα ριζική λύση με νομοθετική διάταξη στο πρόβλημα της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» που θα φέρει απαλλαγή των «απλών» μελών


Συνεχείς επαφές του βουλευτή με Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη, Αναπλ. Υπουργό Στέργιο Πιτσιόρλα και Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Δημήτρη Αυλωνίτη
Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης εκφράζει την απόλυτη βεβαιότητα του ότι το τεράστιο αυτό θέμα θα λυθεί οριστικά πιθανότατα τις επόμενες βδομάδες με την νομοθετική διάταξη που προωθείται από την κυβέρνηση.

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο Αμερικανός πρέσβης διαβεβαιώνει πως η συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί!


Την πεποίθησή του ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί εξέφρασε την Πέμπτη ο Τζέφρι Πάιατ, εκφράζοντας εκ νέου την υποστήριξή της Ουάσιγκτον στη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδος και πΓΔΜ. Μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2018 ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, πως και ο ίδιος ενθαρρύνει τις προσπάθειες των δύο κυβερνήσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

15χρονος μαθητής έπεσε θύμα εκφοβισμού και επιχείρησε να αυτοκτονήσει.


Ένα αγόρι 15χρονο επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του εξαιτίας επιθέσεων εκφοβισμού που δεχόταν στο σχολείο. 
Η πιο «διαβολική» σύμπτωση είναι πως το αγόρι φοιτούσε στο ίδιο σχολείο...
με τον έφηβο που απαγχονίστηκε τον Ιούλιο για τον ίδιο λόγο. 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το αγόρι προσπάθησε να αυτοκτονήσει την προηγούμενη

Εφορία : Πώς μπορείτε να γλιτώσετε τις κατασχέσεις


Το ένα μετά το άλλο είναι τα χτυπήματα που δέχονται τα νοικοκυριά. Μπορεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ανακοινώνει την επίτευξη των στόχων για υψηλά πλεονάσματα, πλην όμως οι φορολογούμενοι αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.
Η εφορία δείχνει το… πρόσωπο της και προχωρά σε σαρωτικές κατασχέσεις σε μια

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 16/11



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Σακχαρώδης διαβήτης στα παιδιά. Προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο




της Μαρίας Χιόνη, εκπαιδευτικού, MSc φυσιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών, medlabnews.gr

Όλο και περισσότερα βρέφη και παιδιά πλήττονται τα τελευταία χρόνια από τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. 
Ο διαβήτης είναι μια πάθηση όπου το σώμα δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά τη γλυκόζη που λαμβάνουμε από τα τρόφιμα για τη μετατροπή της σε ενέργεια.

Προσφορά εσόδων του Ερασιτεχνικού Συλλόγου ΕΡΑ.Σ.ΘΕ. «Το Θέατρον» για γεύματα αγάπης



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος παραστάσεων "Εκκλησιάζουσες" από τον Ερασιτεχνικό Σύλλογο Θεάτρου ΕΡΑ.Σ.ΘΕ. "Το Θέατρον". 
    Το κουτί οικονομικής ενίσχυσης, που υπήρχε στην έξοδο του θεάτρου, συγκέντρωσε το ποσό των 1275 ευρώ, το οποίο ο σύλλογος προσέφερε στο Γεύμα Αγάπης των Εκκλησιών των Γιαννιτσών και στο Ορφανοτροφείο της Μητρόπολης Γιαννιτσών "Παναγιά Οδηγήτρια". 

Διεύρυνση Δ.Σ. ΔΗΜ.Τ.Ο.Ν.Δ. Πέλλας και λειτουργία νέων γραφείων



Κάθε μέρα που περνά, όλο και περισσότεροι έρχονται κοντά μας! 
Έρχονται κοντά στη ΝΔ , τον φορέα που αποτελεί την μοναδική ρεαλιστική πρόταση για να βγει η χώρα από το τέλμα!
Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στο Δ.Σ μας , μετά από απόφαση του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Κονταδάκη Στυλιανού τα παρακάτω στελέχη:

Εκλογές το Μάιο έδειξε η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.


Μέρα με την μέρα πλέον γίνεται ολοένα και πιο φανερό το υπό εξέλιξη σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου για προσφυγή στις κάλπες την ερχόμενη άνοιξη και πιθανότατα  τον Μάιο του 2019.

Η πρόθεση αυτή του κ.Τσίπρα παρά τις περί του αντιθέτου δημόσιες διαβεβαιώσεις για εξάντληση της τετραετίας έγινε αντιληπτή και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή φρούτων, λαχανικών και γάλακτος σε 800 σχολεία



Ξεκίνησε η υλοποίηση του φετινού προγράμματος προώθησης της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών και γάλακτος στα ελληνικά σχολεία. Στη διανομή των ατομικών μερίδων φρούτων και λαχανικών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο 44ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά στα Καμίνια, παραβρέθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, Λεωνίδας Νίκας.

Νέο επίδομα στέγασης ως 210 ευρώ από το 2019


Από την αρχή του 2019 θα αρχίσει να καταβάλλεται το νέο επίδομα στέγασης για όσους μένουν σε ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο.
Συγκεκριμένα με το πρόγραμμα που θα τρέξει από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα επιδοτείται το ενοίκιο ή το στεγαστικό δάνειο με ποσά από 70 ευρώ ως 210 ευρώ το μήνα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνεται στο πακέτο θετικών μέτρων 900 εκατ. ευρώ.

Ανυπεράσπιστοι οι Έλληνες στη Βόρεια Ήπειρο.


Μετά την άνανδρη εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, τα πράγματα στη Βόρεια Ήπειρο τείνουν να γίνουν πιο σκληρά και αδυσώπητα. Ειδικά για τους εναπομείναντες Βορειοηπειρώτες, η συνεχή σιωπή του εθνικού τους κέντρου, συνδράμει αρνητικά στο όλο κλίμα.
Παρότι μεμονωμένα κάποιοι βουλευτές αντέδρασαν θετικά σ’ αυτό το μακάβριο γεγονός, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα μαρτύριά τους, η πλάστιγγα των δυσκολιών γέρνει για ακόμη

Επίδομα παιδιού: Πότε θα γίνει η πληρωμή για την 5η δόση


Η επόμενη πληρωμή του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού της 5ης από τις συνολικά έξι δόσεις για το 2018 θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Νοεμβρίου και θα αφορά το 2μηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος.
Στην πληρωμή της 5ης δόσης θα συμπεριληφθούν όλοι όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως τις 20 Νοεμβρίου.

Χειμωνιάζει από αύριο Παρασκευή.Βροχές,κρύο και χιόνια.


Μία πρώτη προσπάθεια να μας δείξει τα «δόντια» του θα κάνει από την Παρασκευή ο χειμώνας, αφήνοντας έτσι πίσω του το ανοιξιάτικο σκηνικό των τελευταίων εβδομάδων. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο χειμώνας θα μπει για τα καλά την Παρασκευή με τις πρώτες νιφάδες χιονιού να πέφτουν στην χώρα μας.

Οι τιμές των καυσίμων «καίνε» νοικοκυριά και ιδιοκτήτες Ι.Χ.

Φόροι και κερδοσκοπικές πρακτικές ψαλιδίζουν τις μειώσεις των τιμών της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης, παρά τη μεγάλη υποχώρηση του πετρελαίου Brent το τελευταίο διάστημα.Εδώ και περίπου έναν μήνα οι τιμές του μαύρου χρυσού έχουν σημειώσει βουτιά πάνω από 16%, αλλά στην ελληνική αγορά για την αμόλυβδη βενζίνη οι τιμές μειώθηκαν μόλις 3,9% και για το πετρέλαιο θέρμανσης το όφελος είναι μετά βίας 1%.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 15/11


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 15 Νοεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Χρήστος Παυλάκης: ''Κλειδαριά'' το νέο του τραγούδι- Δείτε το συγκλονιστικό video clip


Ο έρωτας μπορεί να σε σκοτώσει, όπως και ο χωρισμός. 

Αυτό είναι το μήνυμα του νέου video clip του Χρήστου Παυλάκη για το τραγούδι "Κλειδαριά" που μόλις κυκλοφόρησε από την Heaven Music. 

Πρόκειται για μια ερωτική μπαλάντα σε μουσική του Gino Papathanasiou και σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Τσαουσόπουλου. 

Βάλτε ταχίνι στη διατροφή σας, κάνει καλό στην καρδιά, την χοληστερίνη, τον διαβήτη, την αντιγήρανση


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Το ταχίνι (tahini) είναι φυσικό προϊόν και παράγεται από σπέρματα διαλεγμένων σπόρων του σησαμιού (Sesamun Indicum), περνώντας από τη διαδικασία της αποφλοίωσης και της ξήρανσης. 

Το σησάμι είναι φυτό με ύψος 100-120cm, το οποίο αναπτύσσει απλά ή διακλαδισμένα στελέχη. Τα φύλλα του φύονται στους κόμβους εναλλάξ ή αντικριστά. Ένα σε κάθε τρία άνθη, μήκους 4-5 cm, γονιμοποιείται και αργότερα αναπτύσσεται ο υποδοχέας που φέρει τους σπόρους.

Παρουσίαση του Παραμυθιού "Η ευχή της γάζας" στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών


Συνεργασία της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με τον Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη


Τον Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Σκύδρας, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου προκειμένου στο πλαίσιο της συνεργασίας τους να προωθηθεί η επίλυση ζητημάτων που απασχολούν κι ενδιαφέρουν τον Δήμο Σκύδρας και τους συμπολίτες μας.

Φθιώτιδα: Βοσκός πυροβόλησε ιερόδουλο επειδή δεν τα βρήκαν στην... τιμή


Είχε πάει στο σπίτι του 40χρονου για να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες και την πυροβόλησε με καραμπίνα γιατί... δεν τα βρήκαν στην τιμή.
Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, δικάστηκε η υπόθεση του 40χρονου βοσκού από την Κυρτώνη (Κολάκα) Αταλάντης, που τον περασμένο Δεκέμβριο πυροβόλησε κατά μιας 35χρονης Βουλγάρας και ενός ομοεθνούς της κοντά στο σπίτι που έχει στο χωριό.

Ανοιχτό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού (rapid) «Χ. Βογιατζής 2018»


Ο Όμιλος Σκακιστών Γιαννιτσών, υπό την αιγίδα του Δήμου Πέλλας, σε συνεργασία με την ΕΣΣΚΕΔΥΜ. διοργανώνουν ένα τουρνουά την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στο πλαίσιο της σειράς Grand-Prix 2018-2019 της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, με διεθνή αξιολόγηση ΕΛΟ της FIDE(Rapid ratings) και μπορούν να συμμετέχουν όσοι σκακιστές και σκακίστριες το επιθυμούν χωρίς να υποχρεούνται να διαθέτουν δελτίο αθλητή. 

Προκήρυξη θέσεων αρχαιολόγων στην Δ.Ε. Κύρρου


     Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Έδεσσας και Άρνισσας ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι έχει εκδοθεί η παρακάτω προκήρυξη:
Α)που αφορά πρόσληψη προσωπικού με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου, ένα (1) άτομο ΠΕ Αρχαιολόγος και ενός (1) ατόμου ΥΕ Ειδικευμένου Εργάτη στην Δημοτική Ενότητα Κύρρου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας.

Πρόσκληση σε εκδήλωση Επετείου του Πολυτεχνείου στο Δήμο Πέλλας


Μάτι: Σκληρή επιστολή – απάντηση των πυρόπληκτων στις αθλιότητες Πολάκη


Ο κ. Πολάκης σε ανάρτηση του έκανε στα social media ανέφερε «Ρένα Δούρου ακόμα να παραιτηθείς; Μαθαίνω για μεγάλες πυρκαγιές και πολλούς νεκρούς στη Καλιφόρνια! Γιατί δεν έδωσες εντολή εκκένωσης ε;»

Στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη απαντά με μια ιδιαίτερα καυστική επιστολή μια ομάδα νέων από τις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.
Ο κ. Πολάκης σε μια προκλητική ανάρτηση που έκανε στα social media και χωρίς να επιδείξει τον πρέποντα σεβασμό τόσο στους νεκρούς στο Μάτι όσο και σε αυτούς στην Καλιφόρνια ανέφερε «Ρένα Δούρου ακόμα να παραιτηθείς;

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας σε Ειδική και Τακτική Συνεδρίαση


Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να πραγματοποιήσει στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, τις εξής δύο συνεδριάσεις:

Α) Ειδική συνεδρίαση, ώρα 19:00΄, με τα παρακάτω δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1.     Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 του Δήμου Σκύδρας.
2.     Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) 2019 Δήμου Σκύδρας.

Νέες απειλές Ερντογάν προς Ελλάδα και Κύπρο: Mην μας ζορίζετε


Νέες απειλές προς Ελλάδα και Κύπρο εκτόξευσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας με δημοσιογράφους στο ταξίδι επιστροφής του από το Παρίσι, ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά τις θέσεις του για την ανατολική Μεσόγειο.

Λέμε στους φίλους μας (Έλληνες,Κύπριους,Αμερικανούς) τα απαραίτητα λόγια, μην μας ζορίζετε, μην μας στριμώχνετε. Η αμοιβαία εμπιστοσύνη μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί, δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στα συμφέροντα της χώρας του σε σχέση με τα ενεργειακά ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Χοντραίνει το παιχνίδι στα Σκόπια.Ο Γκρούεφσκι διέφυγε στην Ουγγαρία για να γλιτώσει τη σύλληψη.


Στην Ουγγαρία διέφυγε ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο, όπως έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης....

«Τις τελευταίες ημέρες έχω λάβει αναρίθμητες απειλές για τη ζωή μου. Τώρα είμαι στη

Εκδήλωσε με θέμα «: Τα Γιαννιτσά επί Τουρκοκρατίας 14ος αι. – 1912»


Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία  Σας  την εκδήλωση του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών περιόδου 2018 - 2019, που θα γίνει σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α Δήμου Πέλλας, την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα  Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά:
    Θα παρουσιαστεί το βιβλίο του κυρίου Δημητρίου Χατζηβρέττα με Θέμα:  « Τα Γιαννιτσά επί Τουρκοκρατίας 14ος αι.  – 1912»

Τέλη κυκλοφορίας : Τι θα πληρώσουμε για το 2019 [Πίνακες]

Πλησιάζει η ώρα της ανάρτησης στο taxisnet των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για το 2019. Εφόσον δεν έχουν υπάρξει ανακοινώσεις για αλλαγές, και παρά τις εξαγγελίες για πιο δίκαιο σύστημα, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πληρώσουν τα ίδια χρήματα με πέρυσι.
Αναλυτικά:

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Τετάρτη 14/11




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας