Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Εσπερινά Κηρύγματα Κυριακής 25/11 σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στις 18.00, θα γίνει Εσπερινό Κήρυγμα:

1. Στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Φιλόθεο Παπαδόπουλο, Καθηγούμενο της Ι. Μονής Μεταμορφώσεως Μαρίνας και θέμα: «Η Εκκλησιαστική περιουσία».

Άνοια.Έγκαιρη διάγνωση ακόμη και 15 χρόνια πριν!


Η διάγνωση εκφυλιστικών νόσων του εγκεφάλου, όπως η Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ γίνεται συνήθως όταν τα συμπτώματα είναι πλέον πολύ ορατά.
Αλλά ο εγκέφαλος στέλνει πολύ καιρό πριν προειδοποιητικά μηνύματα,
ένα εκ των οποίων ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο στις διαταραχές του ύπνου.

Γιάννης Σηφάκης: Χρηματοδότηση 660.000,00 € από το Υπουργείο Υγείας για την προμήθεια σημαντικών ιατρικών μηχανημάτων για το Νοσοκομείο Πέλλας


Ψηφιακός μαστογράφος 290.000,00 € στην Έδεσσα
Πύργος λαπαροσκοπικών εξετάσεων 180.000,00 € στην Έδεσσα
Δύο φορητά ακτινολογικά μηχανήματα ( CRM) συνολικά 160.000,00 € ( ένα για το κάθε Νοσοκομείο).
Όργανο μέτρησης οστικής πυκνότητας 30.000,00 € στην Έδεσσα
Η απόφαση έγκρισης της χρηματοδότησης θα έλθει στο νοσοκομείο τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Προσοχή: Αυτές είναι οι σοκολάτες που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ


Ο ΕΦΕΤ προχωρά στην ανάκληση προϊόντων σοκολατοποίας από την αγορά, λόγω μη επισήμανσης αλλεργιογόνου ουσίας.
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ, ειδικότερα οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Ηπείρου και Θεσσαλίας, στο πλαίσιο προγράμματος ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων για το 2018 ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από τους εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του Φορέα, διαπίστωσε τη διακίνηση

Dieselgate: Ξεκίνησαν οι αποζημιώσεις και στην Ελλάδα


Η πρώτη δικαίωση από τα ελληνικά δικαστήρια κατόχου πετρελαιοκίνητου Ι.Χ. µε πειραγµένο λογισµικό ανοίγει τον δρόµο για τη διεκδίκηση αποζηµιώσεων.
Κάτι περισσότερο από δύο χρόνια έχουν µπροστά τους οι κάτοχοι ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων της Volkswagen προκειµένου να διεκδικήσουν αποζηµιώσεις από τη γερµανική εταιρεία, καθώς το 2020 λήγει η προθεσµία παραγραφής. «Πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες ότι µπορούν να αξιώσουν αποζηµίωση αν προσφύγουν στη ∆ικαιοσύνη µέχρι το 2020, αφού

Πρόσκληση σε εκδήλωση για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης στο Δήμο Πέλλας


Έκλεψε χρυσές λίρες αξίας 35.000 ευρώ από τον ηλικιωμένο που φρόντιζε


Εξιχνιάστηκε από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κλοπή που είχε διαπραχθεί τον τελευταίο μήνα σε οικία ηλικιωμένου στην Πάτρα, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα patrastimes.gr.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος μιας 50χρονης, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δράστιδα

Α ΄Ε.Λ.Μ.Ε. Πέλλας: Παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας για τα μόρια των σχολείων


Μετά από πρωτοβουλία της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 συντονισμένη παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας, με αντικείμενο τις αναμοριοδοτήσεις σχολείων της περιοχής, όπου, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, αρκετά σχολεία υποβιβάστηκαν σε κατηγορία και μόρια, ενώ κάποια άλλα αποχαρακτηρίστηκαν από δυσπρόσιτα. Αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων είναι να επικρατεί ανησυχία και δυσαρέσκεια στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ζητούν επανεξέταση της κατάστασης.

Στα Γιαννιτσά το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων


Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Γιαννιτσών, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Πέλλας, η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και η συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Δικηγορικών Συλλόγων.

METRON ANALYSIS: Αγγίζει το 40% η Ν.Δ. – 11% η διαφορά


Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας της Metron Analysis που δημοσιεύεται στα ΝΕΑ. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται πλέον σε πολύ υψηλά επίπερα με τη Νέα Δημοκρατία να φτάνει το 37,8% και να εκτοξεύει τη διαφορά στις 10.9 μονάδες. Παρόλα αυτά, η ίδια εταιρία, τον Ιούνο του 2018 εμφάνιζε τη διαφορά στις 14 μονάδες.

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κ. Μακεδονίας για εξωσχολικές παροτρύνσεις για καταλήψεις σχολείων με αφορμή «Μακεδονικό» και «Κατσίφα»


Αυτές τις μέρες τα σχολεία και οι μαθητές μας έχουν μπει στο στόχαστρο διαφόρων  εξωσχολικών κύκλων που  τους προτρέπουν να κάνουν καταλήψεις για "Μακεδονικό", "Κατσίφα" και "Β. Ήπειρο", παροτρύνοντας τους μαθητές στους οποίους απευθύνονται να επικοινωνήσουν με τα 15μελή και τους συλλόγους γονέων, για να κλείσουν τα σχολεία τους.

Εξαιρετική πρωτοβουλία μαθητών του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών.Θα χαρίσουν βιβλία σε φυλακισμένους.


Κάποιος που σήμερα έκανε ένα λάθος, αύριο μπορεί να γίνει o καλύτερος.
Αυτό είναι το κίνητρο μιας εθελοντικής ομάδας αστυνομικών της Θεσσαλονίκης που πήραν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν βιβλία για τους φυλακισμένους.
Το καλό βιβλίο μπορεί να γίνει οδοδείκτης και φάρος ζωής πίσω από τα κάγκελα. Μέσα στην φυλακή ένα καλό βιβλίο ελευθερώνει την σκέψη, γίνεται ο πιο αγαπημένος φίλος, που

Αυτά είναι τα τραγικά λάθη που έκανε η Δικαιοσύνη στην περίπτωση της καθαρίστριας


Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι η Δικαιοσύνη είναι να αποδίδονται στον καθένα αυτά που του αξίζουν («τα οφειλόμενα εκάστω αποδιδόναι»).  Όμως στην θλιβερή υπόθεση της καθαρίστριας ο αριστοτελικός ορισμός για τη Δικαιοσύνη όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε, αλλά έγινε το ακριβώς αντίθετο!Με άλλα λόγια ένα άτομο με αξιοπρέπεια –η καθαρίστρια-  ζώντας κάτω από δύσκολες υπαρξιακές συνθήκες καταδικάσθηκε από το Πενταμελές Εφετείο

Γ.Καρασμάνης: Απαγορευτική η τιμή του πετρελαίου ακόμη και για τους λίγους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης


«¨Άνθρακες ο θησαυρός¨ με τη μετάταξη από την Β’ στην Α’ Ζώνη για το πετρέλαιο θέρμανσης»!

Στην Ερώτηση που συνυπέγραψε ο  Γιώργος Καρασμάνης και άλλοι βουλευτές, με την οποία ζητούσαν την άμεση αύξηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης προκειμένου να το λάβουν περισσότεροι συμπολίτες μας, απάντησε η αρμόδια Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι:

Τα κριτήρια – μαχαίρια που κάνουν χιλιάδες πολίτες να χάνουν το κοινωνικό μέρισμα

Χιλιάδες Ελλήνων πολιτών, από οικονομικά αδύναμες ομάδες, χάνουν το φετινό κοινωνικό μέρισμα των 300 – 1.400 ευρώ, καθώς τα περιουσιακά κριτήρια που έχουν τεθεί για τους δικαιούχους αποκλείουν μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Όπως και την περασμένη χρονιά, τα κριτήρια αποκλείουν από τη διανομή κοινωνικού μερίσματος

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 24/11




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 24 Νοεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Αγρυπνία Αποστόλου Ανδρέα στα Γιαννιτσά


Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, το βράδυ, από 20.30 έως 0.30, στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα τελεσθεί Αγρυπνία εις τιμήν και μνήμην του αγίου ενδόξου και πανευφήμου αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Τι είναι η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια; Πιθανά αίτια. Οδηγίες για όσους έχουν ΧΑΠ


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Τι είναι η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια;
Με τον όρο ΧΑΠ περιγράφουμε μία ομάδα χρόνιων πνευμονικών παθήσεων (την χρόνια βρογχίτιδα και το πνευμονικό εμφύσημα) οι οποίες έχουν κοινό παρονομαστή τον προοδευτικό περιορισμό της ροής του αέρα στους βρόγχους και επακόλουθη δυσκολία στην αναπνοή.

Η Χορωδία Αγ. Κων/νου & Ελένης Γιαννιτσών συμμετέχει στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar αγάπης - ΣΟΝΕ & Down Ελλάδος


Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ) διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar αγάπης, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Από τις 13.30 έως και τις 22:00, ανά μισή ώρα θα εμφανίζονται χορωδίες από όλη την Ελλάδα, μουσικά σχήματα - συγκροτήματα, μπαλέτα και guest καλλιτέχνες πλαισιώνοντας μουσικά και καλλιτεχνικά το Bazaar αγάπης.

Σε μισθούς και συντάξεις το 61% των φόρων


Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Προϋπολογισμού, αν τα σκαλίσει κανείς λίγο παραπάνω, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις «ρουφάνε» το 61% των φόρων και το 53% του συνόλου των εσόδων!
Οι «καθαρές» εισπράξεις από φόρους για φέτος εκτιμάται στα 45,418 δις ευρώ, ενώ αν

Πανήγυρις Ι.Ναού Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών


Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης, πανηγυρίζει το φερώνυμο ιερό παρεκκλήσιο της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών (δίπλα στον ΟΤΕ).

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 24/11 
6:00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός.8:30 μ.μ. Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της αγίας Αικατερίνης.

Δικαστές και Εισαγγελείς για καθαρίστρια: Ήταν αντιμέτωπη με δις ισόβια


Την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή της νομοθεσίας για τους καταχραστές του δημοσίου επισήμανε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας, με αφορμή την καταδίκη σε 10 χρόνια από το Εφετείο Λάρισας της καθαρίστριας που πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού για να προσληφθεί.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο τόσο οι δικαστές του πρώτου όσο και του δεύτερου

Συμπαράσταση στους μαθητές Καλής από την Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας


Η “Λαϊκή Συσπείρωση” του Δήμου Σκύδρας, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της,  στις κινητοποιήσεις  των μαθητών, του Λυκείου- Γυμνασίου Καλής, που αγωνίζονται για την κάλυψη των κενών, σε βασικές ειδικότητες καθηγητών (φιλολόγων, φυσικού, μαθηματικού κα), τα οποία εξακολουθούν να υφίστανται, αν και πέρασαν, δύο και πλέον μήνες, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Απειλές Γιλντιρίμ σε Ελλάδα και Κύπρο για την ΑΟΖ: Θα κάνουμε αυτό που πρέπει


Νέες απειλές εκτόξευσε ο πρόεδρος του τούρκικου Κοινοβουλίου Μπιναλί Γιλντιρίμ προς  την Κύπρο για τις έρευνες που πραγματοποιεί η ExonModile  στην Κυπριακή ΑΟΖ. 
Συγκεκριμένα ανέφερε «οι μεγάλες εταιρείες οι οποίες θα κάνουν έρευνες πρέπει να ξέρουν τα όρια τους. Η Τουρκία θα απαντά σε όλες τις προσπάθειες τετελεσμένων στα νόμιμα συμφέροντα της στην ανατολική Μεσόγειο και στα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας

Η Κρύα Βρύση τιμά τους αγώνες για τη Μακεδονία


Η Κρύα Βρύση τιμά για 2η συνεχή χρονιά τους αγώνες για τη Μακεδονία με την εκδήλωση
"ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΜΝΗΜΗ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ"

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την 2η εκδήλωση "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΜΝΗΜΗ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ", που διοργανώθηκε για πρώτη φορά πέρυσι και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός, που θα διοργανώνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, στην πόλη της Κρύας Βρύσης Πέλλας.  Ένα πλούσιο διήμερο πολιτισμού, ιστορίας, αθλητισμού και μνήμης.

Δύο εκατομμύρια φορολογούμενοι έχασαν τις φοροαπαλλαγές και τις εκπτώσεις φόρου το 2017 (φωτο)

Οι εκθέσεις που συνοδεύουν τον νέο Κρατικό Προϋπολογισμό αποκαλύπτουν ότι πάνω από δύο εκατομμύρια φορολογούμενοι μισθοσυντήρητοι, έχασαν πέρυσι τις φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις φόρου που απολάμβαναν ως το 2016. Αντιθέτως, μέσα σε ένα χρόνο, οι επιχειρήσεις στη χώρα μας πενταπλασίασαν τα οφέλη από την χρήση φοροαπαλλαγών που οδηγούν σε εκπτώσεις φόρου.

Public Issue: Στις 16,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Στις 16,5 ποσοστιαίες μονάδες είναι η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Public Issue, όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου.
Σύμφωνα με την εν λόγω δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε στο διάστημα από 6 έως 11 Νοεμβρίου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 38,5%, έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιάννης Σηφάκης: Συνάντηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ


Γιάννης Σηφάκης: Συνάντηση  Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας  - Διεπαγγελματικής πυρηνοκάρπων – ΣΕΑΣ με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ και σύμβουλο του Υπουργού για το de minimis  λόγω βροχοπτώσεων στα ροδάκινα
Συμμετείχαν οι βουλευτές Γιάννης Σηφάκης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο πρόεδρος της διεπαγγελματικής πυρηνοκάρπων Χρήστος Γιαννακάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΑΣ Νίκος Μηνάς.

Προϋπολογισμός : Μεταμνημονιακή φοροαφαίμαξη για εκατομμύρια πολίτες


Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μιλά για τις προεκλογικές παροχές που σχεδιάζει, όπως για παράδειγμα την καταβολή κοινωνικού μερίσματος, ωστόσο η αλήθεια για τους έλληνες πολίτες είναι σκληρή και καταγράφεται με ξεκάθαρο τρόπο στον προϋπολογισμό του 2019 που κατατέθηκε στη Βουλή. Κι αυτό διότι ο πρώτος «μεταμνημονιακός» προϋπολογισμός προβλέπει αυξημένα έσοδα κατά περίπου 1 δισ. ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε επιπλέον φόρους.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 23/11




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 23 Νοεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ 28 Νοεμβρη - Συνδικάτο Τροφίμων Ημαθίας - Πέλλας



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου αποφάσισε τη συμμετοχή του στην απεργία στις 28 Νοέμβρη, που έχουν εξαγγείλει ήδη η Ομοσπονδία μας μαζί με μια σειρά δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, άλλες Ομοσπονδίες, δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα.
Η συμμετοχή όλων μας στην απεργία είναι επιβεβλημένη, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες – όχι τα κέρδη των λίγων και δεν δείχνουμε καμία ανοχή στην προπαγάνδα και τα ψέματα της κυβέρνησης.

Παιδιά που βιώνουν ή γίνονται μάρτυρες σωματικής κακοποίησης εμφανίζουν αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη



της Βικτωρίας Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείας, σύμβουλος σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, medlabnews.gr

Η 19η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Κακοποίηση των Παιδιών, προκειμένου μέσα από διάφορες δράσεις να δοθεί έμφαση στο γεγονός ότι όλο και περισσότερα παιδιά σήμερα είναι θύματα βίας από τους ενήλικες ακόμα και από τους ίδιους τους γονείς τους. 

Δήμος Έδεσσας: Εγκρίθηκε ο βιολογικός καθαρισμός της Άρνισσας



Εγκρίθηκε το μεγάλο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της Άρνισσας, με φορέα υλοποίησης την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) του Δήμου Έδεσσας.
Το έργο, με προϋπολογισμό 3.900.000 περίπου, έχει εξαιρετική σημασία για την προστασία της λίμνης Βεγορίτιδας και του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής μας.