Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

«SHIRLEY VALENTINE» του Willy Russell στο Αριστοτέλειο Θέατρο από 17-27 Ιανουαρίου



Ο Αλέξανδρος Ρήγας παρουσιάζει την γλυκόπικρη κωμωδία - μονόλογο του Willy Russell«Σίρλεϋ Βαλεντάιν».
Για 10 παραστάσεις
Λίγα λόγια για το έργο
Η Βρετανίδα Σίρλεϋ είναι μια γυναίκα λίγο μετά τα 50, μάνα δύο παιδιών που έχουν τη δική τους πλέον ζωή και σύζυγος ενός άνδρα που η σχέση τους χάθηκε κάπου στην πορεία των χρόνων. Μόνη της «συντροφιά», σαν φανταστικός φίλος θα λέγαμε,  ο τοίχος της κουζίνας της. Μέχρι τη μέρα που μία ασήμαντη αφορμή την ξυπνάει και αποφασίζει να ξαναβρεί τον εαυτό της, να ξανανιώσει ζωντανή!

Αρχηγός ΓΕΝ: «Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο»


Κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο. Όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας, επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα.
Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται ο Στόλος, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή του, την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, η οποία παρουσιάζει

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: 2,3 εκατ. άνθρωποι ζουν με τον ιό στην Ευρώπη

Σημαντική παγκόσμια πρόκληση δημόσιας υγείας εξακολουθεί να αποτελεί ο ιός HIV, 35 χρόνια από την εμφάνισή του. Μόνο το 2017, 940.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αιτίες σχετιζόμενες με τον ιό HIV, παγκοσμίως, ενώ εκτιμάται ότι 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με τον ιό στην Ευρώπη, με έναν στους έξι από αυτούς να μη γνωρίζει ότι έχει μολυνθεί.

Ελλάς το μεγαλείο σου: Διεκόπη η δίκη για το C-4i γιατί ξεπάγιασαν

Για έναν απίθανο λόγο σε ότι έχει να κάνει με τις προηγμένες χώρες αλλά συνηθισμένο για εμάς διακόπηκε η δίκη για το C-4i.
Επειδή δεν υπήρχε θέρμανση στην δικαστική αίθουσα κανείς δεν μπορούσε να αντέξει κανείς το κρύο και μετά τα πρώτα φυσήματα στα χέρια για να ζεσταθούν αποφασίστηκε η δίκη να διακοπεί για να προμηθευτούν οι

Κοροϊδία με το επίδομα θέρμανσης. Μηδενική αύξηση.Παραμένει στη Β ζώνη η Πέλλα.


Δεν υπάρχει τελικά δημοσιονομικός χώρος για γενναία διορθωτική επιδότηση στους περσινούς δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης κι έτσι το κονδύλι που θα διατεθεί διαμορφώνεται στα 15 εκατ. ευρώ.
«Και φέτος, θα δώσουμε μέρος του μερίσματος για πετρέλαιο θέρμανσης, όπως και πέρυσι.

Τα παιδιά μας ΔΕΝ είναι φασίστες! Είναι το μέλλον αυτού του τόπου.


Του Θανάση Κ.
Τελικά τι γκαντεμιά κι αυτή η Αριστερά;
Χρόνια τώρα ονειρεύεται το "μαζικό κίνημα". Το οποίο η ίδια - υποτίθεται - θα "καθοδηγούσε" ως όχημα που θα την έφερνε στην εξουσία...
Και σε όλες αυτές τις δεκαετίες, μια φορά μόνο υπήρξε μαζική προσέλευση του κόσμου σε πλατείες ανά την επικράτεια. Κι αυτό συνέβη για "εθνικό θέμα" - το Μακεδονικό - που...

Άνοιξαν οι αιτήσεις για 12.000 δωρεάν εισιτήρια Interrail


Το περασμένο καλοκαίρι 100.000 έκαναν αίτηση για δωρεάν εισιτήρια Interrail , τώρα οι νέοι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν ξανά τη δυνατότητα να αιτηθούν για το πάσο που εξασφαλίζει ανέξοδη μεταφορά σε όλη την Ευρώπη.
Μέχρι και 30 ημέρες θα μπορεί κάνεις να ταξιδέψει δωρεάν με τρένα και λεωφορεία σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αφού η ΕΕ μοιράζει ξανά 12.000 εισιτήρια Interrail , με τα οποία οι τυχεροί νικητές θα μπορούν να εξερευνήσουν όλη την ήπειρο.

Αποφάσεις – κόλαφος για επιστροφή δώρων αναδρομικά


Τεράστια προβλήματα στην κυβέρνηση με κίνδυνο να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός του 2019, φέρνουν απανωτές δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους και εν ενεργεία εργαζόμενους σε ό,τι αφορά την επιστροφή αναδρομικών.
Με τις προσφυγές στα δικαστήρια ζητούν την αναδρομική καταβολή των τριών Δώρων-

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 1/12




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 1 Δεκεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

17.500 Ελληνες γιατροί εργάζονται εκτός συνόρων


Ουκ ολίγοι, 17.500 και πλέον Έλληνες γιατροί εργάζονται εκτός συνόρων,  κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες, πολλοί από τους οποίους έφυγαν από τη χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης, την τελευταία δεκαετία. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ελλάδα αποτελεί τη δεύτερη χώρα προέλευσης μεταναστών γιατρών που απασχολούνται στη Γερμανία. Παράλληλα, ένας  στους τέσσερις γιατρούς μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) είναι άνεργοι ή

Σημαντική η διάγνωση του προδιαβήτη; Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;



του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

O προδιαβήτης είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι τιμές γλυκόζης αίματος ανευρίσκονται πάνω από το φυσιολογικό, αλλά όχι σε τέτοια επίπεδα που να τίθεται η διάγνωση του σακχαρώδη διαβήτη (Σ.Δ.). Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η «είσοδος» προς το Σ.Δ..
Ποια είναι τα αίτια του προδιαβήτη;

ΕΟΠΥΥ: Τι ισχύει με την αποζημίωση για γυαλιά οράσεως


Παράταση εκτέλεσης σε όλες τις ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για οπτικά, που έχουν εκδοθεί στο διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2018, δίνει ο ΕΟΠΥΥ. Ειδικά για τις γνωματεύσεις που εκδόθηκαν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, θα ισχύει παράλληλα με τη νέα διαδικασία του voucher, και ο παλιός τρόπος αποζημίωσης των ασφαλισμένων από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.

Συντάξεις με προσωπικές διαφορές έως 487 ευρώ


Συντάξεις με προσωπικές διαφορές που ξεκινούν από 37 ευρώ φτάνουν ως και 487 ευρώ θα λάβουν τον επόμενο μήνα 2 εκατομμύρια συνταξιούχοι (όλων των Ταμείων πλην του ΟΓΑ) καθώς στα ενημερωτικά τους σημειώματα θα αποτυπωθεί ο επανυπολογισμός των αποδοχών τους με το νόμο Κατρούγκαλου.
Τις προσωπικές διαφορές θα τις δουν οι περισσότεροι συνταξιούχοι τυπώνοντας το ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης, με την πληρωμή της 19-21 Δεκεμβρίου 2018.

Σήμερα η «Black Friday» του λαού.Πρέπει να πληρώσουμε 10,3 δις ως το τέλος του έτους.

Φορολογικό «σφυροκόπημα» χωρίς ανάσα δέχονται από σήμερα και μέχρι το τέλος του έτους νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς καλούνται να πληρώσουν φόρους συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ, ενώ οι αντοχές τους βρίσκονται ήδη στο κόκκινο.
Η σημερινή ημέρα είναι… άλλου τύπου «Μαύρη Παρασκευή» («Black Friday») για τους φορολογούμενους που δεν κατάφεραν να καλύψουν νωρίτερα μια σειρά από φορολογικές

Παρουσίαση του βιβλίου "Ρετούς" στα Γιαννιτσά



 Η κίνηση Πολιτών Γιαννιτσών σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Ρετούς» των Λένας Καλαϊτζή-Οφλίδη και Σίμου Οφλίδη το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 6μμ στο café Etiquette (απέναντι από το πρώην πρακτορείο ΚΤΕΛ).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Φιφή Χατζηκαλλινικίδου και οι συγγραφείς. Θα συνοδεύσει με το ακορντεόν το ο Κώστας Φωστηρόπουλος.


Δείτε αν κερδίσατε στη νέα λοταρία αποδείξεων της ΑΑΔΕ

Χίλιοι τυχεροί αναδείχθηκαν από τη χθεσινή λοταρία αποδείξεων της ΑΑΔΕ για τον Νοέμβριο οι οποίοι κερδίζουν 1.000 ευρώ.Η κλήρωση αφορά τις δαπάνες του Οκτωβρίου που έγιναν μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.Για τα αποτελέσματα της κλήρωσης οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για, μέσα από την ιστοσελίδα aade.gr της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Μετά την είσοδό τους σ' αυτήν, θα πρέπει να πατήσουν κλικ στην ένδειξη Δημόσιες

Ο Καρασμάνης στη Βουλή το κυβερνητικό οικονομικό "success story"


Φύλλο και φτερό έκανε στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης, τη κυβερνητική προσπάθεια να παρουσιάσει τον νέο Προϋπολογισμό, ως αντιμνημονιακό και αναπτυξιακό.
Ο πρώην Υπουργός με επιχειρήματα και στοιχεία απέδειξε ότι, και ο νέος Προϋπολογισμός είναι ¨μία από ίδια¨, και ότι η υπερφορολόγηση και τα χαράτσια όχι μόνον παραμένουν, αλλά αντίθετα και το 2019, παρά τις όποιες ελαφρύνσεις, ο ¨λογαριασμός¨ για αγρότες, μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και νοικοκυριά θα είναι φουσκωμένος κατά ένα δις ευρώ! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ο ΟΟΣΑ χαρακτηρίζει στην έκθεση του την Ελλάδα ως χώρα «πρωταθλήτρια στους φόρους»!

Οι Σκοπιανοί παραδέχτηκαν την καταστροφή των συνοριακών πυραμίδων.


Οι Σκοπιανοί παραδέχτηκαν ότι αυτοί κατέστρεψαν τις πυραμίδες που οριοθετούν τα σύνορα των δύο χωρών. Με μια "παρανοϊκή" ανακοίνωση όμως τα "φορτώνουν όλα" σε ένα μόνο άτομο, κάτι που είναι πρακτικά αδύνατον!
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών των Σκοπίων, ένας 36χρονος πολίτης της ΠΓΔΜ ήταν αυτός προκάλεσε τις εκτεταμένες φθορές στις πυραμίδες που οριοθετούν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, στο ύψος του νομού Φλώρινας,

Κοροϊδία η δήθεν μείωση ΕΝΦΙΑ.Μόλις... 55 ευρώ για τους μικροϊδιοκτήτες


Σταγόνα στον ωκεανό του ΕΝΦΙΑ ύψους 3 δισ. ευρώ που πνίγει κάθε χρόνο τους ιδιοκτήτες ακινήτων αποτελεί η μείωση κατά 260 εκατ. ευρώ του φόρου για το 2019, που προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε προχθές το βράδυ στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.
Μόλις 55 ευρώ κατά μέσον όρο θα δουν να μειώνεται ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ του 2019 περίπου 3,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους πολύ μικρή ακίνητη

Εκδήλωση ομιλία με θέμα « Μεγάλες τομές της Παγκόσμιας Ιστορίας»


Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας sτην   εκδήλωση της 23ης περιόδου 2018 – 2019 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που οργανώνεται με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Πέλλας,
Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11:30  στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.

48 χρόνια φυλακή σε δάσκαλο για αποπλάνηση μαθητριών στη Θεσσαλονίκη


Σε συνολική ποινή κάθειρξης 48 ετών καταδικάστηκε δάσκαλος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για αποπλάνηση μαθητριών του.
Η υπόθεση, που αποκαλύφθηκε το Νοέμβριο του 2015 σε Δημοτικό Σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό, η ετυμηγορία του οποίου ήταν ομόφωνη.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει και τα νοικοκυριά κλαίνε – Ρεκόρ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη


Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να πανηγυρίζει στη Βουλή αλλά η πραγματικότητα για τους Ελληνες πολίτες είναι θλιβερή και αυτό αποτυπώνεται και από τα νούμερα.  
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν καταβλήθηκαν φόροι και πρόστιμα ύψους 7,8 δισ. ευρώ ενώ το αντίστοιχο ποσό τον Αύγουστο ήταν 6,4 δισ. ευρώ .
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η φορολογική διοίκηση:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 30/11


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 30 Νοεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

"DISCO PARTY 70's & 80's" την Παρασκευή 30/11 στο Ονείρων Ζεύξη


Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί τα δυο χρόνια παρουσίας, προσφοράς κ. αγάπης!
Χορηγοί,φίλοι,μέλη του συλλόγου όλοι μαζί!
Σε ένα μοναδικό event!
Ολη η πόλη μια παρέα για έναν σπουδαίο σκοπό!
Ελάτε να χορέψουμε για  ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ
ελάτε να χορέψουμε ασταμάτητα,το καλύτερο test κοπώσεως

Το σύνδρομο Άσπεργκερ και οι διαφορές του με τον αυτισμό


της Βικτωρίας Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείας, σύμβουλος σχολικού και επαγγελματικού προσανατολισμού, medlabnews.gr

Το σύνδρομο Άσπεργκερ είναι μια ισόβια διαταραχή που επηρεάζει το πως το άτομο αντιλαμβάνεται τον κόσμο, επεξεργάζεται τις πληροφορίες που λαμβάνει και αλληλεπιδρά με άλλα άτομα. Αποτελεί όπως και ο κλασικός αυτισμός μια «διαταραχή φάσματος» επειδή επηρεάζει τα άτομα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και σε ποικίλο βαθμό.

5η Γιορτή Σοκολάτας και Ζαχαροπλαστικής στην Περιφ. Ενόητητα Ημαθίας


H Π.Ε. Ημαθίας  πραγματοποιεί για 5η χρονιά την αγαπημένη γιορτή των Χριστουγέννων, την «Γιορτή Σοκολάτας και Ζαχαροπλαστικής» στη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια και υπόσχεται δύο μοναδικά διήμερα, γεμάτα σοκολάτα και πολλές εκπλήξεις ! 

Κοινωνικό μέρισμα: Στις 4 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα- Ποιοι το δικαιούνται


Την προσεχή Τρίτη 4 Δεκεμβρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο κοινωνικό μέρισμα, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το ακριβές ύψος του επιδόματος και τα κριτήρια πρόκειται να καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα έχει βγει έως την ερχόμενη Δευτέρα,

Σύσκεψη αγροτικών συλλόγων Κ.Μακεδονίας στην Νάουσα την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου


      Με πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και των Αγροτικών Συλλόγων της Κ. Μακεδονίας, που συντονίζονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, θα πραγματοποιηθεί Σύσκεψη την Δευτέρα 3 Δεκέμβρη στις 7:00 μ.μ. στα  Γραφεία του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» (κτίριο ΚΑΠΗ) στη Νάουσα.

Η μεγάλη απάτη με τε τον ΕΝΦΙΑ – Έξι παγίδες με τη «μείωση» του


Παροχές «μαγική εικόνα» μοιράζει η κυβέρνηση, από το υπερπλεόνασμα φτώχειας που δημιούργησε και εφέτος η υπερφορολόγηση και η άγρια λιτότητα από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο. Όπως έλεγε και σε επιστολή του προς το Eurogroup πριν δύο χρόνια ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τα περισσότερα από τα 710 εκατ. ευρώ που θα μοιράσει η κυβέρνηση, θα επιστρέψουν πολύ σύντομα στα κρατικά ταμεία μέσω της έμμεσης

Κουπόνια για τις λαϊκές αγορές στις πολύτεκνες οικογένειες στο πλαίσιο κοινωνικού προγράμματος της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας


Οι πολύτεκνες οικογένειες θα είναι φέτος οι δικαιούχοι των κουπονιών για τις λαϊκές αγορές, στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος που εφάρμοσε για πρώτη φορά το 2017 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο τη στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Για το σκοπό αυτό θα εκδοθούν και θα διατεθούν κουπόνια συνολικού ύψους 220.000 ευρώ από τα ανταποδοτικά τέλη των λαϊκών αγορών του προηγούμενου έτους.

Σήμερα Πέμπτη κληρώνει η φορολοταρία για τις αποδείξεις του Οκτωβρίου


Σήμερα Πέμπτη 29/11 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η 22η φορολοταρία για τις συναλλαγές Οκτωβρίου 2018 από την ΑΑΔΕ. Και σε αυτή την κλήρωση 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ.
Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

2ος Ημιμαραθώνιος ‘’στα μυστικά του βάλτου’’


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης ΄΄Σωκράτης΄΄ ,για δεύτερη συνεχή χρονιά ,σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ,τον Δήμο Πέλλας ,την Δημοτ.Κοινότητα Κρύας Βρύσης ,το Επιμελητήριο Πέλλας ,τους Πολιτιστικούς Συλλόγους ,στα πλαίσια της διημερίδας εκδηλώσεων για τον Μακεδονικό Αγώνα ,πραγματοποίησε τον 2ο Ημιμαραθώνιο ΄΄στα μυστικά του βάλτου΄΄’ όπως και τους παράλληλους αγώνες 5.200 μ και 1.000 μ.

Μαθητές Έδεσσας «αν νομίζετε ότι θα μας τρομάξει η ταμπέλα του φασίστα είστε γελασμένοι»


φώτο αρχείου

Αγαπητοί συμπολίτες,
Στα πλαίσια της διεθνούς σχολικής δράσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου με θέμα την διαφωνία των μαθητών στην συμφωνία των Πρεσπών και τον ευρύτερα κυβερνητικό χειρισμό του Μακεδονικού ζητήματος, άλλα και την αποβολή μαθητών του 1ου ΓΕ.Λ. Γέρακα, εμείς οι μαθητές των σχολείων της Έδεσσας ανακοινώνουμε την συμμετοχή μας σε αυτή, λειτουργώντας πάντα ως συνειδητοποιημένοι νέοι, υπέρμαχοι της δημοκρατίας, με συλλογική σχολική αποχή, πορεία διαμαρτυρίας, παράδοση ψηφίσματος, κατάθεση ανθών και ομιλιών. 

Τραγωδία: Απαγχονίστηκε 59χρονος πατέρας πέντε παιδιών


Τέλος στη ζωή του έβαλε το πρωί της Τετάρτης 59χρονος στην Αμαλιάδα της Ηλείας, πατέρας πέντε παιδιών, ο οποίος απαγχονίστηκε σε αγροτική περιοχή επί της οδού Ναυαρίνου που οδηγεί στα Σαβάλια.
Τραγική φιγούρα η σύζυγός του, η οποία ανυποψίαστη πήγε να τον αναζητήσει στο σημείο και τον αντίκρισε κρεμασμένο με σχοινί από ένα δένδρο.