Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Πόνοι στις αρθρώσεις: Τα σημάδια που πρέπει να προσέξετε

Τρέχουμε καθημερινά για να τα προλάβουμε όλα! Οι υποχρεώσεις γεμίζουν ασφυκτικά το βεβαρυμμένο μας πρόγραμμα, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να μην φροντίζουμε τον εαυτό μας όσο θα έπρεπε και να παραμελούμε την υγεία μας.
Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να μην αγνοούμε τους πόνους και τα «σημάδια» που μας στέλνει το σώμα μας. Για παράδειγμα, οι πόνοι στους ώμους ή την πλάτη μπορούν να είναι ενδείξεις για κάτι πιο σοβαρό.

Εγκλημα στη Ρόδο: «Μίλησε» το κινητό του 21χρονου κατηγορούμενου -Σοκαριστικά στοιχεία για τη δράση του

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που ήρθαν στο φως μετά την άρση απορρήτου των επικοινωνιών των δύο κατηγορούμενων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, το άγριο έγκλημα στη Ρόδο που σόκαρε όλη την Ελλάδα.
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι συνέχιζαν να «ψαρεύουν» κορίτσια, ακόμη και μετά την άγρια δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας. Από το κινητό του 21χρονου κατηγορούμενου προκύπτει

Γυναίκα - αράχνη «πουλούσε έρωτα» σε ηλικιωμένο για να ξαφρίσει το σπίτι του ο φίλος της

Στα δίχτυα μιας αδίστακτης γυναίκας με πλούσιο παρελθόν στις κλοπές έπεσε ένας... ερωτοχτυπημένος 70χρονος στο Βόλο, ο οποίος βρέθηκε προ οδυνηρής έκπληξης όταν έμαθε ότι του «πουλούσε» έρωτα για να τον απομακρύνει από το σπίτι, δίνοντας ευκαιρία στον πραγματικό της σύντροφο να τρυπώσει μέσα!

Επίδομα στέγασης: Ποια τα κριτήρια, ποιοι θα το λάβουν

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το επίδομα στέγασης, καθώς μέσα στο μήνα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις.
Το ποσό του επιδόματος θα κινείται από τα 70 έως τα 210 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού. Ουσιαστικά, θα δίδονται 70 ευρώ για το πρώτο μέλος και θα προστίθενται 35 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος.

Οριστική απόλυση γιατρού για φακελάκι

Την οριστική απόλυση του πανεπιστημιακού γιατρού, ειδικότητας ΩΡΛ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, αποφάσισε το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο γιατρών του ΕΣΥ.
Η εν λόγω απόφαση έγινε γνωστή από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, η οποία τον Μάιο του 2016, είχε κοινοποιήσει και την «επ' αυτοφώρω σύλληψη του γιατρού με φακελάκι που έλαβε προκειμένου να χειρουργήσει ασθενή».

Στη Μακεδονία σήμερα και αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Στα Γιαννιτσά το απόγευμα.

Περιοδεία στη Μακεδονία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα, Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, και αύριο, Κυριακή 10 Φεβρουαρίου. Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί σήμερα το απόγευμα τα Γιαννιτσά, όπου στις 6:30μμ θα εγκαινιάσει τα νέα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Πέλλας, στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου και Ταγμ. Γεωργούλη.

Τα χαράτσια για κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές

Καταρχάς, να δούμε τι ακριβώς ισχύει στη φορολογία κληρονομιών. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, υπόχρεος για την υποβολή της δήλωσης φόρου κληρονομιάς είναι ο κληρονόμος ή ο νόμιμος αντιπρόσωπός του. Η δήλωση φόρου κληρονομιάς πρέπει να υποβληθεί μέσα σε έξι μήνες αν ο κληρονομούμενος πέθανε στην Ελλάδα, ή μέσα σε ένα χρόνο αν ο

Αμετακίνητοι οι αγρότες στα μπλόκα – Κλείνουν τα Τέμπη

Αμετακίνητοι στα μπλόκα που έχουν στήσει σε διάφορα κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας, παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Το Σάββατο στις 4 το μεσημέρι στις αγρότες θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των σηράγγων των Τεμπών αλλά και των διοδίων στα Μάλγαρα όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Ρίζος

Βουλή: 153 «ναι» στην εισδοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ


Με 153 ψήφους υπέρ, με όσες δηλαδή ψηφίστηκε και η συμφωνία των Πρεσπών, ψηφίστηκε από την Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία το πρωτόκολλο κύρωσης της ένταξης των Σκοπίων ως "Βόρεια Μακεδονία" στο ΝΑΤΟ.
Επί συνόλου 294 παρόντων, «όχι» ψήφισαν 140 βουλευτές, παρών» ψήφισε ο Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ 6 ήταν οι απόντες.
Την κύρωση του Πρωτοκόλλου υπερψήφισαν οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οκτώ ανεξάρτητοι βουλευτές, οι:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 9/2


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 9 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Η πιο βλαβερή τροφή για την υγεία της καρδιάς σύμφωνα με καρδιολόγο


Η υγεία της καρδιάς είναι πολύ σημαντική και πρέπει να κάνουμε πολλά για να την προστατεύουμε.
Οι ασθένειες της καρδιάς είναι από τις πρώτες αιτίες θανάτου των γυναικών στον κόσμο. Η πιο συνήθης ασθένεια της καρδιάς είναι η στεφανιαία νόσος.
Η καρδιά δουλεύει ακατάπαυστα για ολόκληρη τη ζωή μας και αυτός είναι ένας πολύ καλός

Σεμινάρια φωτογραφίας της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

Ξεκινούν οι εγγραφές στα δίμηνα Σεμινάρια Φωτογραφίας για προχωρημένους της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.
Υπεύθυνη μαθημάτων: Φανή Τουμπουλίδου.

Δήλωση συμμετοχής έως 16 Φεβρουαρίου 2019
Πληροφορίες στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού  και  στο τηλ. 23820 22819 (14:00 - 21:00)

Ανυποχώρητοι οι αγρότες- Μπλόκο στα Τέμπη το Σάββατο


Αμετακίνητοι στα μπλόκα οι αγρότες σε όλη τη χώρα, τα οποία έχουν στήσει σε διάφορα κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο ενώ προσανατολίζονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις το προσεχές Σάββατο.
Κτηνοτρόφοι από το μπλόκο στη Νίκαια αύριο Σάββατο θα κινηθούν προς τις σήραγγες των Τεμπών για να αποκλείσουν το οδόστρωμα επί της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Σήμερα η δίκη της «υπόθεσης Γιακουμάκη» που σόκαρε το πανελλήνιο: 9 οι κατηγορούμενοι


Έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης για το bullying που φέρεται να είχε υποστεί ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε τον Μάρτιο του 2015, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε.Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων θα καθίσουν σήμερα Παρασκευή 9 νεαροί Κρητικοί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην επίμαχη υπόθεση.

Διακινούσε ναρκωτικά που έκρυβε σε φέρετρα

Εναν... πρωτότυπο τρόπο σκαρφίστηκε 69χρονος για να κρύβει τις ποσότητες ναρκωτικών που διακινούσε στον Πειραιά. Ο δράστης και ιδιοκτήτης γραφείου τελετώνστο Κερατσίνι τοποθετούσε την κοκαΐνη και το χασίς μέσα στα φέρετρα!
Ωστόσο, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας

Καταγγελίες αγροτών για καρτέλ στην αγορά βαμβακιού.

Στο μικροσκόπιο της θα βάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού καταγγελίες για ύπαρξη καρτέλ στην αγορά βαμβακιού. Τις καταγγελίες κατέθεσε αντιπροσωπεία των αγροτών στην πρόεδρο της Επιτροπής, Βασιλική Θάνου.

Μετά τη συνάντηση η κυρία Θάνου τόνισε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι για το θέμα υπάρχει

Συνάντηση Σηφάκη με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ για καθημερινή λειτουργία των γραφείων ΕΟΠΥΥ σε Αριδαία και Γιαννιτσά


Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκο ζητώντας την καθημερινή λειτουργία των γραφείων ΕΟΠΥΥ Αριδαίας και Γιαννιτσών
Ο βουλευτής υποστήριξε ότι η καθημερινή λειτουργία των γραφείων ΕΟΠΥΥ Αριδαίας και Γιαννιτσών είναι δυνατή με μετακίνηση υπαλλήλων από τον ΕΟΠΥΥ από την Έδεσσα ( εχόντων μόνιμη κατοικία σε Αριδαία και Γιαννιτσά αντίστοιχα)

Με εντολή εισαγγελέα θα μπαίνει η Εφορία στα σπίτια



Ελέγχους όχι μόνο στις επαγγελματικές εγκαταστάσεις αλλά και στα σπίτια των φορολογούμενων που βρίσκονται σε ελεγκτικό κλοιό έχουν το δικαίωμα να διενεργούν οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να ολοκληρώσουν την έρευνά τους. Η επίσκεψη των ελεγκτών στην κατοικία των ελεγχόμενων αν και δεν είναι η συνηθισμένη πρακτική αποτελεί το έσχατο μέτρο για τον εντοπισμό υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής.

Οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ για προστασία από τη φονική γρίπη

Την προσοχή στα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης της γρίπης, η οποία παρουσιάζει αυξητική τάση τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εφιστούν οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ:

Αθώος ο Θεοδωρίδης για την υπόθεση δωροδοκίας.

Αθώωσε κατά πλειοψηφία δύο προς έναν και με αντίθετη εισαγγελική πρόταση το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, που εδώ και δύο χρόνια είναι σε παύση λόγω της προηγούμενης καταδικαστικής απόφασης των 7 μηνών φυλάκισης για δωροδοκία. Η υπόθεση είχε κριθεί και σε δεύτερο βαθμό, όμως επέστρεψε στο δικαστήριο ύστερα από αναίρεση του Αρείου Πάγου.«Δεν πλήρωσαν κανέναν, του έδωσα εγώ και άλλοι

Το σχέδιο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων -Ποιοι οφειλέτες εξαιρούνται


Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την έκτακτη ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία προβλέπει 120 μηνιαίες δόσεις, και στόχος της κυβέρνησης είναι να τεθεί σε εφαρμογή από τον Μάρτιο.
Η ρύθμιση θα προβλέπει γενναίο κούρεμα έως 70% της συνολικής οφειλής, περικοπή των προσαυξήσεων κατά 85%, αποπληρωμή σε έως 120 δόσεις, η υπαγωγή σε αυτή θα γίνεται με τρία βήματα, μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 8/2




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Θωρακικός Πόνος, πόνος στο στήθος, στηθάγχη. Τι άλλο εκτός από καρδιά; Συμπτώματα καρδιακής προσβολής



του Aλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D., medlabnews.gr

Ο πόνος στο στήθος που διαρκεί περισσότερο από δέκα λεπτά (σε ακινησία), πρέπει να διερευνηθεί αμέσως από γιατρό.


Επίμονος ή οξύς θωρακικός πόνος, μπορεί να οφείλεται σε στεφανιαία νόσο ή σε πνευμονική εμβολή και γι΄ αυτό θα πρέπει χωρίς χρονοτριβή να καλέσετε γιατρό ή να μεταφερθείτε σε νοσοκομείο- ιδιαίτερα εάν είστε άνδρας άνω των 40 χρονών ή γυναίκα άνω των 50.

Αύριο πιστώνεται το επίδομα θέρμανσης.

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, οι οποίοι είχαν υποβάλλει αιτήσεις μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου.
Όσοι δεν πρόλαβαν και υπέβαλαν αιτήσεις σε ημερομηνία μεταγενέστερη της 16ης Ιανουαρίου θα δουν το επίδομα να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Τελειώνουν το Νόμο Κατσέλη.Στον αέρα η προστασία της πρώτης κατοικίας

Στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωση του νέου σχήματος που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη βρίσκεται η κυβέρνηση με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα περιλαμβάνει κούρεμα, επιμήκυνση και επιδότηση του δανείου.Παρά τις έντονες αντιρρήσεις των τραπεζών το κυβερνητικό σχέδιο διαμορφώνεται και αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας ώστε να είναι έτοιμο να ενεργοποιηθεί μετά τις 28 Φεβρουαρίου που εκπνέει ο νόμος Κατσέλη.

Σήμερα στη Βουλή το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Νέος διήμερος γύρος σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ της πλειοψηφίας – κουρελού και της αντιπολίτευσης αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα με την έναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών κύρωσης του Πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Το κείμενο, με τίτλο «Πρωτόκολλο στην Συνθήκη του Βόρειου Ατλαντικού για την προσχώρηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ

Φαντάρος σε απόγνωση στο Βόλο -Δεν προλάβαινε το ΚΤΕΛ και πήρε τηλέφωνο για βόμβα

Ενα «εκρηκτικό»  τρόπο προκειμένου να προλάβει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που θα τον μετέφερε στη Θεσσαλονίκη επέλεξε ένας νεοσύλλεκτος φαντάρος από τον Βόλο, σκορπώντας τον πανικό στους επιβάτες. Ολα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν το λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ξεκίνησε από τον Βόλο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.Σύμφωνα με την εφημερίδα του Βόλου «Ταχυδρόμος», λίγο μετά τις 12:30, όταν το λεωφορείο έφθανε στο Βελεστίνο, στο οδόστρωμα εμφανίστηκαν αστυνομικοί οι

Γιάννης Σηφάκης: Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 6 μεγάλα αθλητικά έργα σε όλη την Πέλλα με 1.791.000,00 €



Ο Γιάννης Σηφάκης συνεργάστηκε στενά με τον Υφυπουργό Αθλητισμού  Γεώργιο Βασιλειάδη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό για τις προτεραιοποίηση έργων.
Συγκεκριμένα χρηματοδοτούνται:
ΑΡΙΔΑΙΑ

Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ

Με οδηγό τις μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν στα συρτάρια τους, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθορίζουν και τις επόμενες κινήσεις τους στη σκακιέρα των επερχόμενων εκλογών.
Από τη μία ο Αλέξης Τσίπρας χαράσσει την στρατηγική του έχοντας ως δυνατό χαρτί το στοιχείο του αιφνιδιασμού και από την άλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πορεύεται με όπλο την ανάδειξη των λαθών της

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Γιαννιτσά το Σάββατο.

Στους νομούς Πέλλας και Κοζάνης περιοδεύει το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω και της Συμφωνίας των Πρεσπών, εντείνει της παρουσίες του στη Μακεδονία. Το Σάββατο στις 19:30 θα εγκαινιάσει τα γραφεία της ΔΗΜ.ΤΟ στα Γιαννιτσά και την Κυριακή στις 12:00 σε εκδήλωση στην Κοζάνη για να στηρίξει και την υποψηφιότητα του βουλευτή Γιώργου Κασαπίδη για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. 

Το ...βιολί τους οι Σκοπιανοί.Ζάεφ και Ιβανόφ πανηγυρίζουν για την ένταξη της "Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ

Ως «ιστορική ημέρα» χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης της χώρας στο ΝΑΤΟ.
«Σήμερα, η μεγαλύτερη στρατιωτική συμμαχία στον κόσμο, το ΝΑΤΟ, μας καλωσόρισε. Σήμερα, καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι μαζί με τους συμμάχους μας, στην ίδια Συμμαχία. Είμαστε χαρούμενοι και πρέπει να είμαστε, διότι εξασφαλίσαμε

Μπλόκα αγροτών στις σήραγγες των Τεμπών.Που θα κλείσουν στην Πέλλα.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με αποκλεισμό των σηράγγων στα Τέμπη,  αποφάσισαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, μετά την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημά τους για συνάντηση με διυπουργικό κλιμάκιο.

Οι αγρότες αφού απέρριψαν το κάλεσμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και

Συναγερμός στα σχολεία για την γρίπη.Επείγουσα εγκύκλιος του Υπουργείου

Εγκύκλιο έστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία όλης της χώρας σχετικά με την αντιμετώπιση της γρίπης.
Όπως αναφέρεται σ αυτήν, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 7/2






Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας