Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση στην Παναγίτσα της Π.Ε. Πέλλας την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019


Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29  Μαρτίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, στην Παναγίτσα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (Ξενοδοχείο Leventis Art Suites), με θέματα ημερήσιας διάταξης:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας
ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

Νέα Πρόταση Πολιτών για την Έδεσσα και την Βεγορίτιδα



Επ ευκαιρία της επετείου της 25ης Μαρτίου, η Νέα Πρόταση Πολιτών Έδεσσας Βεγορίτιδας τιμά τους αγωνιστές του 1821 που χύσανε το αίμα τους για την Ελευθερία της πατρίδας μας. Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και καλούς αγώνες για την ανατροπή της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών και των συνεπειών της. Δηλώνουμε ως Νέα Πρόταση Πολιτών Έδεσσας-Βεγορίτιδας ότι θα αγωνιστούμε για την λύση της με βάση την ιστορική αλήθεια που διατρανώνουν όλοι οι ιστορικοί Παγκοσμίως. 

Τι... πράττει η κυβέρνηση στη Θράκη; Tο παρασκήνιο για τις καταγγελίες Κοτζιά και την ρήξη με Τσίπρα

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συνεχίζει να αποκαλεί “τουρκική” τη μουσουλμανική μειονότητα, με την κίνηση “Πράττω” του Νίκου Κοτζιά να αφήνει αιχμές για την κυβερνητική πολιτική στη Θράκη. Αφορμή στάθηκε η -κατ’ εντολή του Μαξίμου- εκδίωξη-παραίτηση τριών μελών της Κίνησης. Με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε

Εσπερινή Προηγιασμένη και Αγρυπνία στην Έδεσσα



Την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 6:00 μ.μ., θα τελεσθεί Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία στον ιερό ενοριακό ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 9:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Αγρυπνία στο ιστορικό βυζαντινό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (14ος αι.), στο Βαρόσι της Έδεσσας.


Ασφαλτοστρώσεις στο δήμο Πέλλας


«Υπογράψαμε την Παρασκευή 22  Μαρτίου 2019 σύμβαση εκτέλεσης έργου για ασφαλτόστρωση δρόμων σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες του δήμου Πέλλας. Με συνεχή δουλειά, πιστοί στις δεσμεύσεις μας και με σωστή ιεράρχηση των αναγκών συνεχίζουμε τα έργα αναμόρφωσης και συντήρησης οδών με στόχο τη βελτίωση της εικόνας του δήμου και της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών του.

Επτά «παγίδες» της Εφορίας στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Οι φορολογικές παγίδες απειλούν τους φορολογουμένους που εισπράττουν εισοδήματα από μακροχρόνια ή βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων τύπου Airbnb, όσους έχουν ανείσπρακτα ενοίκια, τους φορολογουμένους που προχώρησαν στην αγορά κάποιου ακινήτου, όσους έχουν στην κατοχή τους κενές κατοικίες αλλά και τους γονείς που πληρώνουν ενοίκιο για τη

Θ.Θεοδωρίδης: «Όλα αυτά τα χρόνια αναλωθήκαμε στο τι δεν μπορούμε να κάνουμε ως Δήμος. Τώρα ήρθε η ώρα να πάει η Πέλλα Μπροστά»


Κλείνοντας τον δεύτερο κύκλο των επαφών του με κατοίκους των Κοινοτήτων του Δήμου Πέλλας ο υπ. Δήμαρχος Θεόδωρος Θεοδωρίδης επισκέφτηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου  την Νέα Πέλλα και την Παραλίμνη.

Στις επισκέψεις καταγράφηκε η ανάγκη για μια νέα αρχή αφού τα καθημερινά λειτουργικά προβλήματα, η απουσία παρεμβάσεων, η αίσθηση εγκατάλειψης, είναι πλέον αισθητά.

Πόσο πιο χαμηλά;Χειροπέδες σε 90χρονη που πουλούσε παντόφλες στη λαϊκή

Η αστυνομία της Θεσσαλονίκης, συνέλαβε το μεσημέρι της Πέμπτης μία υπερήλικη γυναίκα 90 ετών επειδή πουλούσε, χωρίς άδεια, για να βγάλει τα προς το ζην, τερλίκια.

Τα τερλίκια, είναι τα μάλλινα παπουτσάκια για το σπίτι που πλέκουν οι παλιές Πόντιες. Η γυναίκα, η οποία ζει μόνη με τον συνομήλικο σύζυγό της, πηγαίνει μια στο τόσο σε

Γιάννης Σηφάκης : Την Τετάρτη 27/3 τελικά η τροπολογία για το «ΑΘΗΝΑ»


Ο      Βουλευτής ενημέρωσε, τους αγρότες που έχουν δικαστήριο στις 27 Μαρτίου , να ζητήσουν αναβολή.

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Δύο καταγγελίες για απόπειρες απαγωγής ανηλίκων μέσα σε λίγες ώρες

Την ανησυχία των αστυνομικών αρχών στη Θεσσαλονίκη έχουν προκαλέσει δύο καταγγελίες -με διαφορά μερικών ωρών η μία από την άλλη- απόπειρας αρπαγής ανηλίκων.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, απόπειρα αρπαγής βρέφους και ληστείας κατήγγειλαν στην

Η δυνατή παρουσία του Ομίλου Σκακιστών Γιαννιτσών στους προκριματικούς του Πανελλήνιου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος


Οι προκριματικοί αγώνες του 13ου Πανελλήνιου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος διοργανώθηκαν από την ΕΣΣΚΕΔΥΜ την Κυριακή 17 Μαρτίου στην Πτολεμαΐδα. 
Ο Όμιλος Σκακιστών Γιαννιτσών συμμετείχε με 32 αθλητές του, εκ των οποίων πέντε κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους και συνολικά οκτώ κέρδισαν την πρόκριση για τους τελικούς του 13ου Πανελλήνιου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθή στις 21 – 22 Απριλίου 2019 στο Περιστέρι Αττικής.

Η Λοϊζου κουρέλιασε το ΣΥΡΙΖΑ. Η υποψήφια ευρωβουλευτής "μασούσε" επι χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Αποδεκτή έγινε η παραίτηση που είχε θέσει στη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ η υποψήφια ευρωβουλευτής Μυρσίνη Λοϊζου, μετά το σάλο που ξεσήκωσε η αποκάλυψη ότι εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.
Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτησή της είχε προαποφασιστεί πριν καν την

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 23/3




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 23 Μαρτίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

4.011.576,31 ευρώ για το αποχετευτικό δίκτυο στα Άθυρα

φώτο αρχείου

Εντάχθηκε το έργο με τίτλο « Κατασκευή Αποχέτευσης και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της τοπικής κοινότητας Αθύρων του δήμου Πέλλας στο πρόγραμμα Φιλόδημος Ι ». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.011.576,31 ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι του Υπουργείου Εσωτερικών του άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των βασικών περιβαλλοντικών υποδομών και ιδίως αυτών της επεξεργασίας λυμάτων». 

Τα θέλουν όλα οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Ο Κατρούγκαλος επιμένει πως είμαστε "καρντάσια"


Ενώπιον ολοκληρωμένης πρότασης της Τουρκίας για την κατάργηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στα 20 ελληνικά νησιά στο Αν. Αιγαίο, την μετατροπή του διεθνούς εναερίου χώρου εντός του FIR Αθηνών σε κοινόχρηστο «οικόπεδο» με παράλληλη εξουδετέρωση του FIR Αθηνών, βρίσκεται σήμερα στην Αττάλεια ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ. Κατρούγκαλος που συναντάται με τον Τούρκο ομόλογο του κ Τσαβούσογλου.

Γιάννης Σηφάκης: Την Τρίτη κατατίθεται στην Βουλή η τροπολογία για το «ΑΘΗΝΑ» από τον Υπουργό Γιάννη Δραγασάκη – Την Τετάρτη ψηφίζεται στην ολομέλεια


Όπως έλεγε από τον Οκτώβριο ο βουλευτής τροποποιείται ο Ν. 4072/12 όσον αφορά την ευθύνη των απλών μελών για τις εταιρίες του άρθρου 270 με απαλλαγή των απλών μελών για τα μέλη που εισήλθαν στην αστική εταιρία πριν την 11/04/12 και για υποχρεώσεις της εταιρίας πριν την 11/04/12
Η τροπολογία που κατατέθηκε :

«Μπουρλότο» σε ΕΝΦΙΑ, μεταβιβάσεις και 20 φόρους βάζουν οι νέες αντικειμενικές


Νέα κεραμίδα έρχεται για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς οι νέες αντικειμενικές τιμές που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για 7.000 δήμους και οικισμούς από ολόκληρη την Ελλάδα θα βάλουν «φωτιά» στον ΕΝΦΙΑ και στους φόρους μεταβίβασης ακινήτων.
Οι αλλαγές που θα έρθουν προς το τέλος του 2019, επομένως μετά τις εκλογές,

Εκδηλώσεις στον Δήμο Πέλλας για την 25η Μαρτίου




4 στους 10 Έλληνες ζουν με ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ

Τη συρρίκνωση που υπέστησαν τα εισοδήματα εκατομμυρίων Ελλήνων φορολογουμένων κατά την περίοδο 2014-2017 αποτυπώνει η στατιστική επεξεργασία των δεδομένων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που υποβλήθηκαν τη διετία 2017-2018 (για τα εισοδήματα των ετών 2016 και 2017).

Εκδήλωση με θέμα: «Στον Αστερισμό του καρκίνου του πνεύμονα»


 Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία  σας  την εκδήλωση του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών περιόδου 2018 - 2019, που θα γίνει σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α Δήμου Πέλλας, την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ. στην Αίθουσα  Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά:
          ΘΕΜΑ: " ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ"

Πρόγνωση καιρού: Με τι καιρό θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς για την 25η Μαρτίου – Πού θα βρέξει


Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα είναι πυκνότερες. Λίγες τοπικές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, τόσο έως το πρωί όσο και προς το βράδυ, σύμφωνα με την

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 22/3




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης με χρόνια κούραση, μυϊκούς πόνους, εκνευρισμό, κακή συγκέντρωση



της Βικτωρίας Πολύζου, σύμβουλος ψυχικής υγείας, medlabnews.gr


Η κόπωση είναι ένα κοινό σε όλους μας αίσθημα, ένα αίσθημα αδυναμίας, εξασθένισης και απουσίας ενεργητικότητας. Σαν κάτι να μην πηγαίνει καλά, σαν οι δυνάμεις να μην φτάνουν για να ανταπεξέλθουμε στο έργο της ημέρας που έχουμε μπροστά μας.
Η κόπωση αποτελεί συχνό παράπονο των ασθενών που επισκέπτονται ιατρούς οποιασδήποτε ειδικότητας. Πολλές φορές οι πάσχοντες αποδίδουν αυτήν τη γενική αδυναμία και την κούραση, σε ψυχολογικούς λόγους.

Εκδήλωση στην Έδεσσα για την φιλαναγνωσία και την δημιουργική γραφή



Το βιβλίο δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα.
Ένα βιβλίο μπορεί να απαντήσει ακόμη και σε όσα δεν θέλεις να ρωτήσεις κάποιον άλλο, μικρό ή μεγαλύτερο.

Ο Δήμος Έδεσσας, η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης & Ν.Γενιάς,  διοργανώνει  εκδήλωση – γιορτή- workshops για το Βιβλίο.