Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα με απώλεια μνήμης, αλλεργικές αντιδράσεις, πίεση, κατάθλιψη, αλλαγή συμπεριφοράς, καρκίνο


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D. medlabnews.gr

Βαρέα ονομάζονται τα μέταλλα με ατομικό βάρος μεγαλύτερο αυτού του σιδήρου (Fe). Ο όρος "βαρέα μέταλλα", παρότι περιλαμβάνει πολλά άλλα, αναφέρεται κυρίως στον μόλυβδο (Pb), τον υδράργυρο (Hg), τον χαλκό (Cu), το κάδμιο (Cd), και το χρώμιο (Cr).

Τα βαρέα μέταλλα είναι φυσικά συστατικά του φλοιού της γης. Δεν μπορούν να διασπαστούν σε απλούστερες μορφές ή να καταστραφούν.

Και άλλοι υποψήφιοι με τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη στον Συνδυασμό ΠΕΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ


Η «Πέλλα Μπροστά», ο συνδυασμός του Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ξεκίνησε τον Ιανουάριο ένα δυναμικό αγώνα για τη δημιουργίας ενός νέου, σύγχρονου Δήμου που θα βρεθεί και πάλι δίπλα στους κατοίκους του Δήμου Πέλλας, έτοιμος να δώσει λύσεις όπου χρειάζεται, να δημιουργήσει και να εμπνεύσει.

Δραματικές εξελίξεις στις ελληνοαλβανικές σχέσεις: SOS από την μειονότητα - Εθνοκάθαρση Ράμα για τα πετρέλαια Β.Ηπείρου

Δραματικές εξελίξεις στις  ελληνοαλβανικές σχέσεις με τον Ε.Ράμα να βάζει "μπουρλότο" στην περιοχή εκμεταλλευόμενος την ανυπαρξία των ελληνικών κυβερνήσεων που διαχρονικά δεν κατάφεραν να προστατέψουν τους Ελληνες της Β.Ηπείρου.Δεν πρόκειται απλά για μια επιχείρηση αφελληνισμού της Χειμάρρας, αλλά για μια στυγνή εθνοκάθαρση

Τι μισθό παίρνουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και περιφερειάρχες


Υψηλούς μισθούς, τουλάχιστον σε σχέση με τα δεδομένα της αγοράς, απολαμβάνουν οι Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και Περιφερειάρχες που διεκδικούν την ψήφο μας στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αθηναίων αλλά και 16 ακόμα μεγάλων πόλεων, αυτών δηλαδή που ο πληθυσμός τους είναι πάνω από 100.000 πολίτες, παίρνει πάνω από 4.000 ευρώ,

Στάθης Καστερίδης: Οι 40 πρώτοι υποψήφιοι του Συνδυασμού “Πέλλα, Δήμος για όλους”

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας, Στάθης Καστερίδης ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, τους 40 πρώτος υποψηφίους του Συνδυασμού “Πέλλα, Δήμος για όλους”.Με δελτίο τύπου υπογραμμίζει πως η ανανέωση ,η εμπειρία ,η φρεσκάδα και το πρόγραμμα είναι τα στοιχεία του συνδιασμού του.Συγκεκριμένα αναφέρει: 
Στόχος μας στο ψηφοδέλτιο νίκης, οι έμπειροι δημοτικοί σύμβουλοι, οι

Προς... απόσυρση τα μετρητά - Μειώνεται το όριο συναλλαγών

Τo επόμενο διάστημα αναμένεται κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο, με το οποίο θα αυξάνεται το όριο των αποδείξεων που πρέπει να συγκεντρώνουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες προκειμένου να καλύψουν το αφορολόγητο όριο της επόμενης χρονιάς και ταυτόχρονα αλλάζει το όριο για συναλλαγές σε μετρητά.

Κυβέρνηση και υποψήφιοί της βουλιάζουν στη «μαύρη τρύπα» του Μακεδονικού

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα κι όχι μόνο, για τις δημοτικές εκλογές, πληρώνουν το «μάρμαρο» της συμφωνίας των Πρεσπών.
Η δυσκολία με την οποία προσπαθεί η κυβέρνηση να αναδείξει τα οφέλη της επίλυσης του ονοματολογικού είναι εμφανής. Ακόμη και το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη του Αλέξη Τσίπρα

Γ.Καρασμάνης: «Στον αέρα η πρώτη κατοικία! ¨Μισή¨ και ¨κολοβή¨ η ρύθμιση για την Ο.Π. ¨ΑΘΗΝΑ¨»!


Στην πλήρη απομυθοποίηση της κυβερνητικής προπαγάνδας με εκείνο το περιβόητο «για πρώτη φορά αριστερά», προχώρησε ο Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση επί δύο εξαιρετικά σημαντικών θεμάτων: Την ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας, και την απίστευτη περιπέτεια στην οποία έχουν εμπλακεί την τελευταία τετραετία, οι αγρότες του Νομού μας, μέλη της Ομάδας Παραγωγών ¨ΑΘΗΝΑ¨.

Ποινικές διώξεις για τα δάνεια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - Στο στόχαστρο 115 άτομα

Παραγγελία για την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών σε οικονομικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και σε στελέχη πέντε τραπεζών, απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η Οικονομική Εισαγγελία για επισφαλείς δανειοδοτήσεις των δύο κομμάτων την περίοδο 2000-2011 που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 30/3



Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 30 Μαρτίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Έδεσσας / Πράξη Δημοκρατίας



Στο πλαίσιο καινοτόμων δράσεων Παιδείας και Πολιτισμού,  ο Δήμος Έδεσσας  με την Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας   διοργανώνουν την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019  & το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019  στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Έδεσσας,  το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα:                             «Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Έδεσσας  / Πράξη Δημοκρατίας»

Καρκίνος λάρυγγα, με βραχνάδα, πονόλαιμο, διόγκωσης και κύριες αιτίες το κάπνισμα και το αλκοόλ



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Ο καρκίνος του λάρυγγα είναι μια σοβαρή ασθένεια που απειλεί τη ζωή για την οποία όμως υπάρχει μια αποτελεσματική πρόληψη.


Ο καρκίνος του λάρυγγα είναι από τους συχνότερους καρκίνος στον άνθρωπο και σχεδόν πάντοτε οφείλεται στο κάπνισμα και στην κατανάλωση αλκοόλ.

Γιάννης Σηφάκης: Κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται στην Ολομέλεια που ξεκίνησε η Υπουργική τροπολογία για το «ΑΘΗΝΑ»



Κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται στην Ολομέλεια που ξεκίνησε η Υπουργική τροπολογία για το «ΑΘΗΝΑ» στο νομοσχέδιο με εισηγητή τον Γιάννη Σηφάκη  - Η ώρα της λύτρωσης για 1200 αγρότες ( απλά μέλη) που άδικα ταλαιπωρήθηκαν τόσα χρόνια  
Θα ψηφιστεί στην σημερινή ολομέλεια, η ψηφοφορία θα γίνει μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 28/03 εκτός και αν χρειαστεί δεύτερη συνεδρίαση.  

Την Κυριακή 31/3 η μηνιαία συνάντηση της Ομάδας Μαθηματικών Γιαννιτσών



Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών προσκαλεί τους μαθηματικούς και τους φίλους των μαθηματικών σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στην Αίθουσα του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων (στη βόρεια πτέρυγα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών), ώστε να συζητηθούν οι παρακάτω στόχοι (ή/και να τεθούν νέοι):

Iθαγένεια "μ'ένα χαρτί" υποσχέθηκε σε Πακιστανούς ο Βίτσας.Τ'όνειρο ΣΥΡΙΖΑ για το αθηναϊκό Ισλαμαμπάντ!

Δεσμεύσεις απέναντι στην Πακιστανική Κοινότητα της Αθήνας ότι η κυβέρνηση θα βρει τρόπους, ώστε οι Πακιστανοί να έρχονται στην Ευρώπη με ασφάλεια και τάξη, ώστε «να μην κινδυνεύουν σε κοντέινερ και στις θάλασσες» ανέλαβε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως, σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 κι ώρα 10:30΄,στο Δημαρχείο, με τα παρακάτω επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.Τροποποίηση της αριθ.402/2018 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για έγκριση της αριθ.28/2018 μελέτης του έργου με τίτλο «Ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών Δήμου Σκύδρας» ως προς τον προϋπολογισμό της.

Δημοπρατείται το νέο γήπεδο στο Πασά Τσαΐρ



Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται το έργο «Κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στο Πασά Τσαΐρ», μετά την έγκριση των όρων δημοπράτησής του. Δημοπρατείται και ξεκινάει άμεσα η κατασκευή του!
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.150.000 € και προβλέπεται η άμεση κατασκευή ενός σύγχρονου σταδίου ποδοσφαίρου και στίβου, που θα καλύψει πλήρως, τόσο τις αθλητικές ανάγκες των πολιτών της Έδεσσας, όσο και τη δυνατότητα πραγματοποίησης διεθνών αγώνων και διοργανώσεων.

«Και άλλοι υποψήφιοι με τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη στον Συνδυασμό ΠΕΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»



Η «Πέλλα Μπροστά», ο συνδυασμός του Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ξεκίνησε τον Ιανουάριο ένα δυναμικό αγώνα για τη δημιουργίας ενός νέου, σύγχρονου Δήμου που θα βρεθεί και πάλι δίπλα στους κατοίκους του Δήμου Πέλλας, έτοιμος να δώσει λύσεις όπου χρειάζεται, να δημιουργήσει και να εμπνεύσει.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν άνθρωποι που ζουν και δραστηριοποιούνται στην κοινωνία του Δήμου μας, νέοι άνθρωποι αλλά και άνθρωποι με εμπειρία στα κοινά με κοινούς στόχους και όνειρα.

«Παγίδα» το πλαστικό χρήμα στις φορολογικές δηλώσεις – Τι να προσέξετε – Ποιους «καίει»


«Άνοιξε» το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις και άρχισαν οι… πονοκέφαλοι.
Η συγκέντρωση αποδείξεων ήταν πάντα για τους φορολογούμενους μία δύσκολη εξίσωση, είτε γιατί δεν είχαν πραγματοποιήσει τόσα έξοδα όσα θα έπρεπε, είτε γιατί συνήθως δεν ήταν συνεπείς στην συγκέντρωση αυτών.
Από πέρυσι που το σύστημα άλλαξε αρκετοί έπεσαν στην παγίδα της μη συγκέντρωσης

ΚΕΔΕ: Δύο μήνες πριν τις εκλογές και δεν γνωρίζουμε πώς θα πραγματοποιηθούν

Την άμεση έκδοση της σχετικής εγκυκλίου που θα διευκρινίζει σαφώς το νομοθετικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο θα διεξαχθούν οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ζήτησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μετά τη χθεσινή συνεδρίασή του.Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα, υπογραμμίστηκε πως οι ρυθμίσεις που

«Πέφτει» στις 100.000 το όριο προστασίας για τα επιχειρηματικά δάνεια

Σε μία νέα υπαναχώρηση προχωρά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εξασφαλίσει ότι δεν θα χάσει (ξανά) τη δόση του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ από το Eurogroup.Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσαν τη Βουλή οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Δραγασάκης, πλέον κάποιος που έχει πάρει επιχειρηματικό δάνειο, για να ενταχθεί στη ρύθμιση, θα πρέπει να έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή 100.000

Φορολοταρία Μαρτίου: Μπείτε εδώ για να δείτε αν κερδίσατε τα 1000 ευρώ

Η τρίτη φορολοταρία για το 2019, στην οποία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Η σημερινή φορολοταρία ισχύει για τις συναλλαγές του Φεβρουαρίου του 2019.
Όπως σε κάθε φορολοταρία, έτσι και σε αυτή 1.000 τυχεροί κερδίζουν από

Πανελλαδικές εξετάσεις: Αυτό είναι το πρόγραμμα

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που ξεκινούν στις 6 και 7 Ιουνίου, για τα Γενικά και τα Επαγγελματικά Λύκεια. 

Οι εξετάσεις ξεκινούν την Πέμπτη 6 Ιουνίου με Νέα Ελληνικά για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, ενώ την επομένη, Παρασκευή 7 Ιουνίου εξετάζονται στο ίδιο

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με μια διαφορά που φτάνει στο 9% στην πρόθεση ψήφου και ανεβαίνει στις 10 ποσοστιαίες μονάδες με αναγωγή, όπως αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Η δημοσκόπηση, δείχνει πεντακομματική Βουλή, ενώ οι πολίτες απαντούν ότι κριτήρια για

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 29/3




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Οι Κερασιές θα ανθίσουν και φέτος στην Έδεσσα & την Ορεινή Πέλλα



Η ανθοφορία της Κερασιάς ξεκίνησε. Ένα ανθισμένο ποτάμι στην πατρίδα του Ελληνικού Κερασιού ξεκινά από τον κάμπο της Έδεσσας όπου ύμνησε ο Μενέλαος Λουντέμης ως «το σκαλοπάτι όπου πατά ο Θεός για να ανέβει στον ουρανό». Το ποτάμι με τα λευκά λουλούδια Κερασιάς ανεβαίνει τις πλαγιές του Καιμάκτσαλάν μέσα στο επόμενο μήνα.

Τα προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου του δέρματος (φωτο)



των Aλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D., Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος,  medlabnews.gr

Όπως πολλά είδη καρκίνου, ο καρκίνος του δέρματος – το μελάνωμα, ο βασικοκυτταρικός καρκίνος και το καρκίνωμα των πλακωδών κυττάρων – ξεκινάει με την μορφή προκαρκινικής αλλοίωσης. 

Θ.Θεοδωρίδης: «Η ενασχόληση με τον Δήμο Πέλλας είναι μια υπόθεση που χρειάζεται όραμα, σχεδιασμό και πρόγραμμα»



Με τις επισκέψεις σε Παλιό Μυλότοπο στις 18:30 και Αξό στις 19:30 κλείνει σήμερα ο τρίτος κύκλος των επαφών του υπ. Δημάρχου Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη με κατοίκους των Κοινοτήτων του Δήμου Πέλλας.  
Οι επισκέψεις των μελών και υποψηφίων Συμβούλων του συνδυασμού «ΠΕΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», τις προηγούμενες ημέρες, με επικεφαλής τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη σε Λεπτοκαρυά, Δαμιανό, Μεσιανό, Αραβησσός και Νέο Μυλότοπο και οι συναντήσεις με τους κατοίκους, κατέδειξαν τα αυτονόητα:

Συλλυπητήριο μήνυμα Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών για τον θάνατο του Χρήστου Φακυρούδη

Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγωνιστή της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, συμπολίτη μας, και μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού, Χρήστου Φακυρούδη.

Ο Δήμος Σκύδρας συμμετέχει στην «Ώρα της Γης» - Μήνυμα της Δημάρχου Κατερίνας Ιγνατιάδου



Η προστασία της φύσης, το υγιεινό και καθαρό περιβάλλον και εν τέλει η προστασία της ίδιας της ζωής είναι μια επιτακτική και καθημερινή μας υποχρέωση κι ανάγκη, διότι τα περιθώρια για τη διαφύλαξη και τη διάσωση τους έχουν, πλέον, εξαντληθεί.
Ποικίλες περιβαλλοντικές δράσεις και συνέργειας, σ΄όλα τα επίπεδα,  ενεργοποιούνται στον αγώνα της ευαισθητοποίησης και της υποχρέωσης όλων μας για να αντιστρέψουμε, κατά το δυνατόν, τη δυσμενή αυτή κατάσταση.

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα "Πρόληψη... ο καλύτερος σύμμαχός σας" στα Γιαννιτσά


Αποζημίωση-μαμούθ πληρώνει η Bayer σε 70χρονο για το καρκινογόνο Roundup

Το σώμα ενόρκων δικαστηρίου του Σαν Φρανσίσκο επέβαλε στην Bayer να καταβάλει πάνω από 80 εκατομμύρια δολάρια σε έναν εβδομηντάρη που κατήγγειλε ότι η χρήση ενός ζιζανιοκτόνου βασισμένου στη γλυφοσάτη, του εμπορικά πολύ επιτυχημένου Roundup, ήταν η αιτία του καρκίνου από τον οποίο πάσχει• η γερμανική εταιρεία-κολοσσός των χημικών και των φαρμάκων

Πρόσκληση για την παρουσίαση των θέσεων και των υποψηφίων της Δημ.Παράταξης «ΠΕΛΛΑ-ΜΑΖΙ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ» ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΑΜΚΟΣ



Στις δημοτικές εκλογές της 26ης  Μαΐου 2019 επιλέγουμε την διοίκηση του Δήμου Πέλλας που με ουσιαστική  και αποτελεσματική δουλειά θα οδηγήσει τον τόπο μας σε ακόμα καλύτερες μέρες.

Α' κατοικία: Παγίδες στο σχέδιο -Μένουν εκτός 40.000 δανειολήπτες

Το αρχικό σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας εκτιμάται ότι θα κάλυπτε 180.000 με 200.000 «κόκκινους» δανειολήπτες, ωστόσο το «κούρεμα» στα περιουσιακά κριτήρια και η συμπίεση στους όρους υπαγωγής των επιχειρηματικών δανείων, στενεύουν την περίμετρο προστασίας κατά περίπου 40.000 δανειολήπτες.

Γ.Καρασμάνης: «Έργο εθνικής προτεραιότητας για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο άξονας Έδεσσας-Γιαννιτσών-Χαλκηδόνας»!



Ως έργο εθνικής προτεραιότητας, χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και την κατασκευή του οδικού άξονα Έδεσσας-Γιαννιτσών-Χαλκηδόνας, στην παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τις υποδομές. Είναι ενδεικτικό ότι στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, από τους τέσσερις οδικούς άξονες που ¨σπάνε¨ την απομόνωση από τα κύρια εθνικά δίκτυα, οι δύο αφορούν στην Μακεδονία και ένας εξ αυτών είναι ο δικός μας, αυτός της Έδεσσας –Γιαννιτσών – Χαλκηδόνας!

Παρουσίαση νέου σήματος και 100 υποψηφίων περιφ.συμβούλων από τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Οι πρώτοι 5 που ανακοίνωσε στην Πέλλα



Το νέο σήμα και 100 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» παρουσίασε σήμερα στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του συνδυασμού Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στην παρουσίαση οι εκπρόσωποι του Τύπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους 100 υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους από όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, των οποίων τα ονόματα ανακοινώθηκαν. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και οι υπόλοιποι 9 υποψήφιοι, που θα συμπληρώσουν το συνδυασμό της παράταξης «Αλληλεγγύη», για τις εκλογές του Μαΐου 2019.

Την Κυριακή η ετήσια συναυλία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών



H ετήσια συναυλία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 8.00 μ.μ., στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, με τη συμμετοχή σπουδαστών και καθηγητών του.
Να σημειωθεί ότι για μία ακόμη χρονιά ο χαρακτήρας της εκδήλωσης θα είναι  φιλανθρωπικός.

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,9% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

Στο 6,9% διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας από το ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του OPEN.
Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 26,6%

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 28/3



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Κράμπες: Τι να φάτε για να... σας περάσουν

Η καταπόνηση των μυών από την ενδεχόμενη αυξημένη σωματική άσκηση, η αφυδάτωση ιδίως κατά τις μέρες με αυξημένη θερμοκρασία, ή απλά μια “άβολη” στάση σώματος για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο, μπορεί να οδηγήσουν σε μυϊκές κράμπες.

Παιδόφιλος στην Αττική συλλαμβάνεται εδώ και 20 χρόνια έξω από σχολεία, αλλά παραμένει ελεύθερος


Στο φως της δημοσιότητας έρχεται η υπόθεση για έναν παιδόφιλο στην Αττική, ο οποίος επί 20 χρόνια συλλαμβάνεται ενώ παραμονεύει έξω από σχολεία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Εθνος», συλλαμβάνεται κάθε χρόνο, εδώ και 20 χρόνια για το ίδιο αδίκημα.
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο άντρας πηγαίνει µε το αυτοκίνητό του έξω από σχολεία,

Κομφούζιο με το δώρο Πάσχα...

Σε προεκλογικά παιχνίδια με το δώρο Πάσχα επιδίδεται η κυβέρνηση αφήνοντας να διαρρεύσουν συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες πληροφορίες περί πιθανής επικείμενης καταβολής του. Χθες όμως, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την...

επιδιωκόμενη συμφωνία με τους θεσμούς αναφορικά με το νέο πλαίσιο προστασίας

Υποχρεωτικά κόφτης ταχύτητας σε όλα τα αυτοκίνητα από το 2022!

Μια μεγάλη αλλαγή έρχεται από το 2022 για όλα τα αυτοκίνητα με στόχο την αποφυγή θανατηφόρων ατυχημάτων.Οι καινούργιες συνθήκες που επικρατούν στο ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο και οι τάσεις που παρατηρούνται στους οδηγούς όταν βρίσκονται στο αυτοκίνητο τους, είναι αντικείμενο μελέτης των ειδικών κέντρων πρόληψης ατυχημάτων και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο Λίβυος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής βρέφους


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 23χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής βρέφους την προηγούμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.
Ο νεαρός αλλοδαπός, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του σε τακτικό ανακριτή. Κατηγορείται ότι μαζί με συνεργό του επιχείρησαν να αρπάξουν βρέφος από την αγκαλιά της 32χρονης μητέρας του και να ληστέψουν την 46χρονη θεία της πρώτης, πριν από

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής του Τάκη Γκόντη στην Έδεσσα


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 100 χρόνων του Φ.Σ. Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης της νέας ποιητικής συλλογής του συντοπίτη ποιητή - συγγραφέα Τάκη Γκόντη. Η ποιητική συλλογή «Διαλείπον Εκκρεμές» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαρβιηλίδης.
Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00, στο Παρθεναγγείο (Βαρόσι, Έδεσσα)

Nέες προκλήσεις Ερντογάν.Η Αγιά Σοφιά μετά τις εκλογές θα γίνει τζαμί!

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σε συγκέντρωση οπαδών του από την Τραπεζούντα ξεκαθάρισε πως μετά τις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου η Αγιά Σοφιά θα αποκαλείται ως τζαμί και θα πάψει να είναι μουσείο και θα γίνει τζαμί.

5η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορωδιών στα Γιαννιτσά


Η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠΑ του Δήμου Πέλλας, διοργανώνει την 5η Συνάντηση Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρα 19.30' στην Κεντρική Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στα Γιαννιτσά.  Παράκληση όπως τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.
Συμμετέχουν: