Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Γαρίφαλο (ή γαρύφαλλο), για τον πονόδοντο, την κακοσμία, τη δυσπεψία, την υπέρταση και κατά του καρκίνου


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Το γαρύφαλλο ή γαρίφαλο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας, αλλά και με εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία! 
Και φυσικά στις γιορτές τα γαργαλιστικά αρώματα και μυρωδιές από παραδοσιακά γλυκά και φαγητά, ανάμεσα στα αρώματα που συνοδεύουν τον μπακλαβά ή τα μελομακάρονα, ξεχωρίζει το έντονο, πικάντικο γαρίφαλο!

Έκανε το εννιά στα εννιά ο Γ.Α.Σ. Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών και εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλό του με επικράτηση επί του ΑΟ ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ Ν. Σάντας


Με εντός έδρας νίκη συνέχισε για το πρωτάθλημα Παίδων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. το τμήμα του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών την Κυριακή 31/03/2019, στο κλειστό Γυμναστήριο Γιαννιτσών, κερδίζοντας την ομάδα του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ Ν. Σάντας με σκορ 75-39 εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον όμιλό του και ταυτόχρονα την πρόκρισή του στην επόμενη φάση.

«Οι Νέοι συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019»


Μια ημερίδα ενημέρωσης για τους νέους από το 2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών

Το  2ο ΓΕΛ Γιαννιτσών –«Άννα Κομνηνή» διοργάνωσε στις 4 Απριλίου 2019 ημερίδα με θέμα: « Οι Νέοι συμμετέχουν  στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2019» στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» σε συνεργασία με το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης- Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Γιαννιτσών: Μια υπέροχη μέρα στον… «Ωκεανό»!!!


Τα παιδιά και το προσωπιοκό του ΚΔΑΠ- μΕΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, την πρωτότυπη  Έκθεση Φυσικής Ιστορίας με τον τίτλο "Ωκεανός", που βρίσκεται στο Πλαγιάρι του Δήμου Πέλλας.
Εκεί, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί απόλαυσαν την εκπληκτικής ομορφιάς και σπανιότητας συλλογή οστράκων της Οικογένειας Χαλκιά- Δεμερτζή, μέσα από μια μοναδική ξενάγηση της ιδιοκτήτριας της έκθεσης, κας Μαρίας.

Ετήσια Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών


Το Σάββατο 13 Μαρτίου και ώρα 8:00 μμ θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη  ετήσια συναυλία του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών στο Πνευματικό Κέντρο  Γιαννιτσών.
Τα μουσικά σύνολα των μαθητών και των μαθητριών του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών ερμηνεύουν μουσικές συνθέσεις που επιμελήθηκαν και διασκεύασαν οι καθηγητές Μουσικής του Σχολείου. Το πρόγραμμα αποτελεί  ένα ευχάριστο μουσικό ταξίδι με έργα από τη Βυζαντινή υμνογραφία μας, ακούσματα από την ελληνική παραδοσιακή μας μουσική και επιλογές από  αντιπροσωπευτικές δημιουργίες ελλήνων και ξένων συνθετών.

Συμμετοχή – Κάλεσμα Δήμου Σκύδρας στην περιβαλλοντική δράση «Let’s do it Greece! – Let’s do it Skydra!


Η μεγάλη, πλέον, οικογένεια της περιβαλλοντικής, εθελοντικής δράσης «Lets do it Greece», στην οποία ανήκει και ο Δήμος Σκύδρας, συγκεντρώνεται και φέτος την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.
Την ημέρα αυτή, με την προτροπή και την ενθάρρυνση «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις» συμμετέχουμε  στη μεγαλύτερη πανελλαδική εθελοντική σύμπραξη για να γίνει η χώρα και ο τόπος μας πιο καθαρός, πιο όμορφος, πιο ελκυστικός.

Μαθητές από τα Γιαννιτσά έγιναν ''ευρωβουλευτές'' στο Στρασβούργο (ΦΩΤΟ)


Τα θέματα που απασχολούν την νεολαία και η προοπτική της επαγγελματικής τους εξέλιξης, εντός της ΕΕ, κυριάρχησαν στις επαφές τους. 

Έγιναν πρέσβεις της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, εκπροσώπησαν τη χώρα μας ανάμεσα σε δεκάδες σχολεία από ολόκληρη την Ευρώπη. Είκοσι Μακεδόνες μαθητές και μαθήτριες του 1ου λυκείου Γιαννιτσών ταξίδεψαν μέχρι το Στρασβούργο και κάθισαν στα έδρανα των ευρωβουλευτών, συζήτησαν για θέματα που τους απασχολούν και προσπάθησαν να προτείνουν λύσεις για ένα αύριο όπως το οραματίζονται.

Γ.Καρασμάνης: «Σε πλήρη διάλυση το Συνταξιοδοτικό Σύστημα της χώρας»!


Το απόλυτο χάος και μια εικόνα πλήρους διάλυσης, είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Συνταξιοδοτικό μας Σύστημα.
Είναι ένας χρόνος τώρα που το συνταξιοδοτικό έργο του Δημοσίου, μεταφέρθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στον ΕΦΚΑ, όπου και δημιουργήθηκε μια Διεύθυνση με τέσσερα τμήματα για τη χορήγηση των συντάξεων του δημόσιου τομέα.

Διακοπή ρεύματος αύριο Κυριακή 7/4 στα Γιαννιτσά. Δείτε σε ποιες περιοχές


Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Κυριακή 7 Απριλίου από ώρα 7:30πμ μέχρι 10:00πμ, λόγω εργασιών κατασκευής στην πόλη των Γιαννιτσών και συγκεκριμένα σε τμήματα των οδών:

Η εκδήλωση της 5ης Συνάντησης Παραδοσιακών Χορωδιών στην PELLA TV


Την εκδήλωση της 5ης Συνάντησης Χορωδιών Παραδοσιακής Μουσικής θα προβάλλει η Pella tv αύριο 6-4-2019 και ώρα 19.00', που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών και διοργανώθηκε από την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Αλληλεγγύης του Δήμου Πέλλας και συμμετείχαν:

Κατάληψη από πρόσφυγες στον Σταθμό Λαρίσης - Σκηνές Ειδομένης και συγκρούσεις στα Διαβατά


Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν καταλάβει τον σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης, ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια - Φωτιές και χημικά στα Διαβατά  -  Πρόσφυγες προσπαθούν να φτάσουν στον καταυλισμό μέσα από χωράφια και ρέματα

Στο απροχώρητο έχει φτάσει όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση με το προσφυγικό από το πρωί σε Διαβατά και Αθήνα.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 6/4


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 6 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Λουκά του Ιατρού- Ομιλία Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου στο Αμύνταιο.



ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

18:00 μ.μ.  Υποδοχή Ιερού Λειψάνου έμπροσθεν του Ιερού Ναού – Δέησις.

18:30 μ.μ.  Ομιλία με θέμα: 
                 «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΣ & ΓΙΑΤΡΟΣ»

από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριο.

Τι είναι ο προδιαβήτης; Ποιοι κινδυνεύουν; Mπορεί να προληφθεί και θεραπευτεί;



του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Η παχυσαρκία και ο Σακχαρώδης Διαβήτης αποτελούν τη σύγχρονη παγκόσμια πανδημία, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.


Μόνο στις Η.Π.Α ο αριθμός των ατόμων με διαβήτη ανέρχεται σε 21,1 εκατομμύρια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά περίπου 3 εκατομμύρια τα δύο τελευταία χρόνια ενώ, τουλάχιστον το 25% των ατόμων με διαβήτη στις Η.Π.Α, δεν γνωρίζουν ότι έχουν ΣΔ.

Παραχώρηση κτηρίου των Καλυβίων, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Δήμο Σκύδρας



Υπογράφτηκε στα Γιαννιτσά , την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, το πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής ακινήτου. που βρίσκεται στην Κοινότητα Καλυβίων, κυριότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  μεταξύ του εκπροσώπου του Υπουργείου Στέφανου  Πούλιου Προϊσταμένου Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Νομού Πέλλας  και της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου.

Ευφυής γεωργία και γραφείο του αγρότη στις άμεσες προτεραιότητες μας



H Νέα Πρόταση Πολιτών θεωρεί ως προμετωπίδα της αγροτικής οικονομίας του Δήμου Έδεσσας την καλλιέργεια του κερασιού.  Κατά το παρελθόν έγιναν πολλά λάθη και πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση για τους αγρότες με τους αγρότες παρόντες, ώστε στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027 να μπορεί να σταθεί  και να αναπτυχθεί η αγροτική μας οικονομία.  Πως όμως ο Δήμος μπορεί να σταθεί αρωγός στο πλευρό των αγροτών; Έχουμε σωστή αγροτική οδοποιία;

Γιάννης Σηφάκης Ετοιμάζεται πρόταση για υποβολή στο CEF της μελέτης του προαστιακού μέσω Γιαννιτσών



Η αξιολόγηση των αιτήσεων από το CEF ( που είναι ανταγωνιστικές) θα γίνει ως τον Σεπτέμβριο 2019. 
Ο ΟΣΕ θα αποστείλει στο Υπουργείο Υποδομών και στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σήμερα Πέμπτη 4 Απριλίου τα απαιτούμενα έγγραφα για  την υποβολή πρότασης ( μετά από επεξεργασία της από το Υπουργείο Οικονομίας) για ένταξη της μελέτης του έργου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταφορών ( CEF) με προϋπολογισμό 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Θ.Θεοθωρίδης: «Όλοι εμείς στο συνδυασμό ΠΕΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ έχουμε ρεαλιστικό σχέδιο και όραμα για το Δήμο μας»



Με τη «γλώσσα της αλήθειας», για την κατάσταση που βιώνουν οι Κοινότητες του Δήμου Πέλλας, βρέθηκε κοντά τις προηγούμενες μέρες με τους κατοίκους της Λάκκας, του Πλαγιαρίου, του Δροσερού, των Γαλατάδων, του Αχλαδοχωρίου, του Γυψοχωρίου, του Τριφυλλιού και του Παλαιφύτου, ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, δεν έμειναν απλά στις διαπιστώσεις ούτε υποσχέθηκαν τα πάντα, μοιράζοντας ανεξόφλητα γραμμάτια.

Απάντηση Γρηγόρη Στάμκου σε Στάθη Καστερίδη: «Άρχισε η προεκλογική ψευδολογία!»


Η ελπίδα μας ότι γινόμαστε πιο ώριμοι μέσα από τις δυσκολίες, και ως πρόσωπα και ως κοινωνία, φαίνεται ότι διαψεύδεται. Κι επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία θα απαντήσουμε στις ψευδολογίες του κ. Καστερίδη με την προσδοκία ότι θα τις αποφύγει στο μέλλον -και εκείνος και όσοι άλλοι έχουν την αντίστοιχη αντιπολιτευτική διάθεση.

Δημοσκόπηση MRB: Σαφές προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Ακόμα μια δημοσκόπηση δίνει μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, αλλά και τις ευρωεκλογές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού STAR, στην πρόθεση ψήφου για

Δεν θα προπληρώνουν οι ασφαλισμένοι δικαιούχοι τα γυαλιά οράσεως -Θα παίρνουν voucher 100 ευρώ


Παράταση του ισχύοντος καθεστώτος για την προμήθεια γυαλιών οράσεως και υπηρεσιών ειδικής αγωγής δίνεται με τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Επικρατείας.
Ειδικότερα, προβλέπεται οι δαπάνες που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν μέχρι 30 Ιουνίου 2019 , με ατομικά αιτήματα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, σχετικά με την χορήγηση οπτικών -γυαλιών οράσεως και την παροχή υπηρεσιών ειδικής αγωγής δύναται να

Νωρίτερα οι συντάξεις Μαΐου λόγω Πάσχα

Οι συντάξεις του Μαΐου θα καταβληθούν νωρίτερα στους συνταξιούχους, λόγω του Πάσχα, που φέτος πέφτει στις 28 Απριλίου.Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πληρωμές των συντάξεων του Μαΐου θα γίνουν τη Μεγάλη Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη.
Ειδικότερα:

Στάθης Καστερίδης: κ.Στάμκο, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί»



Ως στέλεχος της αυτοδιοίκησης πολλά χρόνια, δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστη την πρόσφατη επίσημη ομιλία του σημερινού δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου στην διάρκεια παρουσίασης των υποψηφίων του την περασμένη Κυριακή 31 Μαρτίου, η οποία ξεπέρασε και την πρωταπριλιά!!
Είναι λυπηρό αλήθεια για έναν δήμαρχο που βρίσκεται σχεδόν 9 χρόνια στο τιμόνι του μεγαλύτερου δήμου του νομού Πέλλας, να ρίχνει ευθύνες για την ανυπαρξία του, στους "λουφαδόρους", "αργόσχολους" και "κρατικοδίαιτους" άλλους, εκτός από τον ίδιο.

Σοβαρά επεισόδια με πρόσφυγες και ΜΑΤ στα Διαβατά - Ένας αστυνομικός τραυματίας

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της  Πέμπτης μεταξύ προσφύγων.και δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από τη δομή φιλοξενίας  στο  πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου»  των Διαβατών Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα προσφύγων προσπάθησε να περάσει προς τη Συμμαχική Οδό, η οποία είναι κλειστή, προκειμένου να υποδεχθούν άλλους πρόσφυγες που

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 5/4




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Έκθεση ζωγραφικής «Μια Περιφέρεια, πολλές ομορφιές», υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Πέλλα


Εγκαίνια: Παρασκευή 05 Απριλίου, ώρα 19:30, αίθ. Παρθεναγωγείου – Έδεσσα

            Σε μία υψηλού επιπέδου έκθεση ζωγραφικής με έργα του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας σας προσκαλεί η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.
            Η έκθεση, που πραγματοποιεί περιοδεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχει ως στόχο να παρουσιάσει το έργο και την προσπάθεια του Συλλόγου Ζωγράφων που αναδεικνύεται μέσα από καλαίσθητες απεικονίσεις, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας μας.

Γιάννης Σηφάκης: Εκδόθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για την λύση το πρόβλημα «ΑΘΗΝΑ»


Ο βουλευτής επισκέφθηκε τον Γενικό Διευθυντή Φορολογικής Διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Ευθύμιο Σαϊτη ζητώντας την έκδοση εντός των αμέσως επόμενων ημερών της εγκυκλίου προς τις ΔΟΥ για την εφαρμογή του Νόμου.
Ο λόγος που ζήτησε την επίσπευση στην αποστολή της εγκυκλίου είναι το γεγονός ότι έχει οριστεί δικάσιμος στις 17/04 για αρκετούς εμπλεκόμενους και είναι σκόπιμο να έχει

Προσκύνημα του ΚΑΠΗ Έδεσσας στο Μεσαίο Κιλκίς


Προσκύνημα στο Γυναικείο Μοναστήρι «Άξιον Εστί» στο Μεσαίο Κιλκίς έγινε την Παρασκευή 23 Μαρτίου από τα μέλη του ΚΑΠΗ Έδεσσας. Στον νεοαναγειρόμενο ναό που βρίσκεται η εφέστια εικόνα του Αγίου Όρους, όπου ψάλθηκε για πρώτη φορά ο αρχαγγελικός ύμνος το 980 μ.Χ,  με πολλή κατάνυξη παρακολούθησαν την ακολουθία των Χαιρετισμών της Παναγίας.

Εγκαυστικά Πορτρέτα: Ένα ενδιαφέρον Εργαστήρι στο Τμήμα Καλών Τεχνών Φλώρινας, από τον Εδεσσαίο καλλιτέχνη, Πάρι Χατζηγιάννη


Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τη «ΣΚΥ- ΔΡΑση για το βιβλίο 2019


Ο Απρίλης είναι ο μήνας που το βιβλίο, η ανάγνωση, η μελέτη έχουν την τιμητική τους.
Κι αυτό διότι η 2 Απριλίου κάθε έτους έχει ανακηρυχθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και η 23 Απριλίου έχει ανακηρυχθεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου και της Κατοχύρωσης των Πνευματικών Δικαιωμάτων.