Σάββατο 27 Απριλίου 2019

O θόρυβος σκοτώνει, προκαλεί κώφωση, βουητά, στρες, καρδιακά, αναπνευστικά προβλήματα


του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Η τελευταία Τετάρτη του Απριλίου έχει κηρυχθεί από το 1992 ως Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Θόρυβο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ακουστικής.


Θόρυβος είναι κάθε ανεπιθύμητος ήχος. Η έντασή του (ακουστότητα) μετράται σε ντεσιμπέλ (dB). Η κλίμακα των ντεσιμπέλ είναι λογαριθμική, επομένως η αύξηση της ηχοστάθμης κατά 3 dB αντιστοιχεί σε διπλασιασμό της έντασης του ήχου. 

Ασύλληπτο το πως εξαφάνιζε τα θύματά του ο μανιακός δολοφόνος της Κύπρου

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο 35χρονος καθ’ ομολογία serial killer Νίκος Μεταξάς, συνεχίζει να δίνει λεπτομέρειες στους ανακριτές της υπόθεσης, οι οποίοι σοκαρισμένοι τον ακούνε να περιγράφει φρικτές πτυχές της δολοφονικής του δράσης.

Πώς θα φτάσει σήμερα το Άγιο Φως σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, μετέβη σήμερα Μεγάλο Σάββατο, το πρωί, στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως. 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει με το κυβερνητικό αεροσκάφος μεταφέροντας

Το εύρος της ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα κρίνει και τις εθνικές κάλπες

Λιγότερο από μήνα πριν από τις ευρωεκλογές και τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Τσίπρας έχει καταφέρει να πείσει τους συνομιλητές του, εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινής γνώμης, ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν με την εξάντληση της τετραετίας, Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.

Γιάννης Σηφάκης: Εξεδόθη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για την εφαρμογή του Νόμου που επέλυσε το πρόβλημα 1200 απλών μελών της ΟΠ ΑΘΗΝΑ


Εξεδόθη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ προς τις ΔΟΥ για την εφαρμογή και του άρθρου 103 του Ν. 4605/19 που επέλυσε το μεγάλο πρόβλημα 1200 αγροτών απλών μελών της «ΟΠ ΑΘΗΝΑ»
Η ΔΟΥ ‘Έδεσσας θα προχωρήσει αμέσως τις διαδικασίες για την απαλλαγή των απλών μελών ( που δεν μετείχαν στο ΔΣ ) με περιορισμό της ευθύνης τους μόνο ως την εταιρική τους εισφορά.

Έρχεται παγκόσμια οικονομική κρίση και εμείς ασχολούμαστε με υπερπλεονάσματα και κάλπες

Όλα τα σημάδια από την παγκόσμια οικονομία παραπέμπουν στην προετοιμασία της επόμενης ύφεσης.
Φαινομενικά τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Μετά την έξοδο από την παγκόσμια ύφεση το 2009 βρισκόμαστε ως προς την παγκόσμια οικονομία στη δέκατη χρονιά ανάκαμψης, που σημαίνει τη μεγαλύτερης διάρκειας ανάκαμψη μετά από παγκόσμια ύφεση εδώ και 75 χρόνια.

Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας στο νοσοκομείο Γιαννιτσών


Το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών επισκέφθηκε σήμερα Μ. Πέμπτη ο Δήμαρχος Πέλλας και εκ νέου υποψήφιος κ. Γρηγόρης Στάμκος με υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς του συμβούλους. Αρχικά, ενημερώθηκαν από τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Αλέξανδρο Βουδρισλή για  την προμήθεια του αξονικού τομογράφου καθώς και για ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ευχαριστήριο του Α.Σ Γιαννιτσά στον κόσμο της ομάδας


Η διοίκηση,  το τεχνικό τημ και οι ποδοσφαιριστές, θέλουν από τα βάθη της καρδίας τους, να ευχαριστήσουν δημόσια, τους φιλάθλους της ομάδας μας,  για την συγκλονιστική τους παρουσία και συμπαράσταση, στον τελικό κυπέλλου.

Η τεράστια παρουσία τους, η αμέριστη συμπαράσταση τους, μας δίνουν χαρά και κουράγιο όλους εμάς της διοίκησης  του συλλόγου, για  να συνεχίσουμε πιο δυνατά και αποφασιστικά την επόμενη χρονιά, οριοθετώντας από τώρα υψηλότερους στόχους.

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: Τι γιορτάζουμε. Τα έθιμα. Γιατί στις 12.00 τα μεσάνυχτα;


Το Μεγάλο Σάββατο είναι η τελευταία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Μεγάλης Σαρακοστής.

Το Σάββατο, αφού συγκεντρώθηκαν οι αρχιερείς και οι φαρισαίοι στο Πόντιο Πιλάτο, τον παρακάλεσαν να ασφαλίσει τον τάφο του Ιησού για τρεις ημέρες διότι, καθώς έλεγαν, «έχουμε υποψία μήπως οι μαθητές Του, αφού κλέψουν την νύχτα το ενταφιασμένο Του σώμα κηρύξουν έπειτα στο λαό ως αληθινή την ανάσταση την οποία προείπε ο πλάνος εκείνος, όταν ακόμη ζούσε· και τότε θα είναι η τελευταία πλάνη χειρότερη της πρώτης».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Μ.Σάββατο 27/4


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο 27 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Ένταξη έργου ενεργειακής αναβάθμισης Κολυμβητηρίου Έδεσσας


Εντάχθηκε το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου Έδεσσας», στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενεργειακή αναβάθμιση Δημόσιων Κτηρίων – Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Γραφείο Τύπου Θ.Θεοδωρίδη για το debate των 5 υποψήφιων για τον Δήμο της Πέλλας


Από το γραφείο Τύπου του υποψηφίου δημάρχου Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου σχετικά με το Debate που διοργάνωσε η ομάδα νέων «Εν Έργω»:

“Μεγάλος κερδισμένος βγήκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης από το Debate ενόψει των  Δημοτικών Εκλογών που συμμετείχε μαζί με τους συνυποψήφιους του, κκ Ολυμπία Παπαδοπούλου, Ηλία Θεοδωρίδη, Στάθη Καστερίδη και Γρηγόρη Στάμκο.

Πόσο ωφέλιμα είναι τα αυγά; Πόσα επιτρέπεται να τρώμε; Η αλήθεια με την χοληστερίνη


του Aλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D., medlabnews.gr

Το αυγό μαζί με το γάλα αποτελούν τις μόνες πλήρεις φυσικές τροφές, δηλαδή περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια πλήρη και ισορροπημένη δίαιτα. Το αυγό είναι το δώρο της φύσης στη ζωή. Το ασπράδι του αυγού αποτελείται κατά 45% από πρωτεΐνες ανώτερες όλων των άλλων φυσικών τροφών, καθόσον περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό μας. Η κατανάλωση ενός αυγού ημερησίως συμβάλλει κατά 11% στην αναγκαία ημερήσια κατανάλωση πρωτεϊνών του ανθρώπου.

Έργο προϋπολογισμού 245.000 ευρώ για τη διαγράμμιση και την αντικατάσταση στοιχείων ασφαλείας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο


Ξεκινά η υλοποίηση του έργου «Διαγράμμιση και αντικατάσταση στοιχείων ασφαλείας εθνικού και επαρχιακού δικτύου Π.Ε. Πέλλας 2018".

«Βάζουμε σε τροχιά υλοποίησης ακόμη ένα σημαντικό έργο, μια παρέμβαση που θα γίνει σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας μας για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης.

Τα πρώτα 16 ψηφοδέλτια Κομμάτων για τις Ευρωεκλογές

Τα ψηφοδέλτια 16 κομμάτων για τις ευρωεκλογές. Το μεγαλύτερο, μακροβιότερο και εγκυρότερο εκλογικό – πολιτικό site, το eklogika.gr, στη μάχη της ενημέρωσης υποψηφίων και ψηφοφόρων για τις πλέον κρίσιμες ευρωεκλογές από συστάσεως της Ε.Ε. Η παρουσίαση συνεχίζεται. Σήμερα:

34α Ζωοδόχεια Ευξείνου Λέσχης Γιαννιτσών


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου λέσχης Γιαννιτσών , όπως κάθε χρόνο τιμά την εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας μας , της Ζωοδόχου Πηγής έτσι και φέτος καλεί όλους τους φίλους και όλες τις φίλες , να μας τιμήσουν με την παρουσία τους , στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις του συλλόγου μας στα 34α Ζωοδόχεια 2019 στην πλατεία της Νέας Τραπεζούντας ( Τσαλί) .

Ευχές Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου


Ευχές και συμβουλές για το Πάσχα από το Τμήμα Τροχαίας Πέλλας




Πάνω από δύο δισ. οι απλήρωτοι φόροι το πρώτο δίμηνο του 2019

Στα 104,652 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Φεβρουάριο του 2019 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο έναντι 104,694 δισ.ευρώ τον προηγούμενο μήνα Ιανουάριο.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ταφικό έθιμο στο Μεσιανό του δήμου Πέλλας


Το «ταφικό έθιμο» διοργανώνει την Δευτέρα του Πάσχα, 29 Απρίλιου, ώρα: 10.30 π.μ., στα κοιμητήρια Μεσιανού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Μεσιανού, σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας. Είναι σεβασμός στη μνήμη των νεκρών, στις δοξασίες αλλά και στην πραγματικότητα της παράδοσής μας.

Ευχές Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη


Εκδήλωση-Ημερίδα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας οργανώνει εκδήλωση-ημερίδα με θέμα:

Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ:
Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ

η οποία θα λάβει χώρα την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Έδεσσας, στις 11:30.

Ευχές υποψήφιου Δημάρχου Πέλλας Στάθη Καστερίδη


Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Χοροθεατρική Παράσταση του ΕΟΓ Πέλλας


Μια απίστευτη υπερπαραγωγή είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Κυριακή (14.4.2019) όσοι παρευρέθηκαν στην παράσταση με τίτλο «Στη γη των Πατέρων μας», ένα χοροθεατρικό οδοιπορικό αφιέρωμα στις Αλησμόνητες Πατρίδες. Υπερθέαμα για τα ελληνικά δεδομένα που διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών «Η Πέλλα», στο Πνευματικό Κέντρο των Γιαννιτσών, πραγματικά αναδείχτηκε η δουλειά του Ομίλου που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια κάτω από την επίβλεψη, των χοροδιδασκάλων, της υπεύθυνης των Θεατρικών τμημάτων, του  Δ.Σ και προσωπικά του Προέδρου κ. Γιώργου Δόντσιου.

Φρίκη δίχως τέλος στην Κύπρο: Παραδέχτηκε ακόμα δύο φόνους ο serial killer – Επτά τα θύματα

Δεν έχουν τέλος οι φρικιαστικές αποκαλύψεις για την δολοφονική δράση του 35χρονου serial killer στην Κύπρο, ο οποίος φέρεται να παραδέχτηκε ακόμα δύο φόνους, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στα επτά θύματα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν όλα τα κυπριακά ΜΜΕ, ο «Ορέστης» χθες

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Μ.Παρασκευή 26/4




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας