Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση προσπάθησε να εξαγοράσει τους συνταξιούχους λίγο πριν τις εκλογές

Καταγγείλλαμε τον χρόνο στον οποιο χορηγήθηκε το συγκεκριμένο επίδομα. Πρώτη φορά ένα επίδομα χορηγείται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές. Η κυβέρνηση είδε ότι δεν τα πάει καλά στις εκλογικές της επιδόσεις και επιχείρησε να εξαγοράσει κάποιους συνταξιούχους δίνοντας ένα επίδομα το οποίο είναι απαραίτητο δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο

«Κύμα» κατασχέσεων από την εφορία – Πώς μπορείτε να σώσετε τον λογαριασμό σας

Στα… τεφτέρια της εφορίας βρίσκονται χιλιάδες φορολογούμενοι. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε τη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τα οποία ξεπέρασαν τα 2,5 δισ. ευρώ τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη ιδιωτών προς την εφορία το πρώτο τρίμηνο του έτους, με τον ρυθμό δημιουργίας νέων εκκρεμών υποχρεώσεων.

Αλαλούμ με τον ΦΠΑ -Λίγες ώρες πριν αλλάξουν οι τιμές


Τελικά μείωση του ΦΠΑ χωρίς παρατράγουδα δεν γίνεται κι έτσι, δύο ημέρες πριν αναπροσαρμοστούν οι τιμές σε χιλιάδες τυποποιημένα και φρέσκα τρόφιμα, το αλαλούμ που αποτυπώνεται στη σχετική εγκύκλιο είναι απίστευτο.Θέλεις γάλα; Ο ΦΠΑ ήταν και παραμένει 13%. Μήπως θέλεις γάλα σόγιας ή γάλα καρύδας; Λυπούμαστε, αλλά ο ΦΠΑ είναι 24%. Και δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις.

«Ληστεία» στα ATM από τον ΣΥΡΙΖΑ: Απίστευτη κοροϊδία με τη 13η σύνταξη


Συνεχίζεται η κοροϊδία από την καταρρέουσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ψυχρολουσία περίμενε τους συνταξιούχους στα ΑΤΜ.
Κουτσουρεμένα και σημαντικά μικρότερα απ' ό,τι είχαν υπολογίσει είναι τα ποσά της λεγόμενης 13ης σύνταξης που άρχισαν ήδη να πιστώνονται στους λογαριασμούς.
Συγκεκριμένα τα ποσά που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ως παροχή ήταν τελικά μεικτές

Από τη Δευτέρα η μείωση στον ΦΠΑ - Ποια προϊόντα πάνε στο 13%

Η εγκύκλιος με τα είδη διατροφής και τις υπηρεσίες εστίασης που μετατάσσονται από τη Δευτέρα στον μειωμένο συντελεστή 13% από το 24% υπογράφηκε από τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (AΑΔΕ).Με βάση την εγκύκλιο οι επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων και παροχής υπηρεσιών εστίασης θα πρέπει να προσαρμόσουν τους τιμοκαταλόγους τους και τις φορολογικές ταμειακές μηχανές τους προκειμένου από τη

Βρέθηκε η μητέρα με το βρέφος που εξαφανίστηκαν από τα Γιαννιτσά


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με νεότερη ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι βρέθηκε η Παναγιώτα Πάλλιου 31 ετών μαζί με την κόρη της Ιωάννα Ντίνκε, 6 μηνών, οι οποίες είχαν εξαφανιστεί στις 15/5/2019 από την περιοχή των Γιαννιτσών.

Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

"Η μπάντα...": Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Ν. Ασλανίδη για τη Γενοκτονία, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών


Δευτέρα 20 Μαϊου, στις 7.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Το ντοκιμαντέρ «Η μπάντα», του συντοπίτη μας Γιαννιτσιώτη δημοσιογράφου-ερευνητή Νίκου Ασλανίδη, που απέσπασε δυο βραβεία στο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 20 Μαϊου, στις 7.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. 

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 18/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 18 Μαΐου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Γιαννιτσά: Εξαφανίστηκε 31χρονη μητέρα με τo βρέφος της. Μπορείτε να βοηθήσετε;


Στις 15/5/2019 και ώρα 12:00, εξαφανίστηκε από το σπίτι της στα Γιαννιτσά, η Πάλλιου Παναγιώτα 31 ετών μαζί με την κόρη της Ντίνκε Ιωάννα, 6 μηνών. Η Πάλλιου Παναγιώτα έχει καστανά μαλλιά και μάτια, ύψος 1.68 μ. και βάρος 60 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο μπουφάν, γκρι μπλούζα, μαύρο παντελόνι και μαύρα

Ημερίδα ΕΠΑΛ Κρύας Βρύσης «Πρώτες Βοήθειες – Μάθημα Ζωής»


Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε  η ημερίδα με θέμα: “Πρώτες Βοήθειες – Μάθημα Ζωής ”, την οποία διοργάνωσε ο τομέας Υγείας και Πρόνοιας του σχολείου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Γιαννιτσών  και η οποία έλαβε χώρα σήμερα  14 Μαΐου 2019 στο Πνευματικό Κέντρο Κρύας Βρύσης , στο πλαίσιο εγκεκριμένου Σχεδίου Δράσης «Αγκαλιάζοντας την γνώση αλλιώς» του σχολείου μας .

Εορταστικές εκδηλώσεις Αγίου Κων/νου & Ελένης στο Δροσερό Πέλλας


Τι είναι η ταχύτητα καθίζησης ερυθρών (ΤΚΕ) και τι δείχνει η αύξησή της;


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Η ΤΚΕ σαν εργαστηριακή εξέταση συμπληρώνει 80 χρόνια «ζωής». Όπως λέει και το όνομά της, πρόκειται για την ταχύτητα με την οποία καθιζάνουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, όταν το δείγμα του αίματος τοποθετηθεί σε ειδικό σωλήνα.

Πρόγραμμα και υποψήφιοι του συνδυασμού «Δημοτική Επανίδρυση Πέλλας» του Ηλία Θεοδωρίδη


Η «Δημοτική Επανίδρυση Πέλλας» ένας αυθύπαρκτος, ανεξάρτητος, εναλλακτικός, ως προς τις υπάρχουσες υποψηφιότητες συνδυασμός ανανεωτικός ως προς τις ιδέες και νεωτερικός σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου Πέλλας, χαιρετίζει την στήριξη κάθε πολιτικής κίνησης, ή ομάδας πολιτών που εκφράζεται προς τον συνδυασμό μας.

Ύπουλο βρετανικό παιχνίδι με την κυπριακή ΑΟΖ

Επιμένει να χαρακτηρίζει την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ως «αμφισβητούμενης κυριαρχίας περιοχή» το βρετανικό Foreign Office και να καλεί την Τουρκία να μην προχωρήσει σε γεώτρηση, επαναλαμβάνοντας επί της ουσίας για δεύτερη φορά τη δήλωση του Βρετανού Υπουργού Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν.

Τουρνουά ποδοσφαίρου "Μαυροχαλυβίδεια" 2019


Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 στις 9:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί το 16ο  τουρνουά ποδοσφαίρου "Μαυροχαλυβίδεια" με την συμμετοχή 10 γειτονικών Δημοτικών σχολείων.
Το τουρνουά γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του σημαντικού δασκάλου Γ.Π.Μαυροχαλυβίδη που καταγόταν  από την Καππαδοκία .
Διοργανωτές  για του τουρνουά είναι  ο Δήμος Πέλλας, η  ΟΕΣΑΔ  Πέλλας και το Δημοτικό Σχολείο Αξού.

Γιάννης Σηφάκης στη Βουλή: Τεράστιας αναπτυξιακής σπουδαιότητας η συνοριακή σύνδεση της Πέλλας από τους Προμάχους


Σημαντικό ατόπημα και αδιανόητη παρασπονδία της ΝΔ η καταψήφιση της με αστείες δικαιολογίες

 Ξεκίνησε στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής η συζήτηση για τις συνοριακές συνδέσεις της Πέλλας από τους Προμάχους και της Φλώρινας από τις Πρέσπες.

Η ομιλία του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη ήταν η ακόλουθη:

Σήμερα μπαίνει στην Βουλή η κύρωση της υπογραφείσας συνοριακής σύνδεσης της Πέλλας από τους Προμάχους της Αλμωπίας προς την Βόρεια Μακεδονία.

Πως θα βγουν τα αποτελέσματα των εκλογών – Ολόκληρη η διαδικασία


Αναλυτική Εγκύκλιο με τα βήματα για τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών, των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών, εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο γενικός κανόνας είναι πως τα αποτελέσματα θα συγκεντρωθούν σε κάθε νομό από τις Περιφερειακές Ενότητες της έδρας του, θα μεταδοθούν στο ΥΠΕΣ και εν συνεχεία, το ΥΠΕΣ θα τα διοχετεύει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεόραση – ραδιόφωνο – τύπο - διαδίκτυο).

Πρωτιές για τον Όμιλο Σκακιστών Γιαννιτσών


Το ανοιχτό τουρνουά γρήγορου σκακιού «Υψηλάντεια 2019» της σειράς Grand - Prix 2018-2019 με διεθνή αξιολόγηση ELO πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 στην Νέα Τραπεζούντα Πιερίας.
Συμμετείχαν σκακιστές και σκακίστριες από όλη την περιοχή της Κ.Δ. Μακεδονίας. Στο τουρνουά υπήρχαν δύο κατηγορίες , η πρώτη άνω των δεκατριών ετών και η δεύτερη κάτω των δώδεκα ετών.

Αλματώδης αύξηση: Πάνω από 600 οι πληστειριασμοί αυτήν την εβδομάδα από τις τράπεζες


Aλματώδης άνοδος το προσεχές διάστημα για πλειστηριασμούς και πωλήσεις NPLs, μέσω των οποίων το στοκ των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα πρέπει να μειωθεί κατά 22,2 δις. ευρώ. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί – με τις ευλογίες της… Αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – αναμένεται από αυτή την εβδομάδα να δείξουν την τάση της γεωμετρικής προόδου τους, καθώς είναι προγραμματισμένοι να γίνουν πάνω από 600 έναντι

Ο Γιώργος Καρασμάνης αποδομεί στη Βουλή το κυβερνητικό πυροτέχνημα περί… ¨επιστροφής στην κανονικότητα¨!


«Φύλλο και φτερό» έκανε ο Γιώργος Καρασμάνης τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση λίγο πριν στηθούν οι κάλπες  για τις πρώτες εκλογές.
Μιλώντας χθες στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, ο πρώην Υπουργός αποδόμησε με στοιχεία την κυβερνητική προπαγάνδα περί ¨επιστροφής της στην κανονικότητα¨, και κατέδειξε ότι η τετραετία ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει τη χώρα μας πρωταθλήτρια στους φόρους και ουραγό της Ευρώπης σε επενδύσεις και ανάπτυξη…

Η κυβέρνηση καλύπτει την ασυδοσία των τραπεζών.3 ευρώ θα κοστίζει η ανάληψη χρήματος


Με μεθοδικά βήματα επιχειρείται η απόλυτη κατάργηση των μετρητών αφού θα ανεβάσουν σκοπίμως το κόστος συναλλαγών με αυτά ώστε όλοι να επιθυμούν την ηλεκτρονική φύση του χρήματος, δηλαδή να πληρώνουν με κάρτα ή μέσω e-banking.Όλα αυτά στο πλαίσιο της εξαφάνισης της μόνης πραγματικής ελευθερίας που απέμεινε στον άνθρωπο και είναι η πληρωμή με μετρητά ώστε να υπάρχει ανωνυμία στις καταναλωτικές προτιμήσεις του και να

Η Κρύα Βρύση τιμά την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με τ΄ αποκαλυπτήρια του μνημείου της !


     Ο Σύλλογός Ποντίων Κρύας Βρύσης ΄΄ Αλ. Υψηλάντης΄΄ έχει την ιστορική τιμή το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 και ώρα 7:30 μ.μ. να πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Γενοκτονίας των 353.000 Ελλήνων του Πόντου, με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από τις θηριωδίες του Μουσταφά Κεμάλ.

Απίστευτο: Μαθητές έκαναν ληστείες για να «νιώθουν σπουδαίοι στο σχολείο»

Την ποινή των αναμορφωτικών μέτρων επέβαλε το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης σε πέντε μαθητές λυκείου, που κατηγορούνται για σωρεία ληστειών σε χώρους της πανεπιστημιούπολης της Θεσσαλονίκης και στην παραλία της πόλης. Τρεις εξ αυτών είχαν οδηγηθεί μετά τη σύλληψή τους σε καταστήματα κράτησης ανηλίκων και πλέον με την απόφαση αφήνονται

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 17/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Πανελλήνια διάκριση σε μαθητικό διαγωνισμό για το Νηπιαγωγείο Παραλίμνης για την οδική ασφάλεια


Το νηπιαγωγείο Παραλίμνης συμμετείχε σε πανελλήνιο διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας – Οδικής Ασφάλειας Παντού και Πάντα όπου και κατάφερε να διακριθεί. Το νηπιαγωγείο συμμετείχε στον διαγωνισμό με το βίντεο: Πηγαίνω το πρωί με ασφάλεια στο σχολείο. 

Μελάνωμα σε νύχι, άκρες δακτύλων. Οι σκούρες γραμμές στα νύχια είναι αιμάτωμα ή καρκίνος;


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Οι ανεξήγητες αλλαγές στα νύχια μπορεί να είναι σημάδια διαφόρων τύπων καρκίνου.
Τα νύχια, είναι κεράτινες πλάκες οι οποίες καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα της ραχιαίας επιφάνειας της τελευταίας φάλαγγας των δακτύλων χεριών και ποδιών. Κάθε νύχι έχει τετράπλευρο περίπου σχήμα, με δύο επιφάνειες, την έξω και την έσω, καθώς και τέσσερα χείλη. 

Απαγορεύθηκε η ισλαμική μαντίλα στα πρωτοβάθμια σχολεία της Αυστρίας


Οι βουλευτές της Αυστρίας ενέκριναν χθες Τετάρτη σχέδιο νόμου που καταρτίστηκε από την κυβερνητική συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς και απαγορεύει στις μαθήτριες πρωτοβάθμιων σχολείων να φορούν την ισλαμική μαντίλα.
Σε μια προσπάθεια να προκαταβάλουν τις επικρίσεις για τη διάκριση σε βάρος των μουσουλμάνων, οι συγγραφείς του κειμένου αναφέρονται σε «κάθε ένδυμα επηρεασμένο από

Η Κύπρος απαντά στο "Νέο Αττίλα" με στρατιωτική συμφωνία με τη Γαλλία.


Η Λευκωσία κάνει ότι μπορεί για να απαντήσει στο νέο «Αττίλα» και την εισβολή του τουρκικού πλοίου γεωτρύπανου «Πορθητής» στην κυπριακή ΑΟΖ δεδομένου ότι οι στρατιωτικές της δυνατότητες είναι πάρα πολύ περιορισμένες (με ευθύνη βέβαια των ελληνικών και κυπριακών πολιτικών ηγεσιών που επί δεκαετίες πέταγαν... χαρταετό).
Η ικανοποίηση που έχουν Αθήνα και Λευκωσία από τις αυστηρές δηλώσεις, ΗΠΑ και ΕΕ

Κουκουλοφόροι έσπειραν τον πανικό σε προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ

Καταδρομική επίθεση στον προαύλιο χώρο του κτηρίου της Εθνικής Ασφαλιστικής επί της Λεωφόρου Συγγρού, όπου γινόταν εκδήλωση παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του βουλευτή της Νέας

Τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις- Ποσοστά, προβλέψεις και... άφθονη προπαγάνδα


Μόλις 10 ημέρες μας χωρίζουν από τις ευρωεκλογές και τα κομματικά επιτελεία δίνουν πλέον τη μάχη όχι μόνο μέσα από τις ανοιχτές συγκεντρώσεις και τις ομιλίες των δύο μονομάχων, αλλά και με τις διαρροές προς τον Τύπο για το τι «βγάζουν» οι κρυφές δημοσκοπήσεις.Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν στη διάθεσή τους κρυφές έρευνες, που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους δύο αρχηγούς για να διαμορφώνουν τον λόγο τους και τη

Απίστευτη αγριότητα – Ξυλοκόπησαν ηλικιωμένη για 30 ευρώ


Δύο άντρες ηλικίας 27 και 23 ετών συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης 14 Μαίου οι αρχές στο Αιτωλικό, για ένα έγκλημα που προβληματίζει με την αγριότητα του.
Οι δύο άντρες εισέβαλαν τα ξημερώματα εκείνης της Τρίτης 30 Απριλίο σε σπίτι σε μίας ηλικιωμένης στο Αιτωλικό και αφού την ξυλοκόπησαν, της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.

"Ψαλίδι" εως 35% στο προεκλογικό δώρο Τσίπρα.

Μεγάλο «ψαλίδι», που φτάνει και στο 35%, σε όλα τα ποσά της «13ης σύνταξης» αποκαλύπτουν τα τελικά στοιχεία από το αρχείο πληρωμών των 2,5 εκατ. συνταξιούχων που οριστικοποιήθηκε χθες, καθώς, εκτός από την εισφορά ασθένειας, μπαίνει φόρος ακόμη και σε όσους είναι κάτω από το αφορολόγητο όριο!

Κοροϊδία χωρίς τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ: Κλέβουν τη 13η σύνταξη από χιλιάδες μικροσυνταξιούχους


Δεν έχει τέλος η κοροϊδία από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, κλέβουν τη 13η σύνταξη την οποία δικαιούνται δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι.
Πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους με δύο ή περισσότερες κύριες συντάξεις, οι οποίοι θα λάβουν το ποσό της 13ης σύνταξης που αντιστοιχεί στο άθροισμα των μεικτών κύριων συντάξεών τους και όχι ολόκληρο το επίδομα που αντιστοιχεί σε

120 δόσεις: Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για τον ακατάσχετο λογαριασμό

Ολα τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν οι οφειλέτες για τις 120 δόσεις περιλαμβάνει η τροπολογία για το ακατάσχετο, που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας και Χρήστος Μαντάς και λίγο πριν ψηφιστεί η ρύθμιση. Η τροπολογία έγινε δεκτή από τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Δημοσκόπηση MARC: Προβάδισμα 8% της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές

Προηγείται η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση για τις ευρωεκλογές που διενεργήθηκε από την εταιρεία MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 8% στις ευρωεκλογές.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η δημοσκόπηση έγινε από τις 10 έως τις 14

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 16/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 16 Μαΐου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Το πολύ τσάι και ο πολύς καφές συνδέονται με τον καρκίνο του πνεύμονα

Η συχνή κατανάλωση καφέ ή τσαγιού -πάνω από δύο κούπες ημερησίως- σχετίζεται με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα, σύμφωνα με μια νέα διεθνή έρευνα. Ο κίνδυνος αφορά τόσο τους καπνιστές όσο και τους μη καπνιστές, καθώς επίσης όσους πίνουν καφέ με ή χωρίς καφεΐνη.

Ευρωεκλογές και τα τετελεσμένα της Συμφωνίας των Πρεσπών

Του πρέσβη επί τιμή Αλέξανδρου Π. Μαλλιά*
Με την Συμφωνία των Πρεσπών συμφωνήσαμε στη διατήρηση του προσβλητικού και επικίνδυνου Άρθρου 36 στο σημερινό Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Εξαιρείται ρητώς από την ενσωμάτωση της νέας ονομασίας «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Κάτω από τη βάση παίρνει το σύστημα Υγείας στην Ελλάδα -Πώς βαθμολογήθηκε


Στη 18η θέση, στην Ευρώπη των 28, βρίσκεται η Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας, ενώ διαπιστώνεται ότι η χώρα μας υστερεί σημαντικά σε αριθμό νοσηλευτών.Στην κατάταξη του δείκτη βιωσιμότητας FutureProofing Healthcare, με στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον ΟΟΣΑ και φορείς των κρατών- μελών της ΕΕ, η βαθμολογία της Ελλάδας είναι 50/100. Σημειώνεται ότι η μέση βαθμολογία στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι 55/100. Πιο αναλυτικά, η χώρα μας είναι στην 9η θέση της κατάταξης ως προς

Ποιοι συνταξιούχοι θα χάσουν τη «13η σύνταξη» παρ' ότι τη δικαιούνται


Kλέβουν” τη «13η σύνταξη» την οποία δικαιούνται δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι. Πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους με δύο ή περισσότερες κύριες συντάξεις, οι οποίοι θα λάβουν το ποσό της 13ης σύνταξης που αντιστοιχεί στο άθροισμα των μεικτών κύριων συντάξεών τους και όχι ολόκληρο το επίδομα που αντιστοιχεί σε κάθε κύρια σύνταξή τους. Η μεθόδευση της κυβέρνησης η οποία επιβεβαιώνεται και από την οριστική διάταξη

Διαρροή ασφαλείας στο WhatsApp - Τι πρέπει να κάνετε

Με μία και μόνη τηλεφωνική κλήση -και δη αναπάντητη- οι χάκερ εκπόρθησαν το «κάστρο» του WhatsApp, το οποίο θεωρούνταν σαν απόρθητο. Ωστόσο, η θωράκιση της δημοφιλούς πλατφόρμας επικοινωνίας με τους 1,5 δισ. χρήστες παγκοσμίως αποδείχθηκε ανεπαρκής. Το WhatsApp, το οποίο προτιμούν κατ' εξοχήν άνθρωποι που έχουν λόγους να ανησυχούν για την προστασία των πληροφοριών που ανταλλάσσουν (επιχειρηματίες,

Διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου


Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλα αξιοποίηση στοιχείων του Εθνικού

Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστά καλλυντικά - Δείτε τη λίστα


Των εταιρειών Seventeen και Lovie.
Σε άμεση ανάκληση παρτίδων γνωστού κραγιόν και μέικ απ προχωρά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). 
Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ αποφασίζει την ανάκληση των παρτίδων, των παρακάτω καλλυντικών προϊόντων για τους λόγους που αναφέρονται:

Με υπογραφή Αχτσιογλου ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την επταήμερη εργασία σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ ,ΕΦΚΑ και ΓΛΚ...

Μετά τη σύμβαση που έφερε  στο φως της δημοσιότητας ο Γιάννης Βρούτσης για την επταήμερη εργασία για τους υπαλλήλους του ΓΛΚ και του ΕΦΚΑ, μια νέα αποκάλυψη έκανε χθες στην Ολομέλεια ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. Πρόκειται για τη συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη με το προσωπικό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 15 Νοεμβρίου 2018 για την περίοδο 2018-2020.«Τι λέει αυτή η σύμβαση λέει διευθέτηση χρόνου εργασίας μηχανοδηγών. Οι μηχανοδηγοί δύνανται να εργαστούν πέραν του

Τραγωδία στην Κέρκυρα: 15χρονη μαθήτρια έβαλε τέλος στη ζωή της

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κέρκυρας από την είδηση θανάτου μαθήτριας 15 μόλις ετών, η οποία βρέθηκε απαγχονισμένη στην περιοχή Κομμένο.Όπως όλα δείχνουν η ανήλικη κοπέλα έβαλε τέλος στη ζωή της ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δίπλα της βρέθηκε ένα τετράδιο με σημειώσεις που εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.

Ξέχασε το απόρρητο πρωθυπουργικό κινητό στο αεροσκάφος ο Τσίπρας!


Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είναι αφηρημένος τελευταία. Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των ευρωβουλευτών ξέχασε να προαναγγείλει την Ελενα Κουντουρά. Μόλις πρόσφατα, ξέχασε και τα δύο κινητά του στο αεροπλάνο.Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός πέταξε μέχρι τα Ιωάννινα το Σαββατοκύριακο για περιοδεία στην Ηπειρο με το αεροπλάνο της γραμμής.Σύμφωνα με δημοσιεύματα (τοπικά σάιτ, Ελεύθερος Τύπος,

Ψυχρολουσία για ΣΥΡΙΖΑ.Έδωσε "χρίσματα" σε υποψήφιους Δημάρχους κι εκείνοι τα...επιστρέφουν.

Σε... κύμα εξελίσσεται η κίνηση υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών να αρνηθούν την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η σχετική λίστα, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου, εξελίχθηκε σε «μπούμερανγκ», καθώς άμεσα ήρθαν οι πρώτες διαψεύσεις υποψηφίων, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να ταυτιστούν με το κυβερνών κόμμα. 

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Τετάρτη 15/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας