Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

θεατρική Παράσταση Συλλόγου Καρκινοπαθών


Στο Θέατρο υπάρχει μια αρχή.

   Το Θέατρο αν και Τέχνη εφήμερη, είναι και Τέχνη επίκαιρη.

   Είναι μια συνομιλία. Είναι μια συνδιάλεξη των καλλιτεχνών με τους θεατές. Όταν υπάρχουν δύσκολες εποχές, το θέατρο αφήνει τα κλασικά έργα του και καλείται να αντιμετωπίσει το παρόν. Αυτός είναι και ένα λόγος που  είναι η πιο ζωντανή τέχνη. Απαντάει στην ανάγκη του κοινού εκείνη την ώρα, τη δεδομένη χρονική συγκυρία. 

Καρκίνος ήπατος συκώτι, με ίκτερο, πόνο δεξιά πάνω στην κοιλιά, απώλεια βάρους, κόπωση

του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr


Ο καρκίνος του ήπατος είναι μία πολύ επιθετική μορφή καρκίνου. Ο καρκίνος του ήπατος είναι ο πέμπτος πιο συχνός καρκίνος στους άντρες και ο έβδομος κατά σειρά στις γυναίκες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προκαλεί περίπου 600.000 θανάτους ετησίως αποτελώντας την τρίτη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως.  Αύξηση παρουσιάζει την τελευταία δεκαετία παγκόσμια αλλά και στη χώρα μας.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις καλοκαίρι 2019 Δήμου Πέλλας





Συναγερμός για επικίνδυνο ιό που καταστρέφει τα δάση

Έχει το εξωτικό όνομα Tomicus piniperda και για την εξολόθρευσή του έχουν επιστρατευτεί δήμαρχοι, υπουργεία ακόμη και ιερείς... Το φονικό φλοιοφάγο έντομο έχει ήδη νεκρώσει περισσότερα από 70.000 δέντρα σε 3.500 στρέμματα στο Σέιχ Σου, έκταση που

Αθλητές του ΝΟΓ στους Διασυλλογικούς αγώνες στη Κοζάνη


Το Σάββατο 15-6 μια ομάδα αθλητών μας συμμετείχε στους Διασυλλογικούς
αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης στην Λίμνη Πολυφύτου.
Στο Διπλό Σκιφ Παίδων είχαμε τους Σαββίδη Θάνο - Σπυρίδη Δημήτρη να
παίρνουν την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Yπερφορολόγηση.Πως ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης.

«Ασφυξία» σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκάλεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια.
Στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, η μεσαία τάξη λύγισε από το εκρηκτικό κοκτέιλ φόρων και εισφορών.

Καλοκαιρινές δράσεις 2019 πολιτιστικών συλλόγων Δήμου Πέλλας




Εγκρίθηκε η τρίτη δόση για το επίδομα παιδιού – Πότε θα καταβληθεί

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 200.800.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Γ΄ διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών,

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προχωρά σε συντήρηση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σε κτίρια ευθύνης της


Ξεκινά η παροχή υπηρεσίας για την «Επιδιόρθωση - Αποκατάσταση Βλαβών Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων Κτιρίων Ευθύνης Π.Ε. Πέλλας 2018» μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά. Το έργο, με συνολικό προϋπολογισμό 24.000 €, χρηματοδοτείται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Πανελλαδικές 2019: Οι πρώτοι των πρώτων - Αυτοί έσπασαν τα κοντέρ

Χιλιάδες ήταν τα παιδιά που διεκδίκησαν φέτος μια θέση σε κάποιο από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας, ωστόσο ελάχιστοι ήταν εκείνοι που... έσπασαν τα κοντέρ και πλησίασαν το τέλειο στις βαθμολογίες τους. 

Πάμε να δούμε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις υποψηφίων, που ξεχώρισαν και είναι έτοιμοι να επιλέξουν την εισαγωγή τους στο Ίδρυμα της αρεσκείας τους. 

1.751.839,53 για τη δημιουργία Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στα Γιαννιτσά


Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης τα οριστικά αποτελέσματα των αξιολογημένων προτάσεων της πρόκλησης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».  Η πρόταση του δήμου Πέλλας, προϋπολογισμού 1.751.839,53 αξιολογήθηκε θετικά, καταλαμβάνοντας την 24η υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των 68  προτάσεων που αξιολογήθηκαν πανελλαδικά. 

Η «νάρκη» με τις 258.000 εκκρεμείς συντάξεις

Σε μια πραγματική «νάρκη» για την κυβέρνηση που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας μετά τις βουλευτικές εκλογές 2019 εξελίσσεται το θέμα των συντάξεων που εκκρεμούν.
Το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων -που ήδη τότε είχαν ξεπεράσει τις 220.000- και των διαρκών μεταθέσεων της ημερομηνίας εκκαθάρισης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συζητείται έντονα από τον Αύγουστο του 2018.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 29/6

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 29 Ιουνίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Τρία ηρεμιστικά αιθέρια έλαια για το άγχος

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, η πίεση και το στρες πολλές φορές μας οδηγούν σε μία αίσθηση πλήρους κατάποσης και αποσύνθεσης σωματικής, αλλά και ψυχικής. 
Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και φυσικούς τρόπους να περιορίσουμε το άγχος και να χαλαρώσουμε, προκειμένου να διαχειριστούμε αυτήν την

Φρίκη στη Χίο: 70χρονος βίαζε ανήλικα που φιλοξενούσε στο σπίτι του

Ποινή φυλάκισης 20 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Βορείου Αιγαίου, που συνεδρίασε στη Χίο, σε 70χρονο κατηγορούμενο για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και βιασμό κατ' εξακολούθηση.
Ο 70χρονος δρούσε σε μια μικρή κοινωνία, σε χωριό της Λέσβου, ενώ παρά τις σε βάρος του αναγγελθείσες κατηγορίες το 2015 συνέχισε ανενόχλητος, μέχρι και τις προηγούμενες μέρες να

Σενάρια για μοντέλο «Μονακό» για την αναγνώριση του ψευδοκράτους


H ξεκάθαρη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι αυτό που ενδιαφέρει την Τουρκία είναι να μοιραστούν τα οφέλη από τους υδρογονάνθρακες και στην ελληνοκυπριακή και στην τουρκοκυπριακή πλευρά, ενδεχομένως να δημιουργεί νέα δεδομένα.
Ο τούρκος πρόεδρος φαίνεται στην παρούσα φάση να εγκαταλείπει τη ρητορική της σύγκρουσης και των πολεμικών ενεργειών, φοβούμενος ενδεχομένως τις οικονομικές

Σε φόρους και εισφορές έως και το 60% του μισθού

Την υπερφορολόγηση που συνεχίζει να αποτελεί πιεστικό πρόβλημα για την κοινωνία και την οικονομία επισημαίνει σε ειδική έκθεσή του ο ΣΕΒ.

Όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών «η υπερφορολόγηση μεγιστοποιείται στη μεσαία τάξη και ιδιαίτερα στα εισοδήματα των μισθωτών του

Καταδίκη κυνηγών που δηλητηρίασαν επτά ποιμενικούς σκύλους

Με ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, τον καθένα, τιμώρησε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης τρεις άνδρες, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τη δηλητηρίαση επτά ποιμενικών σκύλων που φύλαγαν κοπάδι κτηνοτρόφου σε ορεινή δασική έκταση της Χαλκιδικής. Τα σκυλιά βρήκαν βασανιστικό θάνατο τον Αυγούστου του 2013, όταν έφαγαν λουκάνικα, εμποτισμένα με “φόλες” ενώ ο ιδιοκτήτης τους τα εντόπισε νεκρά στο ποιμνιοστάσιό του. 

Φορολοταρία Ιουνίου: Δείτε αν είστε ανάμεσα στους νικητές των 1.000 ευρώ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η 5η για το 2019, κλήρωση της φορολοταρίας από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ για τις συναλλαγές του Ιουνίου 2019.
Όπως σε κάθε φορολοταρία, έτσι και σε αυτή 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα,

Εθνικές εκλογές 2019: Τα τρία σενάρια αυτοδυναμίας της ΝΔ

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το βράδυ της Πέμπτης, προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ακόμη και με επτακομματική Βουλή. Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τα σενάρια, μπορεί να αποκτήσει από 155 μέχρι 164 έδρες.

Πανελλαδικές: Το μεσημέρι οι βαθμολογίες στα σχολεία

Μετά τη μία το μεσημέρι θα αναρτηθούν στα σχολεία όλης της χώρας οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Οι υποψήφιοι μετά το τέλος των πανελλαδικών, θα πάρουν τις βαθμούς τους και θα ξεκινήσουν τη διαδικασία για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 28/6




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Πανελλαδικές: Που θα κινηθούν οι βάσεις εισαγωγής στα τέσσερα επιστημονικά πεδία

Με τη Χημεία να πρωταγωνιστεί στα περίφημα μαθήματα της «αποτυχίας» που θα παρασύρουν προς τα κάτω τις βάσεις εισαγωγής στο 2ο επιστημονικό πεδίο (Θετικές Επιστήμες) και το 3ο (Επιστήμες Υγείας), αναμένεται αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών στις φετινές

Έρχεται ο Μεγάλος Αδελφός για την πρώτη κατοικία – Πώς θα σώσετε την περιουσία σας

Τελευταία ευκαιρία για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας τους και τη ρύθμιση της οφειλής τους μέσω της πλατφόρμας, που θα ανοίξει τη Δευτέρα 1η Ιουλίου έχουν οι δανειολήπτες με οφειλές από στεγαστικά δάνεια ή από ενυπόθηκα επιχειρηματικά δάνεια.
Μέσω της πλατφόρμας, κάποιος μπορεί να ρυθμίσει μόνο όσες οφειλές έχουν υποθήκη την

Τα 5 «κλειδιά» για ένταξη στο νέο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»

Πρεμιέρα τη 15η Ιουλίου κάνει η δεύτερη φάση του πολυαναμενόμενου «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ», οπότε και θα ξεκινήσει, διαδοχικά, η υποβολή των αιτήσεων ανά ομάδα περιφερειών στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του προγράμματος.
Στο πλαίσιο αυτού, παρέχεται επιδότηση έως 70% και άτοκα δάνεια για την

Σήμερα οι υπογραφές με την Exxon Mobil για τους υδρογονάνθρακες

Οι συμβάσεις για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές «Δυτικά Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά Κρήτης», υπογράφονται σήμερα, Πέμπτη, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην οποία θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Πρόκειται για θαλάσσιες περιοχές έκτασης 20.058,4 τετρ.χλμ. δυτικά και

Η πρώτη ομιλία Καραμανλή μετά από 10 χρόνια και το μήνυμα συστράτευσης με τον Μητσοτάκη

Σχεδόν 10 χρόνια ή πιο συγκεκριμένα 3.554 ημέρες μετά την τελευταία του δημόσια ομιλία, στις 2 Οκτωβρίου 2009, κατά την κεντρική προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στο Πεδίον του Άρεως, ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να σπάσει την μακρόχρονη σιωπή του.
Επέλεξε να το κάνει «εντός έδρας», στην παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ στις δύο περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, μπροστά σε ένα κομματικό ακροατήριο που περίμενε για πολύ καιρό

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 27/6




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Παθήσεις του Μαστού. Κάθε ψηλαφητό ογκίδιο στο μαστό είναι καρκίνος;


επιμέλεια Ξενοφών Τσούκαλης, Μ.D., medlabnews.gr

Τι πρέπει να ξέρουμε για τα ογκίδια στο μαστό;
Τα ογκίδια στο μαστό είναι πιο συχνά στη μέση και προχωρημένη ηλικία και σπάνια στις νέες κοπέλες. Σε κοπέλες μικρότερες των 30 ετών τα ογκίδια είναι σχεδόν πάντοτε καλοήθη.

Το ψηλαφητό ογκίδιο μπορεί να είναι ινοαδένωμα, κύστη, λίπωμα, καρκίνος κ.ά.
Στις περιπτώσεις καρκίνου είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι, όσο μικρότερο είναι το μέγεθος του ογκιδίου τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα για ίαση.

Πώς θα ωφελήσει την υγεία σας η αποχή από τον καφέ

Υπάρχουν σίγουρα κάποια αποδεδειγμένα οφέλη της κατανάλωσης καφεΐνης για την υγεία, όπως η ενίσχυση του μεταβολισμού και η μείωση του κινδύνου εμφάνισης Αλτσχάιμερ.
Από την άλλη μεριά, η αποχή από την καφεΐνη, μπορεί να ωφελήσει και αυτή τον οργανισμό.

Πανελλήνιες 2019: Την Παρασκευή οι βαθμολογίες

Την Παρασκευή αναµένεται να ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας τους βαθµούς των υποψηφίων για τα ΑΕΙ που έλαβαν µέρος στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι υποψήφιοι θα µπορούν να ενηµερωθούν και από την ιστοσελίδα του υπουργείου, αφού οι βαθµοί θα αναρτηθούν και εκεί.

26η Ιουνίου «Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών» Απολογισμός Δράσεων «Όραμα» Σεπτέμβριος 2018 – Ιούνιος 2019


Το Κέντρο Πρόληψης κατά τη διάρκεια τους τρέχοντος σχολικού έτους (Σεπτέμβριος 2018 έως και Ιούνιο 2019) πραγματοποίησε τις δράσεις:

A.     Δράσεις με Γονείς

13 Ομάδες Γονέων με 211 Γονείς, 6 Ομιλίες σε 150 γονείς, 7 Εργαστήρια με 130 γονείς, 7 Επανατροφοδοτικές συναντήσεις με 70 γονείς.

Οι 5 πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ισχυρή κυβέρνηση ή απλή αναλογική και χάος, το δίλημμα που βάζει ο πρόεδρος της ΝΔ στο δρόμο προς την κάλπη.
Τα πρώτα πράγματα που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός είναι, σύμφωνα με τα Νέα, τα εξής:

Ο πρίγκιπας Λεμόνης και η όμορφη Κρεμμύδω στην Έδεσσα την Κυριακή 30/6


Για πρώτη φορά το αγαπημένο παραμύθι των παιδιών γίνεται θεατρική παράσταση!!!

Το Θέατρο του Βορρά φέτος το Χειμώνα παρουσιάζει το αγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Μια διαδραστική παράσταση, με τα πολυαγαπημένα τραγούδια του Πρίγκιπα Λεμόνη! Τα παιδιά, γνωρίζουν από κοντά το Λεμόνη και την Κρεμμύδω που μιλούν για τη δύναμη της αγάπης!

Καθορίστηκε το ύψος της συνδεδεμένης ενίσχυσης για τα ειδικά δικαιώματα των κτηνοτρόφων


Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, η απόφαση που καθορίζει το ύψος της συνδεδεμένης στήριξης στον τομέα της κτηνοτροφίας για το έτος 2018 και αφορά τα ειδικά δικαιώματα των κτηνοτρόφων.
Συγκεκριμένα, το ποσό της ενίσχυσης για το Μέτρο 1 (βοοειδή) καθορίζεται στα 247,90 ευρώ ανά ΜΜΖ (Μονάδα Μεγάλου Ζώου) και για το Μέτρο 2 (αιγοπρόβατα) στα 46,40 ευρώ ανά ζώο.

Γιορτάστηκε στα Γιαννιτσά η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής


Με μουσική πλημμύρισε ο πεζόδρομος των Γιαννιτσών την Παρασκευή 21 Ιουνίου λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ. Για ακόμη μία χρονιά το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Γιαννιτσών έδωσε το παρόν στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, όπου οι μουσικοί παίζουν σε κάθε γωνιά διαδίδοντας την συνεργασία, την ανταλλαγή ιδεών, το κέφι, την ομορφιά που προσδίδει η ενασχόληση με τη μουσική.    

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε μαύρη σοκολάτα

Προϊόν μαύρης σοκολάτας όπου ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (καζεΐνη γάλακτος), η οποία δεν δηλώνεται στην ελληνική επισήμανση, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διενήργησε έκτακτο έλεγχο – δειγματοληψία μαύρης σοκολάτας

“Το τάβλι”, με Γερ. Σκιαδαρέση και Ιερ. Μιχαηλίδη στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών


Το ΔH.ΠE.ΘE. Κοζάνης παρουσιάζει σε καλοκαιρινή περιοδεία την κωμωδία του Δημήτρη Κεχαΐδη “Τo Τάβλι”, με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και  Γεράσιμο Σκιαδαρέση σε μια παρτίδα δεξιοτεχνίας σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Μια κωμωδία χαρακτήρων, που αποδίδει γλαφυρά τη νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα “να πιάσει την καλή”.

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι πότε θα κατατίθενται στο Taxisnet

Παράταση έως τις 29 Ιουλίου έχουν λάβει οι φορολογικές δηλώσεις 2019 για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου.
Η αρχική προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2019 στο Taxisnet, ήταν στις 30 Ιουνίου.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Τετάρτη 26/6




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ μιας συνταγής φακών επαφής και μιας συνταγής γυαλιών οράσεως;



του Αλέξανδρου Κόννου, medlabnews.gr

Μια συνταγή φακών επαφής περιέχει τις απαραίτητες παραμέτρους που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά. Ανάλογα με το διαθλαστικό σας πρόβλημα, είτε αυτό λέγεται μυωπία, υπερμετρωπία, ή αστιγματισμός, οι παράμετροι είναι διαφορετικοί.

Ανάλογα όμως τις απαιτήσεις των οφθαλμών του κάθε ατόμου, το βαθμό της διαθλαστικής ανωμαλίας του και τους τύπους των φακών επαφής που του έχουν συνταγογραφηθεί,

Νέα δημοσκόπηση: Ανοίγει η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε τη διαφορά!

Σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1, εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, προκύπτει προβάδισμα 10,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρόθεση ψήφου, πρώτη έρχεται η ΝΔ με 34,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,8%.
Έπονται το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, το ΚΚΕ με 5%, το Μέρα 25 με 3,4%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και η Χρυσή Αυγή, επίσης με 3,2%.

Στην κορυφή του κόσμου: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο MVP του ΝΒΑ - «Ευχαριστώ την Ελλάδα»

Την κορυφαία διάκριση - μέχρι την επόμενη - της καριέρας του απολαμβάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίχτης του ΝΒΑ για την σεζόν που πέρασε. Πρόκειται για τον δεύτερο Ευρωπαίο, μετά τον Γερμανό Ντιρκ Νοβίτσκι και το 2007 με τη φανέλα του Ντάλας, που κέρδισε το σχετικό βραβείο MVP!

Οχι, κύριε Τσίπρα, δεν… «γυρίζει»

Mάλλον ως το πιο σύντομο προεκλογικό ανέκδοτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ότι «γυρίζει» το εκλογικό αποτέλεσμα που επιμένει να λέει ο Αλέξης Τσίπρας . Δεν γνωρίζω εάν ο ίδιος το πιστεύει, αλλά το επανέλαβε και από τη Φλώρινα. Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενθουσιάστηκε, όπως έλεγε, από το πλήθος και τον παλμό των συγκεντρωμένων στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας και αφού τελείωσε την ομιλία του πήρε και πάλι τον λόγο για να πει: «Πριν έρθω εδώ στη Φλώρινα είχα κι

Ναυάγησε το ντιμπέιτ, όλο το παρασκήνιο της ακύρωσης -Παιχνίδια μετάθεσης ευθυνών


Σε οριστικό «ναυάγιο» κατέληξε τελικά η συζήτηση των κομμάτων για την διεξαγωγή του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.Υπενθυμίζεται, ότι αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει το ντιμπέιτ να πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου, ωστόσο λίγο αργότερα λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα συγκληθεί την 30 Ιουνίου η Κουμουνδρούρου δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να παραστεί στη συζήτηση. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιχειρήσει να

Ιμάμογλου: «Ευχαριστώ» στους Έλληνες και αυστηρό μήνυμα στον Ερντογάν



Ύστερα από 25 χρόνια ο Ιμάμογλου «έδωσε» την Κωνσταντινούπολη στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), με θρίαμβο (και) στις επαναληπτικές εκλογές και παρά τις προσπάθειες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επικρατήσει ο «δικός του», Μπιναλί Γιλντιρίμ.
«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους 16 εκατ. κατοίκους της Κωνσταντινούπολης, είτε είναι ψηφοφόροι του HDP, του MHP, του AKP, του BBP, είτε είναι Τούρκοι, είτε Σύροι, είτε Έλληνες, στα παιδιά, στις μητέρες, στους νέους…», είπε μεταξύ άλλων.

Λείπουν 8.000 εργάτες γης από τα ροδάκινα σε Πέλλα και Ημαθία



Τουλάχιστον 3.000 – 4.000 εργάτες γης λείπουν από την εξίσωση, με κίνδυνο σημαντικές ποσότητες ροδάκινων να παραμείνουν στα δέντρα.

Το επόμενο 20ήμερο είναι κρίσιμο για τους ροδακινοπαραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα των νομών Ημαθίας και Πέλλας. Η ώρα της συγκομιδής έφτασε και θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Αυγούστου, αλλά τα «χέρια» για το μάζεμα του καρπού δεν φτάνουν.