Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Έρχονται αυστηρότεροι κανόνες για ηλεκτρονικές πληρωμές

Από τις 14 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να ισχύει νέος Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, με τους κανόνες να αυστηροποιούνται. Το νέο πλαίσιο αφορά μεταξύ άλλων ανέπαφες κάρτες και πάγιες εντολές.
Συγκεκριμένα, από την 14η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να ισχύει νέος Κανονισμός της

Εθνικές εκλογές 2019: Τα πιο δημοφιλή... λάθη στα ψηφοδέλτια που οδηγούν σε άκυρο

Στην τελική ευθεία για τη διενέργεια των Εθνικών Εκλογών 2019 βρίσκεται η Ελλάδα και εκατομμύρια ψηφοφόροι ετοιμάζονται να σπεύσουν στις κάλπες.
Πέρα από τις οδηγίες που έχει δώσει το υπουργείο Εσωτερικών στους ψηφοφόρους αλλά και στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, για τις εθνικές εκλογές 2019 έχουν χορηγηθεί ειδικές κατευθυντήριες και στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Εκλογές 2019: Στην τελική ευθεία-όλα τα σενάρια αυτοδυναμίας.

Στην τελική ευθεία μπήκε η χώρα για την διεξαγωγή των κρισιμότερων ίσως εθνικών εκλογών των τελευταίων ετών.
Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαίου εως και τις προηγούμενες ημέρες η ΝΔ διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ που κυμαίνεται από 8 εως 10 μονάδες. 

Γεννηματά : Ρυθμιστής πολιτικών εξελίξεων το Κίνημα Αλλαγής

Στη τελευταία προεκλογική συνέντευξή της απόψε στο STAR , η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα είναι ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων.
«Δεν χρειάζεται να ζήσουμε μία ανεξέλεγκτη κυριαρχία της ΝΔ με το θολό τοπίο στο πρόγραμμά της, ούτε να ζήσουμε τον αχαλίνωτο ΣΥΡΙΖΑ με το Ρουβίκωνα παρά πόδια, να καίγεται η Αθήνα και όλη η Ελλάδα» ανέφερε και

Πού ψηφίζω: Αλλαγές στα εκλογικά τμήματα

Να επιβεβαιώσουν εκ νέου το εκλογικό τμήμα όπου ψηφίζουν καλεί το υπουργείο Εσωτερικών τους ψηφοφόρους των βουλευτικών εκλογών 2019 της Κυριακής, καθώς υπάρχουν αλλαγές στα εκλογικά κέντρα.
Το ΥΠΕΣ έχει δημοσιοποιήσει έναν αναλυτικό οδηγό για τις βουλευτικές εκλογές 2019.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 6/7


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Σαν Σήμερα, Σάββατο 6 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Νέα δημοσκόπηση από τη Βόρεια Ελλάδα: Μεγάλο προβάδισμα για τη ΝΔ – Ανακατατάξεις στους «μικρούς»

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Interview που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόρασης δείχνει πως η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας κυμαίνεται στο 11,5%.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:
-ΝΔ 33,9%

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά και τα μάτια

Εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο εκθέτουν σε κίνδυνο τα μάτια τους συνεχίζοντας το κάπνισμα, προειδοποιούν ειδικοί, τους οποίους επικαλείται το BBC.
Παρά την ξεκάθαρη σύνδεση μεταξύ των δύο, μόνο ένας στους πέντε ανθρώπους γνωρίζει ότι το κάπνισμα μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση, διαπιστώνει μια δημοσκόπηση της Ένωσης

Τίγρεις κατασπάραξαν τον θηριοδαμαστή τους σε τσίρκο της Ιταλίας

Ο 61 ετών θηριοδαμαστής Έτορε Βέμπερ δούλευε χθες τις τελευταίες λεπτομέρειες στο νούμερο που επρόκειτο να παρουσιάσει μία ώρα αργότερα στο τσίρκο Μαρίνα Μόντι, όταν ξαφνικά του επιτέθηκαν οι τέσσερις τίγρεις, τις οποίες εκπαίδευε εκείνη τη στιγμή. Πρώτα η μία, κατόπιν ακολούθησαν οι άλλες και κυριολεκτικά τον κατασπάραξαν. Τα τραύματά του ήταν τέτοια που άφησε λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή.

Πρώτη κατοικία: Τι πρέπει να προσέξετε – Μυστικά και ευκαιρίες

Τον Οκτώβριο αναμένεται να γίνουν οι πρώτες ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας έχει τεθεί σε ισχύ και οι δανειολήπτες μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση για την ένταξη στο νέο πλαίσιο προστασίας,
Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους εκτιμά ότι κατ’ ελάχιστον θα υποβάλλουν

Mε Γιαννιτσά "κλείνει" τον προεκλογικό αγώνα ο Μητσοτάκης.Ανοιχτή ομιλία σήμερα στον πεζόδρομο.

Με περιοδεία σε Πιερία-Ημαθία και Πέλλα και ανοιχτή ομιλία στις 7:15 το απόγευμα στον πεζόδρομο Γιαννιτσών κλείνει τον προεκλογικό αγώνα της η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Ξεκινώντας από το Αιγίνιο ,συνεχίζοντας στη Βέροια και καταλήγοντας στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει τη μέγιστη συσπείρωση του κόμματός του σε Νομούς "κλειδιά" για τη νίκη και την αυτοδυναμία που σε κάθε περίπτωση και με όλους τους τόνους διακηρύττει πως θέλει να πετύχει.

Κατάντια: ο Σόιμπλε αποθεώνει Τσίπρα για την “παράδοση” της Μακεδονίας

«Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεμπλόκαρε τη σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία είναι μια αξιοσημείωτη επίδοση ενός statesman. Ειδικά αφού υποχρεώθηκε να υποστεί την εσωτερική αντίδραση», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος της γερμανικής Βουλης, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε

Eurostat: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στους ανέργους

Εκτός αγοράς εργασίας βρίσκεται το 40% των νέων που αποφοίτησαν από τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Τα στοιχεία της Eurostat είναι γροθιά στο στομάχι και δείχνουν ότι οι πολιτικές των τελευταίων χρόνων για τους νέους ήταν οι χειρότερες στην Ε.Ε. κάτι που ανάγκασε πολλούς να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Σύμφωνα με την έρευνα της Eurostat οι νέοι 20- 34 ετών, οι οποίοι αποφοίτησαν από

Τα «καρφιά» του ΣΔΟΕ – Ποιοι καρφώνουν και ποιους

Η τετραψήφια γραμμή 1517 χτυπάει καθημερινά στο ΣΔΟΕ. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκονται πρώην σύζυγοι, πρώην συνέταιροι, απολυμένοι, απλήρωτοι υπάλληλοι ή δυσαρεστημένοι πελάτες. Οι καταγγελίες πέφτουν βροχή. Αλλες είναι ανώνυμες και άλλες επώνυμες. Καταγγελίες που έχουν να κάνουν για φοροδιαφυγή, μη έκδοση αποδείξεων, παράνομο πλουτισμό, διαφθορά, υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά και περιπτώσεις πολυτελούς διαβίωσης.

Μεγάλο προβάδισμα 15,5 μονάδων για ΝΔ και αυτοδυναμία σε όλα τα σενάρια

Μεγάλη διαφορά, που υπολογίζεται στις 15,5 μονάδες και υπέρβαση του 40% από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία δείχνει να εξασφαλίζει άνετη κοινοβουλευτική αυτοδυναμία σε όλα τα σενάρια, δείχνει το πολιτικό βαρόμετρο της Public Issue για τον Ιούλιο.
Η εκλογική επιρροή της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να υπερβεί το 40%. Εάν

Φεύγουν από το Μαξίμου και καταστρέφουν χιλιάδες έγγραφα

Πανέτοιμοι για την επόμενη μέρα των εκλογών και την ώρα της παράδοσης – παραλαβής είναι στο Μέγαρο Μαξίμου και σε όλα τα υπουργεία. Παρά τον έντονο προεκλογικό αγώνα που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάθε βαθμίδας σπεύδουν ουσιαστικά να εκκαθαρίσουν το τοπίο και να… εξαφανίσουν τα ίχνη του κομματικού μηχανισμού στην κυβέρνηση.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 5/7




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Πρώτες βοήθειες αν πατήσετε αχινό, δράκαινα, τενεκεδάκι, γυαλί στην παραλία


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Οι αχινοί είναι μικρά, θαλάσσια ζώα με ασβεστολιθικό σφαιρικό κέλυφος που φέρουν αγκάθια. Ανήκουν στην υπο-συνομοταξία των Εχινοζώων (ή Ελευθεροζώων), της συνομοταξίας των Εχινοδέρμων, στην οποία ανήκουν και οι αστερίες. Τα ζώα αυτά σχηματίζουν την ομοταξία των Εχινοειδών.

Μετά από ώρες λύθηκαν τα προβλήματα σε Facebook και Instagram

Το Facebook ανακοίνωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα που είχε ως συνέπεια την πολύωρη αδυναμία των χρηστών του, καθώς και των χρηστών των συγγενικών εφαρμογών του Instagram και Whatsapp, να στείλουν και να λάβουν εικόνες, βίντεο και άλλα αρχεία.

Το δημοσκοπικό εύρημα που «κλειδώνει» την αυτοδυναμία

Με τον χρόνο πλέον να μετράει αντίστροφα για τις κάλπες της Κυριακής, η διαδικασία διενέργεια ερευνών κοινής γνώμης κορυφώνεται. Δημοσκοπήσεις, δημοσιοποιήσιμες και μη, καταγράφουν τις τάσεις του εκλογικού σώματος στέλνοντας στα κομματικά επιτελεία τα κατάλληλα μηνύματα προκειμένου αυτά να προχωρήσουν στις αναγκαίες κινήσεις τους, λίγο πριν από το κλείσιμο της

Φορολογικές δηλώσεις 2019: «Φωτιά» τα εκκαθαριστικά της Εφορίας

Ή ώρα της αλήθειας για εκατομμύρια φορολογούμενους έρχεται μετά τις  εθνικές κάλπες της 7ης Ιουλίου. Ο εφιάλτης στον δρόμο των φόρων επιστρέφει  από το τέλος του μήνα με την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος ενώ στα τέλη Αυγούστου, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Πρόστιμο 2.000 ευρώ σε υποψήφιο για «ανεπιθύμητα» προεκλογικά μηνύματα

«Φρένο» στα μηνύματα που αποστέλλονται ενόψει εκλογών σε πολίτες κατά ριπάς, επιχειρεί να βάλει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η οποία επέβαλε ήδη το πρώτο πρόστιμο σε υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Πανήγυρις Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στα Γιαννιτσά και προσκύνηση Ι. Κειμηλίων του Οσίου


Την Παρασκευή 12 Ιουλίου, εορτή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, πανηγυρίζει το ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. Στα πλαίσια του εορτασμού θα τεθούν σε προσκύνηση κειμήλια του Οσίου Παϊσίου, τα οποία φυλάσσονται στο Ιερό Παρεκκλήσιο.

Εορταστικό Πρόγραμμα:

Ναρκοπέδιο στον Έβρο προτείνει ο Βελόπουλος για το μεταναστευτικό

Ναρκοπέδιο στον Έβρο προτείνει ο Κυριάκος Βελόπουλος για το μεταναστευτικό και οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές.
To πρακτορείο Reuters, όπως αναφέρει το star, τον παρουσιάζει ως τον υποψήφιο που συνδυάζει ψευδοεπιστήμη, θεωρίες συνωμοσίας και εθνικισμό. O επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, δεν τους απογοήτευσε. Ήταν όσο εμπρηστικός περίμεναν.

Δήμος Έδεσσας: Διάθεση δελτίων Ο.Γ.Α. Κοινωνικού Τουρισμού και βιβλίων


Τα Κ.Ε.Π. Έδεσσας και  Άρνισσας  σας ενημερώνουν ότι τα  δελτία (Κοινωνικού – Ιαματικού Τουρισμού – Εκδρομικού Προγράμματος – Θεάτρων) θα διανέμονται από τις 10/7/2019 έως 6/9/2019. Τυχόν αδιάθετα δελτία θα διανέμονται, με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα Κ.Ε.Π. από τις 16/9/2019..
Για την παραλαβή των δελτίων θα χρειαστεί:
1)     Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας
2)     Αίτηση συμμετοχής του δικαιούχου
3)     Εξουσιοδότηση παραλαβής με το γνήσιο της υπογραφής όταν πρόκειται να τα παραλάβει τρίτο πρόσωπο .

Νεκρός ΕΠΟΠ Επιλοχίας: Θρήνος στον Στρατό Ξηράς - Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο ΕΠΟΠ Επιλοχίας (ΤΘ) Π.Ο. της 33 ΕΜΑ, 36 ετών, άγαμος, βρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, βρέθηκε νεκρός τις απογευματινές ώρες στην περιοχή Στρυμωνικού του νομού Σερρών.Τα ακριβή αίτια του θανάτου του διερευνώνται από την Ελληνική ΑστυνομίαΣύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες στρέφονται

2ος κύκλος διαβούλευσης «Έδεσσα – City Branding»


Ο Δήμος Έδεσσας, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020  υλοποιεί έργο με τίτλο «Έδεσσα – City Branding».
Βασικός σκοπός του  έργου είναι η δημιουργία ενός αναπτυξιακού «εργαλείου», το οποίο θα υιοθετηθεί από όλους (κατοίκους - συλλογικούς και αναπτυξιακούς φορείς - τοπικούς πολιτικούς παράγοντες) και θα λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης στο άμεσο και απώτερο μέλλον.

Τρεις δημοσκοπήσεις «τελειώνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ και δίνουν αέρα αυτοδυναμίας στη Νέα Δημοκρατία

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η πρωτιά στις εκλογές για τη Νέα Δημοκρατία καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλη νίκη και με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δείχνουν επίσης ότι θα κατακτήσει και την αυτοδυναμία, αν και πολλά κρίνονται και από το ποσοστό της αποχής.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 4/7




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Σαν Σήμερα έφυγε από την ζωή ο θρύλος της ροκ Τζιμ Μόρισον. Γιατί ο τάφος του έχει ελληνική επιγραφή


Ο θάνατός του σε ηλικία 27 ετών στο Παρίσι κατέπληξε τους θαυμαστές του. Οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες πέθανε ο διάσημος τραγουδιστής των Doors και ο μυστικός ενταφιασμός του έγιναν αφορμή για ατελείωτες φήμες και παίζουν σημαντικό ρόλο στο μυστήριο που εξακολουθεί να τον περιβάλλει.

Το 1971, ο Μόρισον μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι μαζί με την Πάμελα Κούρσον.

Γλαύκωμα. Κύρια αιτία τύφλωσης. Προκαλεί πονοκέφαλο, θολή όραση, πόνο στα μάτια, ναυτία


του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Το γλαύκωμα είναι μια ομάδα οφθαλμικών ασθενειών που προκαλούν βλάβες στο οπτικό νεύρο, το οποίο μεταφέρει τις οπτικές πληροφορίες στον εγκέφαλο. Συνήθως εμφανίζεται μετά την ηλικία των 40 ετών. Αρχικά δεν υπάρχουν θορυβώδη συμπτώματα που θα οδηγήσουν στον οφθαλμίατρο.

Καταστροφείς εγγράφων και συνειδήσεων...

Στην περίπτωση της Αριστεράς, ισχύουν οι «θρησκευτικές» αρχές. Είναι πασίγνωστο το μοτίβο της απόρριψης κάθε ιδεολογίας ή πολιτικής θέσης που δεν συνάδει με το δόγμα της «θρησκειολογίας» της. Όποιος δεν είναι δικός μας είναι με τους άλλους και όποιος διαμαρτύρεται εξυπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα ανατροπής μας.
Αναρωτιέμαι για πόσο θα αναπαράγεται αυτή η τακτική της ανασφάλειας του

Βουλευτικές εκλογές 2019: «Δεν θέλω να πάω να ψηφίσω» - Προβλέπονται κυρώσεις για την αποχή;

Όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία, έτσι και στις βουλευτικές εκλογές 2019, της 7ης Ιουλίου, αναμένεται να υπάρχουν ένα ποσοστό του πληθυσμού που θα απέχει από την κάλπη.Σύμφωνα με τις... προγνωστικές αποδόσεις των πρακτορείων στοιχημάτων για τις βουλευτικές εκλογές 2019, το πιθανότερο σενάριο είναι η αποχή να κυμανθεί από 39% έως

Τι να προσέξετε με την προστασία της πρώτης κατοικίας από τις κατασχέσεις

Πρεμιέρα με περισσότερες από 2.500 αιτήσεις οφειλετών κόκκινων δανείων έκανε τη Δευτέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για ένα εξάμηνο, μέχρι το τέλος του 2019, και εκτιμάται ότι θα δεχθεί περίπου 180.000 αιτήματα από κόκκινους δανειολήπτες, εκ των οποίων οι 50.000 με μικρά