Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Αντιπυρηνικά αντισώματα (ΑΝΑ), τι είναι και σε ποια αυτοάνοσα νοσήματα αυξάνονται;


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου, medlabnews.gr

Τα αντισώματα είναι παράγοντες του ανοσοποιητικού συστήματος, τα οποία παράγονται κατά την επίθεση λοιμογόνων αιτίων και τοξινών. Έχουν ως αποστολή την καταστροφή βλαπτικών για τον οργανισμό ουσιών.


Τα αντιπυρηνικά αντισώματα είναι παθολογικά αντισώματα που το ίδιο το σώμα δημιουργεί έναντι δικών του ιστών (αυτοαντισώματα). Τα αντιπυρηνικά αντισώματα (ΑΝΑ) αυξάνονται σε πολλές ασθένειες.

Ερώτηση ΚΚΕ στη βουλή για ζημιές από χαλαζοπτώσεις στα οπωροφόρα της Π.Ε. Ημαθίας και της Π.Ε. Πέλλας


Οι πρόσφατες χαλαζοπτώσεις έπληξαν σχεδόν ολοκληρωτικά και με σφοδρότητα την  παραγωγή φρούτων στην Π.Ε. Πέλλας καθώς και στην  Π.Ε. Ημαθίας.
Οι αγρότες των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων  βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί πρόκειται για συνεχόμενες ζημιές τα τελευταία τρία χρόνια στην αναμενόμενη παραγωγή και το εισόδημά τους, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιήσει όλα σχεδόν τα καλλιεργητικά έξοδα και φροντίδες που απαιτούνται στις κατεστραμμένες από το χαλάζι και την ανεμοθύελλα καλλιέργειες.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 27/7


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 27 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

“Ράγισε απόψε η καρδιά”: Το νέο τραγούδι του Κυριάκου Μαυρίδη [βίντεο κλιπ]


O ταλαντούχος και ανερχόμενος τραγουδιστής Κυριάκος Μαυρίδης, μετά την επιτυχία του πρώτου του digital single “ΔΗΛΩΝΩ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ”, μας εκπλήσσει ευχάριστα για δεύτερη φορά και κυκλοφορεί οπτικοποιημένο (video clip) το νέο του digital single, με τον τίτλο “ΡΑΓΙΣΕ ΑΠΟΨΕ Η ΚΑΡΔΙΑ”, από την Free Records, την δισκογραφική εταιρεία, η οποία υποστηρίζει νέους καλλιτέχνες. Την μουσική και τον στίχο υπογράφει ο ίδιος ο Κυριάκος.

Αυτή είναι η εποχή που καταγράφονται οι περισσότερες θρομβώσεις – Αντιμετωπίστε τες ανώδυνα

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι πλέον επιβαρυντικοί για τη λειτουργία του φλεβικού συστήματος ενώ στους ίδιους μήνες καταγράφονται οι περισσότερες θρομβώσεις των φλεβών κυρίως λόγω της αφυδάτωσης που δημιουργείται στο εσωτερικό τους.
Όταν μάλιστα η κατάσταση της ανεπάρκειας παραμεληθεί από τον

Πέντε νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα

Πέντε νέα περιστατικά του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα σύμφωνα με την επίσημη αναφορά του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 10.
Από αυτούς τους ασθενείς, 7 έχουν πάρει εξιτήριο και 3 παραμένουν για

Κρίση και στο παγκάρι της εκκλησίας – Πιστοί ρίχνουν κουμπιά αντί για κέρματα

Μειωμένα έως 60% είναι τα έσοδα της Εκκλησίας, καθώς από το 2011 έως και σήμερα οι πιστοί ναι μεν εκκλησιάζονται συχνά, αλλά εξαιτίας της οικονομικής στενότητας αδυνατούν να καταθέσουν τον οβολό τους στο παγκάρι.
Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι ιερωμένοι βρίσκουν μέσα στο κουτί, αντί για

Προσλήψεις στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, η διαδικασία και τα κριτήρια

Ο διαγωνισμός πρόσληψης 1.500 ειδικών φρουρών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ πήρε τον δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο.
Υπενθυμίζεται ότι την πρόσληψη του νέου προσωπικού είχε εξαγγείλει λίγες μέρες πριν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις.
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει η δημοσίευση της προκήρυξης σε ΦΕΚ και αμέσως

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με έναν ανεμιστήρα ανοιχτό, στον καύσωνα

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του και οι καύσωνες. Τους οποίους αντιμετωπίζουμε κλασικά με αιρ κοντίσιον και ανεμιστήρες. 
Ωστόσο, τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι η χρήση ανεμιστήρα δεν αποτελεί και την ιδανικότερη επιλογή.  Σύμφωνα με τον ειδικό επί θεμάτων ύπνου Μαρνκ Ρέντικ ο ύπνος με ανεμιστήρα έχει πλεονεκτήματα αλλά έχει και μια σειρά μειονεκτημάτων.

Στη Βουλή οι αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ, 120 δόσεις: Ανάσα για την μεσαία τάξη

Συνεδριάζει το απόγευμα στις 16:00 το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.Τα θέματα του υπουργικού συμβουλίου
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθούν τα εξής:

Τουρκικά παζάρια με το προσφυγικό - Απειλές από την Αγκυρα

Παζάρια με το Προσφυγικό συνεχίζει να κάνει η Αγκυρα εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι στο έδαφός της υπάρχουν περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες με προφανή στόχο να δείξει ότι απαντάει στα μέτρα που της επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τις παράνομες δραστηριότητές της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Spiegel: Η Ελλάδα δανείζεται τώρα πια,φτηνότερα από τις ΗΠΑ

«Περίπου εννέα χρόνια μετά την εκδήλωση της κρίσης του ελληνικού χρέους, η Ελλάδα είναι σε θέση να δανειστεί τόσο φτηνά όσο ποτέ. Ο λόγος είναι η συμμετοχή της στην Ευρωζώνη», γράφει το περιοδικό «Spiegel» στην ηλεκτρονική του έκδοση.
«Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου μειώθηκε κατά περισσότερο από

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 26/7




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Βακτηριακή κόλπωση, με κολπικές εκκρίσεις, πόνο, φαγούρα, δυσοσμία. Διαφέρει από την κολπίτιδα;



του Γιώργου Μονεμβασίτη, M.D.*, medlabnews.gr

Η βακτηριακής αιτιολογίας κόλπωση αποτελεί το συχνότερο αίτιο κολπικής έκκρισης (έως και 50% των περιπτώσεων). Λόγω της απουσίας φλεγμονής καλείται κόλπωση (vaginosis) αντί για κολπίτιδα (vaginitis). Ακολουθούν η κολπίτιδα από τον μύκητα Candida και οι κολπίτιδες από τριχομονάδες ή χλαμύδια.

Αναγέννηση Γιαννιτσών: Στα κυανόλευκα και ο Πασχάλης Βουτσιάς


Μια ακόμα εντυπωσιακή και «ηχηρή» μεταγραφή για τα δεδομένα της Γ΄ Εθνικής προχώρησε η Αναγέννηση Γιαννιτσών, που έκανε ακόμα μια υπέρβαση και έντυσε στα κυανόλευκα τον Πασχάλη Βουτσιά, ο οποίος ήταν σε ανοιχτή επικοινωνία με την ομάδα του Τίμου Καβακά, . Ο 29χρονος μέσος , που καλύπτει αρκετές θέσεις στα άκρα, απασχόλησε πολλές ομάδες και από Φούτμπολ Λιγκ , αλλά με «δυνατή» πρόταση,και αποφασιστικότητα, η Αναγέννηση τον έκανε δικό της, βάζοντας ακόμα ένα κερασάκι στην «τούρτα» της .

Οι 15 συγκλονιστικές υποθέσεις δολοφονιών που έγιναν καλοκαίρι

Η κακοποίηση κι η δολοφονία της 60χρονης βιολόγου στην Κρήτη, η αιματηρή επίθεση από Πακιστανό με θύμα την 15χρονη Μυρτώ το 2012 στην Πάρο, ο φόνος του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα προ δυο ετών έξω από μπαρ στον Λαγανά της Ζακύνθου,η μακάβρια βόλτα, το 2008, του 31χρονου Θανάση Αρβανίτη στη Σαντορίνη με το κεφάλι της φίλης του, το εγκληματικό αμ;oκ του Θεόφιλου Σεχίδη το 1996, το τριπλό φονικό της Θάσου το 2001 με

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων για τις δηλώσεις Βορίδη σε σχέση με τον ΕΛΓΑ



Με δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη για το θέμα του ΕΛΓΑ, διαφαίνεται η πρόθεση για είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών και την αύξηση των ασφαλίστρων χωρίς ουσιαστική ασφάλιση και αποζημίωση της παραγωγής όπως συμβαίνει άλλωστε και  σήμερα.
Βεβαίως και δεν είναι κεραυνός εν αιθρία οι δηλώσεις του, η θέση αυτή ήταν διατυπωμένη από την ΝΔ κατά την προεκλογική περίοδο. 

6η PELLA AGRO στην Κρύα Βρύση



Ο δήμος Πέλλας έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη διοργάνωση της 6ης PELLA AGRO - 32η Γεωργική - Βιοτεχνική Έκθεση Κρύας Βρύσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 28 Αυγούστου έως 01 Σεπτεμβρίου 2019 στην πόλη της Κρύας Βρύσης.
Η έκθεση και φέτος θα υλοποιηθεί σε δύο χώρους: το στεγασμένο, ο οποίος θα παραχωρηθεί με σειρά προτεραιότητας και τον υπαίθριο.

Μπαμ στον «άσσο» για την Αναγέννηση



"Ο ΑΣ  ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ    ΓΙΑΝΙΤΣΑ"  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του ικανού τερματοφύλακα Θανάση Τόλιου και να τον καλωσορίσει στην οικογένειά του. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής συμπληρώνει μαζί τους Καραογλανίδη, Τοψή μια ισχυρή τριάδα τερματοφυλάκων στον Γιαννιτσώτικο σύλλογο και η ομάδα θα έχει πληρότητα σε αυτή τη ιδιαίτερα νευραλγική θέση.

Ο ΝΟΓ στη Β’ Φάση του 85ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Παίδων-Κορασίδων στα Ιωάννινα



Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών συμμετείχε στις 20-21 Ιουλίου στην Β'
φάση του 85ου Πανελλήνιο πρωταθλήματος Κωπηλασίας Παίδων - Κορασίδων
που διεξήχθη στην Λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα στο
Διπλό Κορασίδων οι αθλήτριες μας Αρετάκη Αννέτα και Φράγκου Ευαγγελία
κατέκτησαν την πρώτη θέση και το Χρυσό μετάλλιο με ποιοτική εμφάνιση
αντάξια της άρτιας προετοιμασίας τους.

Ποιοι δικαιούνται 50% έκπτωση ή πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ



Διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση εκπτώσεων, μειώσεων και την αναστολή πληρωμής στον ΕΝΦΙΑ δίνει με απόφαση του ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.
Μεταξύ άλλων στην απόφαση διευκρινίζεται ότι έκπτωση 50% στον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται οι φορολογούμενοι με χαμηλά εισοδήματα και με ακίνητη περιουσία που δεν υπερβαίνει σε επιφάνεια τα 150 τμ και αξία τις 200.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Ομιλία Γιώργο Καρασμάνη στη βουλή κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων 2019



Με την τοποθέτησή του στη συζήτηση επί των προγραμμτικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης ο Γιώργος Καρασμάνης, από το Βήμα της Βουλής, ακόμη μια φορά υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί στρεμματική ενίσχυση για τις τεράστιες απώλειες εισοδήματος των παραγωγών μας από το ρωσικό εμπάργκο.
Ταυτόχρονα ζήτησε να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων, με πρώτο την αντιμετώπιση της μάστιγας των κερδοσκόπων με τις ελληνοποιήσεις ξενόφερτου γάλακτος που έχουν καταβαραθρώσει τις τιμές της εγχώριας γαλακτοπαραγωγής.

Ο «κρυφός» δημοσιονομικός χώρος του 2020



Λύση στο πρόβλημα του δημοσιονομικού χώρου, που θα της επιτρέψει να εφαρμόσει το πρόγραμμα φοροελαφρύνσεών της, ιδίως το 2020, αναζητεί η κυβέρνηση και, στο πλαίσιο αυτό, εξετάζει διάφορες προτάσεις, συμβατές με τις διαβεβαιώσεις που έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας: ότι, δηλαδή, ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ θα επιτευχθεί χωρίς μείωση του αφορολογήτου και περικοπές κοινωνικών επιδομάτων.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα 25/7



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας