Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

«Κολλημένοι» με τα social media; Προσοχή κίνδυνος τεχνολογικού στρες!

Oι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) εξαρτώνται όλο και περισσότερο σε αυτά, παρά το γεγονός ότι τους προκαλούν άγχος, σύμφωνα με νέα έρευνα την οποία επικαλείται η ScienceDaily.Τα αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Information Systems Journal» έδειξαν ότι τα μέσα κοινωνικής

Γκάφα μεγατόνων του ΣΥΡΙΖΑ: Ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία αλλά δεν μάζεψε τους βουλευτές του

Να στριμώξει την κυβέρνηση προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ότι έχει να κάνει με την τροπολογία για την ΕΥΠ αλλά το φυσάει και δεν κρυώνει ο Αλέξης Τσίπρας καθώς όσο και αν προσπαθεί να βγάλει μία άλλη εικόνα προς τα έξω το κόμμα του μοιάζει να είναι σαν βάρκα που μπάζει νερά.
Τι έγινε; Η ονομαστική ψηφοφορία την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Απο τις 7.00 μ.μ. χθες, μία μέρα πριν από τον αρχικό σχεδιασμό, ξεκίνησε, από την ΑΑΔΕ, σταδιακά, η ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς 7,3 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων των εκαθαριστικών με τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ του 2019.
Η μείωση του ΕΝΦΙΑ φθάνει το 30% για τους μικροϊδιοκτήτες και τη μεσαία

Αυτό είναι το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα του Μουντομπάσκετ 2019 – Πότε και από πού θα δείτε τα παιχνίδια

Το Μουντομπάσκετ 2019 ξεκινάει, με τους τηλεθεατές να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας αλλά και των υπόλοιπων ομάδων από τις συχνότητες της ΕΡΤ.
Η διοργάνωση θα διαρκέσει από τις 31 Αυγούστου έως και 15 Σεπτεμβρίου!
Αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα:  

Τραγωδία στον Αλμυρό Βόλου: Νεκρή 14χρονη σε λούνα παρκ.Έπεσε από το "χαλί".

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία του Αλμυρού, καθώς, λίγη ώρα πριν από τη λήξη του τοπικού παζαριού, τραυματίστηκε θανάσιμα από παιχνίδι μία 14χρονη, που κατάγεται από την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews, η 14χρονη είχε ανέβει σε ένα από τα παιχνίδια του λούνα παρκ, το λεγόμενο «χαλί» και, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσε, χτύπησε σε άλλο παιχνίδι κι έπειτα έπεσε

Φορολοταρία Αυγούστου : Δείτε αν κερδίσατε 1000 ευρώ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η κλήρωση της φορολοταρίας για τα 1.000 ευρώ, που αφορούν στις συναλλαγές που έγιναν με ηλεκτρονικό τρόπο τον Ιούλιο του 2019.
Στη φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα

Προσφυγικό: Νέο 2015 φοβάται η κυβέρνηση – Συγκαλεί έκτακτο ΚΥΣΕΑ


Έντονη ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση, για το μέγεθος των προσφυγικών ροών που καταφτάνουν στη χώρα μας, οι οποίες «ξύπνησαν» εικόνες από το 2015, την περίοδο της προσφυγικής κρίσης.

Οι 13 βάρκες που έφτασαν την Πέμπτη στη Λέσβο με 547 πρόσφυγες, εκ των οποίων 246 ήταν παιδιά, ήταν αρκετό για να «ταρακουνήσει» την κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να συγκαλέσει την επόμενη κιόλας μέρα Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 31/8


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα Σάββατο 31 Αυγούστου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Μούχλα, στο ψυγείο, στο μπάνιο, στο στρώμα, στα ρούχα. Ποιοι κινδυνεύουν πιο πολύ; Πώς αντιμετωπίζεται




της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου, medlabnews.gr

Μούχλα είναι η κοινή ονομασία για πολλούς και διαφορετικούς μύκητες, που αναπτύσσονται σε οργανικές ουσίες, οι οποίες βρίσκονται σε αποσύνθεση και έχουν μια χαρακτηριστική μυρωδιά, είναι συνήθως άχρωμη και συνήθως δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι στην φάση της δημιουργίας της.

Για τον πολλαπλασιασμό και τη διάδοση της βοηθούν μικροσωματίδια. Αυτά έχουν χρώματα και σε αυτό το στάδιο γίνεται ορατή με γυμνό μάτι ως μαύρη ή κίτρινη κηλίδα.

Συνεχίζει ο Γιώργος Παπαδόπουλος στον Μ.Αλέξανδρο Γιαννιτσών



Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι για δεύτερη χρονιά συνεχίζουμε την συνεργασία μας με τον εξαίρετο αθλητή μας, Γιώργο Παπαδόπουλο.
Ο 16χρονος Γιώργος θα αγωνιστεί στο ανδρικό τμήμα του «Μέγα» και είμαστε υπερήφανοι που θα τον αγκαλιάσουμε και φέτος στην «οικογένειά» μας. Στην αθλητική «οικογένεια» του «Μέγα»!

Ασημένιος ο αθλητής του ΝΟΓ Ζηντηρίδης Κώστας στους Μεσογειακούς Παράκτιας Κωπηλασίας στην Πάτρα



Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής μας Ζηντηρίδης Κώστας στους Μεσογειακούς Παράκτιας Κωπηλασίας  << Πάτρα 2019>> στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας.                          Σε αυτό το αγώνισμα  τα δυο μονά και δυο Διπλά Ανδρών και Γυναικών τρέχουν εναλλάξ. Στην  Ελληνική σκυτάλη ο Κώστας αγωνίστηκε μαζί με την   Ζωή Φίτσιου (μονό) , Βαρβαρα Στρατή - Ευστρατια Πρίγκου (διπλό) και Παναγιωτη Τσιβόγλου-Κωνσταντινο Χατζηπατέρα (διπλό).                         

Εκρηκτική η κατάσταση στη Λέσβο: 500 νέες αφίξεις μεταναστών στο νησί

Ανησυχία πυροδοτεί η όλο και αυξανόμενη προσέλευση προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, με την κατάσταση στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο να είναι, σύμφωνα και με τις μαρτυρίες των εργαζομένων, ασφυκτική. Απόβαση πραγματοποίησαν περίπου 500 μετανάστες με 13 βάρκες, στην περιοχή της Σκάλας Συκαμινιάς της Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας: Ο Μητσοτάκης «ξέχασε» τα πλεονάσματα, λίγο πριν πάει στο Βερολίνο



«Με τον πλέον επίσημο τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πέτσας, επιβεβαίωσε χθες την απάτη της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη.
Ο κ. Μητσοτάκης είχε κάνει σημαία του για τρία ολόκληρα χρόνια τη μείωση των πλεονασμάτων. Αφού απέρριψε χωρίς καμία διαπραγμάτευση την μείωση που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον καταπιστευτικό λογαριασμό,

Συμφωνία Μέρκελ - Μητσοτάκη για δεκαετές «πράσινο επενδυτικό σχέδιο»

«Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα. Είναι πολύ ωραίο να λες σε όλους ότι θα εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου, αυτό για το οποίο σε εξέλεξαν οι πολίτες».
Η αποστροφή αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνομιλία του με Ελληνες δημοσιογράφους στο

Διπλώματα οδήγησης: Όλες οι αλλαγές για εξετάσεις, ηλικιωμένους, «γουρούνες»

Τέλος στην ταλαιπωρία που έχουν υποστεί πάνω από 100.000 υποψήφιοι οδηγοί, αλλά και χιλιάδες ηλικιωμένοι οδηγοί, οι οποίοι ήθελαν να ανανεώσουν τα διπλώματά τους, βάζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που συζητείται σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλή και αύριο αναμένεται να

Απίστευτο: Πρόστιμο-μαμούθ σε καφενείο στη Θεσπρωτία επειδή σέρβιρε η… πεθερά

Πολύ μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει στη Θεσπρωτία, και ευρύτερα στην Ήπειρο, η περίπτωση ενός καφενείου στο οποίο επιβλήθηκε ένα «τσουχτερό» πρόστιμο από κλιμάκιο του ΕΦΚΑ για ανασφάλιστη εργασία.
Σύμφωνα με το epiruspost, το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε ένα μικρό καφενείο

Εκδήλωση με αφορμή της συμπλήρωσης 10 χρόνων του Μουσείου Πέλλας



Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του το 2009 και φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του. Από την ίδρυσή του υπηρετεί αδιάλειπτα και πολύπλευρα τον πολιτισμό αναδεικνύοντας την ιστορία μας, προωθώντας την έρευνα και την καινοτομία, συνομιλώντας με την κοινωνία, μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση στη νέα γενιά.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 30/8




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Δέκα απλές ασκήσεις για τόνωση της μνήμης

Δεν χάνουμε μόνο μυϊκή μάζα με τα χρόνια που περνούν και ο εγκέφαλός μας ατονεί επίσης. Πιο συγκεκριμένα, η γνωστική εφεδρεία του εγκεφάλου – η ικανότητα να αντέχουμε νευρολογικές βλάβες λόγω γήρανσης και άλλων παραγόντων χωρίς να δείχνουμε ορατά σημάδια επιβράδυνσης ή απώλειας μνήμης – ελαττώνεται όσο

Πρόσκληση σε 180.000 οφειλέτες με «κόκκινα» δάνεια ύψους 10 δισ. ευρώ

Πρόσκληση σε περίπου 180.000 οφειλέτες με «κόκκινα» στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, ύψους πέριξ των 10 δισ. ευρώ και εγγύηση στην α’ κατοικία, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του νέου… νόμου Κατσέλη, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «κούρεμα» χρέους και κρατική επιδότηση της μηνιαίας δόσης, σχεδιάζουν να απευθύνουν μαζικά οι τράπεζες.

Πέλλα: Αφαίρεσε από εργοτάξιο μηχάνημα, 25.000 ευρώ

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ενηλίκων, ηλικίας 25, 32 και 46 ετών, διότιόπως προέκυψε από την έρευνα, ο 32χρονος τον Σεπτέμβριο του 2018 αφαίρεσε από εργοτάξιο σε περιοχή της Πέλλας, ένα μηχάνημα έργου αξίας 25.000 ευρώ, το οποίο

Ισπανία: 17 μωρά με το «σύνδρομο του λυκάνθρωπου» μετά από λάθος σε φάρμακο!

Τουλάχιστον 17 παιδιά εμφάνισαν το «σύνδρομο του λυκάνθρωπου» μετά από λάθος σε φάρμακο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας.

Τα παιδιά, κάποια από τα οποία είναι ακόμα μωρά, άρχισαν να βγάζουν τρίχες σε όλο τους το σώμα και το πρόσωπο, αφού τους είχε χορηγηθεί ομεπραζόλη, φάρμακο για την

Ποινική δίωξη εναντίον 38 ατόμων από την Εισαγγελία Διαφθοράς

Ποινική δίωξη σε βάρος 38 προσώπων που φέρονται να είχαν σχέση με υπόθεση χορήγησης δανείων από την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και την μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό εν μέσω capital controls, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Προκαλούν οι Τούρκοι: 19 παραβάσεις, 56 παραβιάσεις, 5 εμπλοκές στο Αιγαίο

Συνέχεια προκλήσεων από τους Τούρκους καθώς εκτός του ότι δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες, σε μεγάλο ύψος για ακόμη μία φορά καταγράφηκαν δεκάδες παραβιάσεις και κάποιες από αυτές εξελίχθηκαν σε εμπλοκές.
Συνολικά σήμερα σημειώθηκαν 19 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 56

Επανεμφανίστηκε η ιλαρά στην Ελλάδα – Έξαρση στην Ευρώπη

Η Ευρώπη βιώνει σοβαρή έξαρση των κρουσμάτων ιλαράς, με την ασθένεια να επανεμφανίζεται σε τέσσερις χώρες της, ανάμεσά τους το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, όπου θεωρείτο ως τώρα πως είχε εξαλειφθεί, τονίζει εκφράζοντας έντονη ανησυχία σε έκθεσή του που δημοσιοποιεί σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), απευθύνοντας

Επανέρχεται το παλαιό σύστημα εξέτασης υποψήφιων οδηγών

Τέλος στην ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν εδώ και 9 μήνες οι νέοι υποψήφιοι οδηγοί, οι οδηγοί ηλικίας άνω των 74 ετών, καθώς και οι σχολές οδηγών βάζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών που συζητήθηκε στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο και κατατίθεται στη Βουλή.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 29/8



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Υπόθεση Λίνας Κοεμτζή: Ταυτοποιήθηκε ο αποστολέας των απειλητικών μηνυμάτων

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του θανάτου της Λίνας Κοεμτζή, βγήκαν στην επιφάνεια, καθώς σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ταυτοποιήθηκε ο αποστολέας των απειλητικών μηνυμάτων προς την αδερφή και την ξαδέρφη του θύματος.

Ο αποστολέας εκφόβιζε τις δύο κοπέλες να

Πονόδοντος, σε αργία. Τι πρέπει και τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε μέχρι να πάμε στον οδοντίατρο;




Είναι Σαββατοκύριακο,  είναι  διακοπές των Χριστουγέννων, του Πάσχα ή του καλοκαιριού κι εσείς υποφέρετε από πονόδοντο; 
Ο οδοντογιατρός σας λείπει όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί του ή εσείς λείπετε; 
Τι θα κάνετε;

Κατ’ αρχήν θα αναζητήσετε τηλεφωνικά τον οδοντίατρό σας κι εκείνος θα σας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες αν απουσιάζει.

Με γρήγορους ρυθμούς υλοποιείται το έργο της αναβάθμισης των παιδικών χαρών του Δήμου Έδεσσας



Με γρήγορους ρυθμούς υλοποιείται το έργο της αναβάθμισης των
παιδικών χαρών του Δήμου Έδεσσας, καθώς ολοκληρώνεται η φάση
της τοποθέτησης των καινούριων παιχνιδιών.
Απομένει η διάστρωση των δαπέδων με κατάλληλο υλικό και η
κατασκευή των περιφράξεων.

Αμφίπολη: Ξαναρχίζουν οι εργασίες που σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύσκεψη όλων των αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ για τον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αμφίπολης, συγκάλεσε την Δευτέρα η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, ζητώντας από όλους να επισπευσθούν οι εργασίες, που αφορούν τόσο στο μνημειακό σύνολο στον

Εορτή της Τίμιας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στα Γιαννιτσά



Το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019,
εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης
της Υπεραγίας Θεοτόκου, πανηγυρίζει το
εντός του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου
και Ελένης Γιαννιτσών Ιερό Παρεκκλήσιο
της Τιμίας Ζώνης.

«Από αυτά θα πάρουμε;»: Αποκαλυπτικός διάλογος Ερντογάν-Πούτιν για τα SU-57

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε το ταξίδι του στη Μόσχα και μαζί με τον Ρώσο ομόλογό του επισκέφθηκε την έκθεση αεροναυπηγικής.
Μάλιστα, έλαβε χώρα μια στιχομυθία άκρως αποκαλυπτική ανάμεσα στον Ταγίπ Ερντογάν και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με την αγορά ρωσικών αεροσκαφών από την Τουρκία

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας συμμετέχει στην 6η Pella Agro στην Κρύα Βρύση



Στην 6η Pella Agro συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως κάθε χρόνο με δικό της εκθεσιακό χώρο. Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τον Δήμο Πέλλας, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και του Επιμελητηρίου Πέλλας.