Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Κορτιζόνη: Πόσο επικίνδυνη είναι; Πότε χορηγείται; Tι πρέπει να προσέχουμε;


του Τσούκαλη Ξενοφώντα, M.D, medlabnews.gr

Η κορτιζόνη είναι ένα απολύτως φυσικό προϊόν που παράγεται από τον ανθρώπινο οργανισμό και η έλλειψη του οποίου είναι ασυμβίβαστη με τη ζωή. Η κορτιζόνη, ή για την ακρίβεια υδροκορτιζόνη ή κορτιζόλη, παράγεται στο φλοιό των επινεφριδίων μαζί με 30 περίπου άλλα στεροειδή. Τα επινεφρίδια είναι δύο μικροί ενδοκρινείς αδένες βάρους περίπου 15 γρ. που βρίσκονται στο άνω μέρος κάθε νεφρού, όπως άλλωστε φανερώνει το όνομά τους.

Εκδρομή στην Παναγία Σουμελά πραγματοποίησαν με΄λη του ΚΑΠΗ Έδεσσας


Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, έγινε προσκύνημα από τα μέλη του ΚΑΠΗ Έδεσσας, στην Παναγία Σουμελά. Η θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου φτιαγμένη από το Τίμιο ξύλο, από τον Ευαγγελιστή Λουκά το 50 μ.Χ, στέκει αγέρωχη για πολλούς αιώνες και προκαλεί συγκίνηση και δέος. Ιδιαίτερο σύμβολο πίστης και πατρίδας για όλο το Ποντιακό πληθυσμό αλλά και για όλους τους πιστούς, έχει επισκεψιμότητα στο πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, στις πλαγιές του Βερμίου.

O Tραμπ απειλεί την Ευρώπη: «Θα απελευθερώσω τζιχαντιστές στα σύνορά σας»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε χθες να απελευθερώσει στα σύνορα της Ευρώπης τους τζιχαντιστές που κρατούνται από τους συμμάχους του στη Συρία, εάν η Γαλλία, η Γερμανία και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν δεχτούν να επαναπατρίσουν τους υπηκόους τους.
«Νίκησα το χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία», είπε ο Τραμπ

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γιαννιτσών υπενθυμίζει την απαγόρευση καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών


Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς του πολίτες η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γιαννιτσών έχοντας στόχο την εξάλειψη του κινδύνου πυρκαγιάς για ξένες περιουσίες και κυρίως για την ανθρώπινη ζωή, τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων και την μείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου, σας ενημερώνουμε ότι:
Κάθε θερινή-αντιπυρική περίοδο από 01 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γιαννιτσών επεμβαίνει σε πλείστες αγροτοδασικές πυρκαγιές, όπου στο σύνολο τους προκαλούν ανά περίπτωση ζημίες.

Η "μπίζνα" των τρωκτικών του ΣΥΡΙΖΑ με τα κονδύλια για μεταφορά και στέγαση προσφύγων

Δεν έχει τέλος το σκάνδαλο για τα προσφυγικά κονδύλια και πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Συγκεκριμένα, μετά το πάρτι με τα εκατομμύρια που δίνονταν για τη σίτιση των προσφύγων, όπου κάποιοι «φούσκωναν» τον αριθμό των ατόμων που υποτίθεται ότι σιτιζόταν, στο

Με 5 αθλητές του ο ΝΟΓ στην Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης στο Μαυροχώρι Καστοριάς


Στην Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτηξης  που έγινε στο Μαυροχώρι Καστοριάς συμμετείχαμε με 4 αθλητές και 1 αθλήτρια.          Συγκεκριμένα είχαμε την αθλήτρια μας   Τσουκτοριδου Ευαγγελία στο Σκιφ Αρχαρίων Κορασίδων 12  που μπήκε στο τελικό αλλά στις λεπτομέρειες έχασε το Χάλκινο μετάλλιο.             

Αστεροειδής πέρασε «ξυστά» από τη Γη και η NASA το πήρε χαμπάρι... μία ημέρα πριν

Η διαστημική εταιρεία αιφνιδιάστηκε από το πέρασμα του αστεροειδούς που έγινε τον Ιούλιο, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία των επιστημόνων. Ο 2019 ΟΚ είχε περάσει σε απόσταση 65.000 χιλιομέτρων από την Γη και ήταν ο μεγαλύτερος «διαστημικός βράχος» που περνάει τόσο κοντά από τον πλανήτη μας τα τελευταία 100 χρόνια.

Στη δημοσιότητα τα emails των επιστημόνων της NASA

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί έτοιμο φύλλο για πίτες

Τη διακίνηση φύλλου κρούστας στο οποίο διαπιστώθηκε ανάπτυξη εστιών μούχλας (ευρωτίαση) στην επιφάνεια του προϊόντος διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας.
Πρόκειται για το προϊόν «ΦΥΛΛΟ ΑΧΑΪΚΗ – Φύλλο Κρούστας για Γλυκά και Πίτες», σε συσκευασία των 250 γρ. και 500γρ. με ημερομηνία λήξης 30/9/19. Το προϊόν παράγεται από

Ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική χρονιά στο ΚΔΑΠ-μεΑ Γιαννιτσών, τελέσθηκε ο Αγιασμός


Με τον καθιερωμένο αγιασμό, τις ευχές όλων, την παρουσία του Δημάρχου Πέλλας Γρηγορίου Στάμκου, του Αντιδημάρχου Ιωάννη Φωκά, του προσωπικού, γονέων και μαθητών, ξεκίνησε επισήμως σήμερα, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, η νέα σχολική χρονιά στο ΚΔΑΠ-μεΑ, στα Γιαννιτσά (ισόγειο Ανοιχτού Θεάτρου).

Πώς θα… χτίζουμε το αφορολόγητο από το 2020

Στην αύξηση του ύψους των δαπανών που θα πρέπει να πραγματοποιούν κάθε χρόνο οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες για αγορές αγαθών και παροχές υπηρεσιών, προκειμένου να κατοχυρώνουν το αφορολόγητο όριο εισοδήματος των 8.636 ευρώ, αποφάσισε να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών από το 2020.

Δωρεά οχήματος στο δήμο Πέλλας


Ένα όχημα μάρκας Mercedes, τύπου Sprinter  δώρισε στο δήμο Πέλλας η Δημοτική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού  της πόλης Barmstedt της Γερμανίας.
Το όχημα παραδόθηκε στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος- Καθαριότητας και Πρασίνου από εκπρόσωπο της επιχείρησης ο οποίος μετέβη οδικώς στα Γιαννιτσά προκειμένου να παραδώσει το αυτοκίνητο και δήλωσε μεταξύ άλλων  

Εκρηκτική η κατάσταση στο προσφυγικό – Σύσκεψη στο Μαξίμου το Σάββατο

«Συναγερμός» έχει σημάνει το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα λόγω της στάσης της Τουρκίας στο κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού μετά και τις καθημερινές απειλές του Ερντογάν ότι μπορεί να αναγκαστεί να ανοίξει τον δρόμο προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη.
Την ίδια ώρα, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας, καθώς

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 21/9


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

«Σχολικές» λοιμώξεις: Πώς να τις προλάβετε

Κάθε χρόνο, λόγω νόσησης των παιδιών από λοιμώξεις, χάνονται εκατομμύρια σχολικών ημερών παγκοσμίως. Ενημερωθείτε για τα απαραίτητα βήματα για την πρόληψη των λοιμώξεων στο σχολείο
Η παρακολούθηση στο σχολείο ευνοεί τη μετάδοση πολλών παθογόνων

Τέλος στα "σπασμένα" συνδρομητικά προγράμματα.Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα.

Στη χώρας μας συνελήφθη ημεδαπός και σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού.
Σύμφωνα με το seleo.gr, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συμμετείχαν σε πανευρωπαϊκή επιχείρηση, υπό τον συντονισμό της Eurojust, στο πλαίσιο της οποίας

Με νέα εισβολή απειλεί ο Ακάρ: Στην Κύπρο είμαστε το ίδιο αποφασισμένοι όπως και το '74

Συνεχίζει να διατρανώνει την αποφασιστικότητά της η Άγκυρα για την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, προβάλλοντας την ετοιμότητά της να υπερασπιστεί -όχι μόνο σε λεκτικό επίπεδο πλέον- τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων επί των πηγών ενέργειας, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Αφορολόγητο: Τι θα ισχύσει με τις αποδείξεις και τις ηλεκτρονικές πληρωμές

Περισσότερες αποδείξεις με πλαστικό χρήμα θα πρέπει να συγκεντρώνουν από το 2020 οι φορολογούμενοι προκειμένου να διατηρήσουν το αφορολόγητο όριο των 8.636 ευρώ για τον άγαμο, με προσαύξηση 1.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Με δύο μετάλλια επέστρεψε η αθλήτρια μας Ευαγγελία Φράγκου από το Βελιγράδι όπου πραγματοποιήθηκε το Βαλκανικό πρωτάθλημα Κωπηλασίας.


Με δύο μετάλλια επέστρεψε η αθλήτρια μας Ευαγγελία Φράγκου από το Βελιγράδι όπου πραγματοποιήθηκε το Βαλκανικό πρωτάθλημα Κωπηλασίας.                                    Την πρώτη μερα  στο τετραπλό σκιφ Νεανίδων η Ευαγγελία  με πλήρωμα τις Καρμέλα Γκατ - Σοφία Θεοχάρη - Ευαγγελία  Αναστασιάδου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο.                                                             

Δημοσκόπηση Pulse: Παραμένει μεγάλη η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.Αισιόδοξοι οι Έλληνες.

Προβάδισμα 13,5 μονάδων δίνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Στην πρώτη μέτρηση της εταιρείας μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την εμφάνιση των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% στην πρόθεση ψήφου με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 26%.

Καρασμάνης:Να έρθουν στη Βουλή τα έγγραφα υποβολής αιτήματος αναδιάρθρωσης των ροδάκινων


Με ΕΡΩΤΗΣΗ του προς τον σημερινό Υπουργό, ο Γιώργος Καρασμάνης, ζητεί να κατατεθούν στη Βουλή όλα τα επίσημα έγγραφα με τα οποία ο κύριος Σταύρος Αραχωβίτης, όπως ισχυρίζεται, είχε ζητήσει έγκριση Προγράμματος Αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, όπως και Έκτακτου Εθνικού Προγράμματος Δωρεάν Διανομής Επιτραπέζιου Ροδάκινου.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης με αίτηση κατάθεσης εγγράφων:

Παγκόσμια ανησυχία για τις γενόσημες εκδόσεις του Zantac

Πανικό σε ολόκληρο τον κόσμο έχει προκαλεί η είδηση της αναστολής κυκλοφορίας του γνωστού φαρμάκου για το στομάχι Zantac.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, η Sandoz που αποτελεί τμήμα της εταιρείας Novartis ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σταματά «προληπτικά» τη διανομή των γενόσημων εκδόσεων του Zantac σε όλες τις

Δρόμος Θυσίας 2019


O χρόνος μετρά αντίστροφα για την εκκίνηση του Δρόμου Θυσίας 2019. Ο δήμος Πέλλας προετοιμάζεται εντατικά για την υποδοχή των δρομέων. Εθελοντές οργανώνονται και στελεχώνουν τις γραμματείες εγγραφών, εκκίνησης, ασφάλειας, υποστήριξης, τερματισμού και απονομών ώστε  να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις της διοργάνωσης.

Ποιες είναι οι ώρες κοινής ησυχίας – Τι αλλάζει από 1η Οκτωβρίου

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από την 1η Οκτωβρίου οπότε και αρχίζουν να εφαρμόζονται οι ώρες της χειμερινής περιόδου.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αστυνομική Διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 20/9


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας