Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Ποια κινητά εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία

Επιστήμονες και κατασκευαστές διαβεβαιώνουν ότι η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα είναι μη βλαπτική για τον ανθρώπινο οργανισμό, ωστόσο η ανησυχία δεν παύει να υπάρχει. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας από την Ακτινοβολία της Γερμανίας (Bundesamt für Strahlenschutz) καταγράφει τα ποσά

Λαμπρή υποδοχή της Παναγίας Σουμελά στα Γιαννιτσά παρουσία τριών Μητροπολιτών


Την περίφημη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Σουμελά καθώς και τις ιερές εικόνων των αγίων Ιωάννου του Προδρόμου Βαζελώνος και Γεωργίου Περιστερεώτα τις προερχόμενες από τις ομώνυμες ιερές μονές του Πόντου υποδέχθηκε η πόλις των Γιαννιτσών την Τρίτη 1 Οκτωβρίου το απόγευμα (6.45 μ.μ.) στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (παλαιά Μητρόπολη).

Ντοκουμέντο: «Ελάτε στην Ελλάδα δεν θα σας πειράξει κανείς»- Διακινητής κλείνει δουλειές στον Εβρο

Διακινητής μεταναστών χωρίς κανένα δισταγμό αποφάσισε να διαφημίσει τη… δουλειά του μέσω του Facebook και προσπάθησε να προσελκύσει κόσμο που θέλει να έρθει στην Ελλάδα.
Ο ίδιος ανέφερε «Έτσι θα περάσετε στην Ελλάδα, δεν θα σας πειράξει κανείς, θα σας πάρουμε με αυτοκίνητο και θα πάρετε και διαβατήριο».

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για διαδικτυακή διαφήμιση προϊόντος

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στη διαδικτυακή διαφήμιση του προϊόντος Black Latte. Το προϊόν, το οποίο κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, διαφημίζεται στο διαδίκτυο ότι προάγει την απώλεια βάρους σε μεγάλο βαθμό και με μεγάλη ταχύτητα. Επισημαίνεται ότι ισχυρισμοί που αναφέρονται στο ρυθμό ή το μέγεθος της απώλειας βάρους δεν επιτρέπονται

Κοπάδι αγριογούρουνων έστειλε… στο νοσοκομείο οδηγό μοτοσικλέτας

Επίθεση από αγριογούρουνα δέχτηκε 40χρονος δικυκλιστής την ώρα που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του μεγάλου κυβισμού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στον επαρχιακό δρόμο Διμηνίου – Σέσκλου, στη Μαγνησία.

Πήγαινε στην εργασία του

Ηταν λίγο πριν τις 7 το πρωί όταν ο 40χρονος εργαζόμενος και οικογενειάρχης αναχώρησε από

Συνάντηση των εργαζομένων με το νέο πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Αθ. Επιτροπάκη


Την πρώτη του συνάντηση με τους εργαζόμενους της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 4/10, ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ., Αθανάσιος Επιτροπάκης, στην αίθουσα Πληροφόρησης Νέων, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.
Ο κ. Επιτροπάκης μιλώντας στους εργαζόμενους όλων των υπηρεσιών και των δομών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πέλλας, επισήμανε ότι πρώτο μέλημά του είναι η συνέχιση του έργου των προκατόχων του αλλά και η βελτίωση της θέσης της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. έναντι της κοινωνίας αλλά και των εργαζομένων.

Καθηγητής επιτέθηκε σε μαθητή με σουγιά - "Θα σε σφάξω αν έρθεις αύριο"

Καθηγητής του 1ου Γυμνασίου Μεταμόρφωσης επιτέθηκε λεκτικά σε μαθητή του μέσα στην τάξη, τον οποίο φέρεται να απείλησε
με σουγιά, λέγοντάς του χαρακτηριστικά πως «αν έρθεις αύριο θα σε σφάξω».
Ο 67χρονος καθηγητής, ο οποίος παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο,

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του Δρόμου Θυσίας 2019


 Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του  Δρόμου Θυσίας 2019, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 9πμ, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Πλατανότοπου.
Δρομείς από όλη την Ελλάδα, μαραθωνοδρόμοι, αθλητές του ΣΕΓΑΣ, στελέχη  και μαθητές  των στρατιωτικών σχολών Ευελπίδων και Μονίμων Υπαξιωματικών, ελεύθερα αθλούμενοι και περιπατητές, μαθητές και νήπια από την ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών,

ΣτΕ: Αντισυνταγματικοί βασικοί πυλώνες του Νόμου Κατρούγκαλου

Σειρά αποφάσεων με τις οποίες ουσιαστικά κρίνονται αντισυνταγματικοί βασικοί πυλώνες του αποκαλούμενο νόμου Κατρούγκαλου, δημοσίευσε σήμερα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Παράλληλα, οι πέντε αποφάσεις της Ολομέλειας έχουν ισχύ από την ημέρα δημοσίευσής τους, δηλαδή σήμερα, και δεν έχουν αναδρομική ισχύ.

Κάπνισμα... τέλος: Στη Βουλή ο αντικαπνιστικός νόμος, έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα

Ο νέος αντικαπνιστικός νόμος βρίσκεται στη Βουλή, προβλέποντας την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους. Στα 200 ευρώ το πρόστιμο για τους καπνίζοντες.
Στη Βουλή κατατέθηκε ο νέος αντικαπνιστικός νόμος του υπουργείου Υγείας, ο οποίος

Πραγματοποιήθηκε η σύσταση νέου Φιλοζωικού Σωματείου στη περιοχή του Δήμου Πέλλας "Αγάπη για τα ζώα"


Με την δυναμική παρουσία πολλών εθελοντών, ανθρώπων που νοιάζονται για τα ζώα, από διάφορες περιοχές του δήμου Πέλλας, πραγματοποιήθηκε η σύσταση του νέου Φιλοζωικού Σωματείου «Αγάπη για τα Ζώα». Με την συμμετοχή στις εκλογές που έγιναν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 3/10/19 εγκρίθηκε το καταστατικό και η επίσημη παρουσία και λειτουργία του συλλόγου, από πολίτες της Πέλλας που ήδη εδώ και χρόνια δίνουν τον δικό τους αγώνα με περισυλλογή και φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Πόλεμος νεύρων από την Αγκυρα - Επίδειξη ισχύος με φωτογραφίες από τα γεωτρύπανα

Απτόητη -παρά τις προειδοποιήσεις Αθήνας και Λευκωσίας- προχωρά τις δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία.Η Αγκυρα συνεχίζει τον πόλεμο νεύρων στην περιοχή, με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας να δημοσιεύει μία σειρά φωτογραφιών από τα τουρκικά γεωτρύπανα.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την διάρκεια του Δρόμου θυσίας


Απόφαση προσωρινής διακοπής κυκλοφορίας και απαγόρευσης στάσης, στάθμευσης οχημάτων, κατά την διάρκεια του αγώνα δρόμου, με την επωνυμία «Δρόμος Θυσίας – Pella Half Marathon» μήκους 21.100 μέτρων, της διαδρομής βάδην – τρεξίματος, μήκους 6.000 μέτρων και του δρόμου μαθητών δημοτικών σχολείων, μήκους 1.000 μέτρων, που θα διεξαχθούν,

Μητσοτάκης σε Ζεεχόφερ: «Η Ελλάδα αλλάζει πολιτική στο μεταναστευτικό σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Το μεταναστευτικό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Δεν μπορούμε να δεχτούμε να συνεχίζονται οι ροές και να μην κάνουμε τίποτα. Πρέπει να βρούμε τρόπο να σταματήσουμε τις ροές», είπε ο Πρωθυπουργός προς τον Γερμανό Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος προηγουμένως είχε επισκεφθεί την Τουρκία.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 5/10





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 5 Οκτωμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Kεραυνός εν αιθρία Nόμιζε ότι είχε ημικρανία, ήταν όμως ανεύρυσμα εγκεφάλου και πέθανε


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Δύο εβδομάδες είχε πολύ έντονους πονοκεφάλους. Νόμιζε ότι ήταν όπως όλες τις άλλες φορές που ταλαιπωρείτο από τις ημικρανίες της. Τα παυσίπονα τα έπαιρνε σαν καραμέλες αλλά αυτή την φορά δεν βοηθούσαν. Και ο πόνος δυνατός και επίμονος. Κάποια στιγμή κατάλαβε ότι δεν βλέπει καλά με το ένα μάτι την τηλεόραση. Την έβλεπε μισή. Νόμιζε ότι ήταν από τον δυνατό πονοκέφαλο.

Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στα Γιαννιτσά


Στη σημερινή απεργιακή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης έδωσαν αγωνιστικό “παρών” εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Γιαννιτσά.

     Την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών έπαιξε για άλλη μια φορά τον ρόλο της και κάλεσε σε απεργία τους εργαζόμενους μόνο στα χαρτιά ακολουθώντας τις τακτικές της ΓΣΕΕ. Ως άνθρωποι της εργοδοσίας στηρίζουν με όλους τους τρόπους τις εκάστοτε αντεργατικές κυβερνήσεις. Όπως την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι τώρα και αυτή της ΝΔ.

Τραγωδία στο Λιτόχωρο: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Πιερίας από το άκουσμα της είδησης πως ένας άνθρωπος βρέθηκε κρεμασμένος. Συγκεκριμένα ένας άνδρας προς το παρόν αγνώστων στοιχείων, βρέθηκε κρεμασμένος στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό στο Λιτόχωρο. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν 55χρονο αλλοδαπό,

Κυκλοφόρησε το νέο παιδικό βιβλίο του Μάκη Τσίτα με τίτλο «Ο γενναίος ιππότης και η χαμογελαστή βασίλισσα»


«Η δική μου βασίλισσα δεν είναι όπως οι άλλες. Είναι ευγενική, γλυκομίλητη και γενναιόδωρη. Έχει πάντα μια ωραία ιστορία να πει, να δώσει μια πολύτιμη συμβουλή, να πάρει μια  απόφαση σωστή.
Κι εγώ έδωσα τον λόγο της τιμής μου να τη φροντίζω και να την προστατεύω. Γιατί είμαι ο ιππότης της κι εκείνη είναι η… χαμογελαστή βασίλισσα!»

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Μάκη Τσίτα (Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 2014), με ήρωα έναν ιππότη της καθημερινότητας.

“Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα” στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών


Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Θεάτρου «ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ» επιστρέφει μετά την επιτυχία της παράστασης «Ο Μπακαλόγατος, της ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ», με μια ξεκαρδιστική κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠ’ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κετίκογλου.
Η θεατρική παράσταση θα ανέβει στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, το Σάββατο 12, την Κυριακή 13 & την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019.

Αντάμωμα Λυκείων των Ελληνίδων Χανιών, Κατερίνης και Γιαννιτσών


Economist: Η Ελλάδα πρέπει να λάβει μια μεγάλη ελάφρυνση χρέους

Έχει έρθει η ώρα για την οριστική διευθέτηση των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας και υπάρχει ισχυρό επιχείρημα για δημοσιονομική χαλάρωση τώρα, αναφέρει το περιοδικό Economist σε άρθρο γνώμης του, με τίτλο: «Η Οδύσσεια του ελληνικού χρέους» και υπότιτλο: «Η Ελλάδα θέλει ελευθερία. Οι πιστωτές της δεν θέλουν να έχει αυτή «δωρεάν γεύμα». Μία νέα διαπραγμάτευση είναι αναγκαία».

Θεατρικά Τμήματα στον Εκπολιτιστικό Όμιλο Γιαννιτσών "Η Πέλλα"


27 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στην Έδεσσα


Η Έδεσσα γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπ μεταφέροντας το μήνυμα ότι ο Τουρισμός είναι Προορισμός και τα οφέλη του πρέπει να φτάνουν σε όλους. Μόνο έτσι εξασφαλίζεται η βιώσιμη ανάπτυξη κάτι που έγινε φανερό με την πρόσφατη κατάρρευση ενός παγκόσμιου tour operator. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού με θέμα Τουρισμός Εκπαίδευση & Θέσεις Απασχόλησης ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Δρόμος Θυσίας 2019


-  8ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΕΛΛΑΣ – 21.097,5μ
-   Δρόμος ελεύθερου τρεξίματος – Δυναμικού βάδην 6.000μ
-    Δρόμος Μαθητών Δημοτικών Σχολείων 1.000μ
Η οργανωτική επιτροπή του Δρόμου Θυσίας 2019, ευχαριστεί θερμά για την ανταπόκριση όλους τους δρομείς, τους φορείς, τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, τους υποστηρικτές, τους χορηγούς, τις επιχειρήσεις, τους συλλόγους και τους ιδιώτες που συμμετέχουν και στηρίζουν αυτή την διοργάνωση.

Πότε θα αποδεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί με τη νέα πάγια ρύθμιση χρεών


Aκόμη πιο ευνοϊκό προσπαθεί να καταστήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών το καθεστώς της νέας «πάγιας» ρύθμισης για τα χρέη προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου προτίθεται να συμπεριλάβει στις διατάξεις για τη νέα «πάγια» ρύθμιση το ευεργέτημα της πλήρους αποδέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών, το οποίο εφαρμόζεται ήδη στο πλαίσιο της ρύθμισης των «120 δόσεων».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 4/10


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας