Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Αγρυπνία Αγίου Ιλαρίωνος Επισκόπου Μογλενών στα Γιαννιτσά



Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 9:30 μ.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία (Εσπερινός, Όρθρος & Θεία Λειτουργία) στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών για την εορτή του Αγίου Ιλαρίωνος επισκόπου Μογλενών.

Προσφυγικό : Μεγάλο φαγοπότι με τα κονδύλια και τις απευθείας αναθέσεις



Προσφυγικό : Τα νέα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι σε πολλές περιπτώσεις σπαταλήθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χωρίς κανένα λόγο. Με απλά λόγια, εμφανιζόταν να δίνονται χρήματα για μερίδες φαγητού σε αριθμό φιλοξενούμενων σε hot spots των νησιών που δεν… υπήρχαν.

Συνταρακτικά στοιχεία για τη μεγάλη κομπίνα με τα προσφυγικά κονδύλια που δόθηκαν για τη σίτιση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων, έρχονται στο φως.
Οι νέες αποκαλύψεις «δένουν» ακόμη περισσότερο τις καταγγελίες που έχουν γίνει για «μεγάλο φαγοπότι» ημετέρων επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ραδίο Αρβύλα: Σατίρισαν καρκινοπαθή από τα Γιαννιτσά και καλούνται να πληρώσουν 100.000 ευρώ



Η δημοφιλής εκπομπή Ράδιο Αρβύλα καλείται να πληρώσει αποζημίωση 100.000 ευρώ σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Οδικών Εμπορευματικών και Επιβατικών Μεταφορών, Απόστολου Κενανίδη, ο οποίος είναι καρκινοπαθής.
Όπως σχολίασε ο Κώστας Παπαδάκης στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Ευτυχείτε» οι παρουσιαστές της εκπομπής σατίρισαν τη χροιά της φωνής του πρόεδρου.

Κατάπαυση πυρός στη Συρία: Τώρα ΗΠΑ και Τουρκία «τσακώνονται» για το ποιος κέρδισε



Μετά την απόφαση για κατάπαυση του πυρός στη Συρία για 120 ώρες, ΗΠΑ και Τουρκία πανηγυρίζουν αμφότερες, καθώς θεωρούν πως πέτυχαν τον στόχο τους.

Η συμφωνία αυτή ωστόσο δέχεται μεγάλη αμφισβήτηση από πλευράς Αμερικανών, καθώς οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Τραμπ πως έκανε οπισθοχώρηση, δίνοντας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσα ακριβώς ήθελε. Χαρακτηριστικό είναι πως η Νάνσι Πελόζι χαρακτήρισε ως «απάτη» την συμφωνία, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κερδίσει τίποτα από αυτήν.

Σαν σήμερα το 1912 αρχίζει στα Γιαννιτσά μία από τις σημαντικότερες μάχες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου


Η σπουδαιότερη σε σημασία μάχη του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, που διεξήχθη στις 19 και 20 Οκτωβρίου 1912 στην τότε Γενιτσά (Γενιτζέι Βαρντάρ για τους Τούρκους) του σημερινού νομού Πέλλας, ανάμεσα στον ελληνικό στρατό υπό τον αρχιστράτηγο Κωνσταντίνο και τον οθωμανικό στρατό υπό τον στρατηγό Χασάν Ταξίν Πασά. Η νίκη των ελληνικών όπλων άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου).

«Αντάρτικο» κατά του αντικαπνιστικού νόμου -Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι καταστηματάρχες



Στο «αντάρτικο» κατά του αντικαπνιστικού νόμου, μέσω ομαδικής προσφυγής στο ΣτΕ, ετοιμάζονται να περάσουν οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης.

Η ολική απαγόρευση καπνίσματος που φέρνει ο αντικαπνιστικός νόμος έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από επιχειρηματίες που λειτουργούν μπαρ, καφέ, μεζεδοπωλεία και εστιατόρια, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα υποστούν μεγάλη οικονομική ζημία και ότι η κυβέρνηση έπρεπε να επιλέξει πιο ήπιες-μεταβατικές λύσεις.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 19/10



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ιερό Ευχέλαιο και Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου στα Γιαννιτσά



Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, στις 5.00μ.μ., στον ιερό ενοριακό ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα τελεσθεί Εσπερινός και στην συνέχεια ιερό Ευχέλαιο με την ευκαιρία της μνήμης του αγίου αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Έχετε βαρυστομαχιά, δυσφορία από το πολύ φαγητό; Τι μπορεί να κάνετε;



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, Μ.D., medlabnews.gr

Τα πολλά και βαριά φαγητά και γλυκά, η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και φαγητών με πολλά λιπαρά, τα νυχτερινά βαριά γεύματα, δεν αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο για το στομάχι και την υγεία μας.

Αυτή η υπερβολική κατανάλωση φαγητών, είναι μια από τις κυριότερες αιτίες της δυσπεψίας, δηλαδή της κατάσταση κακής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος που δημιουργεί δυσχέρειες κατά την πέψη.

Τέλος στα πλαστικά μιας χρήσης από το καλοκαίρι του 2020 -Ποια προϊόντα «κόβονται»

Ενα φιλόδοξο σχέδιο για τα πλαστικά μιας χρήσης, που ενδέχεται να υπερβεί ακόμα και όσα ορίζει η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, ετοιμάζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ο άμεσος περιορισμός στα πλαστικά μιας χρήσης ήταν ένα από τα βασικά πλάνα της κυβέρνησης, με ορίζοντα υλοποίησης το 2021. Παρά ταύτα, σε χθεσινές του δηλώσεις, ο υπουργός ΠΕΝ, Κωστής Χατζηδάκης, υποστήριξε ότι «θέλουμε να εφαρμόσουμε την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης

Στη Θεσσαλονίκη: Παρουσίαση του βιβλίου «Με τα μάτια των ξένων Περιηγητές στην Έδεσσα και την Πέλλα, 1328-1912»



Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Με τα μάτια των ξένων -Περιηγητές στην Έδεσσα και την Πέλλα, 1328-1912», που εξέδωσε πρόσφατα ο Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» (συνέκδοση του Συλλόγου με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου). 

Μήνυμα Κυρ. Μητσοτάκη για Plan B στο Μεταναστευτικό

Αν δεν αποδίδουν οι ενέργειες της ΕΕ για να σταματήσουν οι ροές από την Τουρκία προς την Ευρώπη, τότε «θα πρέπει η Ευρώπη να σκεφτεί άλλους τρόπους ώστε να μην εγκλωβίζονται στην Ελλάδα», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές όσον αφορά το Σχέδιο Β για το Μεταναστευτικό, στο οποίο αναφέρθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Γιορτάστηκε η επέτειος απελευθέρωσης της Σκύδρας – Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου



Η αποδέσμευση και η απελευθέρωση της Σκύδρας στις 17 Οκτωβρίου 1912 από την τουρκική σκλαβιά που επιτεύχθηκε χάρη στην αποφασιστικότητα του Ελληνικού Στρατού, γιορτάστηκε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019.   
Το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Πρωτομάρτυρα κι Αρχιδιακόνου Στεφάνου Σκύδρας από τους Σεβαστούς μας Πατέρες: Αρχιμανδρίτη  Αντώνιο Κορέστη, Αθανάσιο Ρούντο, Ευστράτιο Ιμβριώτη, Δαυίδ Πασατά.

Συμμετοχή του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+



Το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 με τίτλο «E-treasure: My Lovely Europe” μαζί με σχολεία από έξι ακόμη χώρες: Λετονία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ιταλία και Πολωνία. Το θέμα του προγράμματος εστιάζει στην ιστορία των χωρών και αναδεικνύει στοιχεία του πολιτισμού τους.

Οι Κούρδοι καταγγέλλουν : Οι Τούρκοι μας καίνε με λευκό φώσφορο [Σκληρές εικόνες]

Με καταγγελίες κατά των Τούρκων, οι οποίες αν επιβεβαιωθούν θα προκαλέσουν φρίκη και παγκόσμιο σοκ, προχώρησαν οι Κούρδοι της Συρίας.Συγκεκριμένα, κατηγορούν τις τουρκικές δυνάμεις ότι βομβαρδίζουν τις κουρδικές περιοχές με μη συμβατικά, ιδιαιτέρως φονικά όπλα, όπως λευκό φώσφορο και εμπρηστικές βόμβες ναπάλμ

Εγκρίθηκε η πρώτη κρατική επιδότηση στεγαστικού δανείου

Εγκρίθηκε η πρώτη κρατική επιδότηση δόσης στεγαστικού δανείου σε οφειλέτη ο οποίος ρύθμισε τις οφειλές του, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της Κύριας Κατοικίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών η  κρατική επιδότηση αφορά το 40% της μηνιαίας δόσης για δάνειο ύψους περίπου 80.000 € με

Πρόσκληση Επετείου 20ης και 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Πέλλας




Χριστουγεννιάτικος μποναμάς σε επιχειρήσεις - Μειώνεται η προκαταβολή φόρου

Μείωση κατά 5% της προκαταβολής φόρου που βεβαιώθηκε φέτος στις επιχειρήσεις, προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού το οποίο η κυβέρνηση απέστειλε στις Βρυξέλλες.
Το προσχέδιο το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν, περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, τη μείωση της προκαταβολής κατά το ποσοστό αυτό, μέτρο το οποίο προβλέπεται ότι θα έχει συνολικό κόστος 138 εκατομμύρια ευρώ στον φετινό Προϋπολογισμό.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 18/10




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Εμβολιάσου και προστατέψου από τον έρπητα ζωστήρα


Με τον εμβολιασμό, μπορεί να προληφθεί η εκδήλωση του έρπητα ζωστήρα, γι' αυτό συστήνεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για όλα τα άτομα άνω των 60 ετών και το εμβόλιο χορηγείται δωρεάν.
Η σημασία της πρόληψης, μέσω του εμβολιασμού έναντι του έρπητα ζωστήρα, επισημάνθηκε σε εκδήλωση όπου παρουσιάστηκε η νέα εκστρατεία ενημέρωσης, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας, με μήνυμα «κάθε στιγμή της ζωής είναι σημαντική. Μην περιμένεις να τη στερηθείς για να την εκτιμήσεις. Εμβολιάσου και προστατέψου από τον έρπητα ζωστήρα!».

Απίστευτη επιστολή Τραμπ στον Ερντογάν: «Μην το παίζεις σκληρός, μην είσαι ανόητος»

Ένα αντίγραφο της επιστολής του Ντόναλντ Τραμπ στον Ταγίπ Ερντογάν μετά την τηλεφωνική τους επικοινωνία ήρθε στη δημοσιότητα.
Την επιστολή εξασφάλισε η δημοσιογράφος του καναλιού FOX, Trish Regan. Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της επιστολής σε πολλούς ρεπόρτερ, σύμφωνα με τον Guardian. Εξάλλου, ο Τραμπ αναφέρθηκε σε αυτή νωρίτερα την Τετάρτη, όταν ερωτήθηκε για το αν αποτέλεσε

Μετά το βέτο της Γαλλίας ο Ζάεφ παρακαλάει για ένταξη στην Ε.Ε

Έκκληση προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. να εγκρίνουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων, απηύθυνε ο πρωθυπουργός της, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μαζί με τον επίτροπο Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.

Έρχεται ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας για κάθε πολίτη – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Έρχονται αλλαγές στον τομέα της Υγείας, αφού με την κατάργηση των βιβλιαρίων, κάθε πολίτης θα έχει πλέον τον δικό του ηλεκτρονικό φάκελο υγείας.
Ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας, θα περιλαμβάνει αναλυτικό ιστορικό υγείας, στοιχεία φαρμακευτικής αγωγής, εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί και

«Κληρώνει» για μία επιπλέον σύνταξη τέλος του έτους

Ανοικτό «παράθυρο» για μία επιπλέον σύνταξη, εκτός του κοινωνικού μερίσματος, που θα δοθεί τέλος του έτους, άφησε ο υπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης.Συγκεκριμένα, μιλώντας στο cnn.gr, για τις αλλαγές προς όφελος συνταξιούχων και ασφαλισμένων, ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης ξεκαθάρισε ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξει καμία απολύτως μείωση στις συντάξεις των ασφαλισμένων, αλλά, αντιθέτως, οι συνταξιούχοι θα

Γιατί εισέβαλε η Τουρκία στη Συρία, τι θέλει να πετύχει ο Ερντογάν -Μια πλήρης ανάλυση

Γιατί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να εισβάλει στη Συρία, τι θέλει να πετύχει και ποιοι είναι οι κίνδυνοι από αυτή τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας;
Το Politico επιχειρεί να εξηγήσει συνοπτικά την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, απαντώντας σε 8 κρίσιμα ερωτήματα, από το γιατί υπάρχει η εχθρότητα μεταξύ Τουρκίας και Κούρδων, μέχρι ποιος θα είναι ο αντίκτυπος από το εμπάργκο όπλων των Ευρωπαίων στη Συρία και αν εξαιτίας της

120 δόσεις : Οι κινήσεις – ματ της εφορίας σε όσους απέρριψαν τη ρύθμιση

Στην «τσιμπίδα» της εφορίας θα πέσουν όσοι φορολογούμενοι που χρωστούσαν στην εφορία έστρεψαν την πλάτη τους στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων οι φορολογούμενοι που δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία των 120 δόσεων και εξακολουθούν να έχουν ληξιπρόθεσμες

Πληρώνονται νωρίτερα όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, επίδομα ενοικίου, ΚΕΑ, προνοιακά επιδόματα, επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, στεγαστικής συνδρομής και ομογενών λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News.
Ειδικότερα ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει στις 25 Οκτωβρίου μια σειρά από επιδόματα και παροχές.

Αναλυτικά :

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 17/10




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Ευχαριστήριο Μητροπολίτη κ.κ. Ιωήλ προς την Ελληνική Αστυνομία για την βοήθειά της κατά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις σε Έδεσσα & Γιαννιτσά



Ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. ΙΩΗΛ ευχαριστεί θερμότατα την Ελληνική Αστυνομία για την άριστη φροντίδα, φύλαξη και διατήρηση της τάξης κατά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 27 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου ε.ε. στις πόλεις Εδέσσης και Γιαννιτσών, με αφορμή την υποδοχή των πανσέπτων ιερών εικόνων εκ του Πόντου, Παναγίας Σουμελά, Αγ. Ιωάννου Βαζελώνος και Αγ. Γεωργίου Περιστερεώτα.

Υπέρταση: Μύθοι και αλήθειες



Την έχουν χαρακτηρίσει σιωπηλό δολοφόνο και δικαίως. Όχι μόνο γιατί δεν έχει συμπτώματα. Αλλά και γιατί τετραπλασιάζει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό, ενώ διπλασιάζει τον κίνδυνο για έμφραγμα.

Η υπέρταση αφορά ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού. Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (ΙΜΕΘΑ) καρδιολόγος Δημήτρης Ρίχτερ, μας εφιστά την προσοχή σε πέντε βασικές παραμέτρους που έχουν να κάνουν με την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Εορτασμός ονομαστικής εορτής του Μητροπολίτη κ.Ιωήλ



Ανακοινώνεται ότι την 19η Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ θα εορτάσει την ονοματική του εορτή.

Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης, ενώ το Σάββατο 19/10 το πρωί θα τελεσθεί στον ίδιο ναό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 20 άθικτες σαρκοφάγους!




Η αρχαία Αίγυπτος αποκαλύπτεται ξανά! Αποσβολωμένος μένει όποιος βλέπει φωτογραφίες από 20 άθικτες σαρκοφάγους, άριστα διατηρημένες, που ανακαλύφθηκαν στο Λούξορ.
Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο Λούξορ, στη δυτική όχθη του Νείλου, τάφο με 20 ξύλινες και διαφορετικών χρωμάτων σαρκοφάγους, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου μνημείων της αρχαιότητας της Αιγύπτου.

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Οι πρόσφατες αλλαγές στο πεδίο του ασφαλιστικού και του εργατικού δικαίου»



Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ΠΕ Πέλλας σε συνεργασία με Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμτο Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. διοργανώνουν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00, εκδήλωση νομικής πληροφόρησης, με θέμα:
«Οι πρόσφατες αλλαγές στο πεδίο του ασφαλιστικού και του εργατικού δικαίου»,
(αίθουσα γενικών συνελεύσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ΠΕ Πέλλας, Λιάπτση 7, Γιαννιτσά).

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το αντικαπνιστικό νομοσχέδιο

Με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να επισημαίνει ότι τα θέματα της δημόσιας υγείας δεν έχουν χρώμα και δεν χωρούν σε αυτά μικροπολιτικά παιχνίδια και τα κόμματα να ασκούν κριτική για επιμέρους διατάξεις του «αντικαπνιστικού νομοσχεδίου», ψηφίστηκε στην Ολομέλεια με ευρεία πλειοψηφία το σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Ρυθμίσεις για τα προϊόντα καπνού και άλλα ζητήματα του Υπουργείου Υγείας».

Γαλλικό «μπλόκο» στην ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας

Εμφατικό «όχι» στην έναρξη ενταξιακής πορείας των Σκοπίων και της Αλβανίας είπαν οι υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως αναφέρει τόσο το Bloomberg όσο και το Associated Press, το «φρένο» μπήκε από το Παρίσι, το οποίο εδώ και μέρες είχε εκφράσει την αντίθεσή του.Το θέμα παραπέμπεται στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής, όπου όμως οι ηγέτες θα συζητήσουν γενικότερα για το θέμα.

Σημαντική νίκη μέσα στο Πολύκαστρο στην 3η Αγωνιστική για το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του «Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» Γιαννιτσών



Προσπέρασε και το «εμπόδιο» του «Εργόναθλου»  το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών, την Κυριακή 13/10/2019, στο κλειστό γυμναστήριο του Πολυκάστρου, αφού κέρδισε την τοπική ομάδα με σκορ 61-41, στα πλαίσια του ανδρικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας (Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.).

Αντιγριπικό: Αυτοί πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι

Την ανάγκη εμβολιασμού για την γρίπη, ιδίως από τις ευάλωτες ομάδες σε επιπλοκές της, επισημαίνουν οι ειδικοί δίνοντας έμφαση στις εγκύους αλλά και στο υγειονομικό προσωπικό.
Όπως είπαν σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η κύηση είναι συνθήκη που αυξάνει τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών από τη

Σπουδαία παρουσία των αθλητών του Ομίλου Σκακιστών Γιαννιτσών στο 1ο τουρνουά Grand-Prix 2019 στην Πτολεμαΐδα



Το πρώτο τουρνουά της σειράς GRAND-PRIX 2019 - 20 «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  Πτολεμαΐδας 2019» διοργανώθηκε από την  ΕΣΣΚΕΔΥΜ σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Πτολεμαΐδας «Σκακιστάκος» την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.
Ο Όμιλος Σκακιστών Γιαννιτσών αγωνίστηκε με την συμμετοχή 11  αθλητών του.
Μετάλλια απέσπασαν τέσσερις αθλητές της ομάδας.