Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Απίστευτο: Σέρβιραν κεκάκια μαριχουάνας σε κηδεία στη Γερμανία

Καφές, κονιάκ, άντε και κανένα παξιμάδι… Όχι, σε αυτή την κηδεία το μενού ήταν διαφορετικό. Περιελάμβανε κέικ μαριχουάνας, με αποτέλεσμα να την… ακούσουν όσοι ήταν εκεί για το τελευταίο αντίο στον νεκρό.Αυτό το απίστευτο λάθος έγινε σε κηδεία στο Ρόστοκ της Γερμανίας. Μετά την τελετή ταφής, φίλοι και συγγενείς πήγαν σε εστιατόριο για καφέ και κέικ, όπως συνηθίζεται στη

Εκδήλωση ΟΝΝΕΔ - Εδεσσα με θέμα την επιχειρηματικότητα στους νέους



Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12 π.μ. θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ, στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας, εκδήλωση με τίτλο «Είμαι νέος και θέλω να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση».
Με τη συνδρομή της start-up κοινότητας, του Δήμου Έδεσσας, του Επιμελητηρίου Πέλλας και της τοπικής κοινωνίας θα γίνει μια προσπάθεια να φωτιστούν επαρκώς και να εξεταστούν υπό το πρίσμα των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής οι πιο σημαντικές πτυχές του νεανικού επιχειρείν.

Γαστρεντερίτιδα: Tροφές που θα... γιατρέψουν το στομάχι σας

Αυτό που πρέπει να κάνετε το πρώτο 24ωρο της γαστρεντερίτιδας είναι να ενυδατώσετε τον οργανισμό με υγρά.
Είναι γνωστό πως σε περίπτωση που προσβληθείτε από γαστρεντερίτιδα όχι μόνο δεν πρέπει να τρώτε μεγάλες ποσότητες, αλλά πρέπει να είστε επιλεκτικοί σε ότι επιλέξετε να φάτε.

Πανήγυρις Αγίου Γεωργίου στην Κρύα Βρύση



Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Γεννήσεως του Σωτήρος και Αγίου Γεωργίου Κρύας Βρύσης επί τη ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/11
17.00 Μέγας Εσπερινός και Λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του αγίου λειψάνου του Αγίου.

Δυτικά Βαλκάνια: Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Μακρόν

Πίσω από το βέτο του Γάλλου προέδρου Μακρόν στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ε.Ε. με τα Σκόπια και την Αλβανία, προσπαθούν να κρύψουν τα δικά τους «ανομήματα» οι κυβερνήσεις των δύο χωρών και τα βαθιά πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που συνεχίζουν να τις ταλανίζουν, σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την πτώση του Τείχους.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΔΗΚΕΠΑΠ για τον μήνα Νοέμβριο





Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Τι αλλάζει για την εφορία -Ποιες δαπάνες χτίζουν το όριο 30%

Πιο απαιτητική γίνεται η εφορία, όσον αφορά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές που πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι στη διάρκεια της χρονιάς, έτσι ώστε να αποφύγουν την «καμπάνα» του πρόσθετου φόρου.
Το νέο στοιχείο, πέρα από την αύξηση του ορίου των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο 30%, είναι ότι η υποχρέωση αυτή δεν αφορά μόνο σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, αλλά και τους

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας


Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 κι ώρα 20:00΄, με τα εξής δέκα οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1.        Συμπλήρωση της αριθ. 216/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για το  Διοικητικού
        Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία  «Σχολική Επιτροπή  Πρωτοβάθμιας
        Εκπαίδευσης Δήμου Σκύδρας».

Γ.Καρασμάνης: “Στο ανώτατο επίπεδο επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και άλλες κοινόητες του νομού μας”


Αποδεκτή έγινε από την Κυβέρνηση η πρόταση Καρασμάνη, οι Κοινότητες που με την Κοινοτική Οδηγία 85/148/ΕΟΚ της 29ης  Ιανουαρίου 1985 είχαν χαρακτηριστεί ορεινές και μειονεκτικές, να εξισώνονται με τους ορεινούς Δήμους που, με τους Νόμους 3852/2010 και 4555/2018 έχουν χαρακτηριστεί επίσης ¨ορεινοί¨ και θα λαμβάνουν πλέον το ανώτατο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Πόσο θα μειωθούν οι φόροι από το 2020

Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες με ετήσια εισοδήματα μικρότερα των 20.000 ευρώ ή μεγαλύτερα των 50.000 ευρώ, οι οποίοι είτε δεν βαρύνονται με τέκνα είτε βαρύνονται με 1 ή 2 τέκνα, καθώς επίσης και οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’

Τραγωδία στα Μέγαρα: Τον σκότωσε μπροστά στα παιδιά του

«Δεν ξέρω τι έγινε. Δεν θυμάμαι τι έκανα». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ο 49χρονος, ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ τον κουνιάδο του και πυροβόλησε τη σύζυγό του μέσα στο σπίτι τους στα Μέγαρα. Οταν έφτασαν οι αστυνομικοί στην οδό Μελετίου Λουκά,

Συγνώμη ζητάει ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Κορέστης

Ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Κορέστης και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Σκύδρας παραβρέθηκε στην ευρεία σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου στο Δημαρχείο Σκύδρας με εκδήλωση διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση μεταναστών σε πρώην στρατόπεδο. Μάλιστα, πήρε τον λόγο και καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος για τα όσα σημείωσε.

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε ο πληθυσμός της χώρας -Αυξήθηκαν τα σύμφωνα συμβίωσης

Κατά 33.857 άτομα μειώθηκε ο πληθυσμός πέρυσι σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Συγκεκριμένα, μειώθηκε περαιτέρω κατά 33.857 άτομα πέρυσι ο πληθυσμός της χώρας καθώς καταγράφηκαν 86.440 γεννήσεις και 120.297 θάνατοι, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τα δημογραφικά μεγέθη.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 2/11




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 2 Νοεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Αυξημένος ο κίνδυνος Αλτσχάιμερ για όσους καταναλώνουν πολλά λιπαρά «τρανς»

Μια διατροφή που περιλαμβάνει πολλά λιπαρά «τρανς», αυξάνει τον κίνδυνο για άνοια και ειδικότερα για Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα ιαπωνική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας

«Στα μαλακά» πέντε βιαστές 14χρονης- Σάλος με το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστηρίου

Έντονες αντιδράσεις και προβληματισμό στην παγκόσμια κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου της Βαρκελώνης, για πέντε άνδρες που κατηγορούνταν για τον βιασμό 14χρονου κοριτσιού.

Ειδικότερα, οι πέντε άνδρες καταδικάστηκαν και φυλακίστηκαν για το πιο ελαφρύ αδίκημα της

Παραδόθηκε ο δράστης του φονικού στα Μέγαρα

Στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, παραδόθηκε ο δράστης που πυροβόλησε και σκότωσε τον 48χρονο κουνιάδο του και τραυμάτισε σοβαρά τη γυναίκα του, το βράδυ της Πέμπτης, μέσα στο σπίτι τους, στα Μέγαρα. Ο δράστης, που τράπηκε σε φυγή μετά την ανθρωποκτονία, είναι σωφρονιστικός υπάλληλος. Ο κουνιάδος του θύματος πυροβόλησε και τη 43χρονη γυναίκα, έπειτα από

Τα 10 μέτρα του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης -Ερχεται πάγια ρύθμιση οφειλών

Δέκα ρυθμίσεις που θα λειτουργήσουν ως «ασπίδα» για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Οπως εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το φορολογικό νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο να οδηγηθεί, προς ψήφιση, στη Βουλή μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Στα σχολεία μάθημα οδικής ασφάλειας

Σε ενέργειες, προκειμένου να γίνει εισαγωγή του μαθήματος της οδικής ασφαλείας στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, έχει προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας.
Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην ειδική μόνιμη επιτροπή Οδικής Ασφαλείας, που συνεδρίασε σήμερα.
«Ως υπουργείο Παιδείας, είμαστε ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, με ινστιτούτα που

Αναδρομικά : Πότε θα δοθούν τα χρήματα στους συνταξιούχους

Το πρώτο τρίμηνο του 2020 αναμένεται να κριθεί αν θα δοθούν αναδρομικά για τις διεκδικήσεις των παλαιότερων ετών και για ποιο συγκεκριμένο διάστημα στους παλιούς συνταξιούχους.
Πρόκειται για τα ποσά των διεκδικούμενων αναδρομικών που αφορούν το διάστημα πριν από

Βόλος: Ποινή φυλάκισης και πρόστιμο σε 55χρονη γιατί δεν φρόντιζε τα κατοικίδια της

Ποινή φυλάκισης 15 μηνών και πρόστιμο 5.000 επιβλήθηκε σε γυναίκα στο Βόλο, για πλημμελή καθαριότητα των κατοικιδίων της.Συγκεκριμένα, σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδικάσθηκε μια 55χρονη γυναίκα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, επειδή δεν μερίμνησε ώστε τα τετράποδα που φιλοξενούσε στο σπίτι της να βιώνουν σε κατάλληλο, άνετο και υγιεινό κατάλυμα, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι κανόνες ευζωίας

Το σχέδιο νόμου για τους απόδημους - Tα 4+1 σημεία της συμφωνίας

Το σχέδιο νόμου για τη διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο με τον Πρωθυπουργό να τονίζει τη σημασία του ειδικά σε ό,τι αφορά και τη συναίνεση που δείχνει να επιτυγχάνεται και τον υπουργό Εσωτερικών να παρουσιάζει τα 4 + 1 της συμφωνίας που ανοίγει τον δρόμο για την επίτευξη της πλειοψηφίας των 200 θετικών ψήφων.

Έρχεται νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020

Η θετική πορεία της οικονομίας ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ και την επόμενη χρονιά.Παράθυρο για νέα μείωση κατά 10% του ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν το 2020 οι ιδιοκτήτες ακινήτων άνοιξε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τις οριστικές αποφάσεις να αναμένονται τον ερχόμενο Μάιο όταν θα έχει ολοκληρωθεί η άσκηση της αναπροσαρμογής

Τράπεζες : Δεν θα γίνουν αυξήσεις στις προμήθειες

Παγώνουν οι αυξήσεις στις προμήθειες των τραπεζών οι οποίες επρόκειτο να επιβληθούν από αύριο 1η Νοεμβρίου.Τη δέσμευση τους προς τον πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη να επανεξετάσουν τη γενικότερη στρατηγική χρεώσεων τηρούν οι τράπεζες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προχωρούν στο πάγωμα των αυξήσεων.

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 1/11




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Ανεύρυσμα : Προλάβετε την ρήξη του με το πασίγνωστο φθηνό χάπι

Mε την αποτροπή της διόγκωσης των ανευρυσμάτων φαίνεται να σχετίζεται η τακτική λήψη ασπιρίνης, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, η οποία μάλιστα, υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο φθηνό και πασίγνωστο χάπι προλαμβάνει την ρήξη τους.Την προστατευτική δράση της ασπιρίνης υπογραμμίζει μία νέα αμερικάνικη επιστημονική μελέτη, τονίζοντας ότι η τακτική της λήψη παρεμποδίζει την διόγκωση του ενδοκριανικού ανευρύσματος.

Πως τα Σκόπια "κουρέλιασαν" σκόπιμα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συστηματική προσπάθεια να κρυφτούν πίσω από το βέτο Μακρόν και να χρησιμοποιήσουν τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, ώστε να δικαιολογήσουν τις παρεκτροπές από την πλήρη εφαρμογή των υποχρεώσεων που δεν συνδέονται με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, κρύβουν οι δηλώσεις Ζάεφ και Ντιμιτρόφ περί «αδυναμίας πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας».

Φθινοπωρινές εκπτώσεις : Ξεκινούν την Παρασκευή – Τι να προσέξετε

Aύριο Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις.Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν για ένα δεκαήμερο, ενώ τα εμπορικά καταστήματα μπορούν, προαιρετικά, να λειτουργήσουν και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 από ώρα 11.00 έως 18.00.Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

ΔΕΗ : Ρεκόρ διακανονισμών οφειλών για το ρεύμα

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καταγράφεται για το νέο πρόγραμμα διακανονισμών της ΔΕΗ, με τους καταναλωτές να επιθυμούν την τακτοποίηση των οφειλών τους.
Έτσι, από την 1η Οκτωβρίου, ημερομηνία έναρξης του νέου τρόπου διακανονισμού οφειλών στη ΔΕΗ, έως την 25η Οκτωβρίου, περισσότεροι από 37.200 πελάτες έχουν ρυθμίσει τις

Τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης.

Ενδείξεις για πολύ μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στον ελλαδικό χώρο, ανάλογο του κοιτάσματος Ζορ της Αιγύπτου, προκύπτουν από τις σεισμικές έρευνες των ΕΛΠΕ, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.
Εάν οι ενδείξεις αυτές επιβεβαιωθούν από τις γεωτρήσεις, τότε δυνητικά οι

Το νέο σχέδιο της Γερμανίας για το προσφυγικό και το άσυλο -Τι αλλάζει για την Ελλάδα

Σημαντικές αλλαγές στη διαχείριση του προσφυγικού, που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την Ελλάδα, φιλοδοξεί να περάσει η Γερμανία. Η κεντρική ιδέα του πλάνου του Βερολίνου είναι η αλλαγή στη διαδικασία επεξεργασίας των αιτήσεων ασύλου από τους πρόσφυγες.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ, παρουσίασε την πρόταση του Βερολίνου κατά τη διάρκεια σύσκεψης με ομολόγους του από τις πέντε μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ, που έγινε

Σοκ στην Αμαλιάδα: Μαχαίρωσαν μαθητή μέσα στο σχολείο του

Έναν 15χρονο μαθητή μαχαίρωσαν το πρωί της Πέμπτης μέσα στο σχολείο του στην Αμαλιάδα. Το σοκαριστικό επεισόδιο σημειώθηκε στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του patrisnews ο 15χρονος φέρει πολλαπλά τραύματα στην πλάτη.

Νέες αθλιότητες Ερντογάν που απειλεί ΗΠΑ & ΕΕ: Το φίδι που τρέφετε σήμερα στο τέλος θα σας δαγκώσει

Καμιά αξία δεν έχει το ψήφισμα της αμερικανικής βουλής δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι θα δοθεί απάντηση στις ΗΠΑ με τον ίδιο τρόπο μέσω της τουρκικής εθνοσυνέλευσης. Για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ στις 13 Νοεμβρίου, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε πως ακόμη δεν έλαβε την απόφασή του αλλά υπάρχει ερωτηματικό. 

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) συναντήθηκε με τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο,



Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων(ΠΟΤ) στα πλαίσια των επαφών που διενεργεί για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο. Σκοπός της συνάντησης ήταν να ζητηθεί η έμπρακτη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον αγώνα που δίνει η Ομοσπονδία για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος αλλά και τον χαρακτηρισμό των Τριτέκνων οικογενειών ως πολυτέκνων.

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η εφαρμογή – Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και των Υφυπουργών κ.κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και Θεόδωρου Σκυλακάκη, εγκρίθηκε η χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την χειμερινή περίοδο 2019/2020.
Το επίδομα ολόκληρης της χειμερινής περιόδου θα δοθεί εμπροσθοβαρώς και

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Σκύδρας έτους 2018



Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας συγκαλείται από τον Πρόεδρό του Ευστάθιο Ανδρεάδη σε ειδική δημόσια συνεδρίαση με αντικείμενο τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής του έτους 2018, σύμφωνα με το άρθρο 217 του Ν.3463/2006.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα  4 Νοεμβρίου 2019 κι ώρα 19:00΄ και προσκαλούνται όλες κι όλοι οι συμπολίτες μας.