Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Γιατί ΔΕΝ παίρνουμε αντιπυρετικά στον πυρετό. Βότανα αντιπυρετικά. Τι δεν κάνει να τρώμε



του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Ο πυρετός είναι όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι μεγαλύτερη από το κανονικό. Τα όρια φυσιολογικής θερμοκρασίας, έχουν θεσπισθεί με βάση το σημείο του σώματος στο οποίο μετράται η θερμοκρασία του.
Έτσι για μέτρηση της θερμοκρασίας στην κοιλότητα της μασχάλης, η φυσιολογική θερμοκρασία ορίζεται στο εύρος μεταξύ των 36,2 C – 36,9 C.  Γιά μέτρηση στο ορθό, η  θερμοκρασία κυμαίνεται από 36,1 C  το πρωί έως 37,4 C αργά το απόγευμα

Η αμερικανική πρεσβεία φοβάται για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα


Τον φόβο της για τον κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων εξέφρασε η αμερικανική πρεσβεία. Πρόκειται, ωστόσο, για μια κίνηση που κάνει κάθε χρόνο.
Στην φετινή της ανακοίνωσή η αμερικανική πρεσβεία ενημερώνει τους Αμερικανούς πολίτες πως τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένουν αυξημένα εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που προκαλούν οι διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις και συνιστά σε όσους ταξιδέψουν στην Ελλάδα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ΟΑΕΔ: Όλες οι θέσεις ανά δήμο για την νέα κοινωφελή εργασία


Στις αρχές Ιανουαρίου του νέου έτους θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για τους 34.520 άνεργους σε όλους τους Δήμους σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News.
Ειδικότερα , την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, εγκρίθηκε το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΠΑΝΑΔ) και βγήκε η κατανομή των θέσεων ανά Δήμο.

Σήμερα στις 8:30μμ η αναμέτρηση Ικάρων Γιαννιτσών Rolloplast - ΑΓΕ Πιερίας


Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας


Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 κι ώρα 19:00΄, με τα εξής είκοσι δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.      Αποδοχή επιπλέον χρηματοδότησης από το ΥΠΕΣ ποσού 2.120,00 ευρώ για λειτουργικές δαπάνες σχολείων, αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 2019.
2.      Έγκριση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής για αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων 2019.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας -ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019





Συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης: Η Ελλάδα προειδοποιεί με απέλαση τον Λίβυο πρέσβη


Η χώρα μας ζητά από την πρεσβεία της Λιβύης ενημέρωση για τη συμφωνία με την Τουρκία. Όλες οι διπλωματικές ενέργειες της Ελλάδας σε κάθε αρμόδιο φορέα.

Το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας-Λιβύης ζήτησε μέχρι την Πέμπτη η Ελλάδα από τον Λίβυο πρέσβη στην Αθήνα ειδάλλως το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί πώς θα κινήσει σε βάρος του διαδικασία απέλασης.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 30/11


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Είμαι 23 ετών μου βρήκαν ότι μολύνθηκα από HPV, να κάνω το εμβόλιο;


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Είμαι 23 ετών και πριν από περίπου έναν χρόνο μολύνθηκα από τον ιό HPV. 
Δεν έχω κάνει το ειδικό εμβόλιο και αναρωτιέμαι αν έχει νόημα να το κάνω...


Μία από τις πολλές απορίες για το εμβόλιο κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων, που απασχολεί γυναίκες όλων των ηλικιών.

Η Ένωση Νος/κών Ιατρών Πέλλας στο Συλλαλητήριο για την προάσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης


Το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα Σωματείων και Επιτροπών Αγώνα της περιοχής, ενάντια στα σχέδια κατεδάφισης του Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία παίρνοντας τη σκυτάλη, συνεχίζει το αντιλαϊκό αντιασφαλιστικό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Με σύνθημα «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα» ξεκινά το 13ο συνέδριο της ΝΔ

Με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (στις 19.30) και κεντρικό σύνθημα «Το Μέλλον αρχίζει Τώρα», ανοίγουν το απόγευμα της Παρασκευής οι τριήμερες εργασίες του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στις οποίες θα συμμετάσχουν ως σύνεδροι ή παρατηρητές 7.000 στελέχη και μέλη του κυβερνώντος κόμματος.

Οι επιτελείς του Μαξίμου και της Πειραιώς φιλοδοξούν να αποτελέσει

Εκδήλωση Δήμου Σκύδρας για τα Άτομα με Αναπηρία


Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12/2019) ο Δήμος Σκύδρας διοργανώνει εκδήλωση σε συνεργασία με το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Σκύδρας, τον Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία « η Αλληλεγγύη» Σκύδρας και τους Εκπαιδευτικούς των τμημάτων ένταξης των Δημοτικών Σχολείων Σκύδρας.

Δημοσκόπηση.Ικανοποιημένο το 60% από την κυβέρνηση - Ευρεία αποδοχή Μητσοτάκη

Πλήρη κυριαρχία στην πολιτική σκηνή της χώρας διατηρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, στους πρώτους πέντε μήνες της διακυβέρνησής της, όπως αποτυπώνεται σε έρευνα της Opinion Poll, με την κοινή γνώμη να επικροτεί τις ενέργειες για την ψήφο των αποδήμων, το πανεπιστημιακό άσυλο και τη συνταγματική κατοχύρωση του  ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των Τμημάτων Basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών για το Σαββατοκύριακο!


Με ένα ακόμη Σαββατοκύριακο γεμάτο με αγωνιστικές  δράσεις συνεχίζει τις δραστηριότητές του το Τμήμα Basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών.
Το πρώτο τμήμα Μίνι (γεννηθέντες το 2005) του Συλλόγου «ανοίγει την αυλαία» των αγώνων το Σάββατο 30/11/2019 και ώρα 13:00 το μεσημέρι, στο κλειστό γυμναστήριο της Νάουσας, όπου θα συναντηθεί με την ομάδα του «Ζαφειράκη» για το Τουρνουά «Μίνι» της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.

«Χριστούγεννα σημαίνουν ….μαγεία». 9η Παραμυθούπολη Δήμου Πέλλας


Με ιδιαίτερη αγάπη ετοιμάζουμε τις δραστηριότητες της Παραμυθούπολης μας. Φέτος στα Δημοτικά σχολεία, στα νηπιαγωγεία και στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πέλλας, έχουμε να προτείνουμε τα εξής: 
Σας καλούμε να στολίσετε το δικό σας δεντράκι!
Καλικάντζαροι ανεβαίνουν, τα  Χριστούγεννα  σημαίνουν …μαγεία
Καλικοτσάγγαροι , Καλοί και Άντζαροι  
αναστηθήκανε με το χρυσό της μάγισσας ραβδί,

Αλλαγές στον Στρατό Ξηράς: Αυξάνονται σε 6 οι ΕΣΣΟ κατ’ έτος από το 2020

Από το 2020 επανακαθορίζεται από 4 σε 6 κατ’ έτος, ο αριθμός των Εκπαιδευτικών Σειρών Στρατευσίμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) για τον Στρατό Ξηράς, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κατάταξη των στρατευσίμων θα πραγματοποιείται ως εξής:

Γιώργος Καρασμάνης: Πλήρης επιβεβαίωση για τα προεκλογικά πυροτεχνήματα ΣΥΡΙΖΑ προς τους ροδακινοπαραγωγούς


Πλήρης - και με τον επισημότερο τρόπο - είναι η δικαίωση του Γιώργου Καρασμάνη που από τον Ιούλιο πριν τις εκλογές χαρακτήριζε τις εξαγγελίες και υποσχέσεις του τότε Υπουργού προς τους ροδακινοπαραγωγούς ως προεκλογικά πυροτεχνήματα!
Σήμερα στη Βουλή, ο Υπουργός Μάκης Βορίδης, απαντώντας στη σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Γιώργου Καρασμάνη, αποκάλυψε ότι «δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο ούτε για ¨αναδιάρθρωση της ροδακινοπαραγωγής¨, ούτε για ¨δωρεάν διανομή επιτραπέζιου ροδάκινου ροδάκινου¨ ούτε για ¨χυμοποίηση¨!

Γιατί ο Ερντογάν υπέγραψε συμφωνία με τη Λιβύη -Τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το προσύμφωνο της Τουρκίας με την Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να αντιδρά έντονα στο deal των δύο χωρών κάνοντας λόγο ότι βρίσκεται «στα όρια της φαιδρότητας».
Η Τουρκία και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης υπέγραψαν συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο, καθώς και μια άλλη για την επέκταση της συνεργασίας τους στην

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 29/11


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας