Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

19 Δεκεμβρίου του 1843 ειπώθηκε για πρώτη φορά η πιο όμορφη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»


Χριστούγεννα 1843, στη Βικτωριανή Αγγλία. Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας τσιγκούνης και σπαγκοραμμένος ηλικιωμένος, που δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν, καθώς στο μυαλό του οι άνθρωποι υπάρχουν μόνο για να του προσφέρουν χρήματα. Απεχθάνεται τα Χριστούγεννα και όλους όσους χαίρονται με τις γιορτές.

Τα πάντα ανατρέπονται όμως στη ζωή του, όταν την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Σκρουτζ δέχεται έναν απρόσκλητο επισκέπτη:

SOS από ΕΟΦ - Μην αγοράζετε αυτά τα καλλυντικά

Τους καταναλωτές προειδοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) να μην αγοράζουν και να μην χρησιμοποιούν 15 καλλυντικά προϊόντα που διατίθενται στη χώρα μέσω διαδικτύου.Ο ΕΟΦ αναφέρει ότι «τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικό τους».

Αλεξανδρούπολη: Τροχαίο σε καταδίωξη διακινητή μεταναστών -Μετέφερε 15 ανθρώπους

Τροχαίο ατύχημα προκάλεσε διακινητής μεταναστών, κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης στην Αλεξανδρούπολη.
Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο διακινητής μπήκε από την ανατολική πλευρά στην Αλεξανδρούπολη, δίχως να δίνει σημασία στα φανάρια και τα διερχόμενα οχήματα. Ενώ τον καταδίωκαν τρία περιπολικά και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ο διακινητής πάτησε γκάζι και κάποια

Εσπερινά κηρύγματα Κυριακής 8/12 σε Έδεσσα και Γιαννιτσά


Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, στις 6.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν Εσπερινά Κηρύγματα

1. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης με ομιλητή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Παντελεήμονα Καραλάζο (δρ.Θ.), Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, και θέμα: «Ο προφήτης Δανιήλ».

Φοροελαφρύνσεις : Ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το 2020

Φοροελαφρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις έρχονται από το 2020.Την Παρασκευή το βράδυ ψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο με ορισμένες βελτιώσεις σε σχέση με την αρχική του μορφή.Το φορολογικό νομοσχέδιο υλοποιεί μια ακόμα δέσμη μέτρων που είχαν εξαγγελθεί προεκλογικά, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός» σήμερα στην Έδεσσα


Παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων του Κώστα Κουτρουμπάκη με τίτλο «Ο Μαραγκός» (εκδ.Ενύπνιο) και του cd «Γεφύρια» του ιδίου, διοργανώνει ο Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» στην Έδεσσα, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19.00, στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου (Βαρόσι, Έδεσσα).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Κοινωνικό μέρισμα : Ακόμη και πριν από τα Χριστούγεννα η καταβολή

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς όλων των δικαιούχων νοικοκυριών το ποσό των 700 ευρώ για το κοινωνικό μέρισμα ενώ γίνεται προσπάθεια η καταβολή του να ξεκινήσει ακόμη και πριν από τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ για την

“Μπουφάν στα δέντρα της Έδεσσας”. Κανείς μόνος στο κρύο


Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών «He-art in the city» συνεχίζει την περσινή δράση "κανείς μόνος στο κρύο"! Συλλέγει και φέτος μπουφάν / πανωφόρια για να "ντυθούν" τα δέντρα της πόλης, για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη!
Καθημερινά, έως και 19 Δεκεμβρίου, στο χώρο του Συλλόγου (Εγνατίας 50, Έδεσσα) θα γίνεται η συλλογή των μπουφάν!

Υπόθεση σοκ στο Μενίδι: Πακιστανός βίαζε 20χρονο αγόρι με νοητική υστέρηση

Ένας 44χρονος αλλοδαπός συνελήφθη στο Μενίδι, κατηγορούμενος ότι κακοποίησε σεξουαλικά έναν 20χρονο με νοητική υστέρηση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR, ο 44χρονος που συνελήφθη είναι από το Πακιστάν. Ζει και εργάζεται στις Αχαρνές. Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν με την κατηγορία ότι βίασε ένα αγόρι 20 ετών που πάσχει από νοητική υστέρηση και

Στο πνεύμα των εορτών η ομιλία Δεκεμβρίου στα ΚΑΠΗ Έδεσσας


Τα μέλη του ΚΑΠΗ Έδεσσας υποδέχθηκαν το γιορτινό μήνα Δεκέμβριο με ομιλία της Κοινωνικής Λειτουργού, κ. Σωτηρίας Φιλούκατζη. Η ομιλία καθώς και προβολή ανασκόπησης των δράσεων τους έτους διεξήχθη την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 το πρωί.
Τα Χριστούγεννα εκτός από το θρησκευτικό τους περιεχόμενο αποτελούν τη μεγαλύτερη λαμπερή, κοινωνική γιορτή, όπου η οικογένεια μαζεύεται σπίτι και μοιράζεται χαρούμενες στιγμές. Δεν έχει σημασία τι περιέχει το πιάτο μας, άλλα τα συναισθήματα που ανταλλάσουμε σ’ αυτή τη γιορτή χαράς.

Δελτίο Τύπου για Κοινωνικό Μέρισμα


Ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.  
Θα δοθούν 700 ευρώ ανά νοικοκυριό σε συνολικά 250.000 νοικοκυριά που απαριθμούν 953.000 μέλη.
Οι δικαιούχοι στους οποίους θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα ανήκουν στις εξής τέσσερις κατηγορίες:

Μητσοτάκης: Οταν είδα τον Ερντογάν είχε ήδη υποστεί σοβαρή διπλωματική ήττα

Στο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου βρέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα ενημερωθούν πλήρως οι πολιτικές δυνάμεις σε κλειστή συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που θα γίνει στη Βουλή.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 7/12





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Με επιτυχία η έκθεση με «Πέντε Έλληνες Κεραμίστες στο Παρίσι» που συμμετείχε η Κεραμίστρια του ΚΔΑΠΜΕΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ Αγγ. Παπαδοπούλου



Στην έκθεση με τίτλο «Πέντε Έλληνες Κεραμίστες στο Παρίσι», που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας, από 28 Νοέμβρη έως 8 Δεκεμβρίου 2019,  στο Παρίσι και οργάνωσε η Chris Boicos Fine Arts στην Gallery Petite Espace, συμμετείχε η κεραμίστρια του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., Αγγελική Παπαδοπούλου.

Πρόγραμμα αγώνων Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου των τμημάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών




Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας «Λεόντιος Σιδηρόπουλος» προτείνει για το Δεκέμβριο 2019



Βρισκόμαστε στην αρχή του τελευταίου μήνα του χρόνου, του Δεκέμβρη. Σ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς με τις μηνιαίες βιβλιοπροτάσεις, αλλά κι άλλες πρωτοβουλίες, όπως η «ΣΚΥ-ΔΡΑΣΗ για το βιβλίο», προσπαθήσαμε και εργαζόμαστε ως Δήμος Σκύδρας για την ανάδειξη, την προβολή και την προαγωγή, στο μέτρο του δυνατού, της φιλοαναγνωσίας.

Ευχαριστήριο 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών για δωρεά συμπολίτη



Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου 
Γιαννιτσών ευχαριστεί θερμά τον κύριο Κουπαρανίδη Δήμο για την 
ευγενική δωρεά ενός προπλάσματος και ενός αυτόματου εξωτερικού 
απινιδωτή για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών-τριών του 
προγράμματος Πρώτων Βοηθειών ,

Μπρόκολο, λάχανο και κουνουπίδι προστατεύουν από τον καρκίνο



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Το μπρόκολο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου μπλοκάροντας ένα ελαττωματικό γονίδιο που συνδέεται με την ανάπτυξη του όγκου.

Μελέτες είχαν αποτυπώσει τις δυνατότητες, του μπρόκολου και άλλων σταυρανθών λαχανικών όπως το κουνουπίδι και το κάρδαμο, να καταπολεμούν τον καρκίνο. Είχαν διαπιστώσει ότι η κατανάλωση τριών ή περισσότερων μερίδων μηνιαίως ωμών όχι μαγειρεμένων λαχανικών της οικογένειας των σταυρανθών (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο) μείωνε τον κίνδυνο καρκίνου της ουροδόχου κύστης κατά σχεδόν 40% συνολικά.

Επετειακή συνάντηση 40 χρόνων του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών



Ο Ναυτικός όμιλος Γιαννιτσών «ο Λουδίας» διοργανώνει Επετειακή Συνάντηση «Γιορτάζουμε – Θυμόμαστε» για να γιορτάσει τα 40 χρόνια λειτουργίας του Ομίλου στην πόλη των Γιαννιτσών και προσφοράς στον αθλητισμό . Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν αθλητές και μέλη της «οικογένειας» του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών,  μέλη των διαφόρων διοικητικών συμβουλίων που συμμετείχαν στη λειτουργία του Ομίλου καθώς επίσης πολλοί αθλητές που με τις επιτυχίες τους εμπλούτισαν την 40 χρόνων πορεία του.

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Επαρχίας Έδεσσας



Εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Επαρχίας Έδεσσας «Οι Τρεις Ιεράρχες» υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Σκύδρας, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου με τους συνεργάτες της.
Το Σύλλογο εκπροσώπησαν οι εξής: Σταύρος Πουρτουλίδης – Πρόεδρος, Λάζαρος Τσιτλακίδης – Αντιπρόεδρος και το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Δέσποινα Δημοπούλου.

Εκδήλωση στα Γιαννιτσά με θέμα « Θεός Λόγος επεφάνη. Από το μέλος, στη Θεολογία »



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που οργανώνεται με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Πέλλας, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00,  στην Αίθουσα  Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά:

  ΘΕΜΑ: « Θεός Λόγος επεφάνη.  Από το μέλος, στη Θεολογία »

Εγκληματική οργάνωση στη Μυτιλήνη «βάφτιζε» μετανάστες ως «ευάλωτα πρόσωπα» - Εμπλέκονται ψυχολόγος και δύο δικηγόροι

Με την παράνομη χορήγηση βεβαιώσεων - γνωματεύσεων «μετατραυματικού στρες» σε αιτούντες άσυλο, είχε συγκροτηθεί εγκληματικό δίκτυο στη Μυτιλήνη, το οποίο και αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί (538) περιπτώσεις.

"Επιδημία" ανεμοβλογιάς στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών Βέροιας


φώτο αρχείο

Πάνω από 10 κρούσματα ανεμοβλογιάς σε παιδιά και ενήλικες που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας έχουν καταγραφεί τον τελευταίο μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr από τον ιό έχουν νοσήσει 10 παιδιά και 2 ενήλικες. Μάλιστα σήμερα, ένας 22χρονος διακομίστηκε με τον ιό της ανεμοβλογιάς από το κέντρο φιλοξενίας στο Νοσοκομείο Βέροιας, για προληπτικούς λόγους.

Παραστάσεις από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών στην «9η Παραμυθούπολη»



Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με φορείς και εκπαιδευτικές δομές του δήμου Πέλλας, συμμετέχει και συνδιοργανώνει στην «9η Παραμυθούπολη 2019» τρεις παραστάσεις, όπως επίσης παρουσιάζει την Παιδική-Νεανική Χορωδία του σε ξεχωριστή εμφάνιση.
Πιο συγκεκριμένα:  
Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 (6:00 μ.μ., Πάρκο του Πολύκεντρου), τα παιδιά της Μουσικής Προπαιδείας του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών μαζί με το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κατασκευάζουν και στολίζουν Χριστουγεννιάτικα.

Το ΚΔΑΠ-μΕΑ Γιαννιτσών τίμησε με μια όμορφη και συγκινητική εκδήλωση την Παγκόσμια Ημέρα των ΑμΕΑ



Σε εορταστικό κλίμα οι μαθητές, οι γονείς, οι εργαζόμενοι  του ΚΔΑΠ-μΕΑ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας και οι καθηγητές με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί,   στο χώρο του Κέντρου, στο ισόγειο του Ανοιχτού Θεάτρου Γιαννιτσών.

Η απάτη στο διαδίκτυο που πρέπει να προσέξουμε

Αυξάνονται τον τελευταίο καιρό οι καταγγελίες πολιτών, νομικών προσώπων και επιχειρήσεων στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι καταγγελίες έχουν να κάνουν με κρούσματα για περιπτώσεις διαδικτυακών απατών. Οι δράστες επιχειρούν να εξαπατήσουν τα θύματά τους με διάφορους τρόπους.Μερικοί από τρόπους δράσης των επιτήδειων είναι:

ΣτΕ: Δεν μπορεί το δημόσιο νοσοκομείο; Θα πληρώνει ο ΕΦΚΑ το ιδιωτικό!



Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ο ΕΦΚΑ οφείλει να καταβάλει στους ασφαλισμένους του όλο το ποσό για τα νοσήλια που πληρώνουν σε ιδιωτικές νοσοκομειακές μονάδες οι οποίες δεν είναι συμβεβλημένες με τον ασφαλιστικό φορέα για επείγοντα περιστατικά, όταν στα δημόσια νοσοκομεία δεν βρέθηκε κρεβάτι ή δεν υπήρχαν οι απαραίτητες σύγχρονες μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας για την περίθαλψη ασθενών.

Παρέμβαση Γ.Καρασμάνη στη βουλή για θέματα αγροτικής πολιτικής





Στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής, την οποία ενημέρωσε ο ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων με θέμα την αγροτική πολιτική στις περιοχές αυτές, παρενέβη ο Γιώργος Καρασμάνης.
Αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2013-2020) που ήταν και το θέμα της Ημερήσιας Διάταξης. Ο πρώην Υπουργός τόνισε ότι εκπονήθηκε επί υπουργίας του με διασφαλισμένα έξη (6) δισεκατομμύρια, από τα οποία μέχρι στιγμής έχει απορροφηθεί μόνον το 44%, και εστίασε την παρέμβασή του λεπτομερώς σε συγκεκριμένα Μέτρα, όπως:

ΕΦΚΑ: Οι ημερομηνίες πληρωμής παροχών ασθενείας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 2020

Τις ημερομηνίες πίστωσης για την πληρωμή Παροχών σε Χρήμα του π.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (επιδόματα ασθενείας, μητρότητας και εξόδων κηδείας), μέσω ΔΙΑΣ έτους 2020 ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ με γενικό έγγραφο προς τις αρμόδιες διευθύνσεις.Ειδικότερα στον παρακάτω πίνακα περιλαμβάνονται όλες οι ημερομηνίες πληρωμών για επιδόματα ασθενείας, μητρότητας και εξόδων κηδείας που θα καταβάλλει ο ΕΦΚΑ στους ασφαλισμένους.

Το Σάββατο τα εγκαίνια της 9ης Παραμυθούπολης στον πεζόδρομο Γιαννιτσών



Συναυλία – πάρτι από τους «Bliss»

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την 9η Παραμυθούπολη, που διοργανώνει ο Δήμος Πέλλας στον πεζόδρομο Γιαννιτσών.
Η Παραμυθούπολη συμπληρώνει φέτος 9 χρόνια λειτουργίας και «ανοίγει τις πύλες της» το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 8.00 το απόγευμα του Σαββάτου, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών.

Κοινωνικό μέρισμα: Ενίσχυση 700 ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά

Αναλυτικά στοιχεία για τους δικαιούχους της έκτακτης ενίσχυσης  ύψους 175 εκατ ευρώ που θα διανείμει το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση ως αποτέλεσμα της θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας έδωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Τι λένε τα άστρα γαι σήμερα Παρασκευή 6/12



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας