Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Το παρασκήνιο της τιμητικής πολιτογράφησης του Τομ Χανκς

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε, σήμερα, τιμητική πολιτογράφηση του γνωστού Αμερικανού ηθοποιού Τομ Χανκς. Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ είναι λάτρης της Ελλάδας, η σύζυγός του είναι ελληνικής καταγωγής, και διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο. Εδώ και πολλά χρόνια περνάει τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα.Η τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς και της οικογένειάς του αποτελεί πρωτοβουλία του Κυριάκου

Πρόσκληση σε εκδήλωση βράβευσης από τον Δήμο Πέλλας


 Ο δήμος Πέλλας θα τιμήσει τους αθλητές και τις αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2019, σε παγκόσμιους, διεθνείς  και πανελλήνιους  αγώνες, όλων  των Ολυμπιακών αθλημάτων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου ώρα 18.30 στην   εξέδρα της Παραμυθούπολης, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών.

Γιατί δεν πρέπει να πίνετε νερό από ποτήρι που έμεινε στο κομοδίνο όλη νύχτα

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να παίρνουν το βράδυ ένα ποτήρι νερό δίπλα τους, πάνω στο κομοδίνο σε περίπτωση που διψάσουν.Όμως, θα έχετε παρατηρήσει αν το κάνετε ότι αν το πιείτε την επόμενη μέρα, η γεύση του είναι ελαφρώς αλλαγμένη.Κρύβει κινδύνους ένα ποτήρι νερό που έχει μείνει όλο το βράδυ στο κομοδίνο σας;

Τι συμβολίζει το έθιμο του ποδαρικού

Πολλοί άνθρωποι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακόμα και σήμερα για το ποιος θα μπει πρώτος στο σπίτι τους τη νέα χρονιά, δηλαδή θα κάνει ποδαρικό. Έτσι, από την παραμονή λένε σε κάποιο δικό τους άνθρωπο, που τον θεωρούν καλότυχο και γουρλή, να έρθει την Πρωτοχρονιά να τους κάνει ποδαρικό.Μόλις μπει στο σπίτι τον βάζουν να πατήσει ένα σίδερο για να είναι όλοι σιδερένιοι και γεροί μέσα στο σπίτι στη διάρκεια του καινούργιου

Σύρος ζητά 100.000 ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο! Ισχυρίζεται πως τον πυροβόλησαν!

Ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου νομίμως εκπροσωπούμενο από τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προσέφυγε ένας 68χρονος Σύρος μετανάστης, που διαμένει πλέον στην Σουηδία.
Ο μετανάστης ζητεί με την αγωγή του να καταδικαστεί το Ελληνικό Δημόσιο να του

Πολιτικό πρόσωπο ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο βουνό είπε ότι θα πάει και στο βουνό βρίσκεται. Ο πρωθυπουργός πιστός στα όσα είχε ανακοινώσει εδώ και περίπου δύο μήνες, βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Μέτσοβο προκειμένου να περάσει λίγο χρόνο με την οικογένειά του. Το μεγάλο ερώτημα, όμως, που υπάρχει ανάμεσα στους δημοσιογράφους αλλά και στους πολιτικούς είναι το αν τελικώς ο κ.Μητσοτάκης θα συνδυάσει την μικρή

7 απλά κόλπα για να ασφαλίσεις το σπίτι σου από διαρρήκτες.

Οι εποχές που αφήναμε το κλειδί πάνω στην πόρτα και κοιμόμασταν με το σπίτι ανοιχτό το καλοκαίρι, έχουν περάσει στην ιστορία. Τα τελευταία χρόνια έχουμε όλοι κατανοήσει τη σημασία του να θωρακίζουμε όσο γίνεται καλύτερα τα σπίτια μας και να προστατεύουμε την οικογένεια και την περιουσία μας.Όλοι πλέον, σηκωνόμαστε από το κρεβάτι, σε περίπτωση που έχουμε ξεχάσει να κλειδώσουμε ή να βάλουμε συναγερμό ή αν θυμηθούμε ότι έχουμε αφήσει κάποιο πατζούρι ανοιχτό,

Ιατρικό καμπανάκι εμβολιασμού για τη γρίπη

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα εξακολουθεί να κυκλοφορεί η εποχική γρίπη στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), μέχρι και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, έχει καταγραφεί ένας θάνατος 61χρονου ασθενούς από γρίπη, και τα σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) ανέρχονταν σε τέσσερα.

Πανήγυρις Αγίου Βασιλείου Μελισσίου


Την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020 πανηγυρίζει ο ιερός ενοριακός ναός Αγίου Βασιλείου Μελισσίου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Αθήνα.21χρονος έσφαξε τον νονό του, τον τεμάχισε και τον πέταξε στα σκουπίδια

Σε πλήρη εξέλιξη στα Πετράλωνα είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό της σορού ενός 52χρονου, τον οποίο ο 21χρονος βαφτισμιός του ομολόγησε ότι σκότωσε και πέταξε στα σκουπίδια.
Όλα ξεκίνησαν από ένα τηλεφώνημα στην ΕΛ.ΑΣ. από θαμώνα καφενείου στο οποίο σύχναζε ο 52χρονος. Ο εν λόγω θαμώνας ανέφερε στην αστυνομία ότι ο 52χρονος δεν είχε πάει στο καφενείο και τόνισε ότι ανησυχεί για την υγεία του, καθώς δεν είχε πει ότι θα απουσιάζει για κάποιο λόγο.

Στα 6,9 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 11μηνο

Υπερπλεόνασμα 2,2 δισ. ευρώ καταγράφει ο προϋπολογισμός στο διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Συνολικά το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 6,9 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,715 δισ. ευρώ.
Η συγκράτηση των δαπανών και αύξηση των εσόδων κατά 380 εκατ. ευρώ οδήγησαν

Ο Δήμος Έδεσσας στη νέα ψηφιακή εποχή με 100% οπτικές ίνες


Στην Έδεσσα υλοποιείται από τον όμιλο ΟΤΕ το πολύ σημαντικό έργο FTTH (Fiber To The Home), που ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.
Η συνεχής εξέλιξη του Internet και οι αυξανόμενες ανάγκες οικιακών καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Eτοιμόγεννες καθυστερούν τη γέννα για να μην χάσουν το επίδομα των 2.000 ευρώ

Πολλές γυναίκες που περιμένουν παιδί θέλουν να καθυστερήσουν τον τοκετό για να πάρουν το επίδομα τοκετού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», πολλές ετοιμόγεννες απευθύνονται στον γιατρό τους, ζητώντας τους να παρατείνει τη διάρκεια της κύησης, προκειμένου να καταφέρουν να λάβουν το επίδομα που θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από την αρχή της χρονιάς.

Sextortion: «Στείλε βίντεο ή ανεβάζω τις γυμνές σου φωτογραφίες»

800 υποθέσεις σεξουαλικού εκβιασμού μέσω Ιντερνετ ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Από 12 έως 16 τα θύματα - 19χρονος φοιτητής από τη Ρόδο εκβίασε σεξουαλικά 17χρονη από την Κοζάνη με τη μέθοδο sextortion
Η νέα αυτή υπόθεση sextortion έρχεται ως συνέχεια του εφιάλτη που έζησε πρόσφατα μια 16χρονη μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έπεσε θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού από τους συμμαθητές της, με αποτέλεσμα να βρεθεί στα

Κοινωνικό μέρισμα: Δευτέρα η καταβολή των 700 ευρώ σε 268.000 οικογένειες.

Πλέον, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να δουν οι αιτούντες αν εγκρίθηκε η αίτησή τους, ώστε να πάρουν το ποσό των 700 ευρώ. Συνολικά, το υπουργείο Οικονομικών υπολόγιζε πως το μέρισμα θα δοθεί σε περισσότερα από 307.000 νοικοκυριά και μέχρι χθες, λίγες ώρες πριν κλείσει η διαδικασία για τις αιτήσεις, είχαν εγκριθεί πάνω από 268.000 αιτήσεις.
Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα δοθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

Πρόσκληση Δήμου Πέλλας στον εορτασμό της 1η Ιανουαρίου 2020


Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη Δοξολογία για το νέο έτος που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη Μητρόπολη Γιαννιτσών, την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020  και ώρα 09:45.
Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα ακολουθήσει αγιασμός και κοπή πίτας στο Δημαρχείο στα Γιαννιτσά.

Ρύθμιση οφειλών : Οι δόσεις και οι παγίδες

Από τις αρχές του νέου έτους τίθεται σε ισχύ η νέα πάγια ρύθμιση 24-48 δόσεων η οποία δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.Με την ένταξη στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων οι οφειλέτες θα έχουν επιπλέον κίνητρο να πληρώνουν με συνέπεια κάθε μήνα τις δόσεις της ρύθμισης καθώς όσο περισσότερος χρόνος περνάει, τόσο μεγαλύτερο κομμάτι του τραπεζικού λογαριασμού θα παραμένει προστατευμένο

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 28/12




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 28 Δεκεμβρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Προσφορές τροφίμων και ειδών ανάγκης στο Χαμόγελο του Παιδιού από το 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών



Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών 
εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στους μαθητές μας και τις 
οικογένειές τους για την προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης 
στο " Χαμόγελο του Παιδιού" . Τελικά η χαρά του να δίνεις είναι η 
μεγαλύτερη χαρά! Αρκεί να μην το θυμόμαστε μόνο λίγες μέρες το χρόνο....

Χειραγώγηση: Τι λένε οι χειριστικοί άνθρωποι και πώς να τους βάλετε φρένο

Η ψυχολογική χειραγώγηση μπορεί να οριστεί ως η χρήση αδικαιολόγητης εξουσίας (κοινωνική, σχεσιακή, οικογενειακή, σεξουαλική, οικονομική, επαγγελματική) με σκοπό να ωφεληθεί ο χειριστικός σε βάρος των θυμάτων. Ο σκόπιμος ψυχολογικός χειρισμός και η χειραγώγηση διαφέρουν από την υγιή κοινωνική επιρροή, όπου γενικά υπάρχει κάποια σχετική ισορροπία μεταξύ των ατόμων. Σε μια σχέση ψυχολογικής χειραγώγησης, ένα

Εκδήλωση Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών ο "Φίλιππος" «Μνήμες Καππαδοκίας»



Μνήμες Καππαδοκίας
(Βραχοεκκλησιές, οι σπηλιές του Θεού...Εορταστικές πρακτικές στο διάβα του χρόνου)

       Μνήμες, νοσταλγικές στιγμές και γητευτικές θύμισες έφερε στο νου και την καρδιά των παρευρισκόμενων η 5η εκδήλωση της εφετινής χρονιάς 2019-20 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών.   Η φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Πέλλας  το απόγευμα της Δευτέρας 16-12-2019 έβριθε από κόσμο που κυριολεκτικά απόλαυσε μιαν ανεπανάληπτη εκδήλωση, καρπός  αγαστής συνεργασίας της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας  Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» με τον Δήμο Πέλλας. 

Η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει στρατό στη Λιβύη

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι το τουρκικό Κοινοβούλιο θα εξετάσει τον Ιανουάριο πρόταση που θα επιτρέπει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη για τη στήριξη της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης (GNA) απέναντι στις δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ.«Θα παρουσιάσουμε την πρόταση για την αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη μόλις ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες του Κοινοβουλίου», στις 7 Ιανουαρίου, δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Αρχιερατική Αγρυπνία Χριστουγέννων στον Βυζαντινό Ναό της Έδεσσας



Το βράδυ της Τρίτης 24 Δεκεμβρίου στις 10:00 μ.μ. τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εδέσσης (παλαιά Μητρόπολη - 14ος αι.) προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.
Στον κατάμεστο ιερό ναό παρέστησαν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου και οι βουλευτές Πέλλας κ. Δ. Σταμενίτης και κ. Θ. Τζάκρη. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας αναγνώσθηκε το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου.

Διπλωματικός μαραθώνιος με το "καλημέρα" του 2020

Τα επόμενα βήματα στο μέτωπο της διπλωματικής σκακιέρας… τσεκάρει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όσο η Άγκυρα και ο πρόεδρος της γείτονος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυξάνουν την ένταση της προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.Με την επιστροφή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τις ολιγοήμερες διακοπές του στο Μέτσοβο, το Μέγαρο Μαξίμου εισέρχεται σε χωροχρόνο EastMed.

Νέο Δ.Σ. της Α' ΕΛΜΕ Πέλλας



Συγκροτήθηκε σε Σώμα, μετά από ομόφωνη απόφαση, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας για το συνδικαλιστικό έτος 2019-2020, όπως αυτό προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου 2019. Η νέα σύνθεση έχει ως εξής:

Προς νέα αύξηση ο κατώτατος μισθός - Πότε θα δουν αυξήσεις χιλιάδες εργαζόμενοι

Η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 700 ευρω το 2020 επανέρχεται στο προσκήνιο μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος παρέπεμψε πρόσφατα την σχετική συζήτηση τον Μάιο του νέου έτους.
Να σημειωθεί ότι προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν πως ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο από την αύξηση του ΑΕΠ. Μάλιστα στο θέμα

Δράσεις Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών



Ο Πρόεδρος του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, Χρήστος Τανάσκος, μαζί με μέλη του Συλλόγου (Μιχάλης Χατζημιχαηλίδης, Γιώργος Χατζηγεωργίου και Ιωάννης Δεσποτόπουλος), επισκέφθηκαν σήμερα, 23-12-2019, το ίδρυμα παιδικής προστασίας «Παναγία η Οδηγήτρια», που λειτουργεί στην Μητρόπολη Γιαννιτσών,

Κιλκίς : Δύο πρόσφυγες αυτοκτόνησαν σε ξενοδοχείο

Σοκ προκαλεί η είδηση που μετέδωσε σε ανάρτησή του στο Facebookτο Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων (Greek Forum of Refugees).Σύμφωνα με αυτό, δύο πρόσφυγες αυτοκτόνησαν σε ξενοδοχείο των Μουριών του Κιλκίς, το οποίο και φιλοξενεί περισσότερους από 400 πρόσφυγες συνολικά.Η ανακοίνωση του Φόρουμ αναφέρει για δύο άνδρες ηλικίας περίπου 30 ετών, με καταγωγή από Ιράκ και Αφγανιστάν έχασαν την ζωή τους με τραγικό τρόπο.

Επίσκεψη μαθητών 2ου ΓΕΛ Έδεσσας στο Νοσοκομείο



Ομάδα μαθητών του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας, υπό τη συνοδεία καθηγητών του σχολείου, επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο της πόλης, το απόγευμα της Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου και ευχήθηκαν στους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό " Υγεία και κάθε ευτυχία", μεταφέροντας παράλληλα με την παρουσία τους μηνύματα αισιοδοξίας και ανθρωπιάς. 

Ο.Μ.Γ. - Παρουσία της Ομάδας στην Παραμυθούπολη



Βλέπετε ένα κανονικό δωδεκάεδρο. Είναι κανονικό πολύεδρο καθώς όλες οι έδρες του είναι ίσα κανονικά πολύγωνα, δηλ. έχουν όλες τις πλευρές και όλες τις γωνίες ίσες. Είναι ένα από τα πέντε κυρτά κανονικά πολύεδρα, τα οποία λέγονται και Πλατωνικά στερεά. Στο 13ο και τελευταίο βιβλίο των Στοιχείων ο Ευκλείδης αποδεικνύει ότι είναι πέντε, το τετράεδρο, το εξάεδρο ή ο κύβος, το οκτάεδρο, το δωδεκάεδρο και το εικοσάεδρο.

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.Συνεχείς παραβιάσεις.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, παρά το μορατόριουμ πτήσεων σε μεγάλες θρησκευτικές εορτές Ελλήνων ή Τούρκων, προχώρησαν σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας τουρκικά μαχητικά.
Συνολικά τρία ζεύγη τουρκικών F-16 προχώρησαν σε τέσσερις παραβιάσεις ενώ υπήρξαν και δύο εμπλοκές.
Τα τουρκικά μαχητικά καθώς και ένα κατασκοπευτικό CN-235 πέταξαν πάνω από περιοχές του βορειοανατολικού, του κεντρικού και του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Χριστούγεννα στο εργαστήρι των ξωτικών του Κ.Δ.Α.Π. Γιαννιτσών



Σε εργαστήρι ξωτικών μετατράπηκε το ΚΔΑΠ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑΠ για έναν ολόκληρο μήνα. Ένα εργαστήρι γεμάτο φαντασία, χαμόγελα, μουσική, κέφι και δημιουργικότητα!
Οι μικροί μας φίλοι μπήκαν στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, της πιο μαγικής γιορτής του χρόνου, με οδηγούς τους βοηθούς του Αϊ Βασίλη. Τα επίδοξα ξωτικά πέρασαν μέσα από μια σειρά δοκιμασίες και εργαστήρια για να πάρουν στο τέλος το πολυπόθητο δίπλωμα του βοηθού του Αϊ Βασίλη!

Εκπνέει η προθεσμία για τέλη, ΕΝΦΙΑ και εισφορές

Μπορεί το γιορτινό κλίμα των ημερών να έχει απομακρύνει σε πολλούς το άγχος και τις καθημερινές υποχρεώσεις, ωστόσο θα πρέπει να θυμηθούν ότι στις 31 Δεκεμβρίου εκπνέουν οι προθεσμίες για την πληρωμή εισφορών, τελών κυκλοφορίας και ΕΝΦΙΑ.Μέχρι την Πρωτοχρονιά οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές, το χρηματικό ποσό που τους αναλογεί για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020, καθώς και τον ΕΝΦΙΑ ο οποίος πρόσφατα

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 27/12



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας