Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Καρδιακή προσβολή : Πρώτες βοήθειες – Τρεις κινήσεις που πρέπει να κάνετε άμεσα

Μια καρδιακή προσβολή σαφώς απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Ωστόσο, ο τρόπος αντίδρασης στα πρώτα λεπτά είναι επίσης καθοριστικός.Πώς θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για έμφραγμα και ποια είναι τα τρία βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε άμεσα, από την στιγμή που εσείς ή κάποιο άλλο άτομο πάθει έμφραγμα;Η καρδιακή προσβολή συμβαίνει όταν η παροχή αίματος στην καρδιά σταματάει ξαφνικά, συνήθως εξαιτίας ενός θρόμβου αίματος

Κασέμ Σουλεϊμανί : Η εξόντωση του πανίσχυρου Ιρανού και ο κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή

Η εξολόθρευση από τις ΗΠΑ του υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί — για πολλούς του δεύτερου ισχυρότερου ανθρώπου των μηχανισμών εξουσίας στο Ιράν, που πρακτικά αναφερόταν μόνο στον ανώτατο ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας αγιατολά Αλί Χαμενεΐ — αντιμετωπίζεται από την Τεχεράνη ως πράξη πολέμου, που εγείρει κίνδυνο ανάφλεξης όλης της περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

Την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα μαγαζιά.Παραδοσιακά,  αυτές ξεκινούν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται τέλη Φεβρουαρίου.Έτσι λοιπόν, φέτος οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα τελειώσουν το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, μιας και το 2020 είναι δίσεκτο.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Πότε θα συναντήσει τον Τραμπ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί την Κυριακή(5/1) για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη μεταξύ 5-8 Ιανουαρίου.
Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού διαμορφώνεται ως εξής:
-Την Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός θα αφιχθεί στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα όπου από τις 18.00 τοπική ώρα (01.00 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) θα έχει επαφές με μέλη της ελληνικής ομογένειας. Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον

Η Ιερά Μητρόπολη για την παρουσία του Μητροπολίτου στον Εορτασμό των Θεοφανείων στα Γιαννιτσά



Η Ιερά Μητρόπολις με αφορμή την παρουσία του Ποιμενάρχου της στην πόλη των Γιαννιτσών για τον εορτασμό των Θεοφανείων επισημαίνει τα παρακάτω:
 
1. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη ανήκει στην απόλυτη δικαιοδοσία του εκάστοτε Μητροπολίτου η απόφαση της παρουσίας του στις κατά τόπους ιερές ακολουθίες και τελετές σε όλη την Μητροπολιτική επαρχία.

Τραγωδία στον Πειραιά.Αναψαν φωτιά για να ζεσταθούν, κάηκε 3χρονο παιδί

Τρίχρονο παιδί ανασύρθηκε νεκρό μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στον Πειραιά, στη συμβολή των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Δεληγιώργη.
Στο κτίριο αυτό του Πειραιά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έμενε ομάδα Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας. Η πυρκαγιά ξεκίνησε υπό μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μια εκτίμηση είναι ότι οι Ρομά πιθανότατα προσπάθησαν να ανάψουν φωτιά για να ζεσταθούν.

Θεσσαλονίκη: Γέμισε ο βυθός στο Θερμαϊκό με ηλεκτρικά πατίνια -Ποιοι τα πετούν

Περισσότερα από σαράντα ηλεκτρικά πατίνια, τα οποία πέταξαν ασυνείδητοι στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, θα κληθούν να ...ψαρέψουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι υπηρεσίες του τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FΜ", ο

Κοπή βασιλόπιτας στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μητροπόλεως Εδέσσης από το Σεβασμιώτατο



Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Έδεσσα. Στην κατάμεστη αίθουσα ήταν παρόντες: ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής και η βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη.

Μητσοτάκης προς Τουρκία: «Δεν θα επιτρέψουμε παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»

Συνέντευξη στην καναδική εφημερίδα «The Globe and Mail» παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη μιλά για τις προοπτικές της Ελλάδας και τη νέα εποχή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
«Η ανάπτυξη πρέπει να έχει δύο κύρια χαρακτηριστικά», αναφέρει και εξηγεί: «Πρέπει να είναι για όλους και να είναι βιώσιμη. Πρέπει να είναι ανάπτυξη που δεν επιδεινώνει τις

Δάνης Τζαμτζής: «Το νέο έτος να φέρει χαμόγελα, αισιοδοξία και ανάπτυξη στην Πέλλα»



Με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση ανταλλαγής ευχών στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή, την πρώτη του νέου έτους 2020.

Νωρίτερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σκέπης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και οι συνεργάτες του αντάλλαξαν ευχές με τους επισκέπτες και μοιράστηκαν τις πρώτες σκέψεις τους για τη νέα χρονιά.

Οι πέντε προειδοποιήσεις της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει του παγετού

Συμβουλές προς τους οδηγούς ενόψει του παγετού που έρχεται το τριήμερο των Θεοφανίων εξέδωσε εκτάκτως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, από την Κυριακή (05-01-2020) το πρωί αναμένεται έντονο ψυχρό κύμα κακοκαιρίας στη χώρα. Θα επηρεασθεί καταρχήν η βόρεια Ελλάδα και πολύ σύντομα, από Κυριακή μεσημέρι η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν κυρίως στην νοτιανατολική Ελλάδα.

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 κι ώρα 19:00΄, με τα εξής δέκα τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.   Συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης Καταλληλότητας Οχημάτων του Δήμου Σκύδρας (ορισμός).
2.   Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής προμηθειών (ορισμός).
3.   Συγκρότηση Επιτροπής  Παραλαβής Υπηρεσιών (ορισμός).

Δείτε πόσο θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις

Αυξήσεις σε τρεις δόσεις στις αποδοχές 2,5 εκατομμυρίων μισθωτών και συνταξιούχων φέρνει το 2020. Με το καλημέρα της νέας χρονιάς οι φορολογούμενοι αυτοί θα διαπιστώσουν αύξηση των μηνιαίων αποδοχών τους μέσω της μειωμένης παρακράτησης φόρου. Το επόμενο κύμα αυξήσεων θα έρθει τον Μάιο με τις αποφάσεις που θα ληφθούν για τη μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία αγγίζει όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, ενώ οι

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 4/1




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 4 Ιανουαρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Ρόδι: «Θαυματουργό» για την υγεία - Από ποιες ασθένειες προστατεύει

Το προαιώνιο σύμβολο της καλοτυχίας αποτελεί και συστατικό καλής υγείας, σύμφωνα με αρκετές μελέτες που προσδίδουν στα ρόδια αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.
Είναι πανέμορφα, με λαμπερό κόκκινο χρώμα που εύκολα προσελκύει τη ματιά μας.

SZ: Το Οθωμανικό όνειρο του Ερντογάν μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη

«Η Τουρκία διέρχεται οικονομική κρίση, είναι αποδυναμωμένη πολιτικά, αλλά ο πρόεδρος Ερντογάν ρισκάρει επικίνδυνες συρράξεις με τους γείτονες κυνηγώντας παλιά μεγαλεία», σχολιάζει η Sueddeutsche Zeitung.
Σε άρθρο γνώμης η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στις βλέψεις του Τούρκου προέδρου στην ανατολική Μεσόγειο, τις ευρύτερες διεργασίες στην περιοχή και την απόφαση για αποστολή

Η ανατομία μιας κατάληψης

Του Πάσχου Μανδραβέλη.
Είναι γνωστό ότι η «Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας» διαχειρίζεται το «Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κ*ΒΟΞ» στην πλατεία Εξαρχείων. Είναι ένα κτίριο που ανήκει στο ΙΚΑ, πληρώθηκε δηλαδή από τις εισφορές των εργαζομένων, αλλά «στις πρώτες μέρες του 2012, άτομα που οριζόμαστε πολιτικά μέσα από τη συμμετοχή μας στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο και ταξικό αντικαπιταλιστικό κίνημα, προχωρήσαμε σε κατάληψη με στόχο τη μετατροπή του σε ανοιχτό

Δωρεάν ένσημα 12 μηνών για ελεύθερους επαγγελματίες

Δωρεάν πλασματικό χρόνο ασφάλισης ως 12 μήνες κατοχυρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, και μη μισθωτοί ασφαλισμένοι στα Ταμεία των ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, εφόσον καταβάλλουν από το 2011 και μετά την εισφορά ανεργίας και έχουν λάβει την αντίστοιχη επιδότηση ανεργίας λόγω διακοπής επαγγέλματος.

Θεοφάνεια προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου στα Γιαννιτσά



Την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. ΙΩΗΛ θα προστεί του εορτασμού των Θεοφανείων στην πόλη των Γιαννιτσών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παραιτείται ο Ζάεφ, σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να σχηματιστεί νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση σ, η οποία θα αποτελέσει το έναυσμα για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στη γειτονική χώρα στις 12 Απριλίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ αποφάσισε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μετά το «όχι» της Ευρωπαϊκής Ενωσης τον περασμένο Οκτώβριο σε έναρξη ενταξιακών

Πότε ανοίγουν ξανά τα σχολεία -Ποια είναι η επόμενη αργία

Από τις 24 Δεκεμβρίου, τα σχολεία της χώρας έκλεισαν για τις διακοπές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων για τους μαθητές.
Ως συνήθως οι διακοπές των Χριστουγέννων κρατούν για δύο εβδομάδες. Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία, θα γίνει μετά τον εορτασμό των Θεοφανίων, καθώς τα σχολεία ανοίγουν ξανά την Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου.

Ακόμα ένα Σαββατοκύριακο με πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα για τα τμήματα basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών



Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο πλήρες σε αγωνιστικές δραστηριότητες περιμένει τα αγωνιστικά τμήματα αλλά και τα τμήματα των ακαδημιών του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών που συνεχίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον τις αθλητικές τους υποχρεώσεις.

Τζόκερ: Από την Αλόννησο ο υπερτυχερός που κερδίζει τα 9,2 εκατομμύρια ευρώ

Δεν θα… δυσκολευτούν ιδιαίτερα να εντοπίσουν τον υπερτυχερό στην Αλόννησο, καθώς το δελτίο που κέρδισε τα εννέα και πλέον εκατομμύρια στο Τζόκερ, κατατέθηκε στο πρακτορείο του παραλιακού οικισμού Πατητήρι.
Ο ένας και μοναδικός τυχερός  κατέθεσε ένα δελτίο με 19 στήλες.  O ίδιος μάντεψε τους πέντε αριθμούς που κληρώθηκαν και έτσι θα προσθέσει στον λογαριασμό του ένα ποσό

Υπεγράφη η συμφωνία για τον EastMed - Νέα εποχή σε ενέργεια και ασφάλεια

Υπεγράφη στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία των Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκου Αναστασιάδη και Μπενιαμίν Νετανιάχου η διακρατική συμφωνία κατασκευής του EastMed -μια κίνηση ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.Τη Διακρατική Συμφωνία για τον East Med υπέγραψαν οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας, Ισραήλ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας «Λεόντιος Σιδηρόπουλος» προτείνει για τον Ιανουάριο 2020



Κάθε βιβλίο είναι ένα κομμάτι από τον κόσμο μας: τον κόσμο των βιωμάτων, των ανησυχιών, των προβληματισμών, των συναισθημάτων, των ιδεών, των ιδεολογιών, των δογμάτων, της γνώσης, της επιστήμης, της τεχνολογίας, της παιδείας, του πολιτισμού, των αντιθέσεων και των συνθέσεων, των μεγάλων και των μικρών γεγονότων, του παρελθόντος, του παρόντος, των μελλούμενων.

Συγγνώμη Τζιτζικώστα για τις σεξιστικές "χοντράδες" του σε γυναίκες της περιφέρειας

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για την «ατυχέστατη και τελείως λάθος αναφορά προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».
Ο κ. Τζιτζικώστας παραδέχθηκε πως η αναφορά του ήταν λάθος και απολογείται για το συμβάν, με ανάρτησή του στα social media.

Τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων στο Δήμο Πέλλας


Συγκλονισμένη η Ελλάδα από την τραγωδία στην Πεύκη.Πως έφτασε η μάνα σ'αυτό το σημείο.

Η 32χρονη μητέρα πέταξε το πενταχρονο κοριτσάκι της στο κενό και αυτοκτόνησε - «Δεν την πρόλαβα...» φέρεται να είπε στο περιβάλλον του ο πατέρας - Με σοβαρά προβλήματα υγείας το παιδί - «Βρήκα τη νύφη μου νεκρή στο δρόμο...» περιγράφει ο παππούς του παιδιού
Τραγωδία στην Πεύκη: Μια 32χρονη μητέρα πέταξε το πεντάχρονο κοριτσάκι της από την ταράτσα τριώροφης κατοικίας και στη συνέχεια βούτηξε και εκείνη στο κενό. Η απίστευτη τραγωδία έγινε

Τι λένε τ'άστα για σήμερα Παρασκευή 3/1




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 3 Ιανουαρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Πότε μια απλή ίωση μπορεί να γίνει επικίνδυνη

Οι ιώσεις δεν είναι πάντοτε αθώες, ιδίως για τους ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό και ορισμένες άλλες πληθυσμιακές ομάδες.
Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η γρίπη μπορεί να σκοτώσει. Κάθε χρόνο, δεκάδες άνθρωποι χάνονται στη χώρα μας εξαιτίας της, ενώ παγκοσμίως ο αριθμός των θανάτων φθάνει τους 650.000, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τί ισχύει,

Πήγε να κάνει ανάληψη σε ΑΤΜ και δέχτηκε άγρια επίθεση

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου στις 9.00 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ένας 42χρονος άνδρας ο οποίος θέλησε να βγάλει χρήματα από ΑΤΜ στο Ηράκλειο Κρήτης.
Το περιστατικό, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έγινε στην οδό Εβανς, στο κέντρο της πόλης, και στο σημείο κλήθηκε τόσο η αστυνομία, όσο και το ΕΚΑΒ καθώς ο άνδρας είχε

Πότε θα καταβληθούν οι πρώτες συντάξεις του 2020 – Ποιες αλλαγές έρχονται

Από την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων του Φεβρουαρίου του 2020 στους δικαιούχους. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου του 2020.
Αναλυτικά:
Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλουν την Τρίτη 28 Ιανουαρίου

Σοκάρουν τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα – 4.702 περιστατικά σε έναν χρόνο

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, ένας 54χρονος άνδρας στην Κρήτη άρχισε να παρακολουθεί την 33χρονη σύζυγό του.
Η Αδαμαντία αισθανόταν πως οι δυο τους δεν μπορούν να συνεχίσουν τον έγγαμο κοινό βίο τους και ήταν έτοιμη να του ζητήσει διαζύγιο. Ο άνδρας της άρχισε να την παρακολουθεί τοποθετώντας ακόμη και… μαγνητοφωνάκι στο αυτοκίνητό της. Τελικά τη σκότωσε γιατί, όπως είπε, «θόλωσε». Οι δυο τους βγήκαν για φαγητό μαζί με άλλους

Επίδομα γέννας: Οι νέοι γονείς θα λαμβάνουν 2.000 ευρώ -Σε δύο δόσεις το ποσό

Το επίδομα θεσπίζεται από 1/1/2020, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και προβλέπεται ότι οι δικαιούχοι α λάβουν τα χρήματά τους σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρών.
Στις 10 Ιανουαρίου αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Το επίδομα, όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 10, είναι αφορολόγητο, και ακατάσχετο για χρέη σε

Υποχρεωτικές ιατρικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες

Δίχτυ προστασίας για τη δημόσια υγεία υφαίνουν οι ιθύνοντες στην οδό Αριστοτέλους με έμφαση στον προληπτικό έλεγχο. Το σχετικό νομοσχέδιο που αναμένεται να φτάσει σύντομα στη Βουλή προβλέπει υποχρεωτικές εξετάσεις για το σύνολο των πολιτών, με τα συχνότερα νεοπλασματικά νοσήματα, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τον διαβήτη να βρίσκονται πρώτα στον στόχο των ειδικών.

Ευχές και γιορτινές μελωδίες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή



 Ημέρα ευχών η σημερινή στην Π.Ε. Πέλλας, εκεί όπου ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής υποδέχτηκε στο γραφείο του την ορχήστρα του Ελληνικού Στράτου και την χορωδία του ΚΑΠΗ Έδεσσας και του έψαλαν τα κάλαντα.

Σε απομόνωση ο Ερντογάν μπροστά στις υπογραφές για τον EastMed

Ο νέος χρόνος-και η δεκαετία που μόλις έκανε την εμφάνισή της- φέρνει και «δώρα»« και προκλήσεις, όπως, άλλωστε, συνήθως συμβαίνει. Το βέβαιο είναι ότι τα εθνικά θέματα δεν θα πάψουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου αναμένεται να είναι καθοριστικός και κρίσιμος για τις μετέπειτα εξελίξεις που θα μας απασχολήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Διακρίσεις αθλητών Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών «Ο Λουδίας»



Ο Ναυτικός Όμιλος  Γιαννιτσών κλείνει την φετινή αγωνιστική του χρονιά με βράβευση του Δήμου Πέλλας για τις διακρίσεις των αθλητών του Ομίλου σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.
Παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο όμιλος τα τελευταία χρόνια, ο ΝΟΓ κατάφερε φέτος να έχει διακρίσεις σε όλα τα πρωταθλήματα με σημαντικότερη τη συμμετοχή της αθλήτριας του ομίλου Ευαγγελίας Φράγκου με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας.

Η μεγάλη ανατροπή με τις αποδείξεις - Πώς πρέπει να πληρώνετε τα πάντα από σήμερα

Με τη χρεωστική ή την πιστωτική κάρτα στο χέρι θα πρέπει να είναι από σήμερα σχεδόν όλοι οι φορολογούμενοι εάν θέλουν να γλιτώσουν από την πληρωμή έξτρα φόρου.
Το νέο καθεστώς για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ενεργοποιείται και απαιτεί περισσότερες e-αποδείξεις από τους μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και όσους

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 2/1



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 2 Ιανουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Συχνοί πονοκέφαλοι: Τι μπορεί να κρύβουν

Αν και πολύ κοινό σύμπτωμα, ο πονοκέφαλος επηρεάζει την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του ατόμου και διαταράσσει την συγκέντρωση, την αντοχή και την απόδοσή του. 
Όταν μάλιστα είναι συχνός, προκαλεί ανησυχία ότι οφείλεται σε σοβαρή αιτία. 
Αν υποφέρετε από συχνούς πονοκεφάλους, ο γιατρός θα αξιολογήσει την ένταση και τη διάρκεια του πόνου, το σημείο που εντοπίζεται, τη συχνότητα, καθώς και παράγοντες που

Θρήνος στη Χαλκίδα: Νεκρός υπάλληλος του δήμου σε σύγκρουση λεωφορείου με απορριμματοφόρο

Θανατηφόρο τροχαίο με απορριμματοφόρο του δήμου Χαλκιδέων συνέβη περίπου στις 7,00 σήμερα το πρωί. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr, τουριστικό λεωοφορείο χτύπησε την πίσω πλευρά του οχήματος και σκότωσε ακαριαία τον υπάλληλο που εκείνη την ώρα στεκόταν στη θέση του, επάνω στο αυτοκίνητο, περιμένοντας τον συνάδελφό του να φέρει τον κάδο για

Εισφορά αλληλεγγύης: Πώς θα γίνουν οι μειώσεις -Το σενάριο αναδρομικής μείωσης από το 2019, παραδείγματα

Ο Μάιος του 2020 προμηνύεται «καυτός», αφού εκτός των αλλαγών στις αντικειμενικές και στον ΕΝΦΙΑ, θα κρίνει το πώς και από πότε θα «ψαλιδιστεί» η εισφορά αλληλεγγύης, δηλαδή η έκτακτη εισφορά.
Ειλημμένη είναι η απόφαση, η όποια μείωση να φανεί μέσα στο 2020 κι αυτό σημαίνει ότι «καίγεται» το ούτως ή άλλως αδύναμο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η μείωση θα ψηφιζόταν την Άνοιξη, αλλά θα ίσχυε από 1/1/2021. Αντιθέτως, φαίνεται ότι υπάρχει πολύ πιο τολμηρό σενάριο στο

Εις Πρεσβήτερων Χειροτονία του Αρχιδιακόνου Χερουβείμ Τσίνογλου στην Έδεσσα

Την Κυριακή Μετά την Χριστού Γέννησιν, 29 Δεκεμβρίου 2019, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης τελέσθηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας π. Χερουβείμ Τσίνογλου προεξάρχοντος του ποιμενάρχου της Ι. Μητροπόλεως κ. Ιωήλ και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Αφήνουμε πίσω τη δεκαετία της πλάνης

Η δεκαετία που μας αποχαιρετά ξεκίνησε με ένα απρόσμενο πλάνο στο ειδυλλιακό Καστελόριζο  και συνεχίστηκε στις πλατείες της οργής και του μίσους (κατά παράδοξη συγκυρία στις πλατείες γράφτηκε η ιστορία και στην ευρύτερη περιοχή της «καθ’ ημάς Ανατολής». Οι πλατείες κι εδώ κι εκεί φιλοξένησαν την πλάνη. Εδώ με τα ηρωικά και πένθιμα, στη Μεσόγειο της ανατολής με τα ελπιδοφόρα για μια

Επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με στελέχη της ΕΤΑΔ στην Αθήνα


Επαφές είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής με την ηγεσία και στελέχη της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίων (ΕΤΑΔ), κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαμτζής έθεσε εκ νέου το ζήτημα παραχώρησης κατά χρήση από την ΕΤΑΔ στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας του κτιρίου του Διοικητηρίου, στην Έδεσσα. Η παραχώρηση του κτιρίου είναι ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση από το 1995 που δεν έγινε η μεταφορά του ακινήτου