Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Τρόμος από τον σεισμό στην Τουρκία: 22 νεκροί, αγωνία για 38 εγκλωβισμένους- 1.070 τραυματίες

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 1.070 τραυματίστηκαν, από τον μεγάλο σεισμό 6,8 βαθμών στην ανατολική Τουρκία.
Η τουρκική Αρχή διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD) τόνισε πως 922 τραυματίστηκαν από τον πολύ ισχυρό σεισμό στην Τουρκία, εκ των οποίων 433 στην επαρχία Ελαζίγ και 222 στην γειτονική επαρχία Μαλάτεια. Λίγη ώρα μετά οι τραυματίες είχαν ανέλθει στους 1.070.

Ψώρα, ιδιαίτερα μεταδοτική δερματική νόσος. Δεν έχει καμία σχέση με ψωρίαση



του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Ψώρα, μια επικίνδυνη δερματική νόσος, ιδιαίτερα μεταδοτική που προκαλείται από ένα παρασιτικό, που λέγεται άκαρι της ψώρας.

Το παράσιτο Sarcoptes scabiei παρασιτεί στον άνθρωπο εδώ και τουλάχιστον 2,500 χρόνια, το οποίο ζει και αναπαράγεται στο δέρμα του ανθρώπου, η ονομαζόμενη ψώρα (scabies), μια άκρως μεταδοτική νόσος.

Κοπή πίτας ΑΛΜΩΠΟΥ Αριδαίας


 Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 16:00 η ομάδα του Αλμωπού Αριδαίας.
Στην κοπή, εκτός από την ανδρική ομάδα, θα παρευρεθούν σύσσωμα όλα τα τμήματα των ακαδημιών της ομάδας.

Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για τους τέως δικαιούχους του ΕΚΑΣ

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατέθεσε τροπολογία, στην οποία προβλέπεται η πλήρης απαλλαγή από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για τέως δικαιούχους του ΕΚΑΣ.
Η απαλλαγή ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020, ως αντισταθμιστικό μέτρο για όσους στερήθηκαν οριστικά την παροχή του ΕΚΑΣ με τον Νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).

Σύγκληση Διευρυμένης Νομαρχιακής Συνέλευσης του Κινήματος Αλλαγής Πέλλας



Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής του
Κινήματος Αλλαγής Πέλλας, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11.00
π.μ., που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου
Σκύδρας.

Εσπερινά Κηρύγματα Κυριακής 26 Ιανουαρίου σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020, στις 6.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν Εσπερινά Κηρύγματα

Εκλογικός νόμος: Πέρασε με 163 «ναι» και 121 «όχι» το νέο σύστημα

Με ψήφους 163 υπέρ έναντι 121 κατά, εγκρίθηκε επί της αρχής του, των άρθρων του και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο «Εκλογή Βουλευτών», που επαναφέρει το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.
Ο νέος εκλογικός νόμος δεν εξασφάλισε τις 200 ψήφους που απαιτεί το Σύνταγμα προκειμένου να ισχύσει στις επόμενες εκλογές, οπότε αυτές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Το νέο εκλογικό σύστημα θα ισχύσει στις μεθεπόμενες εκλογές. Μαζί με τους βουλευτές της ΝΔ, η Ελληνική Λύση είναι το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που υπερψήφισε το νέο εκλογικό νόμο.

Στην PELLA TV η πρωτότυπη ιστορική έρευνα για τον Κολινδρό μέσα από παλιά φύλλα Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ)



Σήμερα Σάββατο 25-1-2020 και ώρα 19.00' και σε επανάληψη την Δευτέρα 27-1-2020 την ίδια ώρα, θα προβληθεί η εκδήλωση της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού, στην οποία ο εκπαιδευτικός, ιστορικός και συγγραφέας κ. Ιωάννης Παπαλαζάρου παρουσίασε στις 19-1-2020 στην αίθουσα του καλαίσθητου 1ου Δημ. Σχολείου στον Κολινδρό, την ιστορία της ιστορικής και όμορφης κωμόπολης της Πιερίας μέσα από παλιές εφημερίδες (Φ.Ε.Κ.), από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα. 

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους οι αγρότες - Στήνονται μπλόκα τη Δευτέρα

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ οι αγρότες της Θεσσαλίας και ετοιμάζονται να στήσουν και φέτος τα μπλόκα τους. 
Στους δρόμους βγαίνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, καθώς τη Δευτέρα (27 Ιανουαρίου) θα στήσουν τα πρώτα μπλόκα σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα και Τρίκαλα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, Ρίζο Μαρούδα, οι

Η κοπή της βασιλόπιτας του ΚΔΑΠ Γιαννιτσών



H καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας στο ΚΔΑΠ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑΠ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου με μια ειδική γιορτή, παρουσία μαθητών και εκπαιδευτών του Κέντρου.
Το φλουρί έτυχε η μικρή μας φίλη Ευριδίκη, η οποία παρέλαβε το δώρο της υπό το ανυπόμονο βλέμμα όλων των παιδιών.

Κοροναϊός: Έφτασε επισήμως στην Ευρώπη- 2 κρούσματα στη Γαλλία

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε απόψε ότι εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, το πρώτο στο Μπορντό και το δεύτερο στην περιοχή του Παρισιού.
Τα κρούσματα αυτά είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα στην Ευρώπη.
Οι γαλλικές αρχές θεωρούν πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 25/1




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 25 Ιανουαρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Kάπνισμα, ατμοσφαιρική ρύπανση και παιδική παχυσαρκία οι βασικές απειλές της υγείας των Ελλήνων


Το κάπνισμα, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η παιδική παχυσαρκία είναι οι βασικές απειλές για την υγεία των Ελλήνων σύμφωνα με ανάλυση του ΣΕΒ, με βάση πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Η συνολική κατάσταση της υγείας του πληθυσμού αξιολογείται ως ικανοποιητική, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο μέσο όρο των αναπτυγμένων χωρών του κόσμου.
Ωστόσο:

Ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων της Π.Ε. Πέλλας



Η εργατική τάξη να κάνει κουρελόχαρτο τη «Συμφωνία της Ντροπής»

Επειδή σε αυτό το σωματείο η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων δεν συμβιβαστήκαμε ποτέ, επειδή δεν πρόκειται ποτέ και σε καμία περίπτωση να παίξουμε το παιχνίδι της σιωπής που εδώ και χρόνια παρακολουθούμε από την διοίκηση του σωματείου μας, ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους για τη “συμφωνία της ντροπής”!

Στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Πέλλας ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης


Στα Γιαννιτσά θα βρεθεί ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης καλεσμένος της Νομαρχιακής Νέας Δημοκρατίας της Πέλλας στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 12:00μμ στο ξενοδοχείο «PELLA HOTEL».

Οι αναμετρήσεις των τμημάτων υποδομής του Μ.Αλεξάνδρου του Σαββατοκύριακου



Ένα ακόμη Σάββατο πλούσιο σε αγωνιστικές δράσεις περιμένει τα αγωνιστικά τμήματα αλλά και τα τμήματα υποδομών του «Μ. Αλεξάνδρου - Ξέξασπρο» Γιαννιτσών που συνεχίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

Σταθμός συνοριακών διοδίων στους Προμάχους-Majden


Την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Π.Ε. Πέλλας, με αφορμή την πρόοδο των εργασιών των Κοινών Επιτροπών Εμπειρογνωμόνων για τη διάνοιξη των συνοριακών διοδίων με τα Σκόπια και συγκεκριμένα στα σημεία Λαιμός-Μάρκοβα Νόγκα, στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και Πρόμαχοι-Majden, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ζητά με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζή από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή.

Δελτίο τύπου για την εποχική γρίπη από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Πέλλας


Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ανακοινώνονται τα παρακάτω, που αφορούν σε οδηγίες για την προστασία από την εποχική γρίπη.
   Η εποχική γρίπη είναι μία μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού που προκαλείται από τον ιό της γρίπης. Προσβάλλει τα άτομα όλων των ηλικιών, όμως από τις σοβαρές επιπλοκές της νόσου κινδυνεύουν περισσότερο οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Αυτό είναι το νέο ασφαλιστικό: Οι νέες συντάξεις και εισφορές

Στην δημοσιότητα δόθηκε την Πέμπτη (23/1) η τελική μορφή του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.
Το νέο νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον υπουργό, αλλάζει ριζικά το νόμο Κατρούγκαλου και θα έχει αυξήσεις στις κύριες συντάξεις για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που θα βγουν στη σύνταξη, μετά την ψήφισή του.

Διεξαγωγή Διεθνούς Μαθηματικού Διαγωνισμού Καγκουρό από την Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Το Καγκουρό είναι ένας διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός με προσανατολισμό την προώθηση των μαθηματικών με διασκεδαστικό τρόπο ώστε να απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και όχι μόνο σε εκείνους που έχουν υψηλή επίδοση στα μαθηματικά.

Υπεγράφη η τριετής αναστολή του ΦΠΑ στα ακίνητα

Δύο σημαντικές αποφάσεις βάσει των οποίων αναστέλλεται για τρία έτη, μέχρι το τέλος του 2022, η επιβολή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα ακίνητα υπέγραψε σήμερα, Πέμπτη, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.Ειδικότερα, η πρώτη απόφαση καθορίζει τη διαδικασία για τη χορήγηση αναστολής εφαρμογής ΦΠΑ, όπως προβλέπεται από το άρθρο 6 του Κώδικα ΦΠΑ (Ν.2859/2000), ενώ η δεύτερη απόφαση αφορά στη διαδικασία

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 24/1


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Ανακοίνωση από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας



Από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται επικαιροποιημένες οδηγίες προφύλαξης από την εποχική γρίπη.
Η εποχική γρίπη είναι μία νόσος του αναπνευστικού που προκαλείται από τον ιό της γρίπης και είναι μεταδοτική. Προσβάλλει τα άτομα όλων των ηλικιών, αλλά κινδυνεύουν περισσότερο από τις σοβαρές επιπλοκές της νόσου οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Ιερά Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών


Κοπή βασιλόπιτας την Παρασκευή 14/2 του Συλλόγου Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδ/κησης Ν.Πέλλας


Στη Δράμα αναζητούσαν απατεώνα στην Πέλλα τον συνέλαβαν

Σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα φαίνεται ότι είχε απλώσει τα «δίχτυα» της η σπείρα που κατάφερε να αποσπάσει 2.000 ευρώ από μια 91χρονη στη Δράμα το μεσημέρι του Σαββάτου, με το πρόσχημα ότι φιλικό της πρόσωπο είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα! Ήδη εξιχνιάστηκαν άλλες τέσσερις απόπειρες στην Πέλλα και συνελήφθη ένα από τα μέλη της σπείρας.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Έδεσσας



Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Έδεσσας, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Έδεσσας στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Κίνα: Στους 17 οι νεκροί από τον κοροναϊό - Παγκόσμια ανησυχία για τον φονικό ιό



Στους 17 ανήλθε ο απολογισμός των νεκρών στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας από τον νέο κοροναϊό, την ώρα που περαιτέρω αύξηση καταγράφει και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Τον αριθμό των νεκρών μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο την επαρχιακή κυβέρνηση. Η επαρχία Χουμπέι έκανε λόγο για 444 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πρωτεύουσά της Ουχάν, τα οποία καταμετρήθηκαν μέχρι τις 8 το βράδυ τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας).

Κοπή βασιλόπιτας Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Πέλλας την Κυριακή 9/2



Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Πέλλας, ενημερώνει τα μέλη του και τους φίλους του ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας  θα πραγματοποιηθεί την  Κυριακή 9 Φεβρουαρίου  2020 και ώρα 12:00μ.μ.  στη Λέσχη Αξιωματικών Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Έδεσσας.

Σύνταξη, επικουρική και εφάπαξ την ίδια μέρα: Όλες οι αλλαγές που φέρνει ο e-ΕΦΚΑ

Το νέο σύστημα απονομής των συντάξεων του e-ΕΦΚΑ τίθεται σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Ιούνιο και σύμφωνα με αυτό θα γίνεται την ίδια ημέρα η απονομή της κύριας, της επικουρικής σύνταξης και του εφάπαξ.Ειδικότερα, από τον Ιούνιο θα βγαίνει ηλεκτρονικά μια στις τρεις νέες συντάξεις όχι όμως αυτές που εκκρεμούν σήμερα. Για τις σημερινές εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης υπολογίζεται ότι μέχρι τα μέσα του 2022 θα έχουν διεκπεραιωθεί όλες.

Γ.Καρασμάνης: “Οφειλόμενη απάντηση σε κατ’ εξακολούθηση ψευδολόγους”



Είναι πάγια τακτική του Καρασμάνη, να μην απαντά με προσωπικές επιθέσεις προς οιονδήποτε και, κυρίως, προς συναδέλφους του. Θέση την οποία την οποία τηρεί απαρέγκλιτα στα 23 και πλέον έτη της κοινοβουλευτικής του διαδρομής, με απόλυτο σεβασμό στον θεσμικό ρόλο του καθενός και στον κώδικα της Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Σε σημείο που, μέχρι σήμερα, έχει αποφύγει ακόμη και να καταθέσει Ερώτηση σε Υπουργούς που έλκουν την καταγωγή από τον Νομό μας.

Ασφαλιστικό: Τι προβλέπει το προσχέδιο για κύριες, επικουρικές και εισφορές

Aναδρομικά από 1.10.2019 θα αναπροσαρμοστούν οι κύριες συντάξεις σύμφωνα με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης και από αυτήν την ημερομηνία θα καταβληθούν οι τυχόν προκύπτουσες αυξήσες. Αυτό ορίζει το προσχέδιο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει 104 άρθρα τα οποία προβλέπουν αλλαγές στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις καθώς και νέο σύστημα εισφορών. Από την 1η Ιουνίου 2020 θα αρχίζει η μείωση των εισφορών για τους μισθωτούς.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 23/1



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας