Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Πέλλας


«Ανάρτηση Πινάκων Αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων ενίσχυσης που κατατέθηκαν από Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα   καθώς και από Συλλογικά Σχήματα, για ένταξη στη Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και στη Δράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ

Αιτίες που προκαλούν πυρετό. Αντιπυρετικά βότανα. Τι δεν κάνει να τρώμε


του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Ο πυρετός είναι όταν η θερμοκρασία του σώματος είναι μεγαλύτερη από το κανονικό. Τα όρια φυσιολογικής θερμοκρασίας, έχουν θεσπισθεί με βάση το σημείο του σώματος στο οποίο μετράται η θερμοκρασία του.
Έτσι για μέτρηση της θερμοκρασίας στην κοιλότητα της μασχάλης, η φυσιολογική θερμοκρασία ορίζεται στο εύρος μεταξύ των 36,2 C – 36,9 C.  Γιά μέτρηση στο ορθό, η  θερμοκρασία κυμαίνεται από 36,1 C  το πρωί έως 37,4 C αργά το απόγευμα.

Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή από την ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών το Σάββατο 8/2


Η ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών διοργανώνει ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στα εξής προσκυνήματα:

- Ι. Μ. Γενεθλίου της Θεοτόκου Κλεισούρας (Οσία Σοφία)
- Ι. Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μαυριώτισσας Καστοριάς
- Ι. Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου Σιάτιστας

Οι προβολές στο "CINE ΕΔΕΣΣΑ" Συνεχίζονται!


Ο Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» συνεχίζει τις προβολές:

1.     Frozen 2 (στα ελληνικά).
Ημέρες και ώρες προβολής:       Σάββατο 1/2, 6.30 μ.μ.
                                                   Κυριακή 2/2 6.30  μ.μ.                                                                                         

Διακήρυξη 48ωρης απεργίας σχολικών καθαριστών Πόλης και Επαρχίας Γιαννιτσών


Το Σωματείο μας, τ’ οποίο συνιστά πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων, εκπροσωπώντας εργαζόμενους στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων, αποφάσισε ΠΑΜΨΗΦΗ, στη Γενική Συνέλευση της 23/11/2019 και στην στη Γενική Συνέλευση της 19/01/2020  με απαρτία άνω του 50% των οικονομικά τακτοποιημένων μελών,    την πραγματοποίηση 48ωρης Απεργίας στις 6 & 7 Φεβρουαρίου 2020.

Σήμερα στις 6:00μμ η αναμέτρηση Ίκαροι Γιαννιτσών - Αιγινιακός


Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας με μηνύματς για ισότητα των πολιτών και δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών


Ανάμεσα σε μέλη των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και σε φίλους του κόμματος ο γραμματέας Συντονιστικού της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών – Δ.Πέλλας, Κώστας Μπαλτζής, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης σε κεντρικό μαγαζί της πόλης στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών.
Παλιά και νέα μέλη, πολιτευτές και μέλη των συντονιστικών οργάνων του νομού συζήτησαν κυρίως για τις τραγικές αλλαγές που έρχονται από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην δημόσια παιδεία και υγεία,

Φυσικό αέριο στην Έδεσσα


Η αδειοδότηση για την κατασκευή δικτύου διανομής της Έδεσσας με συμπιεσμένο φυσικό αέριο CNG, αποτελεί την ολοκλήρωση μίας σειράς διεργασιών και διαβουλεύσεων της ΡΑΕ και της EDIL HELLAS ATEBE, αλλά και του Δήμου Έδεσσας, που εδώ και ένα χρόνο συμμετέχει στη διαδικασία και έχει εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον του για τη δημιουργία δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Έδεσσα.

Πλούσιο σε «παιχνίδια» το Σαββατοκύριακο για τα αγωνιστικά τμήματα και τα τμήματα υποδομών του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών


 Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο  πλούσιο σε αγωνιστικές δράσεις περιμένει τα αγωνιστικά τμήματα αλλά και τα τμήματα υποδομών του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών που συνεχίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον τις αθλητικές τους δραστηριότητες. 

Κορωνοϊός: Τρεις Έλληνες σε καραντίνα στην κινεζική επαρχία Χουμπέι

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει για τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, με την Ευρώπη να λαμβάνει έκτακτα μέτρα. Τρεις Έλληνες βρίσκονται σε καραντίνα στην κινεζική επαρχία Χουμπέι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι καλά στην υγεία τους και σε διαρκή επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο, ενώ παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε

Διονύσης Σταμενίτης: Τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου η οριστική επίλυση της υπόθεσης «ΑΘΗΝΑ»


Στην επίλυση του μεγάλου προβλήματος που ταλαιπωρεί εδώ και πολλά χρόνια τα μέλη της ομάδας παραγωγών «ΑΘΗΝΑ» και το οποίο αποτελεί σοβαρό κοινωνικό ζήτημα για την περιοχή του Νομού Πέλλας, προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών.
Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης από το περασμένο καλοκαίρι, το απόγευμα της Τετάρτης συναντήθηκε με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του ζητήματος.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας υποψήφιος Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ με ομόφωνη στήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)


Υποψήφιος Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναδείχθηκε σήμερα ομόφωνα από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η εκλογή του κ. Τζιτζικώστα για τη διεκδίκηση της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών έγινε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ, σήμερα, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, στις Βρυξέλλες.

Ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας


Ακόμη ένα σημαντικό έργο που αφορά τη βελτίωση σχολικών υποδομών της Π.Ε. Πέλλας υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής. Συγκεκριμένα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, μετά από την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, υπέγραψε με τον Ανάδοχο του έργου την υλοποίηση εργασιών αντικατάστασης των εξωτερικών κουφωμάτων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών και του σχολικού κτιρίου που στεγάζονται τα 1ο, 9ο, 13ο και 17ο νηπιαγωγεία Γιαννιτσών.

29ο Καρναβάλι Κρύας Βρύσης: «Όλοι μαζί για τον δικό μας Καρναβάλι»


Κρύα Βρύση, Κρύα Βρύση αυτή είναι η καρναβαλική σας λύση!!!
 
Παρουσία εβδομήντα  και πλέον ατόμων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη ακόμη μια συνάντηση για το 29ο Καρναβάλι Κρύας Βρύσης, που φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Μαρτίου και ώρα 16:00. Η παρουσία όλων αυτών των ανθρώπων δείχνει ότι ο θεσμός αποκτά και πάλι μία δυναμική που θ΄ αγγίξει  τις παλιές καλές στιγμές του, μία φιλοδοξία άλλωστε που έχουν βάλει ως στόχο εξ’ αρχής οι άνθρωποί του. 

Πάγια ρύθμιση οφειλών: Βγήκε η απόφαση για τις 24 δόσεις -Δείτε τις οδηγίες

Τελειώνει το σήριαλ με την ενεργοποίηση της νέας πάγιας ρύθμισης οφειλών, καθώς έγινε το πρώτο βήμα με την έκδοση της σχετικής Απόφασης.
Όπως αναφέρει η Απόφαση, που υπογράφει ο υφυπουργός Α. Βεσυρόπουλος, η ρύθμιση ενεργοποιείται στις 26 Φεβρουαρίου. Φως πέφτει και στο αν μπορεί να γίνει μετάπτωση από τις 12 δόσεις στις 24 δόσεις, δηλαδή από την παλιά στη νέα πάγια ρύθμιση. Όπως ορίζει η Απόφαση, όσες οφειλές ήταν αρρύθμιστες την 1η Νοεμβρίου και μπήκαν στη 12άρα ως τις 26 Φεβρουαρίου,

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 1/2


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Κρητών και Φίλων Κρήτης Γιαννιτσών «ΜΙΝΩΙΤΕΣ»


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Κρητών και Φίλων Κρήτης Γιαννιτσών «ΜΙΝΩΙΤΕΣ» την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στην αίθουσα δεξιώσεων «ΔΙΟΝΥΣΟΣ». Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε με ιδιαίτερη χαρά στο κάλεσμα αυτό και με τη θετική του ενέργεια απόλαυσε το γνήσιο κρητικό γλέντι και το μουσιοκοχορευτικό ταξίδι στη Μακεδονία, Θράκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

48ωρη απεργία από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας στις 6 & 7 Φεβρουαρίου


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας κηρύσσει 48ωρη απεργία του Σωματείου της δύναμης του, Καθαριστριών-Καθαριστών Ν. Πέλλας στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2020.
Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δημόσιων Σχολείων αγωνίζονται καθημερινά και μέσα σε αντίξοες συνθήκες εδώ και πολλά χρόνια ώστε τα σχολεία των παιδιών μας να είναι καθαρά, ώστε οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να λειτουργούν σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον.

Γαλλικό αεροπλανοφόρο έπιασε επ’ αυτοφώρω τουρκική φρεγάτα να μεταφέρει στρατιωτικά οχήματα στη Λιβύη

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» εντόπισε χθες, στα ανοιχτά των λιβυκών ακτών, τουρκική φρεγάτα να συνοδεύει ένα φορτηγό πλοίο, το οποίο μετέφερε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού με προορισμό την Τρίπολη της Λιβύης, σύμφωνα με όσα ανέφερε γαλλική στρατιωτική πηγή.
Το φορτηγό πλοίο Bana, με σημαία Λιβάνου, έπιασε την Τετάρτη στο λιμάνι της

Τακτική Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες στον Σύνδεσμο Διαιτητών Πέλλας


Με την υπ’ αριθμ.  1/ 28 -1-2020 , αποφάσισε το Δ.Σ. του Συνδέσμου να συγκαλέσει στις  16  Φεβρουαρίου  2020 ,  ημέρα Κυριακή και ώρα 09.30 π.μ , στα γραφεία του Συνδέσμου, Τακτική Γενική Συνέλευση, με θέματα ημερήσιας διάταξης :

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό για τον Κορωνοϊό

Παγκόσμιο συναγερμό κήρυξε χθες αργά το βράδυ η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με αφορμή την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του νέου φονικού κορονοιού ανά τον κόσμο.
Συγκεκριμένα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε σ ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού στην Κίνα συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας.

Βασιλόπιτα Κοινότητας Έδεσσας


Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Έδεσσας κ. Πέτρος Γαλανός παρουσία των μελών του Συμβουλίου.
Τυχερός της βραδιάς αναδείχθηκε ο Στέφανος Μανωλάκης, στον οποίο όπως και σε όλους τους παραβρισκόμενους ο κ. Γαλανός ευχήθηκε προσωπική υγεία και ευτυχία, αλλά και καλή συνεργασία και δημιουργικότητα για τη νέα χρονιά.

Ο Πάνος Σόμπολος σε εκδήλωση στη Έδεσσα με θέμα «Η σύγχρονη ενημέρωση και τα fake news»


Ο Δήμος Έδεσσας, σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΔΕ, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Η σύγχρονη ενημέρωση και τα fake news”.
Ομιλητής θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας και πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνος Σόμπολος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παρθεναγωγείο, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ.

Φορολοταρία Δεκεμβρίου: Δείτε αν είστε ανάμεσα στους νικητές των 1.000 ευρώ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 30/1 από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η κλήρωση του Ιανουαρίου του 2020 για τις αποδείξεις με κάρτες του Δεκεμβρίου 2019 (φορολοταρία ή λοταρία αποδείξεων).
Υπενθυμίζεται πως σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, ενώ τα συγκεκριμένα χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται

Διαμαρτυρία Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας για τις ανοιχτές Κυριακές


Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας και η διοίκηση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εδέσσης διαμαρτύρεται έντονα για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Η κυβέρνηση, εκπληρώνοντας τη βούληση των μεγάλων πολυκαταστημάτων, των ξένων αλυσίδων στο εμπόριο, των malls, των εκπτωτικών χωριών, που θέλουν να οδηγήσουν στο κλείσιμο τις μικρές επιχειρήσεις στο εμπόριο,

Κοροναϊός: Λήξη συναγερμού στη Θεσσαλονίκη - Αρνητικό το δείγμα του ασθενούς

Λήξη συναγερμού προσώρας για το ύποπτο κρούσμα κοροναϊού 2019-nCoV στη Θεσσαλονίκη. Το αποτέλεσμα της μοριακής εξέτασης για τον κοροναϊό 2019-nCoV που διενήργησε το Ινστιτούτο Παστέρ, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, ήταν αρνητικό.

Ωστόσο, με το συγκεκριμένο περιστατικό

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 31/1


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας