Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ένα παιδί πεινάει. Συμπτώματα υποσιτισμού. Τι πρέπει να κάνει ο εκπαιδευτικός;



της Μαρίας Χιόνη, εκπαιδευτικού, μεταπτυχιακή Ιατρικής Σχολής Αθηνών, medlabnews.gr

Έχουν περάσει εννέα χρόνια από τότε που γράψαμε για πρώτη φορά για το πρόβλημα της πείνας και του υποσιτισμού στα σχολεία της χώρας μας.
Πριν μερικές ημέρες το Ινστιτούτο 30.000 νήπια αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλειαΠρόκειται, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου, για μία πραγματικά δραματική κατάσταση, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από τους υπεύθυνους υλοποίησης προγραμμάτων σχολικής σίτισης.

Τα κινητά που εκπέμπουν τη μεγαλύτερη ακτινοβολία



Η λίστα με τα κινητά που εκπέμπουν ακτινοβολία. Ποια μοντέλα έχουν μεγαλύτερη και ποια μικρότερη ακτινοβολία.


Το infographic της γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ακτινοθεραπείας, παρουσιάζει λίστα με τα smartphone που εκπέμπουν τη μεγαλύτερη ακτινοβολία αλλά και αυτά με την λιγότερη ακτινοβολία για το 2019.

Άνετη νίκη μέσα στην έδρα του για το ανδρικό τμήμα του «Μ. Αλεξάνδρου - Ξέξασπρο» Γιαννιτσών



Ένα όμορφο αγωνιστικά απόγευμα ήταν το απόγευμα του Σαββάτου για το ανδρικό τμήμα του «Μ. Αλεξάνδρου - Ξέξασπρο» Γιαννιτσών αφού κέρδισε την ομάδα του συνονόματου «Μ. Αλέξανδρου» Λεπτοκαρυάς στο κλειστό γυμναστήριο των Γιαννιτσών, με σκορ 72-57, στα πλαίσια του ανδρικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας.

Συμμετοχή Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών στην απεργία για το ασφαλιστικό στις 18/2 σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Η κυβέρνηση της ΝΔ, πιάνοντας το νήμα από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,
προχωράει σε νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα με τη μείωση των
εργοδοτικών εισφορών, με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, με τη μετατροπή
των συντάξεων αποκλειστικά σε ατομική υπόθεση των εργαζομένων. Προωθούν την
ιδιωτική ασφάλιση για να έχουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι νέα πεδία κερδοφορίας, για να
αυγαταίνουν τα κέρδη τους πάνω στα δικά μας τσακισμένα δικαιώματα.

Πέντε ΔΕΚΟ με χρέη 3 δισ. ευρώ


Τέσσερις συν μία πληγές, με συνολικά χρέη 3 δισ. ευρώ, επιχειρεί να κλείσει η κυβέρνηση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΛΑΡΚΟ
Η πρώτη πληγή ύψους 600 εκατ. ευρώ, η οποία συνεχίζει να πραγματοποιεί ζημίες 5,5 εκατ. ευρώ τον μήνα, είναι η ΛΑΡΚΟ. Η εταιρεία, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν χθες, έχει το 80% των χρεών της υψηλής τάσης που υφίστανται σήμερα προς τη ΔΕΗ και απασχολεί περίπου 1.100 εργαζομένους με ετήσιο κόστος 47 εκατ. ευρώ.

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Διευθυντή ΤΕΘΑ με Στρατόπεδα «Φιλιππάκου», «Καψάλη», «Δούμτσα Μαργαρίτη» στην ατζέντα



Συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή, Αντιστράτηγο Α. Κονδύλη πραγματοποίησε στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης. Η πρωτοβουλία του Βουλευτή αποτελεί συνέχεια ενεργειών του αναφορικά με το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος οικοπέδων του συνοικισμού Νέας Τραπεζούντας Γιαννιτσών τα οποία βρίσκονται δίπλα στα Στρατόπεδα «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» καθώς και αυτών πέριξ του Στρατοπέδου «ΚΑΨΑΛΗ».

Τέλος στην ταλαιπωρία των μελών της ομάδας παραγωγών ΑΘΗΝΑ.



Έγινε το τελικό βήμα για την οριστική απαλλαγή των αγροτών-μελών της ομάδας παραγωγών «ΑΘΗΝΑ» με τη θετική απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως αυτό ήταν αναμενόμενο ύστερα και από τη θετική πρόταση του αρμόδιου εισηγητή.
Μετά από την παρουσίαση του προβλήματος από τον Βουλευτή Πέλλας κ. Διονύση Σταμενίτη το περασμένο καλοκαίρι και το αίτημα του να μην χαθεί άλλος χρόνος, η επιλογή του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου να  ακολουθήσει τον δρόμο του Νομικού Συμβουλίου ήταν αυτή που οδήγησε ουσιαστικά στη θετική έκβαση του ζητήματος.

"Τειρεσίας" Νο 2: Έρχεται "φακέλωμα" με βάση τα χρέη - Πώς θα λειτουργεί



Άλλη μια Ανεξάρτητη Αρχή που θα “χτίζει” το προφίλ των ιδιωτών και επιχειρήσεων ανάλογα με τα χρέη τους σχεδιάζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις τράπεζες.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Δημοκρατία", η βασική ιδέα προβλέπει μια Ανεξάρτητη Αρχή Πιστοληπτικής Αξιολόγησης (Credit Bureau) η οποία θα συνθέτει το προφίλ κάθε ιδιώτη και κάθε επιχείρησης λαμβάνοντας υπόψη τη συμπεριφοράς τους σε ό, τι αφορά τις αποπληρωμές των χρεών προς το Ελληνικό Δημόσιο, τις τράπεζες κλπ.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 14/2



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Με νίκη ξεκίνησε και τον δεύτερο γύρο το παιδικό τμήμα του «Μ.Αλεξάνδρου-Ξέξασπρο» Γιαννιτσών


Με νίκη ξεκίνησε και τον δεύτερο γύρο το παιδικό τμήμα του «Μ.Αλεξάνδρου-Ξέξασπρο» Γιαννιτσών για το πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ., κερδίζοντας την Κυριακή 09/02/2020 στο κλειστό γυμναστήριο της Γουμένισσας την αντίστοιχα ηλικιακά ομάδα του «ΑΟΚ Γουμένισσας» με σκορ 52-57.
Η ομάδα των Γιαννιτσών ξεκίνησε το πρώτο δεκάλεπτο παίζοντας καλή άμυνα αλλά χωρίς να μπορεί να βρει επιθετικά τον ρυθμό της με αποτέλεσμα στο τέλος του δεκαλέπτου να προηγείται με 2 πόντους 08-10.

Ο Κώστας Μπογδάνος στην εκδήλωση της ΔΗΜ.ΤΟ. Νέας Δημοκρατίας Έδεσσας

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Έδεσσας της Νέας Δημοκρατίας, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στο Τουριστικό κέντρο των Καταρρακτών θα κόψει την ετήσια Βασιλόπιτα της. Κεντρικός προσκεκλημένος και ομιλητής θα είναι ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωσταντίνος Μπογδάνος. Καλούνται τα μέλη, οι φίλοι και φυσικά όλοι οι πολίτες να δώσουν το παρόν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20:00.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Κωσταντίνος Μπατσίρης

Αρχιερατική Λειτουργία και 40ήμερο Μνημόσυνο του π. Αθανάσιου Βαμβίνη


Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών και θα τελέσει μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμ. Αθανασίου Βαμβίνη.

Αποχή δικηγόρων Γιαννιτσών την Τρίτη, 18-02-2020


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών κατά την συνεδρίασή του της 11ης Φεβρουαρίου 2020, αποφάσισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επαναφορά της υποχρέωσης καταβολής δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας Πολυμελούς Πρωτοδικείου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ και σε εκκρεμείς υποθέσεις (άρθρο 42 του Ν. 4640/2019),

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 13/2


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας