Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Κρυολόγημα: Έτσι θα το σταματήσετε μέσα σε λίγες ώρες

Τη μία μέρα αισθάνεστε καλά και την επόμενη η μύτη αρχίζει να τρέχει, το φτάρνισμα δίνει και παίρνει και νιώθετε το λαιμό σας άγριο, να πονάει κάθε φορά που καταπίνετε.
Το πιθανότερο είναι ότι κάποιος από τους εκατοντάδες ιούς του κοινού κρυολογήματος αποφάσισε να εγκατασταθεί στο αναπνευστικό σας σύστημα μαζί με τα συνοδά συμπτώματα: καταρροή, δακρύρροια, δέκατα, κόπωση…..

Kορωναϊός: Άλλα 16 κρούσματα στην Ιταλία

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές στη γειτονική Ιταλία, λόγω της ταυτοποίησης κι άλλων κρουσμάτων, τα οποία διαγνώστηκαν θετικά στο νέο κοροναϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό τους.Τα νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία, είναι συνολικά δεκαέξι, όπως έκαναν γνωστό οι αρχές.Δεκατέσσερεις ασθενείς βρίσκονται στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, και δυο στην περιφέρεια Βένετο, στην πόλη της Πάδοβας. Πέντε είναι

Παρέμβαση εισαγγελέα για το θάνατο της 5χρονης Κατερίνας στη Λάρισα

Παγωμένο είναι το κλίμα στη Λάρισα μετά από τον ξαφνικό θάνατο της 5χρονης σε νοσοκομείο της πόλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Ελευθερία, ο θάνατος της 5χρονης Κατερίνας, το πρωί της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου, είχε ως αποτέλεσμα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλής να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση.

Προσοχή: Νέο κακόβουλο λογισμικό σε Android καταστρέφει το κινητό σας αν το απεγκαταστήσετε

Από το 2007, όταν κυκλοφόρησε το λογισμικό Android, η πλατφόρμα έχει παραμείνει πιστή στη δέσμευσή της να παρέχει ανοιχτό και δωρεάν πηγαίο κώδικα.
Ο πηγαίος κώδικας είναι δωρεάν διαθέσιμος για προγραμματιστές και κατασκευαστές συσκευών που μπορούν, κατά την κρίση τους, να εγκαταστήσουν το λογισμικό χωρίς να ανησυχούν για τα τέλη αδειοδότησης.

ΕΕ: «Ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό

Η εξαιρετικά δύσκολη πολιτική εξίσωση του νέου επταετούς προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν λύθηκε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Στην 20λεπτη συνεδρίαση των αρχηγών της ΕΕ δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των χωρών - μελών.
«Δυστυχώς σήμερα διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία και

Κορωνοϊός: Δραματική προειδοποίηση του ΠΟΥ – «Πρέπει να δράσουμε γρήγορα»

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού εκτός Κίνας “χωρίς σαφή επιδημιολογική σχέση” καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει γρήγορα δράση, κυρίως όσον αφορά τη χρηματοδότηση.
“Παρότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων εκτός της Κίνας παραμένει σχετικά μικρός, εμείς ανησυχούμε για τον αριθμό των κρουσμάτων χωρίς σαφή επιδημιολογική

Νομοθετική ρύθμιση για τον φόρο στα αναδρομικά ποσά συντάξεων

Λύση προωθεί το υπουργείο Οικονομικών στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη φορολόγηση των αναδρομικών ποσών συντάξεων, τα οποία έλαβαν περισσότεροι από 72.000 συνταξιούχοι για τα έτη 2010-2013.Η κυβέρνηση, σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, «αναλαμβάνει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τα αναδρομικά ποσά συντάξεων, για τα οποία οι συνταξιούχοι κλήθηκαν να πληρώσουν φόρο, όπως ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος,

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 22/2




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 22 Φεβρουαρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Επιστροφή φόρου: Αλλάζει το σύστημα του Taxisnet -Τι πρέπει να κάνετε


Μια νέα διαδικασία για την επιστροφή φόρου «εγκαινιάζει» η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Για το ζήτημα της επιστροφής φόρων είχαν επαφές ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο. Εν τέλει, με εισήγηση του κ. Πιτσιλή, ο κ. Βεσυρόπουλος εξέδωσε απόφαση (ΦΕΚ Β’ 458/14.02.2020) με την οποία καθιστά «υποχρεωτική για όσους δικαιούνται επιστροφή φόρου, τη δήλωση στο Taxisnet της ΑΑΔΕ του IBAN, που χρησιμοποιούν για την πληρωμή των αχρεωστήτως καταβληθέντων φόρων.»

Κίνα: Οι κλινικές δοκιμές του πρώτου εμβολίου για τον κορωνοϊό θα αρχίσουν στα τέλη Απριλίου


Το πρώτο εμβόλιο για την αποτροπή της μόλυνσης από τον κορωνοϊό ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 2.240 ανθρώπους στην Κίνα και διεθνώς θα αρχίσει να υποβάλλεται σε κλινικές δοκιμές περί τα τέλη του Απριλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας Σου Νανπίνγκ.
Ο Σου έκανε την αναγγελία αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Την Κυριακή 23/2 ο Ετήσιος χορός της Λαογραφικής Εταιρίας Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ"


120 δόσεις: Σχεδόν διπλάσιες οι ρυθμισμένες οφειλές προς την εφορία


Στο 6,1% το ποσοστό του ρυθμισμένου ληξιπρόθεσμου υπόλοιπου την 1η/1/2020, έναντι 3,5% έναν χρόνο νωρίτερα – Επιβράδυνση της δημιουργίας νέων φορολογικών χρεών, αλλά αύξηση του συνόλου των οφειλών στα 105,6 δισ. ευρώ στα τέλη του 2019, κυρίως εξαιτίας των μεγαλοοφειλετών – 940.943 φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη μικρότερα των 50 ευρώ και το 1/3 από αυτούς οφείλει κάτω από 1 ευρώ.

Προσλήψεις με προκήρυξη ΣΟΧ του ΑΣΕΠ στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας


ΑΣΕΠ: Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας, που εδρεύει στην Έδεσσα του Νομού Πέλλας και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα

Κυπριακή ΑΟΖ: Γάλλοι και Ιταλοί αρχίζουν γεωτρήσεις τον Απρίλιο


Η αρχή από την κοινοπραξία Total και ENΙ θα γίνει στο οικόπεδο 6 ανακοίνωσε ο υπ. Ενέργειας της Κύπρου - Θα ακολουθήσουν έρευνες από τις αμερικανικές εταιρείες Exxon και Qatar Petroleum

Έντονη αναμένεται η κινητικότητα στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη την επόμενη περίοδο με γεωτρήσεις από την γαλλοιταλική κοινοπραξία ENI -Total και αμερικανικές εταιρείες.

Σύνοδος Κορυφής: Πέναλτι σε χώρες με κλειστά σύνορα θα ζητήσει η Αθήνα


Μία εξαιρετικά δύσκολη και πολυεπίπεδη διαπραγμάτευση για την Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες. Η Αθήνα δεν επιθυμεί να χάσει κονδύλια για τον αγροτικό τομέα και επιθυμεί να δει αύξηση των κονδυλίων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού καθώς σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 21/2


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Νίκη εκτός έδρας για το τμήμα Μίνι 1 (2005) του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών


Με  νίκη εκτός έδρας τελείωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το τμήμα Μίνι 1 (γεν. 2005) του «Μ. Αλεξάνδρου-Ξέξασπρο» Γιαννιτσών κερδίζοντας την ομάδα του «Αετού» Κιλκίς το Σάββατο 15/02/2020 στο κλειστό γυμναστήριο Κιλκίς με σκορ 60-32.
   Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας του «Μ. Αλεξάνδρου-Ξέξασπρο» Γιαννιτσών, Δημήτρης Κυριαζής, τόνισε τα εξής:

Με ήττα συνέχισε για την τρίτη αγωνιστική το τμήμα Προμίνι του «Γ.Α.Σ. Μ. Αλεξάνδρου-Ξέξασπρο» Γιαννιτσών


Με ήττα συνέχισε για την τρίτη αγωνιστική τις υποχρεώσεις του το τμήμα προμίνι του «Μ. Αλεξάνδρου-Ξέξασπρο» Γιαννιτσών χάνοντας  στο κλειστό Γυμναστήριο Γιαννιτσών, το Σάββατο 15/02/2020 από την αντίστοιχη ηλικιακά ομάδα του «Αετού» Κιλκίς με σκορ 46-51.

Σε δηλώσεις του, ο προπονητής της  Ακαδημίας των Γιαννιτσών τόνισε τα εξής:

ΔΙΑΒΗΤΗΣ: Αυτά τα σημάδια δείχνουν υψηλό σάκχαρο στο αίμα


Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβήτη, αλλά δεν το γνωρίζουν. Ο λόγος είναι πως δεν είναι σε θέση να το αντιληφθούν. Ωστόσο, η γνώμη των ειδικών είναι πως υπάρχουν κάποια σημάδια, τα οποία μπορούν να σας δείξουν πως έχετε διαβήτη.

Πραγματοποιήθηκε στη Σκύδρα η «4η Χορωδιακή Συνάντηση».


Μια σημαντική πολιτιστική μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020.
Επρόκειτο για την 4η Χορωδιακή Συνάντηση που συνδιοργάνωσαν  και φέτος μ΄επιτυχία ο Δήμος Σκύδρας και η Μικτή Χορωδία Καλής Σκύδρας.

Μεγάλη νίκη και κοντά στην ημιτελική φάση για το παιδικό τμήμα του Μ.Αλεξάνδρου-Ξέξασπρο Γιαννιτσών


Μεγάλη νίκη για την δεύτερη αγωνιστική του δευτέρου γύρου έκανε το παιδικό τμήμα του «Μ.Αλεξάνδρου-Ξέξασπρο» Γιαννιτσών αφού κέρδισε, τυπικά μέσα στην έδρα του τον συντοπίτη «Ίκαρο» για το πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ., την Κυριακή 16/02/2020 με σκορ 62-52.
Ένα πραγματικά πολύ όμορφο παιχνίδι παρακολούθησαν οι φίλαθλοι που γέμισαν το κλειστό γυμναστήριο για να παρακολουθήσουν το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες της πόλης των Γιαννιτσών που σε κάθε περίπτωση οι αθλητές και των δύο ομάδων τους αποζημίωσαν στο έπακρο.

«Εδεσσαϊκό Καρναβάλι 2020»


Σας καλούμε στις εκδηλώσεις του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού, της πόλης των νερών και των 4 εποχών. Η μεγάλη γιορτή του Καρναβαλιού είναι και φέτος έτοιμη να σας υποδεχτεί. Κέφι, χορός, διασκέδαση θα είναι τα βασικά συστατικά της πιο επιτυχημένης συνταγής του Εδεσσαϊκού Καρναβαλιού.

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου με το Παιδικό Αποκριάτικο Πάρτυ στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Έδεσσας. Τα παιδιά διασκεδάζουν με την ψυχή τους παίζοντας, τραγουδώντας και χορεύοντας.    

Κυριακή 10 Μαΐου Πάμε για το Μεγαλύτερο Let’s do it Greece όλων των εποχών!


Το περιβάλλον βάζει τα δυνατά του για να μας φροντίζει καθημερινά και να μας προσφέρει άπλετο οξυγόνο, έμπνευση, όμορφες εικόνες, ζωή... Εμείς όμως το φροντίζουμε όπως του αξίζει;
Αν πιστεύεις σε μια μεγάλη θετική αλλαγή, τότε αυτό το νέο σ’ ενδιαφέρει!      
Η μεγαλύτερη, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ εθελοντική δράση της Ελλάδας επιστρέφει στις 10 Μαΐου του 2020.

"CARNIVAL PARTY' από τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών


Εισοδήματα και επιδόματα που δεν πιάνει το ραντάρ της Εφορίας


Ούτε μια, ούτε δυο αλλά 19 κατηγορίες εισοδημάτων και επιδομάτων εξαιρούνται από το φόρο εισοδήματος ενώ υπάρχουν και 4 κατηγορίες εισοδημάτων που είναι εντελώς αφορολόγητα.
Με το χρόνο να μετράει αντίστροφα για να ανοίξουν οι ηλεκτρονικές πύλες τους Taxisnet για να υποδεχθούν τις φετινές φορολογικές δηλώσεις οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν εισοδήματα που δεν φορολογούνται.

Πρόσκληση συμμετοχής στο 1ο Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού Δήμου Σκύδρας - Αίτηση και όροι συμμετοχής


ΣΚΥΔΡΑΪΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020
1ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ 2020
Πέμπτη 27/02/2020, ώρα 18:30΄, πλατεία Δημοκρατίας Σκύδρας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ- ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1.      Ο  ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ  ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ – είναι ένα διαδραστικό   παιχνίδι που έχει σκοπό τη γνώση και σωματική άσκηση διαμέσου της ψυχαγωγίας  και σχετίζεται φέτος  με την ιστορία (και όχι μόνο!) της Σκύδρας και των ανθρώπων της.

ΔΕΗ: Έρχεται νέα ρύθμιση οφειλών - Ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις


Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, νέα ρύθμιση οφειλών έχει στα σκαριά η ΔΕΗ. Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ περισσότερες από 140.000 ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών έγιναν στη ΔΕΗ, ύψους 230 εκατ. ευρώ, αφότου τέθηκε σε ισχύ το καινούργιο σύστημα διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Όπως επισημαίνεται, το συνολικό ποσό των απλήρωτων λογαριασμών στη ΔΕΗ κυμαίνεται περί τα 2,7 δισ. ευρώ.

Ερώτηση Βασιλειάδη για συμψηφισμό εισφορών και αποζημιώσεων ΕΛΓΑ


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάκη Βορίδη φέρνει στη Βουλή το ζήτημα του συμψηφισμού εισφορών και αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.
Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΛΓΑ, για να αποζημιωθεί ένα παραγωγός θα πρέπει να έχει πρώτα καταβάλει εκπρόθεσμα τις ασφαλιστικές του εισφορές προς τον Οργανισμό.

Ξεκινάει η διαγραφή χρεών! Ποιοι οφειλέτες ευνοούνται;


Οριστική διαγραφή χρεών και οφειλών ανακοίνωσε η κυβέρνηση φυσικά υπό όρους, ενώ παράλληλα "απειλεί" για ποινή έξτρα φόρου!
Μέχρι τις 30/4/2020 αφήνει περιθώριο στους οφειλέτες των κόκκινων δανείων να ενταχθούν στο πρόγραμμα προστασίας της πρώτης κατοικίας. Μετά το πέρας της συγκεκριμένης ημερομηνίας ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ανεξάρτητα αν είναι η πρώτη κατοικία.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 20/2


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας