Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Ο κοροναϊός σε ποια θερμοκρασία αντέχει στο περιβάλλον και τι γίνεται με τα air-conditioners;



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Ο κοροναϊός έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη και προς το παρόν είναι αβέβαιο εάν οι ζεστές ημέρες της άνοιξης θα τον περιορίσουν.

Αυτό, τουλάχιστον, εκτιμούν επιστήμονες, σύμφωνα με το National Geographic, τονίζοντας πως ακόμη είναι νωρίς να μάθουμε πώς θα συμπεριφερθεί ο κοροναϊός σε θερμότερες καιρικές συνθήκες. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, δεκάδες ιοί υπάρχουν στην οικογένεια του κοροναϊού αλλά μόνο επτά επηρεάζουν τους ανθρώπους. 

Κορωνοϊός: Ακόμη 250 νεκροί στην Ιταλία - 1.266 συνολικά



Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία ανέρχεται πλέον σε 1.266, σε μια αύξηση 250 θανάτων από τον τελευταίο απολογισμό χθες (1.016).

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα είναι συνολικά 17.660, (2.547 νέες μολύνσεις) από 15.113 χθες.

Αναστολή λειτουργίας δομών Δήμου Σκύδρας – Εξυπηρέτηση πολιτών



Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συμβολής του Δήμου Σκύδρας στην πληροφόρηση του πληθυσμού μας με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και συγκεκριμένα της λήψης προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της νόσου του κορωνοϊού (Covid-19)   και σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις οδηγίες των αρμοδίων Υπουργείων:

Κορωνοϊός: Η ακτινογραφία των 190 κρουσμάτων στην Ελλάδα



Σε ποιες περιοχές της χώρας έχουν καταγραφεί επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού. Ανησυχία για τα 11 «ορφανά».

«Κατεβάζει ρολά» η Ελλάδα, λόγω της μεγάλης εξάπλωσης του φονικού κορωνοϊού. Την Παρασκευή επιβεβαιώθηκαν 72 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν νοσήσει στη χώρα μας σε 190.

Δηλώσεις Λάκη Βασιλειάδη από την ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας



Με αφορμή τη συμμετοχή του στην ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:
«Ως Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, είχα τη χαρά και την τιμή να είμαι ένας από τους λίγους Βουλευτές που παρευρίσκονταν σήμερα στην ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στην ΠΕ Πέλλας



Επείγουσα έκκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή για συνεργασία, υπευθυνότητα και αυτοπροστασία των πολιτών

Σε συνέχεια των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, προσκάλεσε σε επείγουσα συνάντηση εργασίας τους επικεφαλείς των οικείων υπηρεσιών της ΠΕ Πέλλας,

Δ.Σταμενίτης: Θετικό βήμα για το ροδάκινο η σύσταση της Εθνικής Διεπαγγελματικής



Τη σύσταση Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φρούτων Πυρηνόκαρπων και Αχλαδιών συμφώνησαν σήμερα οι εμπλεκόμενοι φορείς σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξής και Τροφίμων, με σκοπό τη στήριξη και προώθηση των αγροτικών προϊόντων.
Σχετικά με την εξέλιξη αυτήν ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης δήλωσε: «Η σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη κυρίως για το ροδάκινο

Έκκληση για οικονομική βοήθεια σε συντοπίτη μας που χρίζει άμεσα χειρουργικής επέμβασης



Ο συγγενής μας, ο συμμαθητής μας, ο συντοπίτης μας, ο φίλος μας, ο 41χρονος πατέρας δύο παιδιών,  Τ.Α. από τα Γιαννιτσά, χρειάζεται την βοήθειά μας.
Διαγωνίστηκε από τον «Ασκληπιό» στις 15-01-2020 ότι πάσχει από «Συμπαγές οζώδες μόρφωμα της επίφυσης και πιθανό πινεοκύτωμα του κωναρίου».
Θα χρειαστεί άμεση χειρουργική επέμβαση της οποίας το κόστος ανέρχεται στα 30.000 ευρώ.

Γ.Καρασμάνης: Υπέρογκα ποσά καλούνται να επιστρέψουν εκατοντάδες δικαιούχοι του Προγράμματος Δάσωσης Αγροτικών Γαιών



Εκατοντάδες δικαιούχοι του Προγράμματος Δάσωσης Αγροτικών Γαιών στο Ν. Πέλλας ( αλλά και πανελλαδικά ) έχουν περιέλθει σε απόγνωση, αφού καλούνται να επιστρέψουν σημαντικά ποσά από τις ενισχύσεις που είχαν λάβει και τούτο διότι:
Ενώ με την εφαρμογή της ΚΥΑ 800/16.01.2015 μειώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός δέντρων ανά στρέμμα ( σε 20 από  28 για καστανιές, καρυδιές και σε 70 από 250 για ακακίες ), όσοι είχαν ελεγχθεί πριν από την ισχύ της και βρέθηκαν με λιγότερα δέντρα δεν επωφελήθηκαν της συγκεκριμένης ευεργετικής διάταξης της εν λόγω ΚΥΑ.

Κορωνοϊός: Ποια καταστήματα κλείνουν, ποια μένουν ανοικτά (λίστα). Έκτακτα μέτρα στήριξης



Νέα μέτρα θα ισχύσουν από το Σάββατο (14/3) σε όλη τη χώρα, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο περαιτέρω καταστημάτων και επιχειρήσεων ως μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό.
Μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας για 14 μέρες ξεκινώντας από το Σάββατο 14 Μαρτίου, των παρακάτω:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 14/3


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 14 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Τι είναι η αλλεργία; Πώς εκδηλώνεται μια αλλεργική αντίδραση; Πώς αντιμετωπίζεται;



του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Στην αλλεργία παθολογικές καταστάσεις όπως το άσθμα, η ρινίτιδα, η κνίδωση, η αναφυλαξία, εκδηλώνονται ως αποτέλεσμα υπερευαισθησίας του οργανισμού σε ουσίες του περιβάλλοντος που ονομάζονται αλλεργιογόνα.
Τις τελευταίες δεκαετίες καταγράφεται παγκόσμια ραγδαία αύξηση των αλλεργικών αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ποιότητα ζωής αρκετών ανθρώπων και σε ακραίες καταστάσεις να κινδυνεύει ακόμα και η ίδια η ζωή τους.

Νέα δεδομένα: Ο κορωνοϊός επιβιώνει έως 3 ώρες στον αέρα και έως 3 ημέρες σε επιφάνειες

Δραματική, επί τα χείρω, μεταβολή όσον αφορά στη συμπεριφορά και τον μηχανισμό διάδοσης του νέου κορωνοϊού, αναδεικνύουν νέα ερευνητικά δεδομένα.Σύμφωνα με αυτά, ο κορωνοϊός μπορεί να επιζήσει στον αέρα μέχρι και τρεις ώρες, ενώ σε επιφάνειες μέχρι και δύο με τρεις ημέρες.
Τα νέα δεδομένα προκύπτουν από έρευνα της αμερικανικής κυβέρνησης και ερευνητών των πανεπιστημίων Πρίνστον και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Λος Αντζελες.

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με τον Εμπορικό Σύλλογο Σκύδρας



Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου υποδέχθηκε με συνεργάτες της, στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, το  Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Σκύδρας που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του Δημήτρη Γιαννακίδη  και τους: Αθανάσιο Φίλανδρο και  Χρήστο Χατζηθεοδώρου.

Υπογραφή της Διεπαγγελματικής Φρούτων και Πυρηνόκαρπων Δηλώσεις Λάκη Βασιλειάδη



Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τον πρωτογενή τομέα της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί η υπογραφή, σήμερα, 12 Μαρτίου 2020, της σύστασης της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φρούτων, Πυρηνόκαρπων και Αχλαδιών, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Η έδρα της Διεπαγγελματικής θα είναι ο Κοπανός Ημαθίας.

«Υπευθυνότητα, λογική και αλληλοϋποστήριξη» συνιστά ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού



Στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΚΜ με θέμα τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε τρεις άξονες:

Συνάντηση του δημάρχου Πέλλας με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας- Θράκης



Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας- Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, είχε την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, στο δημαρχείο στα Γιαννιτσά,  ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος κατά τη διάρκεια της περιοδείας του υφυπουργού στην Π.Ε. Πέλλας.

Κορονοϊός και διαβήτης: Όλες οι οδηγίες για τους ασθενείς

Στα τέλη του 2019, ένα νέο στέλεχος κορονοϊού (συγκεκριμένος ιός που προκαλεί νόσο σε ανθρώπους και ζώα) αναγνωρίστηκε ως αίτιο κρουσμάτων πνευμονίας στο Wuhan, μια πόλη της επαρχίας Hubei, στην Κίνα. Η μετάδοση του ιού υπήρξε ραγδαία και οδήγησε αρχικώς σε επιδημία σε όλη την Κίνα, ενώ στη συνέχεια εξαπλώθηκε παγκοσμίως , πλήττοντας πλέον σχεδόν όλες τις ηπείρους. Τα επιστημονικά δεδομένα και η κατανόηση αυτού του νεότερου κορονοϊού και της

Κλειστές όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Πέλλας



Από το Δήμο Πέλλας ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται λόγω της εξάπλωσης του κορωναϊου θα παραμείνουν κλειστές έως  25/03/2020 όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου.  
Η απαγόρευση αφορά σε όλους τους δημότες που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις  καθώς και  σε όλους τους  συλλόγους και τις ακαδημίες που δραστηριοποιούνται σε αυτές.

«Θερίζει» την Ιταλία, ο κοροναϊός.Στους 1.016 οι νεκροί, πάνω από 15.000 τα κρούσματα

«Θερίζει» την Ιταλία, ο κοροναϊός. Σε μία μέρα καταγράφηκαν 189 νέοι θάνατοι και 2.651 νέα κρούσματα.Οι νεκροί έφτασαν τους 1.016, ενώ ο χθεσινός απολογισμός ήταν 827 νεκροί.Τα κρούσματα στην Ιταλία είναι συνολικά 15.113. Μέχρι χθες ήταν 12.462.Την ίδια ώρα, 1258 ασθενείς ιάθηκαν.Στην Λομβαρδία συνολικά υπάρχουν 8.725 κρούσματα και 744 νεκροί.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 13/3



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας