Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: Δελτίο Τύπου για κυβερνητικά μέτρα και ευεργέτες


Λειτουργία Περιφερειακών Ιατρείων Κέντρου Υγείας Σκύδρας


Μετά από συνεργασία του Δήμου Σκύδρας με το Κέντρο Υγείας Σκύδρας προωθούμε την παρακάτω ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας Σκύδρας με σκοπό την ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου για τον τρόπο λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων λόγω της λήψης μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού:

Δήμος Έδεσσας: Απαλλαγή επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη


O Δήμος Έδεσσας με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης συνεχίζει τη λήψη μέτρων για την στήριξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, που πλήττεται από τον κορωνοϊό. Στο πλαίσιο αυτό προχωράει σε απαλλαγή από τα αναλογούντα δημοτικά τέλη σε όλες τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω του κορωνοϊού.

Πώς θα λαμβάνετε τις ιατρικές συνταγές στο κινητό σας - Η διαδικασία

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές τους συνταγές στο κινητό τους, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, καθώς τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία η εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση μέσω του gov.gr.Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας, μέσω της οποίας μια ιδιαίτερα σημαντική και ευαίσθητη διαδικασία γίνεται απλούστερη για όλους τους εμπλεκόμενους (πολίτες, γιατρούς, φαρμακοποιούς) εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ασφάλεια, διαφάνεια και ιδιωτικότητα σε όλα τα επιμέρους

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Η διανομή τροφίμων του πρόγραμματος ΤΕΒΑ θα γίνει κατ οίκον από τις υπηρεσίες των Δήμων της Πέλλας»


Μετά από συνεννόηση με τους Δημάρχους της ΠΕ Πέλλας, Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο, Αλμωπίας κ. Χρήστο Μπάτση και Σκύδρας κ. Κατερίνα Ιγνατιάδου, την διανομή των τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ θα υλοποιήσουν οι υπηρεσίες των Δήμων. Για τον λόγο αυτό ο κ. Τζαμτζής συνάντησε τον Δήμαρχο Έδεσσας και επικοινώνησε με όλους τους Δημάρχους τηλεφωνικά.

Τοποθέτηση δημοτικής παράταξης "Πέλλα Μπροστά" σχετικά με την αποχή από το δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020.


Με την παρούσα ανάρτηση θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες του δήμου Πέλλας ότι προχωρήσαμε στην αποχή από το δημοτικό συμβούλιο της 24ης Μαρτίου 2020 το οποίο η διοίκηση του δήμου ήθελε να πραγματοποιήσει δια περιφοράς. Η θέση μας ήταν, ότι τόσο σημαντικά θέματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνονται στο «πόδι» και χωρίς να υπάρχει ένας δημοκρατικός διάλογος.

Δήλωση Λάκη Βασιλειάδη για την οριστική λύση στο θέμα της Ομάδας Παραγωγών "Αθηνά"


Οριστικό τέλος σε μια υπόθεση που είχε ταλαιπωρήσει άδικα περίπου 1200 συμπολίτες μας παραγωγούς, μέλη της Ομάδας Παραγωγών "Αθηνά". Η ΑΑΔΕ απέστειλε οδηγία προς τις ΔΟΥ, σύμφωνα με την οποία ενημερώνονται για τη διαδικασία διευθέτησης των υποθέσεων των ενδιαφερομένων.
Με αφορμή τη θετική αυτή εξέλιξη, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

Τι πρέπει να προσέξετε στο αυτοκίνητό σας που είναι σε ακινησία


Η απαγόρευση κυκλοφορίας έβαλε… φρένο στις μετακινήσεις μας, και έθεσε τα αυτοκίνητα σε… ακινησία. Τι πρέπει να προσέξετε στο αυτοκίνητό σας.
Τώρα που το αυτοκίνητό μας μένει για αρκετές μέρες ακινητοποιημένο, πρέπει να πραγματοποιήσουμε μια σειρά από ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του.

Πληρωμή ΕΛΓΑ: Ποια χωριά του Ν. Πέλλας περιλαμβάνει


Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στην καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες για το έτος 2019. Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων για τον Νομό Πέλλας ανέρχεται στα 5.766.500 ευρώ. 

Στα πλαίσια της επόμενης πληρωμής ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης Διονύσης επανέφερε το αίτημα για διπλή πληρωμή μέχρι το Πάσχα, προκειμένου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στα χωριά που δεν περιλαμβάνονται στη πληρωμή της επόμενης εβδομάδας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Γιατί η Ελλάδα διαγράφει καλύτερη πορεία από την Ολλανδία σε κρούσματα και νεκρούς


Κορωνοϊός: Μέτρο κλειδί η απαγόρευση κυκλοφορίας για δυο χώρες που έχουν παρόμοια δημογραφικά χαρακτηριστικά και υποδομές, αλλά τεράστια διαφορά σε κρούσματα και αριθμό νεκρών.

Ελλάδα και Ολλανδία είναι δύο χώρες με παρόμοια δημογραφικά χαρακτηριστικά και υποδομές, αλλά απέχουν κατά πολύ στον αριθμό των νεκρών και των κρουσμάτων που έχει αφήσει πίσω της η πανδημία που ονομάζεται κορωνοϊός.

Τέλος οριστικό και τελεσίδικο στον φορολογικό διωγμό των 1200 μελών της ομάδας παραγωγών «ΑΘΗΝΑ»


Οριστική και αμετάκλητη λύση, δόθηκε επιτέλους στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι 1.200 αγρότες μέλη της Ομάδας Παραγωγών «ΑΘΗΝΑ». Ήδη, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) απεστάλη στην αρμόδια ΔΟΥ η εγκύκλιος να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες για την πλήρη, οριστική και αμετάκλητη απαλλαγή τους.

Κοροναϊός: Nεκρός ηλικιωμένος στην Καστοριά – Συνολικά 29 θύματα


Ένας ηλικιωμένος άνδρας που νοσηλευόταν με κοροναϊό στο νοσοκομείο της Καστοριάς είναι ο 29ος νεκρός από τον ιό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

Ο άτυχος άνδρας, που είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα, κατέληξε τα ξημερώματα.
Πρόκειται για τον τέταρτο άνθρωπο από την περιοχή της Καστοριάς που χάνει τη ζωή του από τον Covid-19.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 28/3


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 28 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας για την νέα κυβερνητική ρύθμιση για τους εργαζόμενους σε ιδιωτικές επιχειρήσεις



Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην κυβερνητική ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες για διάστημα έξι μηνών να απασχολούν το 50% των εργαζομένων, για δύο εβδομάδες το μήνα, καταβάλλοντας φυσικά το μισό μισθό.

Ξαφνικά άδειασε ο Εβρος από μετανάστες -Οι Τούρκοι εκκένωσαν τον καταυλισμό


Εξελίξεις στο μέτωπο του μεταναστευτικού στον Εβρο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα εκκενώθηκε ο καταυλισμός των μεταναστών απέναντι από τις Καστανιές.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, οι Τούρκοι μετακίνησαν τους περίπου 1.500 μετανάστες οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες διέμεναν στον καταυλισμό στα σύνορα και ανά διαστήματα προσπαθούσαν να περάσουν τον φράχτη και να μπουν στο ελληνικό έδαφος.

ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας: Η κυβέρνηση στην αναμπουμπούλα φτιάχνει «νέο εργατικό Δίκαιο»



«Νομοθετούμε από την αρχή ένα νέο εργατικό Δίκαιο, είναι κάτι πρωτοφανές», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας τη Δευτέρα 23/3 και έχει (δυστυχώς) απόλυτο δίκιο!
Αφού πρώτα μετέθεσε για τις καλένδες την καταβολή του δώρου Πάσχα, αποφάσισε (οποία υποκρισία!) να κάνει «έκκληση στους εργοδότες» (ναι, καλά διαβάσατε), όσους έχουν τη δυνατότητα, να καταβάλουν το δώρο Πάσχα προσθέτοντας ότι δεν είναι δεσμευτικό, ούτε υποχρεωτικό να κάνουν χρήση της δυνατότητας που τους δίνεται από την κυβέρνηση για μετέπειτα καταβολή του.

'Μένουμε σπίτι" από τον ΓΑΣ "Μ.Αλέξανδρος" Γιαννιτσών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου Έδεσσας



Ο Δήμος Έδεσσας προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανάγκη για τον περιορισμό της διασποράς του Κορωνοϊού ανακοινώνει ότι:
            Η εξυπηρέτηση κοινού θα επιτρέπεται από 8.00 π.μ. έως 12.00 μ.μ. και εφόσον έχει προηγηθεί τηλεφωνική ή ηλεκτρονική συνεννόηση στα παρακάτω τηλέφωνα και e-mails:

Πρόγραμμα λειτουργίας καταστημάτων Κρεοπωλών Εδεσσας



Ενημερώνουμε την εκλεκτή μας πελατεία ότι τα καταστήματα μας από Πέμπτη  26-3-2020 θα είναι ανοικτά από της 08:00 έως 15:00 , λειτουργώντας με υπευθυνότητα και ευθύνη, συμβάλλουμε ουσιαστικά στον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. Από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις οδηγίες της Πολιτείας, τηρώντας πιστά και με συνέπεια τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ. με στόχο την ασφάλεια των πελατών.

Κορωνοϊός - Ιταλία: Επιταχύνεται η αύξηση των κρουσμάτων - 662 νεκροί σε μια ημέρα



Επιταχύνεται η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ιταλία. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 662 ασθενείς και καταγράφηκαν 6.153 νέα κρούσματα. 
Αντίστοιχα, την Τετάρτη πέθαναν 683 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.210 κρούσματα. 
Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού είναι 80.539. Οι νεκροί έφτασαν τους 8.165. Παράλληλα, 10.361 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Γ.Καρασμάνης: Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, παρέχεται διευκόλυνση στην προσαρμογή των δασικών συνεταιρισμών





 Ο Γιώργος Καρασμάνης σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη, είχε ζητήσει την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας  για την προσαρμογή των Δασικών Συνεταιρισμών στο νόμο 4423/2016,  εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί στη χώρα μας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωναϊού. Ως γνωστόν, ένα από τα  μέτρα αυτά  είναι και η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας όλων των Δικαστηρίων και Εισαγγελιών.

Κορωνοϊός: 71 νέα κρούσματα στη χώρα - 892 συνολικά - 26 νεκροί - 54 διασωληνωμένοι



Κορωνοϊός: Άλλοι τέσσερις θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας - «Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, δεν έχουμε εκθετική αύξηση»

Στους 26 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη χώρα μας από τον νέο κορωνοϊό, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης άλλους τέσσερις θανάτους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 27 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.