Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Επιστολή Λάκη Βασιλειάδη σε Μ. Βορίδη και Α. Λυκουρέντζο για τις καταστροφές στο κεράσι και το ροδάκινο από τους παγετούς


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μ. Βορίδη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο ζητά την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών αναφορικά με τους παγετούς που χτύπησαν την Πέλλα σε δύο κύματα, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Ο Βουλευτής ζητά να ολοκληρωθεί η αυτοψία και η αναγγελία ζημιών στις καλλιέργειες κερασιού, οψιμανθούς επιτραπέζιου ροδάκινου και βιομηχανικού (συμπύρηνου) ροδάκινου-νεκταρινιού.

Γ.Καρασμάνης: Στη βουλή το ζήτημα της απαγόρευσης λειτουργίας των σχολικών κυλικείων


Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση για το άνοιγμα των Σχολείων με ταυτόχρονη όμως την ρητή απαγόρευση λειτουργίας των σχολικών κυλικείων.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 2/5

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 2 Μαΐου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για Πρωτομαγιά


Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ χαιρετίζει την εργατική Πρωτομαγιά, την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης, σύμβολο της πάλης και των θυσιών των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους στην εργασία και την ζωή.
            Χαιρετίζει την εργατική τάξη, τα ταξικά συνδικάτα που πάντα στάθηκαν αλληλέγγυα και δίπλα στους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς, στα μπλόκα και στις μεγάλες συγκεντρώσεις στα αστικά κέντρα για το δικαίωμα μας να ζούμε και να παράγουμε με αξιοπρεπείς όρους.

Τηλεδιάσκεψη με φορείς του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα πραγματοποίησε η διευρυμένη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας


Τηλεδιάσκεψη με φορείς του Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα πραγματοποίησε  την Τρίτη 28 Απριλίου 2020, η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ν. Πέλλας .

Έδεσσα: Τηλεδιάσκεψη για την ασφαλή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων


Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Προετοιμασία επανεκκίνησης και ασφαλούς λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων».
Την πρωτοβουλία για την σύσκεψη ανέλαβε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης και συμμετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα και ειδικοί επιστήμονες.

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας «Δυο Αντιπεριφέρειες, ένα ολέθριο λάθος στη Βεγορίτιδα!»


Με μεγάλη προσοχή διαβάσαμε το δελτίο τύπου του Συλλόγου Προστασίας Βεγορίτιδας, που αναφέρεται στην απαγόρευση Αλιείας, στην απουσία Ιχθυολόγου στην Π.Ε. Πέλλας, αλλά και στην καταπάτηση αποκαλυφθέντων εκτάσεων στη λίμνη Βεγορίτιδα.
Η απαγόρευση Αλιείας για την αναπαραγωγή των ιχθύων στη λίμνη Βεγορίτιδα για τη φετινή περίοδο είναι από την 27η Απριλίου και ώρα 12η μεσημβρινή έως και την 8η Ιουνίου και ώρα 12η μεσημβρινή.

Μήνυμα από τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου για την Εργατική Πρωτομαγιά 2020


  Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι το κορυφαίο αγωνιστικό προσκλητήριο των εργαζομένων.
Και παρά το γεγονός ότι φέτος πραγματοποιείται εν μέσω της πανδημικής κρίσης ωστόσο είναι βέβαιο ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει και δεν θα υποστείλουν τον αγώνα για τις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Θα συνεχίσουν με δυναμικό παλμό να μάχονται και  ταυτόχρονα να τιμούν τους διαχρονικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 30/4


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 30 Απριλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Απάντηση Αντιδημάρχου Σκύδρας Μ.Μέγα σε Δ.Σ. της Αντιπολίτευσης για το Εκκλησιστικό συσσίτιο


Διαβάζοντας το κείμενο των οκτώ Δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης του Δήμου μας το πρώτο σχόλιο που σκεφτόμαστε είναι: «ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΑΡΓΗΣΑΝ» !
 Σ’ ένα μακροσκελές κείμενο επιχειρούν να μας πουν τα αυτονόητα και να υποδείξουν σ΄εμάς ενέργειες και πρωτοβουλίες που ήδη λάβαμε και εφαρμόσαμε ως Δημοτική Αρχή, από την αρχή της προηγούμενης θητείας μας, παρά το γεγονός ότι αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου στη δυσκολότερη, από κάθε άποψη, περίοδο.

«Κρούει τον κώδωνα κινδύνου» ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, για μειωμένη αγροτική παραγωγή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και ανάγκη άμεσης παρέμβασης Υπουργείου και ΕΛΓΑ


Επιστολή του Δάνη Τζαμτζή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης
και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και τον ΕΛΓΑ

Μετά από συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή και της οικείας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, κλιμάκιο γεωπόνων πραγματοποίησε εκτεταμένες αυτοψίες σε δενδρώδεις καλλιέργειες της Πέλλας.

Δ.Σταμενίτης: Με το ν/σ του ΥΠΕΝ επιλύονται ζητήματα που ταλαιπώρησαν αρκετά τους πολίτες της Πέλλας


Δασικές εκτάσεις, περιοχές natura, διαδικασίες αδειοδοτήσεων ΑΠΕ & ΑΕΠΟ

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση επι του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο ««Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας – Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις», συμμετείχε ως εκπρόσωπος από την πλευρά της πλειοψηφίας, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης.

Ανακοίνωση Δήμου Πέλλας για την ρύθμιση της λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Γιαννιτσών την Πέμπτη 30/4


Ο Δήμος Πέλλας ως φορέας λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς στην κοινότητα Γιαννιτσών, λαμβάνοντας υπόψη:
·        την ΚΥΑ υπ’ αριθμ Δ1α/ΓΠ.οικ. 20006 της 20/03/2020 (ΦΕΚ Β / 943) των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Προστασίας του Πολίτη – Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – Εσωτερικών,