Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Η μάχη με τον COVID-19 δεν πρέπει να εμποδίσει την πρόληψη και δράση σε άλλους σημαντικούς τομείς της πολιτικής προστασίας»


Τηλε-διάσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου


Σε πλήρη συμμόρφωση με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοïού, η τακτική εαρινή συνάντηση του τοπικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΠΕ Πέλλας πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς των θεμάτων (με γραπτές εισηγήσεις των εκπροσώπων), αλλά και με τηλε-διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/5/2020).

Ευχαριστήριο του 1ου Γυμν. Γιαννιτσών για δωρεά μασκών στο σχολείο


Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών ευχαριστούν θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη δωρεά μασκών στο σχολείο.


Λάκης Βασιλειάδης: Το Φυσικό Αέριο θα έρθει στα Γιαννιτσά και σε όλη την Πέλλα, τελεία και παύλα


Μέχρι τώρα επέλεξα να μην τοποθετηθώ αναφορικά με την απένταξη του έργου της κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη των Γιαννιτσών, καθώς αποτελεί ένα σύνθετο ζήτημα, με αρκετές οικονομικές και τεχνικές παραμέτρους, το οποίο εντάσσεται στον Εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Πίστευα και πιστεύω πως ειδικά για τα μεγάλα έργα που τόσο έχουν λείψει από την Πέλλα θα πρέπει να μιλάμε με πλήρη γνώση των θεμάτων και με αυτοσυγκράτηση.

Ανακοίνωση αντιδημάρχου κ. Ανδρέα Καραφυλλιά για τον καθαρισμό οικοπέδων


Αγαπητοί μου συνδημότες,

Διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο σε μια χρονιά με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Η αντιπυρική περίοδος διαρκεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020.  Κατά το διάστημα αυτό, βάσει των νόμων, οι πολίτες οφείλουν να μεριμνούν για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους.  Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων αλλά και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα στα διοικητικά  όρια του δήμου

Απάντηση στην από 14-05-2020 δημόσια απάντησή σας για το θέμα των Δικαστικών Μεγάρων Πέλλας


Αξιότιμη κυρία Βουλευτή,

με ιδιαίτερη ικανοποίηση έλαβα την άμεση και εκτενή απάντησή σας στην από 13-05-2020 ανακοίνωσή μου, με την οποία εξέφρασα την αγωνία τόσο την προσωπική όσο κυρίως του συνόλου των δικηγόρων του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, για την πορεία ανέγερσης του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Γιαννιτσών.

Γ. Καρασμάνης : Όλη η αλήθεια για τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα βοσκοτόπια και την στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων από τις επιπτώσεις της πανδημίας


       
     Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με τις πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με τις οποίες επιστρέφονται στη χώρα μας ενισχύσεις 466 εκατ. ευρώ για τους βοσκοτόπους, ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, επισήμανε τα ακόλουθα :

            «Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αφορούν κοινοτικά πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στη χώρα μας λόγω μη επιλέξιμων προς ενίσχυση βοσκοτόπων την περίοδο 2008-2012, όπως ισχυριζόταν τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 16/5


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 16 Μαΐου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Διατροφικά ατοπήματα που μας παχαίνουν και κάνουν κακό στην υγεία μας



της Θάλεια Γούτου, κοσμετολόγου, αισθητικού, medlabnews.gr

Είναι γνωστό πως η διατροφή μας επηρεάζεται από τον τρόπο ζωής μας. Όσο πιο γρήγοροι οι ρυθμοί, τόσο πιθανότερο θα είναι να μην προσέχουμε την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού μας.
Για κάποιο λόγο το μυαλό μας αρνείται να συμβιβαστεί, να συμμορφωθεί και να αλλάξει όταν έρχεται αντιμέτωπο με τις αιτίες που συμβάλλουν στο να βάλουμε τελικά κιλά. Παρόλο που γνωρίζουμε κάνουμε επανειλημμένα τα ίδια λάθη. Τέρμα λοιπόν οι δικαιολογίες. Ορισμένες φορές κάνουμε σοβαρά διατροφικά ατοπήματα, τα οποία κοστίζουν τόσο στη σιλουέτα όσο και στην υγεία μας. 

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με ΕΛΓΑ για τα πορίσματα και τις πληρωμές της Πέλλας



Σειρά επαφών με τη διοίκηση και παράγοντες του ΕΛΓΑ είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου του οργανισμού κ. Αντρέα Λυκουρέντζου και της προϊσταμένης του υποκαταστήματος Βέροιας, κα. Μαρίας Παππά, για τα ζητήματα των ασφαλισμένων της Πέλλας.

Νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή εκλογών στις αθλητικές Ομοσπονδίες το προσεχές φθινόπωρο


Από το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοινώνονται τα εξής:
1)    Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος.

Δ.Σταμενίτης: Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της εστίασης του Δήμου Πέλλας


Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης του Δήμου Πέλλας πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης, με αντικείμενο συζήτησης τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για το χώρο της εστίασης αλλά και τα αιτήματα του Συλλόγου.

Η ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’ Δ. Σκύδρας για τις αποζημιώσεις των αγροτών


Εδώ και μέρες έχουμε πληροφορηθεί από τον ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής για κάποιες επιστολές που αντάλλαξαν ο κύριος Καρασμάνης βουλευτής Πέλλας της ΝΔ και ο κύριος Βορίδης υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μάθαμε την πρόταση των τεχνοκρατών του ΕΛΓΑ προς τον υπουργό ώστε να κρατηθεί το υπόλοιπο 35% των αποζημιώσεων που οφείλονται στους αγρότες από τις ζημιές του προηγούμενου καλοκαιριού για τις μελλοντικές τους εισφορές προς τον ΕΛΓΑ για τα έτη 2020-2021.

Γ.Καρασμάνης: Όλοι οι δασεργάτες παίρνουν τα 800 ευρώ



Μετά από παρέμβαση του Γιώργου Καρασμάνη στην ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δίνεται το επίδομα του Ειδικού Σκοπού των 800 ευρώ και στους νέους δασεργάτες που δεν πήραν το Ειδικό Εποχικό Επίδομα. Καθώς επίσης και στους δασεργάτες που προτίμησαν να πάρουν το δίμηνο επίδομα ανεργίας του 2019. Σε ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι δασεργάτες δίνεται λύση.