Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Αγρυπνίες για την Απόδοση της εορτής του Πάσχα στα Γιαννιτσά και στην Πλατάνη Εδέσσης


Την Τρίτη 26 Μαΐου, από ώρα 21.00 έως 0.30, στον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την Απόδοση της εορτής του Πάσχα.


Τραγωδία Marfin: Αποζημιώνονται οι συγγενείς -Το Δημόσιο παραιτήθηκε ομόφωνα από τις αναιρέσεις


Η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, μετά την προηγηθείσα παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με ομόφωνη απόφασή της αποφάσισε την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από τις αναιρέσεις, τις οποίες είχε ασκήσει κατά των αποφάσεων που επιδίκαζαν αποζημιώσεις 2,2 εκατ. στους συγγενείς των θυμάτων της 5ης Μαϊου 2010, στο κτίριο της Marfin, στο κέντρο της Αθήνας.

Συνάντηση του Βουλευτή Πέλλας, Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκη Βορίδη


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μάκη Βορίδη. Ο Βουλευτής έθεσε στον Υπουργό σειρά θεμάτων του πρωτογενούς τομέα, καθώς και τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης που απαιτούν τη συντονισμένη αντιμετώπισή τους από την Πολιτεία.
Συγκεκριμένα, ο Λάκης Βασιλειάδης αναφέρθηκε:

Ανοίγουν τα ΑΕΙ από 25 Μαΐου – Πότε θα γίνει η θερινή εξεταστική


Ανοίγουν από την Δευτέρα 25 Μαΐου και τα ΑΕΙ της χώρας, αλλά μόνο για τους φοιτητές που έχουν εργαστηριακές ή κλινικές ασκήσεις. Παράλληλα, από 1-15 Ιουνίου θα ξεκινήσει και η θερινή εξεταστική περίοδος.
Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση ορίζονται οι οδηγίες για την επαναλειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) με φυσική παρουσία, καθώς και η επαναλειτουργία των αντίστοιχων δομών των Α.Ε.Ι., μετά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τους, η οποία είχε επιβληθεί ως έκτακτο μέτρο προστασίας κατά του κινδύνου διασποράς της πανδημίας του κοροναϊού COVID -19.

Διονύσης Σταμενίτης: Νομοθετείται το εργόσημο για τους εργάτες γης


Οριστικά λύνεται το ζήτημα των εργατών γης την επόμενη εβδομάδα με νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα έρθει ως προσθήκη στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ΦΕΚ Α’ 90/01.05.2020, σύμφωνα με την οποία ορίζεται ο τρόπος μετάκλησης των εργατών γης.
Συγκεκριμένα, όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης από τους αρμόδιους Υπουργούς, οι αγρότες θα έχουν την υποχρέωση να εκδίδουν συνολικά 20 εργόσημα, το ελάχιστο, για κάθε εργάτη γης που έχουν προσκαλέσει.

Μόνο τα «φρέσκα» χρέη των μικροοφειλετών κυνηγά η Εφορία!


Δυσκολίες στην είσπραξη χρεών προς το δημόσιο, το ύψος των οποίων φτάνει στο ποσό των 98 δισ. ευρώ παραδέχεται η ΑΑΔΕ, στην έκθεσή της για το 2019.
Στο πλαίσιο αυτό ρίχνει το βάρος στη διεκδίκηση των χρεών ύψους περίπου 8 δισ. ευρώ, τα οποία χαρακτηρίζει ως «αποτελεσματικό ληξιπρόθεσμο χρέος» και προέχεται, βασικά, από μικροοφειλέτες, οι οποίοι, έχουν να αντιμετωπίσουν τις κατασχέσεις των καταθέσεών τους. Αντίθετα οι μεγαλοοφειλέτες φαίνεται να είναι στο απυρόβλητο.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 23/5


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 23 Μαΐου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Ο καρκίνος των ωοθηκών προκαλεί πόνο, πρήξιμο χαμηλά στην κοιλιά, αίσθημα φουσκώματος, αύξηση βάρους, κούραση


του Γιώργου Μονεμβασίτη, M.D.*, medlabnews.gr

Οι ωοθήκες είναι μέρος του γυναικείου συστήματος αναπαραγωγής. Υπάρχει μια ωοθήκη σε κάθε πλευρά της μήτρας. Βρίσκονται χαμηλά μέσα στην κοιλιά, αριστερά και δεξιά της μήτρας. Παράγουν τις γυναικείες ορμόνες, και απελευθερώνουν τα ωάρια.
Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ένας κακοήθης όγκος στη μία ή και στις δύο ωοθήκες.

Ανακοίνωση Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας-Πέλλας


Με την έναρξη της πανδημίας και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, το Συνδικάτο μας απαίτησε να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, έκανε παρεμβάσεις, συμμετείχε με δεκάδες άλλα σωματεία στην πανελλαδική μέρα δράσης των συνδικάτων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.

Η Τομ.Οργάνωση ΠΕΛΛΑΣ του ΚΚΕ για την προβοκάτσια στην Άρνισσα


Η Τομ.Οργάνωση Πέλλας του ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη ενέργεια, με άρωμα προβοκάτσιας, αμαύρωσης του χώρου του μνημείου του ποντιακού ελληνισμού στην Άρνισσα. Τονίζουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο λαϊκό ταξικό κίνημα, καλλιεργούν το μίσος και την αντιπαράθεση ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής,

Δ.Σταμενίτης: Οριστικά τα Γιαννιτσά μέσα στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ


Η ΡΑΕ αποφάσισε να διατηρήσει τα Γιαννιτσά στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ για σύνδεση με το φυσικό αέριο. Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία είχε διαφανεί ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς από τις 15.05.2020 η ΔΕΔΑ έθεσε σε διαβούλευση τα τεύχη δημοπράτησης για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης των Γιαννιτσών στο πακέτο των πρώτων πόλεων που αφορούν στην Κεντρική Μακεδονία.

Έκκληση Δήμου Έδεσσας για καθαρισμό οικοπέδων από βλάστηση προς αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς


Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και των ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός οικισμών και κατοικημένων περιοχών, να προβούν στον καθαρισμό της βλάστησης και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σε αυτά, για την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Λάκης Βασιλειάδης: Παραμένει το έργο κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Δρ. Νικόλαο Μπουλαξή, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της ΡΑΕ με θέμα τη νέα πρόταση της ΔΕΔΑ για το Πρόγραμμα Ανάπτυξης. Ο κ. Μπουλαξής ενημέρωσε τον Λάκη Βασιλειάδη ότι το έργο κατασκευής δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη των Γιαννιτσών παραμένει στο Πρόγραμμα.
Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας δήλωσε:

Πατάει γκάζι ο Τουρισμός - Χωρίς τεστ και καραντίνα θα έρχονται οι ταξιδιώτες στην Ελλάδα


Βαρύτητα στην επανεκκίνηση της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας, τον τουρισμό, δίνει η κυβέρνηση.

Πρώτο βήμα, η έναρξη του εσωτερικού τουρισμού στις 29 Μαΐου με το άνοιγμα των camping και των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας. Τα υπόλοιπα καταλύματα θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου.
Ο τουρισμός εξωτερικού θα αρχίσει από τις 15 Ιουνίου, οπότε θα απελευθερωθεί η είσοδος επισκεπτών από περίπου 20 χώρες.

Γ.Καρασμάνης: Να δοθεί τέλος στα προβλήματα των ενεργών και συνταξιούχων αγροτών ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Η ακατανόητη βιασύνη και η προχειρότητα με την οποία η προηγούμενη Κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή από 1/1/2017 τον Ν. 4387/2016 για την λειτουργία του νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), προκαλεί μέχρι και σήμερα περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι θα έλυνε με τα θεσμοθέτησή του.

Οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν μαζί με τα δημοτικά σχολεία


Μαζί τους θα επαναλειτουργήσουν και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) - Τη Δευτέρα η απόφαση για το άνοιγμα ή όχι των δημοτικών σχολείων - Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγουν τα ΚΔΑΠ για τα Άτομα με Αναπηρία
Μαζί με τα δημοτικά σχολεία  θα ανοίξουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Συνάντηση Δημήτρη Γιάννου με τον Υπουργό Ανάπτυξης


Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη είχε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Γιάννη Μουράτογλου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και με τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.