Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

«Όχι στους αποκλεισμούς επαγγελματιών από τις λαϊκές αγορές» Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δάνη Τζαμτζή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη


Με επείγουσα επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής επισημαίνει ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών. Συγκεκριμένα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ζητά την παρέμβαση του Υπουργού προκειμένου να ρυθμιστεί οριστικά και με σαφήνεια το ζήτημα της δραστηριοποίησης επαγγελματιών των λαϊκών αγορών σε περιοχές που είναι σε Περιφέρειες εκτός της επαγγελματικής έδρας τους.

Κοινοβουλευτική Ερώτηση Λάκη Βασιλειάδη για την στήριξη των Δικηγόρων


Με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Δικαιοσύνης, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης θέτει το ζήτημα της στήριξης του κλάδου των δικηγόρων από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης. Όπως αναφέρει ο Βουλευτής, η ορθή απόφαση της Κυβέρνησης για παύση της λειτουργίας των δικαστηρίων είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή της άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος και συνεπώς την απώλεια εισοδήματος.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας (Παρ.29-5-2020)


  Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 από τις 11:00΄ έως τις 13:00΄δια περιφοράς, λόγω περιορισμού της διάδοσης της νόσου COVID-19), με τα εξής οκτώ θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1.Έγκριση απόφασης οικονομικής Επιτροπής για αποδοχή επιχορήγησης ποσού 250.479,85€ από το ΥΠ.ΕΣ. για εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2020.

Δ.Σταμενίτης: Προσεκτικά και με ασφάλεια πρέπει να προχωρήσουμε στην πλήρη λειτουργία των λαϊκών αγορών


Επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή κ. Σταμπουλίδη είχε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης με σκοπό την ενημέρωση του αναφορικά με το ζήτημα των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τη συμμετοχή των παραγωγών λαϊκών αγορών στις λαϊκές.
Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί αν υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός, ο οποίος να βασίζεται σε γνωμοδότηση της επιστημονικής ιατρικής επιτροπής, που να αφορά την επιστροφή των λαϊκών αγορών σε πλήρη λειτουργία.

Παράταση Αιτήσεων για την Εισαγωγή μαθητών στην Α' τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών για το σχολικό έτος 2020-2021


Με βάση το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στις 25 Μαΐου 2020 οι αιτήσεις για τη διαδικασία επιλογής μαθητών για την Α' τάξη του Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων
παρατείνονται μέχρι τις 5 Ιουνίου 2020.

    Οι εξετάσεις εισαγωγής τρέχοντος έτους θα διεξαχθούν από 15 έως 30 Ιουνίου 2020 με τήρηση αναλόγως της με αριθμ. 55591/ΓΔ4/13-05-2020 κοινής υπουργικής απόφασης (Β΄ 1846) με θέμα: «Τρόπος ασφαλούς διεξαγωγής κάθε είδους εξετάσεων σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία» και των σχετικών εγκυκλίων και οδηγιών του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Νέα παρέμβαση Καρασμάνη για τους ενοικιαστές σχολικών κυλικείων και διευκρινίσεις για τους δασεργάτες


Τα μεγάλα λόγω της καραντίνας προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ενοικιαστές σχολικών κυλικείων, αλλά και μια κατηγορία νέων δασεργατών, έθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης, επανερχόμενος στην τηλεδιάσκεψη των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής και την κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 29/5


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Η «Τσιγγάνα» του Κωνσταντίνου Γαλανού μόλις κυκλοφόρησε (video)


Ο Κωνσταντίνος Γαλανός επέστρεψε ανανεωμένος με νέο τραγούδι που φέρει τον τίτλο «Τσιγγάνα».

Τη μουσική και τους στίχους έχει γράψει ο ίδιος, ενώ το βίντεο κλιπ είναι σε σκηνοθεσία του dj Airth.

Ο ρόλος του εθελοντή είναι να προσφέρει και να προστατεύει τα αδέσποτα



Πολλές φορές τα μέλη φιλοζωϊκών σωματείων και οι εθελοντές φιλόζωοι
«πέφτουν» θύματα λεκτικής βίας από ανθρώπους που ενοχλούνται από τα ζώα. Πρέπει να
επισημάνουμε πως ο ρόλος μας είναι υποστηρικτικός σε οποιαδήποτε δράση των δήμων
και άρρηκτα συνδεδεμένος με την προσπάθεια προστασίας των αδέσποτων ζώων.
Τελευταία περιστατικά, μετά την λήξη της καραντίνας,

Διενέργεια εξόρμησης της Ν.Υ.Αιμοδοσίας Γιαννιτσών



Σας ενημερώνουμε ότι το τμήμα Αιμοδοσίας της Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών  του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας, τo Σάββατο 30.05.2020 και ώρες 09:00π.μ -12:30μ.μ., θα πραγματοποιήσει  εξόρμηση αιμοληψίας στην Κρύα -Βρύση στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τις συνθήκες εξέτασης των μαθητών της περιφέρειας που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα



Θέμα: Για τις συνθήκες εξέτασης των μαθητών της περιφέρειας που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα.

            Κρίσιμο και εξαιρετικά επείγον ζήτημα που αφορά τους υποψήφιους της περιφέρειας που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και τις οικογένειες τους είναι ότι υποχρεώνονται, στις περισσότερες περιπτώσεις, να μεταβούν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη για να εξεταστούν σε ειδικά μαθήματα (Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, ξένες γλώσσες και τέσσερα μουσικά μαθήματα).

Ερώτηση Λάκη Βασιλειάδη και ακόμα 2 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τη στήριξη των ελληνικών λουτροπόλεων και την ενίσχυση του ιαματικού τουρισμού



Οι επιπτώσεις της υγειονομικής κάνουν αισθητή την παρουσία τους ειδικότερα σε κύριους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός. Πέρα από την οριζόντια στήριξη του κλάδου, την οποία ήδη σχεδιάζει και υλοποιεί η Κυβέρνηση, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να αξιοποιηθούν ευκαιρίες εναλλακτικού τουρισμού, που τόσο έχουν παραμεληθεί στο παρελθόν. Μία τέτοια μορφή είναι ο ιαματικός τουρισμός-θερμαλισμός, στην οποία κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι λουτροπόλεις.

Βιβλιοπροτάσεις Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σκύδρας για το Μάιο 2020



Κρατώντας την επαφή με τις φίλες και τους φίλους του βιβλίου και παρά τους υφιστάμενους περιορισμούς στο δανεισμό των βιβλίων και τη χρήση των αδειών ειδικού σκοπού η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας «Λεόντιος Σιδηρόπουλος» παρουσιάζει τις παρακάτω βιβλιοπροτάσεις για το μήνα Μάιο του 2020: