Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

ΔΕΥΑ.Εδεσσας: Τηλεδιαχείριση του δικτύου ύδρευσης


Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο τηλεδιαχείρισης του δικτύου ύδρευσης της Έδεσσας, ενός έργου που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 712.560€ (574.645,11 € πλέον ΦΠΑ).
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που θα δίνει τη δυνατότητα στη ΔΕΥΑ Έδεσσας να ελέγχει ανά πάσα στιγμή την κατάσταση σε όλες τις δεξαμενές και τα υδραγωγεία με τα οποία υδροδοτείται η πόλη, ενώ έχουν εγκατασταθεί αισθητήρες κατά μήκος του δικτύου για τους ελέγχους διαρροών.

Συλλυπητήρια από την Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας για τον Θεόδωρο Κυριακίδη


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας, εκ μέρους όλων των μελών του, εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου μας Θεόδωρου Κυριακίδη, εκπαιδευτικού λειτουργού στο ΓΕ.Λ. Αριδαίας που υπηρέτησε με περισσή συνέπεια, αγάπη και αφοσίωση το λειτούργημα του Δασκάλου.

το  Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας

Ομιλία Λάκη Βασιλειάδη, στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο: «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις»


Το Σχέδιο Νόμου που συζητούμε σήμερα τιτλοφορείται «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» αλλά θα μπορούσε πολύ εύκολα -κατά τη γνώμη μου- να ονομαστεί «Προστασία των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων».
Νομίζω, πολλές φορές χανόμαστε στη διατύπωση των άρθρων και των διατάξεων και αποτυγχάνουμε να εντοπίσουμε την ουσία των νομοθετημάτων. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το Γράμμα του Νόμου, καλό είναι να εξετάζουμε και τη λειτουργικότητα πίσω από τη νομοθέτηση. Και θα εξηγήσω τι εννοώ κ. Πρόεδρε.

Δ.Σταμενίτης: Αίτημα για μείωση κόστους των πνευματικών δικαιωμάτων για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος


Στη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα (07.07.2020) ανάμεσα σε Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, ύστερα από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Σταύρου Καλαφάτη, συμμετείχε ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης.

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020: Σπουδαίοι καλλιτέχνες και φέτος στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών


Πολύ σημαντικές παραστάσεις και συναυλίες θα φιλοξενηθούν και φέτος το καλοκαίρι από τον Δήμο Πέλλας και την ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020».
Στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, για τον μήνα Ιούλιο το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 11/7


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 11 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Λ.Βασιλειάδης: «Χρέος μας η αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος των συγγενών ΑμεΑ που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα»


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, σε συνέχεια ενεργειών του αναφορικά με το ζήτημα της εξομοίωσης των δικαιωμάτων των μελών των οικογενειών που αναλαμβάνουν τη φροντίδα ατόμων με βαριές αναπηρίες, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Ι. Βρούτση. Όπως εξηγεί ο Βουλευτής, με βάση το ισχύον πλαίσιο, οι διατάξεις που αφορούν δημοσίους υπαλλήλους είναι ευνοϊκότερες αυτών που αφορούν εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα να διαπράττεται αδικία σε βάρος τους.

Δ.Σταμενίτης: Οδεύουν προς επίλυση τα ζητήματα που αφορούν τους εργάτες γης


Σειρά επαφών πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης για θέματα που αφορούν την παράταση του χρόνου παραμονής των εργατών γης που εισήλθαν στη χώρα βάσει του άρθρου 42 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (A’ 90/01.05.2020) αλλά και τεχνικά ζητήματα σχετικά με την έκδοση του ΑΦΜ, απαραίτητου για τη διαδικασία έκδοσης εργόσημου.  

Ο Μάκης Τσίτας υπογράφει το νέο βιβλίο του "Πέντε στάσεις" στον ΙΑΝΟ της Αθήνας


Το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν να συναντήσετε τον Μάκη Τσίτα την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020.

Ο συγγραφέας θα σας περιμένει από τις 6 έως τις 8 το βράδυ, για να συνομιλήσει μαζί σας και να σας υπογράψει το νέο του βιβλίο ΠΕΝΤΕ ΣΤΑΣΕΙΣ, έναν συνταρακτικό μονόλογο μιας γυναίκας για τα όνειρα και τις ματαιώσεις που κρύβονται πίσω από κάθε επιλογή, κάθε προσπάθεια και θυσία.

Γ.Καρασμάνης: Τέσσερα (4) εκατομμύρια για έργα στα δάση της Πέλλας


Μετά την απόλυτη απραξία τεσσεράμισι ετών από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις Καρασμάνη τόσο στη Βουλή όσο και κατ’ ιδίαν με τον νυν Υπουργό Περιβάλλοντος, ο Κωστής Χατζηδάκης αναγνώρισε – από την πρώτη στιγμή – τη σπουδαιότητα του Προγράμματος Μ-8. Προκήρυξε στα τέλη του 2019 τα υπομέτρα Μ-8,3 κα 8,4 με προϋπολογισμό 128  εκατομμύρια για ¨επενδύσεις στην ανάπτυξη των δασικών περιοχών και στη βελτίωση της βιωσιμότητας των δασών¨, και έτσι παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης έργα μεγάλης σημασίας για τον Νομό μας!

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 9/7


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας