Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Η παράσταση «Νόστος Ρίζα μ’ και Κλαδί μ’» στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών



Την παράσταση με τίτλο «Νόστος Ρίζα μ’ και Κλαδί μ’» θα παρουσιάσει την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, στις 9.30 μ.μ., ο θίασος ΤΕΜΕΤέΡ, στο πλαίσιο τη θερινής περιοδείας του.
Μια χαρακτηριστική αλλά άγνωστη στους πολλούς πτυχή του δράματος του ελληνισμού του Πόντου: οι μέρες στο Βατούμ, όταν χιλιάδες Πόντιοι τόσο από τον ίδιο τον ιστορικό Πόντο όσο και από τις ακμάζουσες άλλοτε κοινότητες της καταρρέουσας τσαρικής Ρωσίας συνωστίζονται αναμένοντας το καράβι που θα τους φέρει στην Ελλάδα.

«Κύμα ανακύκλωσης» στην Κατερίνη. Ταξιδιωτικές εντυπώσεις από το Σουρνάμ. Δύο θέματα στην εκπομπή «Μία Φωτογραφίας, μια Ιστορία» της Πέλλα TV



   Την Τετάρτη 15-7-2020 και ώρα 15.00' και την Πέμπτη 16-7-2020 και ώρα 19.00' θα προβληθεί από την Pella tv η εκπομπή "Μια φωτογραφία μια ιστορία" στην οποία καλεσμένοι είναι οι Κατερινιώτες: 1. Νίκος Μπαμπανίκας, περιηγητής - φωτογράφος, 2. Συμεών Δερμεντζίδης, ζωγράφος - σχεδιαστής και 3. Γιώργος Κουκουλιάτας δημοσιογράφος - πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου.

Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020 Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών




Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020 Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών




Υπογραφή Σύμβασης για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας



«Πράσινο φως», για την υλοποίηση ενός ακόμη σημαντικού έργου από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Πρόκειται για τη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας, ενός ιστορικού διδακτηρίου στο κέντρο της πόλης.

Συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου Κτηματογράφησης Σκύδρας σε χώρο του Δημαρχείου Σκύδρας



Με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Σκύδρας αποτράπηκε η διακοπή της λειτουργίας
του Γραφείου Κτηματογράφησης Σκύδρας και η μεταφορά του στα Γιαννιτσά.
  Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου προκειμένου ν΄αποτρέψει την υλοποίηση της απόφασης διακοπής και μεταφοράς του Γραφείου είχε, κατά το προηγούμενο διάστημα,  τηλεφωνικές επαφές με τους αρμόδιους του Ελληνικού Κτηματολογίου Α.Ε. – Κτηματογνώμων.

Επιστολή Γ.Καρασμάνη στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε Τζαμί



Προς τον αξιότιμο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επίτροπο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ. Μαργαρίτη Σχοινά.
        Αγαπητέ Επίτροπε,
         H  απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος αποτελεί τεράστια πρόκληση για τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία και τους Χριστιανούς απανταχού της Γης.

Επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών



Μετά και τον δεύτερο αγώνα αξιολόγησης που  διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουλίου  στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά η αθλήτρια μας Φράγκου Ευαγγελία κλήθηκε σε προπονητικό κοινόβιο  που θα διαρκέσει έως και τις 19 Ιουλίου.
Από το τρέχον κοινόβιο θα προκύψουν τα πληρώματα που θα στελεχώσουν τις εθνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που έρχονται το επόμενο φθινόπωρο.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Τετάρτη 15/7



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ»


Την Κυριακή 5  Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών ''Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ'' για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
 Πρέπει να τονιστεί ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες η Εταιρεία δεν ανέστειλε ούτε και περιόρισε στο παραμικρό τη δραστηριότητά της. Με την απαράμιλλη υποστήριξη των μελών και των φίλων της, κατά τη διετία 2018 - 2019 παρουσίασε έργο που, κατά γενική ομολογία, υπήρξε ιδιαίτερα σημαντικό. 

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Δευτέρα 13/7


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.