Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Δ.Σταμενίτης: Η επένδυση στην Παιδεία είναι μια επένδυση στο μέλλον


Στη συζήτηση επι του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της ιδιωτικής εκπαίδευσης και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», που διεξάγεται σήμερα (28.07.2020) στην Ολομέλεια της Βουλής, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης.

Απάντηση προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας


Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
σας ευχαριστώ θερμά για την άμεση απάντησή σας στη με αριθμ. πρωτ. 137/23-07-2020 επιστολή μου αναφορικά με το πρόβλημα λειτουργίας – υποστελέχωσης του Τμήματος Πολιτικής Γης Γιαννιτσών της ΔΑΟΚ Π.Ε. Πέλλας.
Φρονώ, όμως, ότι οφείλω να επανέλθω και να θίξω δύο καίρια ζητήματα της απάντησής σας.
Ειδικότερα :

Γ.Καρασμάνης: Ανάγκη ουσιαστικής ισχυροποίησης του ΕΛΓΑ για διασφάλιση παραγωγής και εισοδήματος


Την πάγια εδώ και δεκαετίες θέση του για την ανάγκη ενός ΕΛΓΑ δημόσιου, οικονομικά εύρωστου και αποτελεσματικού, που να ανταποκρίνεται απόλυτα στην αποστολή του για προστασία της αγροτικής μας παραγωγής και του αγροτικού εισοδήματος, επαναδιατύπωσε ο Γιώργος Καρασμάνης με την τοποθέτησή του κατά τη χθεσινή (28/7/2020) συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, με αντικείμενο την ενημέρωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για θέματα αρμοδιότητας του ΕΛΓΑ, παρουσία και του προέδρου του Οργανισμού, Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Ψήφισμα του Δήμου Πέλλας κατά της μετατροπής του ναού της Αγίας Σοφίας σε τέμενος


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας με την με αριθμό 175/2020 απόφασή του(συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου 2020)ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα που αφορά στη μετατροπή του ναού της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. 
« Ο ναός της Αγίας Σοφίας είναι ένα διαχρονικό χριστιανικό σύμβολο, που χτυπά στην καρδιά του κάθε Έλληνα, του κάθε χριστιανού. Απευθύνεται στο θρησκευτικό συναίσθημα και το ανυψώνει στη μέθεξη με το θείο. Ο ναός της Αγίας Σοφίας είναι ένα μνημείο του ανθρώπου, το οποίο στους βυζαντινούς τοίχους εγκολπώνει την ανθρώπινη ιστορία.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 30/7


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Δ.Σταμενίτης: Ολοκληρώνεται η διαδικασία για την καταβολή του 35% των αποζημιώσεων


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο ενημερώθηκε ότι συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, επικυρώνοντας την αλλαγή του προϋπολογισμού του Οργανισμού. Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την καταβολή του υπολειπόμενου 35% των αποζημιώσεων για τις ζημιές του 2019.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες του Γ.Καρασμάνη σε μία σειρά θεμάτων που απασχολούν φορείς και πολίτες


Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.
            Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα :

Χρήση μάσκας σχεδόν παντού – Όλη η λίστα με τους χώρους που θα είναι υποχρεωτική


Την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, καταστήματα λιανικής, τροφίμων (φούρνοι, κρεοπωλεία κλπ), κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω της διασποράς του κορονοϊού.
Το μέτρο εξακολουθεί να ισχύει για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, σούπερ μάρκετ, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ασανσέρ, πλοία, αεροπλάνα καθώς και σε καταστήματα εστίασης για τους εργαζόμενους.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Τετάρτη 29/7


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας