Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Συνάντηση Γιώργου Καρασμάνη με Κωνσταντίνο Αραβώσση για την πορεία των δασικών έργων


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Κωνσταντίνο Αραβώσση πραγματοποίησε σήμερα ο Γιώργος Καρασμάνης σχετικά με την πορεία υλοποίησης των δασικών έργων, τα οποία επί δικής του Υπουργίας εκπονήθηκαν στο μέτρο 8 του Π.Α.Α 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 128.000.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο πρώην Υπουργός, σε αρκετά Δασαρχεία της χώρας παρατηρείται έλλειψη τεχνικής επάρκειας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υλοποίηση ορισμένων έργων. Ειδικότερα για το Δασαρχείο Αριδαίας το πρόβλημα είναι τεράστιο, έπειτα και από τις αρνητικές απαντήσεις που έλαβε από την ΠΕ Πέλλας και τον Δήμο Αλμωπίας για να ορισθεί ομάδα επίβλεψης των εργασιών του έργου «Δασοτεχνική διευθέτηση ορεινών λεκανών Αλμωπίας», συνολικού προϋπολογισμού 2.728.000 ευρώ.

Ο Γιώργος Καρασμάνης, προκειμένου να διασφαλισθεί η υλοποίηση των έργων, πρότεινε στον Γενικό Γραμματέα η επίβλεψη των εργασιών να γίνει από πιστοποιημένο ιδιωτικό φορέα (ΙΦΕ), όπως ακριβώς έγινε αποδεκτή η πρότασή του σχετικά με την πρόσληψη τεχνικών συμβούλων για την διευκόλυνση της δημοπράτησης και της συμβασιοποίησης των έργων.

Ο κύριος Αραβώσσης δεσμεύτηκε τις προσεχείς μέρες να συγκαλέσει σύσκεψη για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Τέλος ο Γιώργος Καρασμάνης έθεσε εκ νέου στον Γενικό Γραμματέα τα ζητήματα της μη συμμετοχής οικονομικών υπαλλήλων σε  Δασικές Επιτροπές διενέργειας δημοπρασιών, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αναγκαστικοί Συνεταιρισμοί Λύκων και Μαργαρίτας στην διαχείριση των δασοκτημάτων που τους παραχωρήθηκαν προκειμένου να διατηρήσουν το δικαίωμα της νομής που είχαν μέχρι σήμερα ( κυρίως συλλογή καυσόξυλων ατομικών αναγκών), ζητώντας άμεσα την επίλυσή τους.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου