Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Νόσος του Bowen, ενδοεπιδερμιδικός ακανθοκυτταρικός καρκίνος του δέρματος. Προσοχή μοιάζει με σπυράκι


του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr


Πρόκειται για ένα ενδοεπιδερμικό καρκίνο του δέρματος που κάποτε μπορεί να μεταπίπτει σε ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα. Εκδηλώνεται ως επιμένουσα ερυθρόφαιη, λεπιδώδη πλάκα που μοιάζει σαν ψωρίαση ή έκζεμα. Εάν δεν αντιμετωπιστεί είναι πιθανόν να διηθήσει βαθύτερα στρώματα.

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ του Ε.Ο.Γ « Η ΠΕΛΛΑ»


Το νεοεκλεγέν Δ.Σ.  του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ», που προέκυψε από  τις εκλογές  της 17ης Φεβρουαρίου 2019, συνεδρίασε στις 20-02-2019 για την κατανομή αξιωμάτων των μελών του.

        Με ομόφωνη απόφαση η κατανομή έχει ως εξής:

Ηλικιωμένος αυτοκτόνησε μπροστά σε περαστικούς σε πλατεία της Λάρισας

Τραγικό τέλος έβαλε στη ζωή του ένας ηλικιωμένος άντρας το πρωί του Σαββάτου.

Ο άντρας, ευρισκόμενος στην πλατεία του ΟΣΕ στη Λάρισα, έστρεψε προς τα πάνω του το κυνηγετικό όπλο που κρατούσε και αυτοπυροβολήθηκε.
Το συμβάν έγινε επί της οδού Παλαιολόγου, μπροστά σε διερχόμενους πολίτες οι οποίοι

Σύνθεση νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥ.Δ.ΠΕ.Μακεδονίας


Η νέα σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥ.Δ.ΠΕ.Μακεδονίας, όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 17ης Φεβρουαρίου 2019 και την συγκρότηση του σε σώμα έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ :  ΣΑΡΑΚΙΝΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ 

Τι αλλάζει στα 10 μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Με παλιά υλικά… το υπουργείο Παιδείας υπόσχεται ότι θα «χτίσει» τη νέα Γ’ Λυκείου της επόμενης χρονιάς. Οι φετινοί μαθητές της Β’ Λυκείου θα εγκαινιάσουν του χρόνου μία τάξη στην οποία θα διδάσκονται μόλις 7 μαθήματα (σ.σ.: αντί των 15 που ισχύει μέχρι σήμερα), εκ των οποίων τα 4 για 6 έξι ώρες την εβδομάδα. Το ωρολόγιο πρόγραμμα διαμορφώνεται ριζικά, είναι

Disco Carnival party από τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών


Σύλλογος φίλων νοσοκομείου Γιαννιτσών!
Σας περιμένουμε να χορέψουμε  για ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ
Σε ένα πάρτι μοναδικό,το  καλύτερο της χρονιάς το  καλύτερο της αποκριάς!
Ένα
ORIGINAL disco carnival party
Με μουσικές ξεσηκωτικές disco  latin....
και εκπλήξεις πολλές....
χορός,γέλιο,χαρά!
 
Dj Τασος κουρτίδης!

«Καλό παράδεισο τσολιά μου…» – Πανελλήνια θλίψη για το θάνατο του Εύζωνα

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του Εύζωνα Σπύρου Θωμά ο οποίος μόλις στα 24 του χρόνια έχασε τη ζωή του. Οχι μόνο η πόλη της Πάτρας, αλλά και όλη η Ελλάδα θρηνεί για τον ξαφνικό χαμό του. Η κηδεία του θα γίνει με όλες τις τιμές ενός στρατιώτης των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά.

Γεμάτο αγωνιστικές δραστηριότητες το Σαβ/κο για το τμήμα Basketball του Μ.Αλεξάνδρου Γιαννιτσών


Άλλο ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο με μπασκετικές δράσεις και παιχνίδια περιμένει τα αγωνιστικά τμήματα basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών.
Ξεκινώντας το Σάββατο 23/02/2019 και ώρα 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο της Μελίκης το Ανδρικό τμήμα του Συλλόγου αγωνίζεται με την ομάδα της Αλεξάνδρειας Ημαθίας για το πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.

Πύρ ομαδόν της αντιπολίτευσης σε Κατρούγκαλο: Βάλε πάγο σε συμφωνίες για εθνικά ζητήματα

Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής που έγινε την Παρασκευή. 
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων τόνισαν στον υπουργό πως πρέπει να μπει πάγος σε οποιαδήποτε συμφωνία επί εθνικών θεμάτων ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να μπει στο ψυγείο η υπόθεση επέκτασης των

Α. Τζιτζικώστας: «Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από την Περιφ. Κ. Μακεδονίας σε 7.000 πολίτες της Πέλλας που χτυπήθηκαν από την κρίση»


«Στη δεύτερη φάση του προγράμματος ΤΕΒΑ θα στηρίξουμε ακόμα 7.000 συμπολίτες μας στην Πέλλα»


Επτά χιλιάδες άποροι πολίτες της Πέλλας έλαβαν βοήθεια και ωφελήθηκαν από τις δράσεις του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Δήμους και τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στην Έδεσσα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δράμα: Αγριες αποδοκιμασίες σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Τσακαλώτο


Για μια ακόμη φορά, πολίτες της Μακεδονίας, αποδοκίμασαν έντονα υπουργό και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτή τη φορά στη Δράμα.
Στην εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με θέμα «Η Ανάκαμψη της Οικονομίας και της Κοινωνίας στη μεταμνημονιακή εποχή», στην οποία μιλά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πολίτες

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 23/2





Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Φρίκη : Σκότωσε την αδερφή της και την είχε 18 χρόνια στον καταψύκτη

Δικαστήριο της Κροατίας επιβεβαίωσε χθες ότι η Σμιλγιάνα Σρνετς είναι η κατηγορούμενη για την δολοφονία της αδερφής της, της Γιασμίνα Ντόμινιτς, κρατώντας τον πτώμα της μέσα σε έναν καταψύκτη για 18 χρόνια.
Ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου Βαραζντίν δήλωσε σήμερα ότι η Σρνετς κατηγορείται ότι δολοφόνησε την Ντόμινιτς με ένα σκληρό αντικείμενο

Γενική ούρων, πότε γίνεται και τι δείχνει; Οδηγίες για την συλλογή. Τι προετοιμασία χρειάζεται;


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου, medlabnews.gr

Το ουροποιητικό σύστημα είναι ανοικτό στο περιβάλλον. Παρά την επαφή του με το εξωτερικό περιβάλλον, και εκτός από τελικό τμήμα της ουρήθρας, σε φυσιολογική κατάσταση, είναι στείρο.
Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος είναι αρκετά συχνές.
Τα ούρα επιμολύνονται εύκολα κατά την έξοδό τους από την ουρήθρα και το περίνεο. Επιπλέον αποτελούν αρκετά καλό θρεπτικό υλικό για την ανάπτυξη πολλών βακτηρίων.

Προσοχή! Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό φάρμακο

Την ανάκληση της παρτίδας 800452, με ημερομηνία λήξης τον Ιανουάριο του 2021, του φαρμακευτικού προϊόντος KARVOFIL 300mg/tab, κατόπιν ανίχνευσης της ουσίας NDEA (πιθανός καρκινογόνος παράγοντας) σε επίπεδα άνω των επιτρεπτών ορίων, αποφάσισε ο ΕΟΦ.
Η εταιρεία VOCATE ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΕ ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας των προϊόντων στην

Σε κλοιό ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα -Οργή για το Σκοπιανό


Σε ζήτημα εκλογικής επιβίωσης εξελίσσεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρειο Ελλάδα, καθώς οι αντιδράσεις του κόσμου στις πόλεις της Μακεδονίας για την Συμφωνία των Πρεσπών και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα κινδυνεύει με πραγματικό Βατερλό.
Βατερλό που θα επιδράσει καθοριστικά στο συνολικό ποσοστό του κόμματος στις προσεχείς